Propunere...X
Raspunsuri - Pagina 27
a_alinta spune:
si ca sa inchei, pentru ca vad ca nu poti iesi din ale tale, discutam deja de ce parere avem despre un astfel de invitatie, blue eyes a recunoscut ca nu astepta sfaturi, doar pareri.
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui a_alinta si tu o consideri insulta???? pai ce vina ai tu ca nu ai cunoscut barbati de calitate? alina |
scuza-ma, dar nu pot sa nu rad din nou, de data asta din alt motiv. inutila comunicarea cu tine. treci pe lista de ignore langa accept92, "calitati" dintr-astea nu apreciez nici macar la straine pe net.
AdinaF spune:
conchita, daca tot esti experta in "lumea single-lilor cu copii" (nu prea intzeleg clasificarea asta, dar ma rog, treaca de la mine), te rog explica-mi si mie , cum este potrivit, moral, acceptabil pt voi sa facetzi sex - ca la un moment dat avetzi si voi ma gandesc anumite nevoi care necesita sa fie satisfacute.
Adica in propria casa e gresit, din cauza de copii ; la "dansul" iar e nashpa , ca cine are grija de copii; la hotel in timp ce copiii sunt la gradi, scoala etc poate pe durata lunga sa arda la buzunar; spune-mi te rog care ar fi solutzia salvatoare (in afara de abstinentza ).
La un moment dat te indragostesti, ai un nou partener, dupa o perioada mai lunga sau mai scurta il primesti si in casa, si automat il prezintzi si copiilor ... si automat mai innopteaza si pe la tine. Ca doar n-o sa te ascunzi o viatza intreaga in boschetzi si hoteluri ieftine. Cat de bine trebuie sa-l cunosti pe noul partener inainte de a-l aduce acasa fara sa fi considerata usuratica?
Adica, hotaraste-te: blue-eyes a avut o reactzie super vis-a-vis de individ, dat fiind statutul ei de mama singura, dar one-night-standurile recunoscute de ea cum le cataloghezi (ca despre asta nu pomenesti nici un cuvant, poate boldui Marius cat doreste), despre petrecerile organizate in casa ei (in conditziile in care se pare sit. financiara nu e grozava) ce parere ai? A scuza-ma, deja sunt off-topic ...
Ma intrigi prin faptul ca esti mega-exagerat de indignata pt o situatzie care mie nu mi se pare iesita din comun, ia o gura de aer proaspat si relaxeaza-te , in unele situatzii nu merita sa iei viatza foarte in serios .
blue-eyes , eu ma bucur pt tine ca-tzi traiesti viatza exact asa cum itzi doresti (cele scrise mai sus nu-nseamna ca te dezaprob crede-ma), tzi-as sugera insa pe viitor sa dezvalui mai putzine detalii intime persoanelor care nu-tzi sunt foarte apropiate (gen profesorul de la cursul de limbi straine)- sa stii ca si astfel de dezvaluiri pot fi receptzionate ca un "semnal", in rest ai dat o importantza exagerata acestei intamplari (dac-ai ajuns s-o discutzi si cu un psiholog ... ), o viatza frumoasa in continuare itzi doresc si sa-tzi gasesti marea iubire atuunci cand esti pregatita pt ea
conchita spune:
citat din mesajul lui AdinaF conchita, daca tot esti experta in "lumea single-lilor cu copii" (nu prea intzeleg clasificarea asta, dar ma rog, treaca de la mine), te rog explica-mi si mie , cum este potrivit, moral, acceptabil pt voi sa facetzi sex - ca la un moment dat avetzi si voi ma gandesc anumite nevoi care necesita sa fie satisfacute. Adica in propria casa e gresit, din cauza de copii ; la "dansul" iar e nashpa , ca cine are grija de copii; la hotel in timp ce copiii sunt la gradi, scoala etc poate pe durata lunga sa arda la buzunar; spune-mi te rog care ar fi solutzia salvatoare (in afara de abstinentza ). |
nu m-am declarat experta, ci insider. e o asumare corecta, nu crezi? deloc exagerata.
cat despre unde facem noi sex, una ca nu e treaba forumului, a doua ca si tu cazi in pacatul antevorbitoarelor sa asumi ca s-a zis ce nu s-a zis. in propria casa este imprudent la first date, cu strainii - mai clar acum?
repet, pentru a treia oara - nu situatia ma indigneaza. nimic nu ma indigneaza, la urma urmelor, ca ar trebui sa ma surprinda, in primul rand, si asta se intampla cam rar. ma irita etichetele si insultele la adresa celor care gandesc diferit. blue a fost facuta in toate felurile pana acum - ipocrita, isterica, etc. mai vine una si ne face catele, alta cica n-am cunoscut barbati de calitate daca nu ne culcam la noi in casa cu primul venit...bineinteles ca e nevoie de o respiratie profunda chiar si sa fii capabil sa citesti asemenea abordari, daramite sa le demontezi cu argumente.
salcia spune:
Oh, Doamne, chiar asa, Conchita, ai tu vreo vina ca esti un luzar si o femeie isterica si retrograda, la fel ca si Blue, care exagereaza si la orice vorba a unui biet barbat inocent ii arunca imediat cu poseta-n cap?! Nu e vina voastra, e din cauza ca nu ati cunoscut niciodata un barbat ok si aveti vieti neinteresante, de-aia va place sa aveti un pic de excitement si lauda de sine pe forum, vorba lui accept (ma intreb de unde acest nick, ca nu mi se pare ca se potriveste cu... situatia).
Lasand acum gluma la o parte, eu vad ca, dupa parerea anumitor useri, indiferent ce ar fi facut Blue, tot nu ar fi fost bine. Ca a dat prea multe detalii, ca nu a dat prea multe (deci l-a provocat pe bietul om), ca a fost agresiva, ca nu e emancipata etc. etc. etc. I s-au atribuit tot felul de etichete, unele chiar jignitoare, iar ea a raspuns cu mult calm (si de putine ori, cele 26 pagini de discutii inversunate nu sunt opera lui Blue).
Dupa parerea mea, a procedat foarte bine, si-a urmat intuitia si a facut ce a crezut ea ca trebuie, nu e cazul sa o judecam noi si sa disecam situatia la nesfarsit fara sa cunoastem foarte multe detalii. Din ce a povestit ea, mie mi se pare ca a fost sincera si directa, iar el nu a apreciat deloc acest lucru (desi vad ca barbatii de pe forum ne tot spun ca barbatii in general sunt directi, nu se incurca in prea multe subtilitaturi). Si daca el chiar vroia DOAR sa asculte muzica (c'mon!!), nu se simtea atat de ofensat de franchetea ei, mai ales afland despre divort (si se mai pretinde si life/ communication coach!). Ar fi trebuit sa inteleaga niste lucruri pe care orice om cat de cat matur le-ar fi inteles.
Acum, Blue, vorba aceea, n-ai pierdut nimic! Eu in schimb sunt uimita de cat de repede suntem noi, femeile, dispuse sa aruncam unele in altele cu noroi, chiar fara sa cunoastem mare lucru despre cei cu care discutam... si ca sa-mi aduc aminte niste etichete: penibila, isterica (sau era mega-isterica?!), cu viata neinteresanta, cu traume etc. Mda, trist.
Ma intreb, cred ca nu sunt prima, ce-ati fi zis daca ati fi auzit povestea urmatoare: "unul dintre amicii mei s-a invitat la mine sa ascultam muzica. am fost de acord, a venit, am ascultat muzica, si dupa o sticla-doua de vina, am ajuns in pat chiar daca niciunul dintre noi nu isi propusese asta. amicul e casatorit, btw. ce sa fac, ma simt oribil". Parca aud un intreg cor de oameni revoltati: "cuuuuuuuuuum?! s-a invitat la tine chipurile sa ascultati muzica impreuna si tu l-ai crezut?! cum poti spune asta?! pai faptul ca ai acceptat inseamna ca de fapt asta ati vrut amandoi de la inceput!" etc. etc. etc.
conchita spune:
citat din mesajul lui AdinaF La un moment dat te indragostesti, ai un nou partener, dupa o perioada mai lunga sau mai scurta il primesti si in casa, si automat il prezintzi si copiilor ... si automat mai innopteaza si pe la tine. |
asta nu as recomanda nimanui. copiii nu au nevoie sa cunoasca partenerii parintilor altfel decat daca se lasa cu legatura serioasa, stabila, eventual la primarie sau mutat impreuna. ei se ataseaza foarte usor si ar suferi sa se lege tot timpul de persoane pasagere in viata parintilor. ar avea impresia ca asta e modelul de relatie intre oameni - pasagere. parintii se pot indragosti de 7 ori pe luna, nu e nevoie sa-si expuna si copiii la aventurile lor amoroase.
"automat innopteaza si pe la tine", cu copilul in aceeasi casa, dupa standardele mele este out of the question, imposibil, nici nu vreau sa enumar aici epitetele, ca-mi sare sigur forumul in cap, la cum consider eu situatia asta. asa ceva nu s-a intamplat, nu se intampla si nici nu se va intampla vreodata. prioritatea mea e copilul, nu partenerul. partenerii sunt maturi si pot gasi solutii sa se desfasoare, insa copiii nu au cum reactiona pusi in fata faptului implinit. sa se duca ei la hotel daca nu le convine? cu alte cuvinte, imi desfasor viata in jurul copilului, nu pe-a copilului in jurul meu. e un standard pe care nu-l impun nimanui, nici macar nu-l supun spre dezbatere (ar fi inutil), asa decid eu pentru viata si familia mea.
AdinaF spune:
De ce e un one night stand mai imprudent acasa decat ... altundeva , asa in general?? (in conditziile in care copiii nu sunt acasa , deci securitatea lor nu e in pericol)
conchita, ok, acum am intzeles cum vezi problema asta, dar din pacate n-ai cum sa stii nici dupa o relatzie de 5 ani daca relatzia e stabila sau nu, si chiar daca tipul innopteaza sau nu la tine, copiii se pot atasa oricum de el si inevitabil dezamagitzi in cazul unei despartziri (sau tu chiar ai fi in stare sa-l "ascunzi" ani de zile de privirile lor?). Daca itzi iese, jos palaria, eu una nu cunosc nici un astfel de exemplu (aici rata divortzurilor e de aproape 50% , deci aveam ocazia sa aflu pana acum).
Oricum, ai dreptate, asta e o alta tema, si nu trebuie dezbatuta aici (desi mie mi se pare interesanta).
conchita spune:
citat din mesajul lui AdinaF De ce e un one night stand mai imprudent acasa decat ... altundeva , asa in general?? (in conditziile in care copiii nu sunt acasa , deci securitatea lor nu e in pericol) conchita, ok, acum am intzeles cum vezi problema asta, dar din pacate n-ai cum sa stii nici dupa o relatzie de 5 ani daca relatzia e stabila sau nu, si chiar daca tipul innopteaza sau nu la tine, copiii se pot atasa oricum de el si inevitabil dezamagitzi in cazul unei despartziri (sau tu chiar ai fi in stare sa-l "ascunzi" ani de zile de privirile lor?). Daca itzi iese, jos palaria, eu una nu cunosc nici un astfel de exemplu (aici rata divortzurilor e de aproape 50% , deci aveam ocazia sa aflu pana acum). Oricum, ai dreptate, asta e o alta tema, si nu trebuie dezbatuta aici (desi mie mi se pare interesanta). Adina, imblanzit(a)oare de Fabian si Alexander (06.10.2006) |
Adina , siguranta copiiilor e in joc atata timp cat un necunoscut iti cunoaste adresa. de aceea sunt refractara la one night stand la single mother acasa. nu-l cunosti pe individ, e clar ca nu te intereseaza sa-l cunosti, il doresti pur fizic. dar se pot ivi situatii diverse si periculoase - poate ca el se indragosteste de tine, poate e agresiv ca dj din poveste si devine stalker, poate e violent, are adictii care-i intuneca judecata si cine stie ce-i trece prin cap, etc etc. siguranta copiiilor primeaza, din punctul meu de vedere.
daca ti se pare interesanta discutia, putem deschide subiect separat sa nu suparam oamenii cu off topic. ani de zile...probabil nu s-ar ajunge la asa ceva, avem o varsta, nu suntem la 16 ani. in general stii cam de la primele intalniri daca ai compatibilitati cu cineva pentru o eventuala relatie long term. si daca e serioasa, dureaza perioada asta de "ascundere" mai putin de-atat. pe de alta parte, nu e necesar "ascundere", eu o vad simplu ca pe comportament decent, de oameni maturi. din experienta, sunt foarte putine categorii de scenarii - cei care vor NSA si pe care oricum nu-i intereseaza sa implicati copiii, cei care vor FWB si-s la fel la capitolul copii, familie, prieteni (sa le faci cunostinta), iar cei care vor LTR isi dau seama relativ repede ce sanse sunt in ecuatie. personal, evit barbatii care au ajuns la o varsta si-s necasatoriti si nu au copii, tocmai pentru ca nu ar intelege prioritatile si standardele mele.
ca sa dau din casa - ce nu fac eu pentru o cauza nobila, cum ar fi aia a precautiei necesare single mothers. asta vara am cunoscut un tip divortat si cu un baietel. s-a indragostit, eu nu, a vrut sa accelereze lucrurile inconfortabil pentru mine si totul a culminat (si sfarsit) cu o scena, dupa parerea mea, culmea imprudentei. vorbeam despre unde ne ducem fiecare copiii intr-o sambata dimineata si m-a luat gura pe dinainte si i-am zis locatia noastra. a venit cu baietelul lui in acelasi loc, punandu-ma in fata faptului implinit. cica surpriza. in mod sigur cele care au o anumita parere la topicul asta vor crede ca sunt eu exagerata sa consider actiunea asta total deplasata, lipsita de respect si daunatoare ambilor copii. din ziua aia nu am vrut sa mai am de-a face cu el - altfel un tip super, dulce foc si tare la locul lui. gestul sau, in conditiile in care stia clar pozitia mea in problema, l-am interpretat ca atare - increderea reciproca e un punct major pe lista mea, poate sa fie el si brad pitt, ah, brad pitt...:-)
a_alinta spune:
conchita, ai dreptate. inutila comunicarea cu tine e si parerea mea.
expresia cu "treci pe lista de ignore", nu face decat sa imi confirme parerea ca te crezi doamna profesoara care le stie pe toate.
eu nu te trec pe nici o lista, pentru ca nu am astfel de liste.
BalMascat spune:
blue eyes ar fi procedat bine DACA.........in urma propunerii primita, ar fi refuzat. SI ATAT.
daca nu si-ar fi expus viata personala .......vezi ca am iesit dintr-o relatie, blah blah......mult prea multa informatie aici.
vorba ceea, cine se scuza, se acuza!
indiferent ce dorea individul, un refuz politicos fara sa dea prea multe informatii "din casa" ar fi fost de preferat raspunsului ei.
si cel care a facut invitatia e cu ceva "probleme" felul redundant in care insista pe:
"Intr-una di serile acestea, daca vrei, ma inviti sa ascult ceva la tine; numai daca vrei."
intr-o singura propozitie, scrie de 2 ori "daca vrei", lucru asta trebuia ramas nezis....normal ca doar daca vrea blue eyes se intampla orice....si doar daca vrea ea.
e valabil pt toata lumea, doar daca vrem facem ceva......ce trebui sa ni se reaminteasca asta?........mie asta mi se pare mai aiurea decat invitatia acasa la ea. de ce se repeta cu asa ceva?? e ceva putred in Danemarca aici.
parerea mea......s-au intalnit 2 oameni cu "issues" blue eyes care sare imediat si isi spune povestea vieti ei, si altul care pare f. nesigur pe el, si devine redundant in a ne aminti drepturile noastre ale fiecaruia.