Ce folosim in loc de Knorr,Maggi,etc..?
Salutare tuturor.
Am si eu o rugaminte .Voi ce alternative ati gasit la faimoasele adaosuri pentru mincaruri?
Eu de exemplu am facut la congelator pachetele cu legume in toamna,insa uneori parca un pic de Knorr tot mai savuros este.Incerc sa ma educ in privinta asta si sa scot total adaosurile cu E-uri.
Haideti sa ne impartasim din micile secrete !
Multumesc.
Nicoleta,mami de Daria
Raspunsuri
Liliann spune:
Eu nu mai folosec de foarte multi ani aceste adaosuri "minunate".
Iese mancarea foarte buna si fara ele, e o chestie de obisnuinta.
Folosesc in schimb condimente (curry, oregano, busuioc, boia, tarhon etc),iar la ciorbe, supe nu pun nimic, folosesc doar legumele.
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maminuta Salutare tuturor. Am si eu o rugaminte .Voi ce alternative ati gasit la faimoasele adaosuri pentru mincaruri? Eu de exemplu am facut la congelator pachetele cu legume in toamna,insa uneori parca un pic de Knorr tot mai savuros este.Incerc sa ma educ in privinta asta si sa scot total adaosurile cu E-uri. Haideti sa ne impartasim din micile secrete ! Multumesc. Nicoleta,mami de Daria Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisiunea ta. - Eleanor Roosevelt |
eu am renuntat de foarte mult timp sa mai folosesc aceste produse, daca cititi pe pachet compozitia, veti vedea ca aproape jumatate din cantitate este sare, plus o gramada de chimicale si un pic de legume deshidratate...
folosesc asadar pe post de condimente doar verdeata proaspata (marar, leustean, patrunjel, cimbru), congelata sau uscata, piper, boia, usturoi. intotdeauna am o rezerva de legume congelate - amestec mexican, legume pentru ciorba, legume pentru tocanita - cumparate din supermarket, oricum sunt mai ok decat adaosurile sau bazele pentru mancaruri.
intotdeauna am o rezerva de ceapa si morcov deshidratat, se poate intampla sa uit sa cumpar proaspete taman inainte de a face mancare.
se mai gasea in billa o gama de legume deshidratate, fara alte adaosuri, erau pentru ciorbe, supe, mancaruri, salata de boeuf...
imi mai face mama zarzavat pentru ciorbe (toamna), am la congelator (in pungute de cuburi de gheata) piure de corcoduse pentru acrit ciorba...
oarecum off-topic : sunt n emisiuni cu si despre bucatari, meniuri/preparate din tari diferite, etc...ati remarcat desigur ca nici-unul nu foloseste aceste adaosuri...deci se poate si fara...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Androix spune:
Si eu la fel folosesc legume congelate de mine sau cumparate la punga, amestecuri in general si condimente si verdeata din belsug uscate, congelate sau proaspete. Si atata tot. Tocmai mi-am cumparat din kaufland o tufa de rozmarin la ghiveci, miroase asa frumos!
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
maminuta spune:
Androix,este asa ceva in Kaufland?Din care Kaufland ai luat?
Ms.
Nicoleta,mami de Daria
bb_yasmi spune:
normal ca folosesc legume, zarzavaturi proaspete/congelate si verdeturi proaspete sau congelate dupa caz...dar sincer mie fara putina vegeta mi se pare ca nu are nici un gust supa de ex.....nici nu imi imaginez cum e o supa/ciorba fara legume, zarzavaturi, verdeturi....si vad care e legatura dintre acestea si vegeta. eu nu pun vegeta (baza pt mancare) in locul legumelor/verdeturilor ci pt gust.
happy mom & ladybird Iasmina Alissa 2+
astept vara...caldura...concediu...piscina...soare..eheeeeee
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maminuta Androix,este asa ceva in Kaufland?Din care Kaufland ai luat? Ms. Nicoleta,mami de Daria Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisiunea ta. - Eleanor Roosevelt |
eu am vazut plante aromate in ghivecele la megaimage (cred ca erau 5 tipuri diferite) si la praktiker (chiar era un suport-ghiveci foarte haios, aveai in acelasi ghiveci 4-5 sortimente de verdeata, tulpinile si frunzele ieseau pe laturile suportului prin niste orificii)
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
buli spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bb_yasmi normal ca folosesc legume, zarzavaturi proaspete/congelate si verdeturi proaspete sau congelate dupa caz...dar sincer mie fara putina vegeta mi se pare ca nu are nici un gust supa de ex.....nici nu imi imaginez cum e o supa/ciorba fara legume, zarzavaturi, verdeturi....si vad care e legatura dintre acestea si vegeta. eu nu pun vegeta (baza pt mancare) in locul legumelor/verdeturilor ci pt gust. |
eu cred ca te-ai obisnuit tu cu gustul.
sint foarte bune si fara aceste adaosuri.
ar trebui sa incerci 1 saptamina.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
maminuta spune:
Eu am inceract de ceva vreme sa renunt la aceste adaosuri,insa recunosc ca mai "scap" la ele.
Nu e de gluma insa,mai ales la copii.
Clinica de oncopediatrie din Dusseldorf a lansat o lista cu E-uri cancerigene si potential toxice, cu recomandarea de a fi evitate.
1. E 330 (acid citric/sare de lamâie)- cel mai periculos adaos cancerigen din: Schweppes de lamâie, mustar “Aroma”, amestec de condimente “Mezzo-Mix”, converve de raci, de ciuperci, din brânza “Bombel”.
2. Adaosuri foarte cancerigene: E 211, E 131, E 142, E 213, E 214, E 215, E 217, E 239, E 123 (au fost deja interzise în tarile ex-URSS); E 621 (glutamat de sodiu) din: sosuri, supe concentrate: “Gallina Blanca”, “Maggi”, “Knorr”, “Vegeta” - interzis în Europa occidentala
3. Substante de evitat: E 123, E 110, din: bomboane “Smarties”, “Haribo”, “Treets”, crema de frisca Kraft puding de vanilie cu E102, E 110 (colorant alimentar);
4. Adaosuri periculoase: E 102, E110, E 120, E 124 (colorant alimentar roz);
5. Adaosuri potential toxice care duc la aparitia anumitor afectiuni:
- boli intestinale: E 220, E 221, E 222, E 223, E 224;
- tulburari de digestie: E 338, E 339, E 340, E 341, E 450, E 461, E 463, E 465, E 466, E 407;
- boli ale aparatului bucal: E 330 (acid citric/ sarea de lamâie-)
- boli dermatologice: E 230, E 231, E 232, E 233;
- tulburari în metabolismul colesterolului: E 321, E 320 (antioxidant din margarina);
- boli neurologice: E 311, E 312;
6. Adaosuri suspecte: E 125, E 141, E 150, E 171-173, E 240, E 241, E 477
Cercetatorii americani (Mark D. Gold, Phillys, Bilch) considera ca aspartanul (E951) este raspunzatori de circa 90 de simptome. Vinurile limpezite cu filtre amiant (continând fibre de silicat) sunt cancerigene (pe plaman si tubul digestiv) si procedeul este interzis în unele tari. (Medicina naturista).
Antibioticele din produsele alimentare numite si antibioticele “nutritive” au efecte dezastruoase asupra sanatatii :
- produc modificari importante asupra sensibilitatii bacteriilor;
- sensibilizeaza alergic organismul uman;
- produc dezechilibre ecologice în lumea microorganismelor (se distruge flora saprofita, prolifereaza virusurile, fungii, acarienii).
E-urile din pâine: emulsifianti (agenti de prospetime E 471), întaritori de gluten si stabilizatori (E 472 si E 482), agenti de oxido-reducere (acizi alimentari E-300, E-330).
Iodul din sare: are urmatoarele efecte negative :
- hipertiroidii induse la eutiroidieni;
- cresterea ratei cancerelor tiroidiene (într-un studiu din Tasmania, rata cancerului a crescut de 3 ori la persoanele peste 49 de ani);
- cresterea volumului glandei tiroide, de la 4, 8 ml la 8, 6 ml
- cresterea constanta a Basedow-ului autoimun;
- hipotiroidie indusa prin iod;
- tiroidita Hashimoto;
- inducerea fenomenului “Tiroid cell necrosis” (necroza celulelor tiroidiene);
- cresterea printre scolarii “iodati” a numarului de cazuri cu hipotiroidism subclinic.
Nicoleta,mami de Daria
CorinaDani spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buli
eu cred ca te-ai obisnuit tu cu gustul. sint foarte bune si fara aceste adaosuri. ar trebui sa incerci 1 saptamina. www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
exact asta voiam si eu sa scriu
daca renunti la adaosuri, pune mai multe legume si verdeata proaspete/congelate sau incearca sa folosesti legume cumparate de la piata (desi, pe gerul asta, nu cred ca mai gasesti mamaici la tarabe, nici nu au cu ce sa ajunga la oras, le ingheata si marfa, offf) pentru ca legumele autohtone inca mai au gust, spre deosebire de cele din import care pot fi cam fade uneori.
o cale de mijloc ar fi amestecurile congelate de legume, produse in romania (casa taraneasca este una dintre marci)
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
danat spune:
Pe linga legumele din ciorbe, supe, mincaruri, eu folosesc multa verdeata (marar, patrunjel, leustean) dar si condimentele naturale cum sunt usturoiul, ceapa...
Din nefericire, toate astea ce contin E-uri dau dependenta, si de aceea li se pare unora ca nu se pot lipsi de ele. E mai "greu" primele zile de dezvatz, ca si la dulciuri
Hobby
******************************************
www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank">
"It´s all for love... L.O.V.E."
www.youtube.com/watch?v=wuQKnuFBg2E" target="_blank">Michael Jackson - King of MUSIC
.... "Ok, everybody, that's a wrap!"