FIV sau inseminare cu donatoare/donator (30)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana23ct spune:

gaba-rema mult succes la procedura pe care o incepi, sa fie cu noroc si cu vesti cat mai bune. Nu mai fi stresata, relaxeaza-te fi increzatoare si rezultatele nu vor intarzia sa apara. Nu am fost atenta, tu mrgi pe FIV sau IADsi unde faci procedura, in tara sau in afara? Fi tare ca o sa fie bine

In 2010 asteptam barza la acest capitol. Aprilie e luna mea

Mergi la inceput

yarrina poti obtine cat mai multi blastocisti, in functie de cate ovocite ai avut dupa punctie si cate s-au fecundat. Stiu ca in general daca nu sumt f multe ovocite medicul nu prea recomanda sa se ajunga pana la vaza de blastocist pt ca exista roscul sa mai moara din ei intre zilele 3-5 si atunci se merge pe embrinotransfer in ziua 3. Daca ai mai multi folicului si s-au fecundat toti, sau in mare parte, atunci in ziua 5-6 (atunci se face ET cu blastocist) se intreoduc 2, maxim 3, sasele fiind destul de mari de a obtine o sargina gemelara. Au existat fete care au obtinut in urma fecundarii si 10-11 blastocisti.
Din cate stiu cand se face doar ET nu mai platesti toata procedura de fertilizare, pt ca tu nu mai treci prin acesti pasi, doar o pregatire a organismului pt a se prinde embrionul si ET in sine. Asa este logicv, deci costurile sunt mai mic. Nu stiu insa sa iti dau mai multe detalii cu privire la pret si la cum se face de ex pregatirea organismului pt ET. Oricum presupun nu ca nu este recomandat sa faci imediat, a 2 a luna dupa FIV, probabil ca ar fi bine sa lasi macar o luna pauza....astfel de informatii cred ca au fetele care au facut deja asa ceva.
Sunt curiasa ce iti va rs-unde dr I cu privire la fiv si cand te sfatuieste sa incepi stimularea, dar eu zic sa lasi macar un cm sa treaca pana sa incepi procedura. Tu deja ai facut 4 stimulari, in cateva luni, ai grija sa nu iti termini ovarele.
Tin minte ca atunci cand am inceput eu inseminarile, dupa o luna in care nu am raspuns la stimularea cu closty (asa cum mi-a spus dr Mutuliga, cu toate ca eu am f mult semnde de intrebare) si dupa urmatoarea luna cand am facut cu gonal f de am facut si prima IAD am vrut sa trec pe fiv. Fetele de aici mi-au recomandat sa stau macar o luna linistita pt a lasa organismul sa isi revina si sa elimine hormonii care -am bagat. Mi-au explicat la momentul respectiv riscurile la care ma supun si atunci am stat cumintica....poti sa nu reactionezi la stimulare pt ca ovarele le-ai tot solicitat in ultimul timp, sau poti sa ai folicului goi, sau ovocite de proasta calitate, si cel mai rau(asta m-a speriat cel mai tare) sa dai in cancer. Sa te gandesti f bine ce decizie vei lua. Si eu sunt in aceasi situatie si sunt nerabdatoare sa vad 2 liniute pe test, dar nimic nu e mai important decat sanatatea. Nu pierdem trenul si cu 1-2 luni in plus sau in minus....acum tu decizi.
Te pupic si sunt alaturi de tine in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yarrina spune:

Am inteles Diana. Eu oricum am facut pauze intre inseminari, cate o luna, acum ultima data chiar 2 luni. Astept sa vad ce-mi zice dr. Dar daca se da o luna de inhibare asta nu se considera pauza?

Mergi la inceput

yarrina nu stiu pe ce protocol se merge la Sibiu si nici ce iti va recomanda tie medicul, in ungaria am vazut ca in general se merge pe protocolul scurt, care incepe in ziua 2-3 a cm. nu stiu daca inhibarea se considera pauza, sincera sa fiu, nu cred pt ca si atunci bagi hormoni in tine. Nu mai tin minte cate luni ai lasat pauza intre inseminari, dar parca in toaman daca imi amintesc eu bine parca obt, noiembrie ai facut 2 luni la rand inseminari. Asa parca am retiunut eu.... Cand ai facut prima inseminare tu?

Mergi la inceput

Da, in octombrie si noiembrie am facut 2 luni la rand pentru ca nu mai puteam face in decembrie ca nu eram in tara. Si deci asta a patra a fost cu 2 CM pauza. Prima am facut-o in iulie.
Si eu banuiesc ca voi merge pe protocol scurt, ca nu am probleme de nici un fel. Curios este ca atunci cand am facut 2 la rand, a doua luna am avut o productie foarte buna, cand am fost mai stimulata. Am avut 3 foliculi mari.

Mergi la inceput

yarrina ce stimulare itideadea sa faci si cam cate zile pe luna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

yarrina,ma bucur ca te-ai distrat frumos ,in felul acesta ai mai uitat si tu de esecul prin care ai trecut.
Din contra daca esti ok iti va da protocolul lung cu inhibare din z21 de CM sau daca nu AC din z1 si din z2 luna urmatoare stimulare.Ce ti-a scris tie Castelana e super dar in RO nu se practica ,doar daca ii zici tu dr ca vrei asa cu riscul de a avea doar 2 ovo si pretul destul de piperat(stiu ca si lui iuca dr Chicea ia zis la sf stimularii care ia facut-o pt inseminare daca nu vrea fiv ca avea 2 ovo mature,deci se poate si fara inhibare si cu o stimulare usoara dar sint riscuri)
Ti-am mai scris si la fiv daca ai citit e bine sa faci pauza macar un CM tu avind o doza mica de hormoni,intre 2fiv tot timpul se recomanda 3 CM pauza ,nu te mai grabi tu asa tare ca ai timp destul la 27 de ani ai tai
Cit despre blasto ti-a explicat diana,embrionii trebuie sa fie de calitate buna se evoluieze bine si pe deasupra trebuie sa fie minim 10 ovo pt a merge la blasto cu ei.Daca ai obtinut mai multi embrioni si faci transfer cu 2 restul ii congelezi (la polisano am inteles ca congelarea embrionilor e vre-o 950 ron pt un an),cind se face urmatorul transfer se plateste doar 1.280 ron si se face un trat de pregatire a endometrului cu estrofeni.Sa ne zici ce ti-a zis dr I .
daria,pe linga intrebarea care ti-am adresato in mesajul anterior cu vitrificarea sau congelarea ,mai am citeva intrebari
-la Sibiu merg pe punctie sau biopsie la sot?
-cit costa?se sta internat 1 zi?(stiu ca mi-a zis mie dr cind am intrebat o data ca costa 1000ron biopsia cu internare de o zi,e corect?)
-am inteles ca la voi a avut loc biopsia/punctia cu o zi inainte de punctia ta cum s-au pastrat spermatozoizii?(cam peste tot se face punctia in aceeasi zi cu punctia la sotie daca nu se face inainte si se congeleaza sperm.)
te rog tare mult daca poti sa-mi raspunzi,e important pt mine
multumesc mult de tot
diana,las ca o luna nu e mare lucru,pup si bafta sa iese analizele ok.

_

endometrioza, FSH 27/20/29
6 IA, nereusite
FIV intrerupt din lipsa de foliculi

vind o fiola de 300ui puregon(400ron)
(exp 02.2011,pastrata la frigider +inca 6 ace)

Mergi la inceput

Diana eu faceam Gonal F de 75, din Z3 pana in Z9-10. Atat. Stau cu sufletul la gura sa ajunga dr la cabinet sa ma sune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana23ct

gaba-rema mult succes la procedura pe care o incepi, sa fie cu noroc si cu vesti cat mai bune. Nu mai fi stresata, relaxeaza-te fi increzatoare si rezultatele nu vor intarzia sa apara. Nu am fost atenta, tu mrgi pe FIV sau IADsi unde faci procedura, in tara sau in afara? Fi tare ca o sa fie bine

Multumesc pentru urari
Fac IAD fiind single acum, si nu pot sta asa, daca mai am vreo sansa prefer sa lupt pentru ea.
FIV nu mai fac...
dar prefer sa nu spun unde anume si alte detalii, ma rog, am unele motive.
sper sa ajung si eu sa dau vesti bune...
nu stiu daca voi putea intra prea des, ca plec din Buc... oi vedea eu.

va pe toate si bafta tututror!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

yarrina in legatura cu blasto,eu am avut asa : 9 ovocite sau fecundat 6 am mers la blastocisti cu ei si am facut ET cu 3,
1 - morula, 1A-8celule, si unul mai prostovan, ceilati trei din ziua a 5 nu au mai evoluat, ET la-m facut in ziua 5.
Se hotaraste de comun acord cu medicul ce vrei sa faci, ca daca ei au o evolutie naspa,degeaba vrei tu sa mergi la blasto ca, s-ar putea sa pierzi tot , asa ca poti sa faci ET si la 48- 72 de ore, depinde de evolutia lor. Cand am facut eu a mai fost o tipa care a avut asa: 3 ovocite sau fecundat 2, iar la 48h ia facut ET fiindca mai mult stateau decat sa se divida, au sperat ca se dezvolta mai bine in uter, dar nu a fost sa fie.

pupici

Mergi la inceput