cineva care nu a facut vaccinul la bebe?
Raspunsuri - Pagina 7
softurela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui sirimie
Nu pot comenta despre abordarea ta asupra riscului ca bebelusii sa moara... Intr-adevar un vaccin poate produce alergii. Pentru asta te si intreaba cand il faci daca esti alergic la albus de ou. Probabil voi sunteti in categoria de risc. Dar interesul tau este ca TOTI ceilalti copii sa faca vaccinul pentru ca doar in felul asta ai tai, nevaccinati, nu se vor imbolnavi. Intelegi? |
Sirimie e chiar asa greu de inteles? Interesul meu e ca, copii mei sa faca boala, sa se imunizeze natural acum, in copilarie. Daca e posibil, chiar si anul asta. Pe mine nu ma sperie o rujeola si o rubeola in conditiile in care 2 ani am avut n-nopti in care numaram respiratiile/minut ale copilului.
Si copilul nu avea nici o alergie la nimic asta in cazul in care m-ar fi intrebat. Alergiile s-au declansat ulterior.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
sirimie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui OanaRusu sirimie unghiul tau de abordare e diferit - incearca sa vezi si cealalta parte. Copilul meu e alergic (ca in cazul Softurelei) si sa ma oblige pe mine cineva sa-l vaccinez pentru ca (probabil! nu sigur) sa-i protejeze pe altii pentru ca al meu (probabil!) ar putea face boala - PARE la fel de neplacut cum e pt tine sa stii un copil nevaccinat langa copilul meu. Diferenta este urmatoarea: la tine e probabilitatea de a lua boala (desi e vaccinat deci ar tb sa fie in siguranta) in timp ce la mine e CERTITUDINEA de a intra in criza (din care l-am scos deja de un an si unde sper din suflet sa nu mai ajung niciodata) Empatia ar tb sa lucreze in ambele sensuri. Dc nu vaccinez copilul -> sa fiu atenta sa nu fie in preajma bebeilor cand sunt epidemii. Dar ce faci dc ai copilul vaccinat si face o forma ff usoara? Copilul vaccinat va raspindi boala exact ca al meu nevaccinat. Dar eu sunt atenta la bebeii mici (Sa nu-i imbolnavesc) in timp ce mama unui copil vaccinat nu-si face probleme... Si uite unde se ajunge... Stam si analizam unde o sa cada drobul de sare. Ideea e simpla - vaccinarea e obligatorie in sensul ca STATUL e obligat sa asigure vaccin gratuit parintilor care doresc vaccinarea. Interpretarea e gresita - ca parintii sunt obligati sa vaccineze. Asta nu se poate - pentru ca unii copii nu pot fi vaccinati - nu au voie la fel ca unii adulti. Si gata. Imi pare rau ca nu reusiti sa aveti un pic de empatie pentru mamicile care deja se confrunta cu efectele negative ale vaccinului - si asta de pe locul confortabil "al meu n-a avut nimic". Doamne fereste - nu a avut nimic inca, asa am fost si noi. Apoi n-am mai fost - se de atunci suntem mult mai precauti. mami de (intr-o zi de vineri... 13 iunie ) si (ziua cea mai lunga: 21 iunie) Priveste partea buna a lucrurilor |
Alergia la vaccin se declanseaza la 24 de ore dupa ce ai facut vaccinul. Daca nu s-a declansat atunci - probabil nu e provocata de vaccin.
Daca tu ai cea mai mica suspiciune ca ai un copil alergic - trebuie sa spui asta doctorului si el sa evalueze. Nu obliga nimeni parintii de copii alergici sa faca vaccinul si mi se pare foarte normal. Nu te condamna nimeni daca nu il faci.
Dar asta nu inseamna ca vaccinarea nu e buna. In cele mai multe cazuri vaccinurile produc reactii alergice minore sau ele lipsesc complet si in schimb beneficiile sunt imense.
Cum spuneam, in comunitatile unde nu se vaccineaza numarul de decese printre copii cauzate de pojar este foarte mare.
softurela spune:
citat din mesajul lui mcoca ROR se face la un an. Semnele precoce de autism incep sa se detecteze in jur de un an. Voila corelatia lu peste. |
Se vede ca ai studiat in graba doar ce spune o tabara si nu contraargumentele aduse de mamicile in cauza.
Erau mamici care isi vaccinasera copii la 16 luni si corelatia pica din pacate. Copilul vorbea in legea lui, recunostea obiecte si persoane iar imediat dupa vaccin a pasit in alta lume, lumea lui.
Dar in fine, nu prea ma intereseaza ce fac altii. Fiecare e liber sa aleaga pentru copilul sau. Eu doar mi-am expus punctul de vedere si indignarea pentru ce mi s-a intamplat.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
sirimie spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui softurela
Sirimie e chiar asa greu de inteles? Interesul meu e ca copii mei sa faca boala, sa se imunizeze natural acum, in copilarie. Daca e posibil, chiar si anul asta. Pe mine nu ma sperie o rujeola si o rubeola in conditiile in care 2 ani am avut n-nopti in care numaram respiratiile/minut ale copilului. Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010) Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
Multa sanatate copilasilor tai! Dupa parerea mea e bine ca nu ai vaccinat al doilea copil. Dar asta nu inseamna ca vaccinarea e gresita si iti urez sa nu se imbolnaveasca ai tai de pojar nici anul asta nici in alt an.
Raman, în urma, sute de mii de copii care n-au fost imunizati la timp, care s-au îmbonavit si au suferit din cauza unor afectiuni care puteau fi evitate – si, ca un zgomot de fond, suspiciunea ca e ceva în neregula cu vaccinurile astea.
Citind stirile despre scandalul Wakefield – si despre efectele pseudo-cercetarii lui – mi-am adus aminte de cat bigotsim si teama primitiva au însotit si deraiat, în cele din urma, cele doua campanii de vaccinare anti-HPV din Romania.
Iar de data aceasta nu vorbim de pojar, oreion, rubeola. Vorbim de cancer.
Dar, cum spuneam si data trecuta – legea lui Darwin functioneaza implacabil. Pacat doar ca prostii îsi nenorocesc copiii si nu pe ei însisi.
Sursa: http://www.petreanu.ro/2011/01/o-frauda-medicala-cu-sute-de-mii-de-victime/
softurela spune:
citat din mesajul lui sirimie Multa sanatate copilasilor tai! Dupa parerea mea e bine ca nu ai vaccinat al doilea copil. Dar asta nu inseamna ca vaccinarea e gresita si iti urez sa nu se imbolnaveasca ai tai de pojar nici anul asta nici in alt an. Raman, în urma, sute de mii de copii care n-au fost imunizati la timp, care s-au îmbonavit si au suferit din cauza unor afectiuni care puteau fi evitate – si, ca un zgomot de fond, suspiciunea ca e ceva în neregula cu vaccinurile astea. Citind stirile despre scandalul Wakefield – si despre efectele pseudo-cercetarii lui – mi-am adus aminte de cat bigotsim si teama primitiva au însotit si deraiat, în cele din urma, cele doua campanii de vaccinare anti-HPV din Romania. Iar de data aceasta nu vorbim de pojar, oreion, rubeola. Vorbim de cancer. Dar, cum spuneam si data trecuta – legea lui Darwin functioneaza implacabil. Pacat doar ca prostii îsi nenorocesc copiii si nu pe ei însisi. Va dorim sa cresteti mari si frumosi! |
Multumesc de urare, dar daca fetita mea e sanatoasa acum, nu e meritul medicinei pe care o sustii, din contra. Probabil daca lucram in industria farmaceutica, colega cu tine, copilul inca mai era dependent de pufuri. Deci, consider ca nu sunt o mama inconstienta din moment ce am reusit sa restabilesc normalitatea in viata copilului. Am reusit ce nu a reusit o armata de medici, pacat ca nu suna modest dar asta e realitatea.
A afirma ca noi astia din afara lumei medicale, care nu credem in cercetarile voastre, suntem prosti, nu demonstreaza decat indoctrinarea cu care traiti in deplina armonie.
Promit ca revin si iti spun cum au trecut copii peste rujeola si rubeola.
Oana, putin offtopic daca tot te-am prins
Am fost zilele trecute la pediatra pentru avizul Dianei de reintrare in colectivitate.
Era foarte surprinsa cum a trecut Diana, primavara, fara reteta ei (singulair, flixo, ventolin si 2 antihistaminice). A inceput sa-l intrebe si pe sotul meu "dar chiar nu i-ati dat nimic? dar nu a tusit? dar nici macar cand a racit?". Sotul i-a inchis gura definiv, spunandu-i "Daca a fost sanatoasa tun, de ce sa-i mai dau?" Ma intrebase pe mine mai inainte si nu m-a crezut, asa ca a trecut la sot. Data viitoare, imi fac curaj si ii spun de homeopatie.
sirimie spune:
Eu nu sunt nici medic nici farmacist.
Si Vladut a fost suspect de astm pe la 2 an. A tusit incontinuu vreun an si ceva, i-am dat si noi Singulair. Am avut si eu nopti cand a tusit incontinuu, tot tacamul. Dar i-a trecut de la sine. Am inteles de la un medic ca pana la 4 ani nu se da diagnostic definitiv de astm pentru ca poate sa treaca de la sine, cum din fericire ni s-a intamplat si noua.
Multa sanatate!
oanap85 spune:
..revin cu intrebarea:este vreo mamica care a facut ROR-ul la 15 luni ,in jur de 15 luni ? a fost ok?complicatii?
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
softurela spune:
citat din mesajul lui sirimie Eu nu sunt nici medic nici farmacist. Si Vladut a fost suspect de astm pe la 2 an. A tusit incontinuu vreun an si ceva, i-am dat si noi Singulair. Am avut si eu nopti cand a tusit incontinuu, tot tacamul. Dar i-a trecut de la sine. Am inteles de la un medic ca pana la 4 ani nu se da diagnostic definitiv de astm pentru ca poate sa treaca de la sine, cum din fericire ni s-a intamplat si noua. Multa sanatate! Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009) Am blog |
Hm, credeam ca voi nu ati avut probleme de sanatate, ca sunteti un exemplu reusit de vaccinare.
Dar din fericire, ati avut doar o tuse, fetita mea ajungea la crize de astm, cu insuficienta respiratorie. Ultima a fost cu o saptamana inainte de a incepe cu homeopatia.
monica70 spune:
citat din mesajul lui niculaelaura Dar inainte sa spun am preferat sa imi fac mica mea baza de date si sper ca din ce in ce mai multe mamici sa spuna povestile lor, sa pot face un studiu adevarat. Mi-ar fi placut sa fie si mamici cu copii mai mari, care au deja ani buni de cand au facut vaccinul, pentru ca din cate am citit multe dintre efectele secundare ale vaccinurilor apar abia mult mai tarziu. |
Ai mei au 6,5 ani fetita,3 ani baietelul.Le-am facut doar toate vaccinurile obligatorii gratuite.Singurele reactii au fost la fetita la unul-doua din vaccinuri o usoara crestere de temperatura in ziua respectiva (37,5-38) si parca la unul din ele a durut-o piciorusul in ziua aia.In rest n-am avut probleme.Pana acum n-au facut nicio boala a copilariei niciunul.Doar fetita a mai avut probleme de sanatate dupa 2 ani ,2-4 amigdalite (gat rosu+febra 39) pe an , in ultimul an doar una.Baietelul culmea nimic pana acum ,desi teoretic trebuia sa fie ko,ca doar sora-sa venea zilnic calare pe el cu virusii de la gradinita.
Nu prea stiu ce sa zic in privinta pro-contra vaccinari,dar ca de obicei cred ca adevarul se afla undeva la mijloc
Am citit recent o teorie interesanta privind cazurile tot mai numeroase de cancer.Pentru ca in cateva cazuri documentate de regresie spontana a cancerului ,aceasta s-a produs dupa cate un episod de infectie severa + febra mare,adeptii febroterapiei in cancer au venit cu teoria ca de vina pentru explozia cazurilor de cancer din zilele noastre,ar fi tocmai: vaccinurile,antibioticile si igiena ! Toate astea lupta impotriva infectiilor si respectiv febrei ... iar febra mare poate duce la remisie spontana a cancerului,deci unii care supravietuiau infectiilor+febrei s-ar fi vindecat probabil spontan fara chiar sa stie ce au .Teoria suna bine,practica ne omoara.Acum ce sa zic,ca si bunica materna nascuta pe la 1900 a nascut 13 copii ,dar au trait doar 6,restul au murit mici.Din cei ajunsi adulti,doi au murit de cancer (la 40,respectiv 70+ani).
Intrebarea care-mi vine, e ce alegem sa moara copiii de mici de la infectii (ca nu existau vaccinuri+antibiotice) sau pe la 50-70 ani de cancer?
andre_ea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui softurela
Se vede ca ai studiat in graba doar ce spune o tabara si nu contraargumentele aduse de mamicile in cauza. Erau mamici care isi vaccinasera copii la 16 luni si corelatia pica din pacate. Copilul vorbea in legea lui, recunostea obiecte si persoane iar imediat dupa vaccin a pasit in alta lume, lumea lui. Dar in fine, nu prea ma intereseaza ce fac altii. Fiecare e liber sa aleaga pentru copilul sau. Eu doar mi-am expus punctul de vedere si indignarea pentru ce mi s-a intamplat. Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010) Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
Citisem tot aici pe forum, marturia unei mamici de copil autist, care nu si-a vaccinat copilul cu ROR, si totusi spunea ca al ei copil a avut acelasi regres brusc pe care il povestesc mamicile ce blameaza ROR-ul, tot in jurul aceleiasi varste intre 1an si 2 ani ( nu retin exact varsta).
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza.