Ce folosim in loc de Knorr,Maggi,etc..?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Nici eu nu folosesc adaosuri, am renuntat de mult la ele. Folosesc doar legumele ca atare si bors de casa la borsuri, iar la alte mancaruri tot felul de condimente.
Tare mi-ar placea sa gasesc de cumparat plante aromatice in ghiveci. Am sa incerc sa pun eu daca nu gasesc, mai ales menta si busuioc.Patrunjel am avut asta vara, era fain sa ma duc in balcon sa rup patrunjel sa pun in mancare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

De citiva ani eu nu mai folosesc deloc Vegeta. Are o gramada de sare si sodiumul nu este bun. Am inlocuit Vegeta cu Mrs. Dash, se poate sa se gaseasca si in Romania ceva asemanator, paote sub alt nume. Sint amestecuri de fel de fel de plante uscate, fara adaosuri de e-uri sau sare. Eu am luat din fiecare si alternez dupa gust. Uite www.healthiestlife4me.com/wp-content/uploads/2008/12/mrsdash.jpg" target="_blank">aici cam despre ce e vorba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

si eu am scos demult vegeta si alte cuburi concentrate. Nu le simt deloc lipsa. Folosesc sare, piper, boia, usturoi si multe frunze uscate sau proaspete.

fetelor voi cu ce sare gatiti?
este sarea iodata cea mai buna pt organismul nostru?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

Nu mai folosesc de mult timp adaosuri de genul asta. Si astfel am descoperit ca exista si alte condimente pe care le poti folosi(curry, turmeric, ghimbir, schinduf, sumak...)
Poate stiu eu gresit, dar glutamatul - prezent de-altfel in mai toate produsele alimentare industrializate de la noi - da o oarece dependenta. Asa ca incearca o vreme fara, si apoi nici n-o sa-i mai suporti mirosul. Eu asa am facut.

Eu mai "pacalesc" ciorbele undind un pic ceapa si ardeiul, abia dupa aia adaug restul legumelor si le pun la fiert. Si daca mai folosesc si untura de pasare pentru asta.... Dar fac asta pentru ca nici unul din familie nu are stomacul sensibil.


sotul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Exista in raftul Bio sau la Plafar pungute cu legume deshidratate, macinate, daca vreti alternativa si e musai sa puneti ceva in mancare. Eu nu iau nici din alea.
Eu pun doar sare(iodata) si foarte multe legume, plus multe condimente de toate felurile.
Ghivece cu plante aromate sunt la MegaImage mai tot timpul, dar se gasesc plante aromate proaspete in pungute, am tot timpul in frigider.
Plus cimbru, leustean si altele uscate de bine, le tin intr-o cana de lut, ca pe un buchet de flori si maruntesc in mana direct in oala cu ciorba sau mancare, extraordinar de bune!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui maminuta

Salutare tuturor.
Am si eu o rugaminte .Voi ce alternative ati gasit la faimoasele adaosuri pentru mincaruri?
Eu de exemplu am facut la congelator pachetele cu legume in toamna,insa uneori parca un pic de Knorr tot mai savuros este.Incerc sa ma educ in privinta asta si sa scot total adaosurile cu E-uri.
Haideti sa ne impartasim din micile secrete !


Eu nu folosesc niciun fel de adaosuri, in schimb, pun multe legume in mancaruri, iar supele, imi ies un deliciu. Pun in ele : morcovi, ceapa, telina, pastarnac, cartofi, ardei grasi, carne de pui sau de vita.
In mancaruri, la fel, ma bazez pe legume diverse.


allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mindy
este sarea iodata cea mai buna pt organismul nostru?


Daca faci tratament pt tiroida, intreaba medicul endocrinolog ce fel de sare ai voie sa mananci.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Cgeea,grasime de pasare,vorbesti de lucruri sfinte!Aveti idee ce fade -s legumele aici?Ghivecele s si aici dar oricum nu miros plantele ca n tara!Vara am in gradina verdeata si fac pt iarna uscate si congelate patrunjel,leustean,marar.Am seminte din Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babylina spune:

Se poate face un "delikat" de casa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Babylina,si cum ar suna o reteta de "delikat" de casa?

Nicoleta,mami de Daria

Mergi la inceput