Propunere...X

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita
asta vara am cunoscut un tip divortat si cu un baietel. s-a indragostit, eu nu, a vrut sa accelereze lucrurile inconfortabil pentru mine si totul a culminat (si sfarsit) cu o scena, dupa parerea mea, culmea imprudentei. vorbeam despre unde ne ducem fiecare copiii intr-o sambata dimineata si m-a luat gura pe dinainte si i-am zis locatia noastra. a venit cu baietelul lui in acelasi loc, punandu-ma in fata faptului implinit. cica surpriza. in mod sigur cele care au o anumita parere la topicul asta vor crede ca sunt eu exagerata sa consider actiunea asta total deplasata, lipsita de respect si daunatoare ambilor copii. din ziua aia nu am vrut sa mai am de-a face cu el - altfel un tip super, dulce foc si tare la locul lui. gestul sau, in conditiile in care stia clar pozitia mea in problema, l-am interpretat ca atare - increderea reciproca e un punct major pe lista mea, poate sa fie el si brad pitt, ah, brad pitt...:-)

Interesant cazul acesta ... ce anume te-a deranjat ? Faptul ca a aparut in fata fetei tale cand tu inca nu erai pregatita sa i-l prezinti, sau faptul ca a aparut in aceeasi locatie cu tine fara ca tu sa-l inviti ? Cum adica stia pozitia ta in problema ? Adica stia ca tu nu vrei sa continui si surprizandu-te in parc consideri ca a plusat inadmisibil ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

da chiar, cand este potrivit sa prezinti iubitul copiilor? ma refer ca femeie divortata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea
Interesant cazul acesta ... ce anume te-a deranjat ? Faptul ca a aparut in fata fetei tale cand tu inca nu erai pregatita sa i-l prezinti, sau faptul ca a aparut in aceeasi locatie cu tine fara ca tu sa-l inviti ? Cum adica stia pozitia ta in problema ? Adica stia ca tu nu vrei sa continui si surprizandu-te in parc consideri ca a plusat inadmisibil ?

ok, sorry de off topic tuturor, poate chiar trebuia sa deschid subiect separat.

buflea, discutasem deja, la insistentele lui grabite sa ne cunoastem copiii reciproc si dupa invitatii numeroase (refuzate) in familia lui si cu prietenii lui, ca eu nu-s pregatita de next level. i-am explicat frumos ca nu-mi implic copilul in relatii si ca e prea devreme oricum, la alte invitatii de-ale lui sa avem playdates cu copiii. stia punctul meu de vedere. a plusat cand mi-a nesocotit opinia, de fapt decizia. eu decid pentru copilul meu, punct. "surprizele" care imi privesc copilul sunt nedorite si periculoase. una, ca dupa aia a trebuit sa ii explic soniei cateva zile de ce nu ne mai jucam cu Skyler, copiii s-au imprietenit usor - n-am facut scene, m-am comportat normal, ca si cand m-as fi intalnit cu o cunostinta.

a doua, daca eu ii spun unui tip ca este the ultimate honor sa-mi cunoasca fata, de ce calca decizia asta? imagineaza-ti ca am fi ramas impreuna - cate "surprize" dintr-astea m-ar fi asteptat, totusi, pe viitor, legate nu de mine, ci de fiica mea?! de-aia am pomenit de incredere, pe care mi-a inselat-o iremediabil. si respect, bineinteles. sa nu mai zic ca ma pisa la cap cu ring size. creepy. si daca l-ai fi vazut, ai fi jurat ca e cel mai decent si dulce barbat din lume. ei, se mai inseala omul.

de-aia va zic, voi vedeti lucrurile foarte romantic si visator si in roz. pe teren e cam accidentat asa, deci de-aia gandim diferit.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui noideea

da chiar, cand este potrivit sa prezinti iubitul copiilor? ma refer ca femeie divortata.

cand vrei tu.

eu nu vreau. :-) doar daca o sa ma recasatoresc, ceea ce nu cred, sau voi alege sa ne unim familiile si destinele fara casatorie. deci cand imi voi gasi sufletul pereche, in care oricum nu mai cred. cu alte cuvinte, la pastele cailor. :-)) sunt doua lucruri disctincte aici: calitatea ta de mama, deci viata privata nr.1, si tu ca femeie, deci viata privata nr. 2. cand le amesteci fara sa practici intelepciune si prudenta, sufera copiii si sunt expusi inutil. asa gandesc eu, sa ne intelegem!

Mergi la inceput

bine si cum poti construi o relatie care s duca la o casatorie daca el e off limits la unele chestii. Tu avand copilul te comporti ca o amanta care nu e disponibila suta la suta. Nu poti ramane la el peste noapte, nu poti sta cu el prea mult ca tre sa te intorci acasa la copil ca numai la intalnire nu te gandesti cadn stii ca ti-ai lasat copilul singur, plus ca e super aiurea sa trimiti copilul la bunici de exemplu sis a te iubesti in focuri ca apoi sa nu-l mai vezi decat sporadic pe prieten pana la vacanta urmatoare. Nu cred, sincer ca ar rezista nici o relatie in felul asta.

Eu vreau sa-mi refac viata din doua puncte de vedere: sa ofer copilului un tata si sa nu merg din barbat in barbat. Dar ca si tine conchita nu prea vda cum pot impaca ideea de mama cu aceea de iubita decat prin simple aventuri.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui noideea

bine si cum poti construi o relatie care s duca la o casatorie daca el e off limits la unele chestii. Tu avand copilul te comporti ca o amanta care nu e disponibila suta la suta. Nu poti ramane la el peste noapte, nu poti sta cu el prea mult ca tre sa te intorci acasa la copil ca numai la intalnire nu te gandesti cadn stii ca ti-ai lasat copilul singur, plus ca e super aiurea sa trimiti copilul la bunici de exemplu sis a te iubesti in focuri ca apoi sa nu-l mai vezi decat sporadic pe prieten pana la vacanta urmatoare. Nu cred, sincer ca ar rezista nici o relatie in felul asta.

Eu vreau sa-mi refac viata din doua puncte de vedere: sa ofer copilului un tata si sa nu merg din barbat in barbat. Dar ca si tine conchita nu prea vda cum pot impaca ideea de mama cu aceea de iubita decat prin simple aventuri.

riscurile meseriei de mama. daca dai peste un barbat care te vrea disponibila suta la suta, tu avand copil acasa...la mine astia is taiati de pe lista automat. cat despre lasat copilul singur acasa, tu glumesti???

in cazul tau, eu ti-am mai zis sa-ti faci program de vizitare cu exul. ai stii sigur cand esti disponibila si poti face planuri, sub rezerva ca se pot schimba instantaneu - cine n-ar intelege asta, ar disparea de pe lista mea iarasi. nu vad ce e anormal sa lasi copilul la bunici, chiar si la soacra ta cateodata...mai degraba asa, decat sa-l lasi singur.

pe mine m-ai inteles gresit, nu-mi doresc aventuri. dar nici nu-mi doresc sa-mi 'refac' viata, ca nu e nimic stricat la ea. :-)) imi doresc dragoste cu un partener compatibil. iar compatibilitatea asta depinde 100% de copiii nostri, deci si de-ai lui.

Mergi la inceput

nu singur, singur la modul fara mine. Cu mama, cu tata, cu bona, frati-meu, cu mamaia paterna. M-am exprimat total aiurea. Eu oricum si cand trimiteam copila la tara mi se parea ca sunt mama denaturata, dar mite acum cand stam 100% din timp impreuna. NU ma pot baza pe vizitele lui taica-sau pentru ca nu il las sa vada copila fara sa fiu prezenta. Mi-a dovedit ca nu pot avea incredere in el. O data a tinut-o beat dupa el intr-un bar la ziua unui amic, alta data a condus beat cu copilul in spate, altadata m-a amenintat ca nu mi-o mai aduce, asa ca.... nu pot sa-i confer titulatura de dadaca in timp ce eu petrec timp de calitate cu iubitul. Asa ca.... Daca aventuri nu vreau, daca de vazut cu el fara copil nu suna bine, care sunt optiunile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Inteleg punctul tau de vedere. Si acum inteleg mai bine opinia ta in cazul lui blue_eyes. Nu mi se pare gresit, mi se pare putin prea precaut ...Incerc sa discut pe caz facand abstractie ca esti tu unul din personajele principale ...
Nu cumva este ciudat sa dezvolti o realtie cu un om poate sincer si dornic de a-si reface viata, tinand o parte importanta a vietii tale ascunsa ? Nu dai nume, nu iti dai adresa, nu spui locurile publice in care te duci cu copilul si toate astea in scopul de a proteja copilul ? ... De fapt protejezi copilul de ce anume ? De un posibil atacator, abuzator ? Sau de ce trebuie protejat copilul de un individ oarecare, cu un copil oarecare, pe care il intalneste in parc ... ca doar ea nu stie ca acest individ este un potential partener pentru tine ...

Nu stiu, nu sunt in pielea ta ...doar incerc sa inteleg.

Personal sunt de acord ca copiii trebuie tinuti la o parte cand relatia progreseaza - deci nu trebuie ei sa vada cum avanseaza, cum initial il servesti cu o cafea si treptat incepi sa aprinzi si lumanari si sa te si parfumezi cand vine el ... dar asa intamplator, ce rau se poate intampla.

Mergi la inceput

buflea, eu sunt protectoare cu sonia pentru ca macar atata lucru pot sa fac si eu, daca tot am nascut-o. o va lovi viata destul si fara contributia mea. am spus ce se poate intampla deja in mesajele precedente, iar printre altele - sa se ataseze si ea de oameni care devin pasageri in viata mea. sa-i impun "prieteni" care ii populeaza viata nechemat.

atata vreme cat nu sunt eu lamurita de sinceritatea si intentiile cuiva, cum as putea sa ii dau si cheia de la casa in prima faza? noi eram in prima faza, aia romantica. grabirea lucrurilor in ciuda vitezei declarate de partener mi se pare neserioasa. nu am incredere in fumigene si pompozitati si gesturi extreme de la inceput.

noideea, eu am reguli simple si crestate in stanca: cine considera doar calitatea mea de femeie si desconsidera calitatea mea de mama, e out. daca eu desconsider calitatea de mama, care ar trebui sa fie pe primul loc, ma intreb ce fel de femeie as fi, in cazul acela. dupa mine, daca un barbat cu care ma intalnesc e un tata grozav, bifeaza puncte albe. daca vorbeste dezastruos despre exele lui, puncte negre. daca se impune in viata mea, pierde definitiv. daca imi propune, iau in consideratie. daca ne respectam reciproc prioritatile si sensibilitatile, continui relatia. daca nu, nu. copilul meu conteaza mai mult decat nevoile mele sau nevoile altora. asa sunt eu.

si cu asta, chiar iau o pauza de la topic. azi n-am scris mare lucru, nici la date nu ma duc ca am febra si-s racita, iar pe forum nu cred ca am ajutat cu mare lucru din cauza ca sunt prea pasionala cand imi expun credourile. plus ca mi-e si foarte dor de sonia, e ziua ei de vizita, poate de-aia sunt super sensibila la subiectul asta. sorry tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Eu inteleg ca sint baba si nu mai sint pe market de 18 ani si nu am codul ca sa descifrez mesajul asa ca va cred pe voi ca respectivul avea alte ginduri, OK pina aici.Dar de ce nu i s-a raspuns tot codat caci dupa parerea mea ea s-a expus mult prea mult oferind prea multe informatii, un simplu nu era suficient, fara explicatii.
Pai el prost sa fie, chiar daca asta i-a fost intentia, sa recunoasca cind nu a scris in clar ce si cum. Te red si eu ca a facut apoi pe prostu'si i-a zis, stai putin cucoana ca mie nici prin gind nu mi-a trecut...parerea mea e ca ea i-a descis usa larg la acest raspuns.
Si eu l-as fii trimis la plimbare dar fara explicatii multe.

Mergi la inceput