Ce gatim azi (69)
Raspunsuri - Pagina 12
ali762000 spune:
Ieri: Peste file pangasius la cuptor cu legume si mujdei de usturoi cu iaurt
Azi : supa de pui cu galuste si orez si ardei copti
desert: orez cu lapte
Maine: iahnie de fasole cu ce nu stiu inca
ALI
galliciana spune:
ciorba deporc
cartofi prajiti
ciuperci pane
salata de ardei copti
astept inca o minune in viata mea!!!
Sa iubim pe semenii nostri ca pe noi insine, să măsurăm pe altii cu măsura cu care ne măsurăm pe noi, să pretuim lucrurile si nevoile lor prin cele ale noastre. Cand le vom dori ceea ce ne dorim nouă si cand îi vom feri de ceea ce ne ferim noi, atunci vom implini legea adevaratei iubiri.. Confucius
Bianca B spune:
Musaca de legume
salata de vinete cu maioneza
varza cu carne de purcel
Primul Craciun
David, puisorul nostru drag (17.02.2009)
Bianca, mamica celui mai frumos copil din lume
Daca vreodata nu primesti zambetul pe care il astepti, fii generos si daruieste persoanei respective un zambet. Deoarece nimeni nu are mai mare nevoie de un zambet decat persoana care nu stie sa zambeasca celorlalti
monica-elizabet spune:
Nikole ai folosit gelatina aia de la dr otker si nu ti s-a intarit cu 20 de gr? totusi a fost si mai putin lichid ca trebuia 450 smantana dulce si 200 de lapte deci trebuia sa iasa batz...nu sa nu se intareasca...(pune mai multa gelatina...dar trebuie sa iasa asa...doar folosim aceleasi ingrediente)
ai fiert gelatina? sa se fi distrus si sa nu mai "inchege" nu stiu...
eu ori din asta cum e in poza cu reteta folosesc...ori cumpar de la palma(magazin japonez) gelatina agar-agar care intareste f bine...
alta gelatina nu am luat de pe-aici...
bubule, supa crema arata fain de tot
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica-elizabet Nikole ai folosit gelatina aia de la dr otker si nu ti s-a intarit cu 20 de gr? totusi a fost si mai putin lichid ca trebuia 450 smantana dulce si 200 de lapte deci trebuia sa iasa batz...nu sa nu se intareasca...(pune mai multa gelatina...dar trebuie sa iasa asa...doar folosim aceleasi ingrediente) ai fiert gelatina? sa se fi distrus si sa nu mai "inchege" nu stiu... eu ori din asta cum e in poza cu reteta folosesc...ori cumpar de la palma(magazin japonez) gelatina agar-agar care intareste f bine... alta gelatina nu am luat de pe-aici... bubule, supa crema arata fain de tot Monica-Elizabet Retete in imagini Impresii, pareri, retete |
Da, pe cea de la dr Otker am folosit-o cu gust de capsuni, ca mi-ai facut pofta de capsuni, si nu erau la supermarket, so...nu stiu ce s-o fi intamplat,am pus doua linguri rase asta insemnand 20 gr.
Data viitoare pun alta gelatina, nu stiu o fi diferenta intre ele, asta de la dr otker era cea mai ieftina, dar singura marca ce avea gelatina cu gust de capsuni, restul erau fara gust.
Gelatina am amestecat-o cu putin lapte, si am incalzit-o ptr 15 secunde la microunde, apoi am pus-o in amestecul de crema cu lapte.
Nu-i bai, mai incerc...
am gasit colhada...a mancat cupilul juma' de borcanel, nu mi-a venit a crede
Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 33+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Amina_Marina spune:
Nikole, gelatina se dizolva in apa calduta, o lasi acolo i0 minute. Asa am invatat eu la scoala de gatit. Acum fiecare face cum crede.
mina spune:
Aseara am facut paste carbonara si mancare de spanac.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
monica-elizabet spune:
pe gelatina de aici scrie ce sa lasa la inmuiat in 5 linguri de lichid rece pana se umfla(cateva minute) apoi se "incalzeste" 15 secunde deci puterea microundelor sa fie data spre minim nu la 100% (sau se pun pe baie de abur) pana se lichefiaza...apoi se foloseste la reteta dorita...
dar atentie pune putin cate putin din compozitie in castronelul cu gelatina...si nu invers...fiindca altfel gelatina se face "cocoloase" se intareste bilute si nu mai ingheaga bine lichidul...
ma bucur ca i-a placut coalhada...eu cea mai buna am gasit-o pe cea de la canto de minas (la sticla de plastic de 900 ml) au si integrala si degresata , scrie ceva in limba araba...minunata este...sa o incerci neaparat
galiciana mi-ai facut o pofta cu salata de ardei copti...azi o prestez
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
silvi_2005 spune:
Eu nu prea am avut chef de gatit . Am facut de proba minitortulete in forma de inimioare cu fructe de padure , o sa le repet de Valentine's Day http://bucataria-sylviei.ro/minitortulete-valentines-day/
Mi-am facut in sfarsit si eu vegeta de casa http://bucataria-sylviei.ro/category/vegeta-naturala/ dar nu am reusit cu legume deshidratate, e bestiaal si asa ca mai faceam amestec de legume dar nu puneam ceapa si asa multa sare, ii da o aroma f buna.
Azi fac la cuptor pui cu cartofi dupa reteta asta si gata : http://bucataria-sylviei.ro/aripioare-de-pui-cu-legume-la-cuptor/