cineva care nu a facut vaccinul la bebe?

cineva care nu a facut vaccinul la bebe? | Autor: niculaelaura

Link direct la acest mesaj

Deoarece in ultimul timp citesc informatii pro sau contra vaccinuri sunt tot mai confuza... Este cineva care nu a facut vaccinul bebelusului? Totul este ok? Si in cazul in care ati refuzat un anume vaccin care a fost acesta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oliv spune:

Eu nu am facut vaccinul ROR care trebuia facut la 1 an. Al meu micut mai are o luna si face 2 ani. Nu s-a intamplat nimic, e perfect sanatos, e drept ca nu merge inca in colectivitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Noi am facut vaccinurile de la 2, 4, 6 si 12 luni - cand am mers la gradi ne-au cerut carnetul de vaccinari (au spus ca fara aceste vaccinuri nu o primesc). Am facut si ROR-ul dar nici un altul in plus (deci, le-am refuzat pe toate). Fetita e OK, am avut probleme doar cu raceli (inevitabile). Acum trebuie sa facem urmatorul vaccin la 4 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

oliv,daca ma citesti,nici eu nu vreau sa-i fac ror,dar se pare ca e impreuna cu antipolio ,difteric,pertussis.si astea ultimele sunt rapeluri la cele anterioare.cum sa fac sa nu...antipolio chiar vreau sa-i fac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Citat:
citat din mesajul lui unombun

oliv,daca ma citesti,nici eu nu vreau sa-i fac ror,dar se pare ca e impreuna cu antipolio ,difteric,pertussis.si astea ultimele sunt rapeluri la cele anterioare.cum sa fac sa nu...antipolio chiar vreau sa-i fac

Nu-i impreuna cu antipolio,difetric..., se fac simultan, dar se administreaza in locuri diferite. Tetraxim (DTP-anti difterie, tetanos, tuse convulsiva+VPI-antipolio) si Priorix (sau ROR) se fac la 1 an.

Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

ROR-ul l-am amanat azi pana al 15 luni. restul le-am facut in fara de antigripale care nu le-am facut!

un vot va rog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

tii ce bine!alina,multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

nici noi nu i-am facut fetitei ROR-ul si ce se mai facea la 1 an. pana acum nu am avut nicio problema. ea a facut rubeola la 9 luni . am luat aceasta hotarare deoarece baietelului i-am facut toate vaccinurile dar ror-ul a pus capac... imediat dupa vaccin a avut o reactie tare urata, la 2 sapt dupa vaccin s-a umplut de bubite (alta reactie la vaccin-fapt confirmat de medic), la 2 luni de la ror a facut rubeola si la 4 luni de la ror a fecut rujeola

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

IMPLINIRE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

Anaemi,vai de mine,bietul baiat... .

un vot va rog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niculaelaura spune:

Am fost cu bebe pentru vaccinul de 1 an. Desigur ca doctorita vroia sa-i faca si DTP si ROR in aceesi zi... Eu i-am spus ca nu prea as vrea sa fac ROR-ul. A inceput sa-mi povesteasca de parca parca ar fi trait toata viata in varful muntelui cat de inconstienta sunt ca nu vreau sa-i fac ROR-ul... Ca vezi Doamne daca face pojar e grav ca apar complicatii, ca trebuie sa stam in spital si ca lasa sechele... etc...Apoi am discutat si de restul componentelor vaccinului: a spus ca pojarelul este deisgur o boala usoara dar deh ce sa-i faci daca vaccinul este asa cu toate 3 tulpinile... Am intrebat: ok sa zicem ca facem ROR, imi garantati ca bebe nu va face oreion cand va fi mare? Fiind baiat pot aparea complicatii, chiar si sterilitate daca este matur...Imi garantati? Nu cumva mai bine face acum cat este mic daca tot o fi sa faca? A spus ca nu poate garanta...
Apoi am spus bun, nu garantati oreoinul, ce spuneti de pojar? Pai nici un vaccin nu este sigur 100% a spus pediatrul... Apoi mi-a povestit de nu stiu ce epidemie de acum nu stiu cati ani si cati copii au murit din cauza pojarului... Am intrebat : in ce sezon apare epidemia de pojar? Si mi-a zis ca nu a mai avut un caz de pojar de 10 ani !!!!!!!!!! Pai si atunci dc sa-i fac vaccinul? Ca sa purtam mai departe virusul, chiar si asa mort? Ca sa imbogatim companiile producatoare de vaccinuri sau de ce??? I-am povestit ca desi fratele meu a avut atat rubeola cat si rujeola, si am stat amandoi in aceeasi camera tot timpul eu nu am facut nici una din cele 2 boli... Si am intrebat daca nu cumva ar fi mai bine sa facem analize poate ca bebe a mostenit rezistenta de la mine, pentru ca eu la analizele pentru sarcina aveam anticorpii pentru cele 2 boli ale copilariei !!! Doctorita mi-a spus ca nu are nici o legatura... As fi vrut sa-i spun mai multe dar pur si simplu mi se face sila de ganul asta de om care are impresia ca lumea se imparte in 2 mari categorii: medici si restul lumii sau prostimea cum ne considera ei... Nu am mai avut chef sa ma obosesc sa-i spun ca mai am putin si imi sustin teza de doctorat in genetica si poate nu sunt atat de retardata cat ma crede... Desigur posibilitatea ca rezistenta sa se mosteneasca este mica, mai ales ca nu am gasit nicaieri documentatie referitoare la acest subiect dar de ce sa nu incercam chiar si daca sansele sunt mici? Pentru ca este mai usor sa-l intepam nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Citat:
citat din mesajul lui niculaelaura

Am fost cu bebe pentru vaccinul de 1 an. Desigur ca doctorita vroia sa-i faca si DTP si ROR in aceesi zi... Eu i-am spus ca nu prea as vrea sa fac ROR-ul. A inceput sa-mi povesteasca de parca parca ar fi trait toata viata in varful muntelui cat de inconstienta sunt ca nu vreau sa-i fac ROR-ul... Ca vezi Doamne daca face pojar e grav ca apar complicatii, ca trebuie sa stam in spital si ca lasa sechele... etc...Apoi am discutat si de restul componentelor vaccinului: a spus ca pojarelul este deisgur o boala usoara dar deh ce sa-i faci daca vaccinul este asa cu toate 3 tulpinile... Am intrebat: ok sa zicem ca facem ROR, imi garantati ca bebe nu va face oreion cand va fi mare? Fiind baiat pot aparea complicatii, chiar si sterilitate daca este matur...Imi garantati? Nu cumva mai bine face acum cat este mic daca tot o fi sa faca? A spus ca nu poate garanta...
Apoi am spus bun, nu garantati oreoinul, ce spuneti de pojar? Pai nici un vaccin nu este sigur 100% a spus pediatrul... Apoi mi-a povestit de nu stiu ce epidemie de acum nu stiu cati ani si cati copii au murit din cauza pojarului... Am intrebat : in ce sezon apare epidemia de pojar? Si mi-a zis ca nu a mai avut un caz de pojar de 10 ani !!!!!!!!!! Pai si atunci dc sa-i fac vaccinul? Ca sa purtam mai departe virusul, chiar si asa mort? Ca sa imbogatim companiile producatoare de vaccinuri sau de ce??? I-am povestit ca desi fratele meu a avut atat rubeola cat si rujeola, si am stat amandoi in aceeasi camera tot timpul eu nu am facut nici una din cele 2 boli... Si am intrebat daca nu cumva ar fi mai bine sa facem analize poate ca bebe a mostenit rezistenta de la mine, pentru ca eu la analizele pentru sarcina aveam anticorpii pentru cele 2 boli ale copilariei !!! Doctorita mi-a spus ca nu are nici o legatura... As fi vrut sa-i spun mai multe dar pur si simplu mi se face sila de ganul asta de om care are impresia ca lumea se imparte in 2 mari categorii: medici si restul lumii sau prostimea cum ne considera ei... Nu am mai avut chef sa ma obosesc sa-i spun ca mai am putin si imi sustin teza de doctorat in genetica si poate nu sunt atat de retardata cat ma crede... Desigur posibilitatea ca rezistenta sa se mosteneasca este mica, mai ales ca nu am gasit nicaieri documentatie referitoare la acest subiect dar de ce sa nu incercam chiar si daca sansele sunt mici? Pentru ca este mai usor sa-l intepam nu?

laura tie macar ti-a explicat oarecum ce si cum, dar pediatra noastra (fosta acum), la iceput n-a zis nimic (a fost sotul si i-a zis de refuz) iar cand am fost eu cu copiii la control s-a luat de mine in cel mai original mod (de...m-o fi vazut mai trasa la fata). eu ii spuneam ca cei mici nu se simt bine (si chiar nu erau bine, lucru confirmat de analizele ulterioare) si ea imi zicea ca nu asta o ingrijoreaza ci o ingrijoreaza faptul ca nu i-am facut vaccinul la 1 an Anastasiei si ca ea o sa fie sanctiionata pt asta ....
Pur si simplu ni mi-a venit sa cred ca a putut sa-mi spuna asta...
Apropo medicul este Sosin Andorina si nu o recomand!!!!

Slava Domnului ca ne-am mutat si acum avem o doctorita f buna, care ne-a explicat ce si cum dar ne respecta decizia (plus ca ne-a zis ca are colegi neurochirurgi care nu-si vaccineaza copiii si fiecare parinte este liber sa decida)...Bineinteles nu numai asta o face sa fie f buna

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

IMPLINIRE

Mergi la inceput