Propunere...X

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Conchita si Blue,

Nu contest faptul ca DJ a facut un avans nedorit intr-o maniera nefericita. Blue a fost perfect indreptatita (conform intuitiei si dispozitiei) sa refuze sugestia respectiva.

Eu insa ripostam la opinia generala ca barbatii sint intotdeauna porci pentru a sugera o invitatie la intimitate in afara codurilor de intilniri/flori/tatonari/etc. Fiecare femeie/barbat este perfect indreptatit sa REFUZE fara explicatii multe.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

analiza pe text, ca sa lamurim lucrurile:

Citat:
citat din mesajul lui blue eyes

Raspunsul meu:
Buna!
Indrazneata si surprinzatoare propunerea ta, dar eu nu-ti pot satisface dorinta de a asculta muzica impreuna la mine acasa.

Iti urez o seara placuta. Cu prietenie ...

acesta a fost raspunsul initial al lui blue. nici o explicatie suplimentara, scurt, elegant, nici o aluzie la relatii trecute si viitoare, a pastrat "sa ascultam muzica la mine acasa", deci motivul sau.

asa ca, va rog, mai usor cu pianul pe scari.

dupa care vine el:

Raspunsul lui:
Buna, nu inteleg de ce e indrazneata si surprinzatoare propunerea mea; imi poti explica, te rog. O zi buna.

cam prosteasca tafnosenia, un fel de asking for trouble. trebuia s-o lase cum a picat, sa accepte refuzul scurt, elegant si explicit intial.

abia dupa aia urmeaza explicatiile de care o tot acuzati nefondat pe blue. aplicati dublu standard: una, ca e ok ca un prieten sa vina acasa la muzica. a doua, nu e normal sa oferi explicatii detaliate aceluiasi prieten. hotarati-va, cand e prieten si cand nu e prieten.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

si da, exista tipologii de barbati ca dj-ul aici de fata care ar fi in culmea fericirii cu autoinvitatia din partea unei femei.

Nu este exlus ca exact acest barbat despre care vorbim aici sa se simta intimidat in situatia in care o femeie ar face primul pas spre el.
Pe de alta parte chiar daca acest barbat se incadreaza in tipologia indicata de tine, exista si curve pe centura iar asta nu spune nimic despre femei in general.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Conchita: generalizarea este la fel de gresita in ambele directii. Citatele incluse arata ca nici o persoana de sex masculin, in viata, nu ar putea avea in minte altceva decat sex, in situatia descrisa. Fara indoiala ca majoritatea se incadreaza in scenariul asta si asta e o concluzie utila pentru orice femeie. Dar toti? Nu vad diferenta intre o asemenea afirmatie si absurditatile de gen "barbatii sunt mai inteligenti decat femeile". Ca sa raspund la intrebare, da, cunosc cel putin un "mascul" necasatorit la care se auto-invita femei necesatorite, ca sa asculte muzica etc. si care nu da niciodata situatiei conotatii sexuale. Ah - si e considerat chiar atragator (declaratii publice). Are 32 de ani, 1,85m si 70Kg. Si nu e gay.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ocebine
Eu insa ripostam la opinia generala ca barbatii sint intotdeauna porci pentru a sugera o invitatie la intimitate in afara codurilor de intilniri/flori/tatonari/etc. Fiecare femeie/barbat este perfect indreptatit sa REFUZE fara explicatii multe.

vezi mai jos, blue a refuzat fara explicatii multe. el a cerut explicatii.

nu stiu opinia generala, a mea e ca un barbat chiar e porc, sau cel putin prost batut in cap daca se invita la mine acasa fara ca eu sa-i fi trimis semnale preliminare ca as dori asa ceva, pentru ca se seteaza singur pentru un refuz. adica e si masochist pe deasupra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

analiza pe text, ca sa lamurim lucrurile:

Rog, textul in original. Sa nu se fi pierdut ceva la traducere. Sunt curioasa cum suna in original "nu-ti pot satisface dorinta". Consider exprimarea provocanta si de aceea inteleg curiozitatea barbatului si dorinta sa de a aprofunda.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui beren

Generalizarea este la fel de gresita in ambele directii. Citatele incluse arata ca nici o persoana de sex masculin, in viata, nu ar putea avea in minte altceva decat sex, in situatia descrisa. Fara indoiala ca majoritatea se incadreaza in scenariul asta si asta e o concluzie utila pentru orice femeie. Dar toti? Nu vad diferenta intre o asemenea afirmatie si absurditatile de gen "barbatii sunt mai inteligenti decat femeile". Ca sa raspund la intrebare, da, cunosc cel putin un "mascul" necasatorit la care se auto-invita femei necesatorite, ca sa asculte muzica etc. si care nu da niciodata situatiei conotatii sexuale. Ah - si e considerat chiar atragator (declaratii publice). Are 32 de ani, 1,85m si 70Kg. Si nu e gay.

beren, sper ca pana acum stii ca imi face mereu placere sa discut filosofii diverse cu tine. dar aici nu discutam despre exceptii. schimbul de mesaje dovedeste ca nu avem de-a face cu exceptii. chiar daca ele exista, eu tot pot sa afirm cu valoare de adevar ca sunt greu de gasit, de unde acel "arata-mi si mie un barbat care...". tocmai pentru ca e exceptie. si eu m-am autoinvitat la un prieten acasa, culmea, sa cantam impreuna la instrumente, el are casa plina, eu am doar de jucarie, deci autoinvitatia se justifica. dar semnalele mele dinainte nu erau deloc, dar deloc, sexuale. am devenit, intre timp, cei mai buni prieteni platonici. asta, ca sa ramanem in registru si sa vezi ca stiu despre exceptii, le apreciez si le ador si le fac loc in viata mea cu bucurie. dar aici nu vorbim nici despre amicul tau, nici despre al meu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Specific pentru situatia de fata, i-am oferit deja opinia mea lui blue: indiferent de intentiile lui X si de grosimea obrazului lui, decizia ei de a-si urma intuitia este cea mai buna. Better safe than sorry. Iar reactia lui arata un temperament coleric, poate si putina prostie. Insa discutia de aici a evoluat in altceva. In nici un caz nu e filozofie.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui beren

Specific pentru situatia de fata, i-am oferit deja opinia mea lui blue: indiferent de intentiile lui X si de grosimea obrazului lui, decizia ei de a-si urma intuitia este cea mai buna. Better safe than sorry. Iar reactia lui arata un temperament coleric, poate si putina prostie. Insa discutia de aici a evoluat in altceva. In nici un caz nu e filozofie.

da, am citit si pasajul acela si l-am apreciat ca atare.
"filosofie" ca sinonim pentru dezbatere.

daca te simti deranjat de generalizarea mea (exagerare intentionata pentru a-mi face punctul de vedere mai clar), prezint scuze tie si celorlalte exceptii din lume si de la topic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Mie nu mi s-a parut nimic indecent in propunerea individului. Probabil ca depinde de personalitatea fiecaruia ... sunt persoane (femei si barbati) care pun accent pe romantism, biletel cu "vrei sa fii prietena mea", plimbat prin parc si pupat pe banca, discutat 6 luni filozofii de viata si apoi trecut la sex ... altele (barbati si femei) prefera sexul ca parte integranta din apropiere si cunoasterea partenerului. Nu cred ca mai exista in ziua de azi o etica in ceea ce priveste sedimentarea unei relatii, aceasta exista cu ceva generatii in urma.
Mie mi se pare sexul ca fiind o parte naturala a cuplului si care, de ce nu, poate sa vina destul de la inceput, dupa un flirt pe net si vazut de cateva ori (cazul de fata) ... in definitiv nu exista nicaieri o ierarhie stricta de genul, intai flirtezi, apoi o se tin de mana, apoi o duci acasa si o pupi pe obraz in fata usii, apoi o saruti in parc si o pipai pe sub bluza si intr-un final astepti cu limba scoasa (si nu numai) sa te invite la o cafea la ea acasa. Mai ales la persoane mature, cu ceva experienta in relatii ...
Asa mi se pare mie, o fi din cauza varstei sau din cauza ca gandesc mai libertin sau din cauza ca incerc sa imi intind flexbilitatea cat pot de mult ca sa ma pregatesc pentru adolescenta copiilor mei ...sigur ca ceea ce gandesc eu nu este o referinta. Dar poate asa gandea si personajul negativ din subiectul asta. Cand ai impresia ca rezonezi cu o persoana si se dovedeste ca de fapt ea astepta cu totul altceva de la tine, reactionezi intr-un fel - ori iti ceri scuze, ori te enervezi si spui "ia uite nene peste ce calugarita am dat", ori nu mai vrei sa ai de a face cu ea, ori toate la un loc.

Concluzia este ca, in optiunea mea, nimeni nu e vinovat cu nimic - tanarul acela a incercat in maniera proprie sa se apropie de blue_eyes si ea a reactionat in maniera ei proprie. Desi pareau ca sunt pe aceeasi lungime de unda in relatia de prietenie, cand s-a trecut la ceva mai mult, s-a dovedit ca erau pe doua planete diferite.
Daca tanarul acela ma "incerca" pe mine, accept, marius probabil ca rezonam cumva cu el, daca o "incerca" pe conchita si-o lua si mai tare - asa ca, sa zica merci

Mergi la inceput