Copiloiul
Raspunsuri - Pagina 15
buflea spune:
Eu de data asta sunt de partea Conchitei si a Sabinei - adica pun extrem de mare pret pe familie, matusa cu dulceata, bunicii care se ocupa de nepoti ...etc, etc, etc. Nu am exact argumente, asa simt. Poate pentru ca asa e in familia mea - nu ne certam, ne respectam chiar daca ne invidiem si ne ajutam cand putem sau poate pentru ca eu la jumatatea vietii mi-am lasat familia extinsa in Romania si de aceea le duc dorul.
Cat despre mine ca bunica, va spun sincer, cu mana pe inima ca nu traiesc pentru altceva decat ca sa-mi cresc nepotii, cu dedicatie si responsabilitate asa cum fac parintii mei acum. Nu vreau recunoastere pentru asta, nu mi se pare un efort si nu o s-o fac ca pe o obligatie - pur si simplu am impresia ca nepotii intineresc bunicii, este momentul cand pot lua viata de la capat si isi pot gasi un scop al batranetii. Imi visez sa ma mut in acelasi oras cu nepotii mei, cu chirie, la o strada de ei, astfel incat sa ii pot avea si sa-i pot duce inapoi la casa lor cu usurinta si cu asta as avea acces si la copiloiul meu (apropo de subiect )
Sigur ca nu exclud vacantele cu batranei ca mine dar asta se poate aranja cu parintii nepotilor. Nu stiu de ce simt asa, iar, poate pentru ca asa cresc copiii mei ... Oricum cred ca as fi extrem de dezamagita sa nimeresc o nora sau un ginere care sa nu doreasca sa apeleze la timpul meu liber de pensionara ma ales ca eu VREAU sa-mi investesc acest timp in folosul nepotilor.
Desirina spune:
Pot sa intru si eu in discutie...?
Eu cred ca copiii trebuie sa simta cat de dulce #351;i cald e sa ai o familie, ca pe viitor sa tinda sa intemeieze #351;i ei a lor. Daca le oferi mai multa libertate, asculti si parerea lor...ar trebui sa creasca destul de independenti pentru a nu se tine de fusta mamei...
As vrea sa faca facultate in alt oras, sa se deprinda a rezolva de unul singur multe probleme.Dar, pina la facultate trebuie sa-mi framint creierii cum sa-l educ sa nu-i fie interesant sa apuce o cale gresita..
Iar la intrebarea :pentru cine ii nastem..nu stiu...Eu am avut asa o "sete" de a avea copil...cu instinctul nu-i de glumit...
mesajul de mai sus l-am scris cu
Mik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Eu de data asta sunt de partea Conchitei si a Sabinei - adica pun extrem de mare pret pe familie, matusa cu dulceata, bunicii care se ocupa de nepoti ...etc, etc, etc. Nu am exact argumente, asa simt. Poate pentru ca asa e in familia mea - nu ne certam, ne respectam chiar daca ne invidiem si ne ajutam cand putem sau poate pentru ca eu la jumatatea vietii mi-am lasat familia extinsa in Romania si de aceea le duc dorul. Cat despre mine ca bunica, va spun sincer, cu mana pe inima ca nu traiesc pentru altceva decat ca sa-mi cresc nepotii, cu dedicatie si responsabilitate asa cum fac parintii mei acum. Nu vreau recunoastere pentru asta, nu mi se pare un efort si nu o s-o fac ca pe o obligatie - pur si simplu am impresia ca nepotii intineresc bunicii, este momentul cand pot lua viata de la capat si isi pot gasi un scop al batranetii. Imi visez sa ma mut in acelasi oras cu nepotii mei, cu chirie, la o strada de ei, astfel incat sa ii pot avea si sa-i pot duce inapoi la casa lor cu usurinta si cu asta as avea acces si la copiloiul meu (apropo de subiect ) Sigur ca nu exclud vacantele cu batranei ca mine dar asta se poate aranja cu parintii nepotilor. Nu stiu de ce simt asa, iar, poate pentru ca asa cresc copiii mei ... Oricum cred ca as fi extrem de dezamagita sa nimeresc o nora sau un ginere care sa nu doreasca sa apeleze la timpul meu liber de pensionara ma ales ca eu VREAU sa-mi investesc acest timp in folosul nepotilor. |
Fereasca, D-zeu !
Nu, eu va spun drept cu mina pe inima ca visez cind or fi la casele lor sa se poata organiza singuri si sa ma lase sa-mi traiesc batrinetile in pace. Sa pot calatori unde vreau si cu cine vreau, sa ies cind vreau si cum vreau.
Nepotii am sa-i iubesc fara indoiala, insa nu am sa am full-time de stat cu ei sau altceva de genul asta. Daca ii ajut, o s-o fac punctual (sper). Vreau sa fiu o baba fericita ? se poate ?
Sabina spune:
Nici eu nu ma vad full time cu nepotii, mai ales in primele luni de viata cand mama trebuie sa asude un pic sa-si construiasca relatia cu copilul :)
(de dus bb la plimbare ca sa mai doarma si mamica obosita sigur ca da, insa amestecul prea profund nu e bun)
Insa as vrea sa stie ca poate conta pe mine cand chiar nu mai poate . Eu una n-am parte de asa ceva si ne resimtim toata familia din cauza asta.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
bird70 spune:
Eu abia astept sa fiu bunica .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
Guestus spune:
de familia asta ce ziceti? e unita si mare.
http://nature-talk.com/science/genetics/human/images/prehistoric-humans.jpg
blackpanterro spune:
citat din mesajul lui Guestus de familia asta ce ziceti? e unita si mare. http://nature-talk.com/science/genetics/human/images/prehistoric-humans.jpg |
Clar nu stiau de povestea cu Adam si Eva ca nu descoperisera rusinea :), ah unde sunt misionarii cand ai nevoie de ei :)))))
Adriana 9w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"
Guestus spune:
...voi aici vorbiti ca in carti si e f frumos. imi dau lacrimile cind citesc cum o sa va ocupati de nepoti.
yo pun pariu ca jumate dintre voi la batrinete nu o sa vreti sa vedeti copii mici prin zona mai mult de 2 h si o sa fiti deranjate de orice zgomot. si in plus multe dintre voi de abia sinteti simpatice acum...la cca 30 ani...la 60 o sa fie dezastru
ancadragoman spune:
citat din mesajul lui Guestus ...voi aici vorbiti ca in carti si e f frumos. imi dau lacrimile cind citesc cum o sa va ocupati de nepoti. yo pun pariu ca jumate dintre voi la batrinete nu o sa vreti sa vedeti copii mici prin zona mai mult de 2 h si o sa fiti deranjate de orice zgomot. si in plus multe dintre voi de abia sinteti simpatice acum...la cca 30 ani...la 60 o sa fie dezastru |
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA II DAM VIATA ALINEI!!!!!!!!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT!!
VIATA PENTRU ALEXANDRA!!!
ALEX ARE NEVOIE DE 3000 DE EURO PANA PE 31 IANUARIE
Luna1 spune:
Buflea wow, tu esti ca mama. Si ce ai sa faci daca , Copiloiul nu vrea sa-i cresti tu copiii? Nu vrea sau nu ii place metoda ta de a creste copii? Si prefera sa-i dea la gradinita decat cu tine acasa? Mama e mama mea, si e cea mai extraordinara mama, si bunica, insa de crescut copiii mei... nu mersi. Sta o zi pe sapt cu ei insa metodele ei (nu toate, anumite) ma scot din sarite asa ca eu consider ca o zi cu mama le e de ajuns copiilor mei. Si mereu imi zice ca telul ei in viata a fost sa creasca copii si nepoti...Mi se pare "sad"...ma face sa ma simt vinovata, vinovata ca eu nu pot sa-i indeplnesc dorinta asta, ca nu vreau mai bine zis, ca doresc sa ne uitam fiecare in oala lui si sa ne vedem din cand in cand.
Eu imi voi ajuta copiii daca mi-o vor cere insa nu full time. Cand vor face copii ii vor face pt ei nu pt mine sa ii cresc eu. Da, ii voi ajuta cateva zile pe sapt de au nevoie insa primordial va fi noua mea viata, viata de dupa copii, viata in care ma voi plimba prin lume, ma voi trezi la ce ora vreau, ma voi culca la ce ora vreau, voi citi sute de carti etc.
Sa nu intelegeti ca mi se pare greu sa-mi cresc copiii, iubesc momentele astea, le ador, dar cand va fi timpul sa-si ia zborul sunt sigura ca voi fi capabila sa am inca o viata a mea independenta de ei.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)