Ce folosim in loc de Knorr,Maggi,etc..?
Raspunsuri - Pagina 3
monica-elizabet spune:
si eu am trecut pe "naturale" de cativa ani...dar inainte recunosc le foloseam la fiecare mancare...trecerea a fost nashpa...mi se parea ca nimik nu are gust...dar acum nu le simt delok lipsa si nu-mi imaginez cum le foloseam inainte stiind ca ma otravesc si pe mine si pe cei mici cu atatea prostii
ref vegeta de casa, aveam o vecina care toamna pregatea asa:
telina, morcov, ceapa, pastarnac, ardei gras, rosii...si ce legume mai stiti voi ca puneti in mod normal la o mancare...le dadea prin masina de tocat carne, punea sare in ligheanuul unde amesteca bine legumele...nu mai stiu daca punea si otet le punea in borcane bine inchise, le fierbea pe baie de abur si apoi le pastra in camara...mi-a dat si mie un borcanel...si am pus intr-o tocanita...grozav de bun...
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
Deus spune:
noi nu am folosit asa ceva...soacra a fost si este rezervorul familiei de chestii sanatoase:-)
Ea face pt iarna amestecuri de legume la borcan si ne aprovizioneaza, am soacra buna...dar, ca sa fiu mai exacta noi nu folosim, mergem pe tot ce-i natural, gatit la abur si crud...nu ma laud, dar sa bat in lemn nu am avut si nu avem nicio problema de sanatate nici noi, nici copilul de ani buni de zile. Ceea ce va doresc si voua - multa sanatate!
Nu uitati gustul se educa!
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
putere...pentru cine crede ca nu mai poate!
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
monica-elizabet spune:
mare adevar Deus
asa este...gustul se educa
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
P&ANA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica-elizabet ref vegeta de casa, aveam o vecina care toamna pregatea asa: telina, morcov, ceapa, pastarnac, ardei gras, rosii...si ce legume mai stiti voi ca puneti in mod normal la o mancare...le dadea prin masina de tocat carne, punea sare in ligheanuul unde amesteca bine legumele...nu mai stiu daca punea si otet le punea in borcane bine inchise, le fierbea pe baie de abur si apoi le pastra in camara...mi-a dat si mie un borcanel...si am pus intr-o tocanita...grozav de bun... Monica-Elizabet Retete in imagini Impresii, pareri, retete |
pentru ciorbite ,compozitia asta o fac eu pe la sfarsitul lui august dar fara otet si le pun in sticle gen prigat sau todi sau ceva de genu' exact o doza pt oala mea de ciorba si nu mai pun sare sau vegeta .
Irinusha spune:
Ati incercat sa feceti voi o supa f. concentrata din carne si/sau legume, iar zeama sa o congelati in pungute de cuburi de geata sau tavitele acelea de cuburi de geata ptr. congelator?
Cand gatiti adaugati si 2-3 cuburi din acelea ... eu cred ca inlocuieste f. adecvat vegeta.
Si vi se pare fara gust ptr. ca ne-am obisnuit la glutamat (intaritor de gust).
Pofta buna sa aveti!
Mamica de Cristian - (fiul meu preferat) & Amélie - (fiica mea preferata)
--------------------------------------------------------
Spuneti "prezenta la umanitare!"
Curiosi?
jenn spune:
Vrei sa vezi cum fierb un pui si iese o bula galbena amarata din el?Sau pun carnea in tigaie si se umple de apa?Toate s injectate,tratate,fortate,etc.Teoretic legumele,fructele sunt sanatoase,practic...Asa ca degeaba m as apuca de facut diverse in casa daca ingredientele s din start compromise!
Desirina spune:
Sunt de acord cu Irinusha. ne-am deprins cu "intaritorul de gust", si mincarea naturala nu ne mai place, suntem dependenti de glutamat...
Eu am scapat demult de dependenta. La carne adaog amestec curry, da un gust foarte bun, am un raft intreg de diverse condimente, am invatat cum sa le combin si la ce sa le pun...iar cind imi trebuieste doar carni#355;a si-mi ramine scheletul gainii sau curcanului..., fierb oasele cu legume, apoi, strecor zeama si o congelez. Adaog in mincare cite 2,3 cubulete si dau un guast foarte bun mincarii..
monica-elizabet spune:
minunata ideea cu cuburile inghetate
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete