Copiloiul
Raspunsuri - Pagina 16
inbox spune:
tuturor parintilor AP sau altfel, in opinia mea ai copii esti parinte, asa pentru un studiu sociologic accept si categorisiri si incadrarea in anumite tendinte a unor parinti, iar ducerea la extreme intr-un sens sau altul mi se pare aiurea. Si ca sa ma explic si sa inchei discutia, intru pe forum si citesc pareri pro si contra unui subiect, si mai apare si cate un raspuns gen " da, da stii, eu sunt parinte AP", mereu am zis sa vad ce e aia ( am dat un search in viteza calului nebun si mi-am facut o vaga idee, urmand sa aprofundez cand am mai mult timp), ideea e ca altul care nu e AP ( sau e AP si nu stie) se simte ca naiba, crezend ca a omis ceva in educatia copilului- adica, acuma mame suntem toate ( sau aproape toate) si incercam sa facem ceea ce este mai bine pentru copii nostri.
Scuze ca sunt pe langa subiect! Mi-am spus doar parerea!
"Un parinte nu este cineva pe care sa tesprijini, ci cineva care te scapa de tendinta de a te sprijini !"
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna1 Eu imi voi ajuta copiii daca mi-o vor cere insa nu full time. Cand vor face copii ii vor face pt ei nu pt mine sa ii cresc eu. Da, ii voi ajuta cateva zile pe sapt de au nevoie insa primordial va fi noua mea viata, viata de dupa copii, viata in care ma voi plimba prin lume, ma voi trezi la ce ora vreau, ma voi culca la ce ora vreau, voi citi sute de carti etc. |
iti spun yo ca o sa te trezesti la ora la care trebuie sa iei medicamentul...si nu cind vrei tu.
si aia mai batrini nici nu prea dorm...heheh...asa o sa te uiti pe strada sa urmaresti fluxul masinilor or pe vizor la cine circula pe coridor ..daca stai la bloc.
tine minte...asta e versiunea buna....ca am si alte scenarii mai nasoale.
stockholm spune:
eu am plecat de casa la 18 ani ,am facyut facultatea la stat ,am avut burse de studii si de merit , am locuit la camin in niste conditti oribile ,intr un cartier execrabil ,am gatit la resou, am carat apa cu caldarea ca sa spal ,am avut serviciu dormeam undeva in jur de 5 -6 ore maxim pe noapte
rezultataul :NU REGRET NIMIK!am dobandit o asa amre putere in fac pe care sincer nu credeam ca o voi avea vreodata ;de fapt toata viata mea de azi se datoreaza acestei lupte pe care am dus o in fac ,aceasta lupta de a mai rezista inca o zi si inca una
cand am terminat fac visam la un 3 mil salariu(atat castigasem la vechiul job),am cautata m am zbatut , am mucit 20 de ore ,24 de ore intr o singura zi , la un moment dat aveam 3 job uri ,dormeam 4 ore pe noapte restul in tramvai si in metrou si in 6 ani am reusit sa imi fac o viata plecand de la zero
colegii mei de facultate ?hhmmmmm nu au facut nimik...insira masdtere pe banda rulanta , lucreaza pe 3 mil pe luna ca au program comod si nu ii trage nimeni de urechi daca nu ajung la timp,viseaza sa ajunga sa ocupe diverse posturi dar nu au habar de 3 cuv in lb engleza sau orice alta lb,refuza ofertele de munca care implika un volum mare de implikare , manaca in continuare la parintii iar viitorul lor este f luminos....
cred ca aceasta mentalitate se datoreaza in primul rand parintilor care nu i au incurajat sa ia decizii ,sa se descurce , sa fie care pe care ;la 29 de ani cand au o decizie de luat ma suna pe mine
maj prietenilor mei sunt niste copii mari care nu au habar de asumarea unor responsabilitati si care prind fluturi
toata stima pentru oamenii care nu sunt asa si pe care din nefericire pentru mine nu ii cunosc!
jenn spune:
Ai mai ca exagerezi,mai exista salarii de 3 milioane?Realizezi,desigur ca poti munci pana cazi in nas si tot sa nu ai bani suficienti?Si nu ,nu cred deloc ca daca iei masa la parinti duminica esti un comod si un nerealizat!
Luna1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
iti spun yo ca o sa te trezesti la ora la care trebuie sa iei medicamentul...si nu cind vrei tu. si aia mai batrini nici nu prea dorm...heheh...asa o sa te uiti pe strada sa urmaresti fluxul masinilor or pe vizor la cine circula pe coridor ..daca stai la bloc. tine minte...asta e versiunea buna....ca am si alte scenarii mai nasoale. |
Guestus daca iti fac cunostinta cu soacra-mea te insori a doua oara.
Face 70 ani anul asta, e mereu aranjata, a crescut doi baieti, se plimba prin lume, au casa in Franta si in Cipru si merg acolo cel putin o data pe an, plus in alte concedii. Nepotii? Da ii iubeste, fie-mea e la ea doua zile pe sapt, le ia cadouri, ii rasfata, insa viata ei e a ei, si o admir total.
Te trezit da, cam asa e, o aud cum zice "azi am dormit mai mult, am stat in pat pana la 8!"
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
inbox spune:
Deci, revenind la semnatura mea, eu imi sprijin copilul ca sa scape de tendinta de a se sprijini...fiindca undeva la final, mai devreme sau mai tarziu, nu ii ramane decat sa se sprijine decat de crucea mea, si asta nu-l ajuta cu nimic!
Iar la pensie, sper ca pana atunci sa fie camine de batrani cu conditii cat de cat acceptabile ( sper sa imi permit dupa o viata de munca, niste conditii bune) sa imi traiesc anii de pensie ca un binemeritat concediu, sa retraiesc o parte din viata de camin ( bineinteles asa cum se cuvine la varsta aia, desi ma vad o baba din aia pusa pe sotii), sa imi retraiesc episoade din cresterea copiilor petrecand timp pretios cu nepotii si copii ( dar nu tot timpul) si atat cat voi putea sa ma plimb.
Da cam asa gandeste tot neamul meu, de la strabunici incoace, o am pe bunica-mea care face gemuri si sta din cand in cand cu copilul meu, si ne aduce placinte iar fi-mea stie ca la ea in dulap gaseste bomboane...dar, la 84 de ani ai ei mai trage cate o fuga pe la prietena de la Bucuresti, la sora din Ardeal...si se duce singura cu tren autobuz, maxi-taxi, se duce la bai de unde ne trimite felicitari la tot neamu, si stiu ca pot vorbi cu ea multe ( asta e sprijin pentru mine, ca stiu ca exista acolo, ca acele cateva ore la nustiu cat timp sunt magice)...si nu o vad amestecandu-se in viata mea sau a fetelor ei, sau invers, si nu o vad acceptand ca vreunul din copii ei sa ii devina "infirmiera" daca va fi cazul vreodata!
"Un parinte nu este cineva pe care sa tesprijini, ci cineva care te scapa de tendinta de a te sprijini !"
accept92 spune:
citat din mesajul lui jenn Si nu ,nu cred deloc ca daca iei masa la parinti duminica esti un comod si un nerealizat! |
Cred ca n-ai inteles fenomenul la care se face referire. Pe aici pe la noi, cunosc familii de oameni cu copii care mananca numai de la parinti...in deplasare, sau mancarea de la mama face o deplasare la ei in frigider transportata in galetuse si caserole.
inbox spune:
citat din mesajul lui accept92
Cred ca n-ai inteles fenomenul la care se face referire. Pe aici pe la noi, cunosc familii de oameni cu copii care mananca numai de la parinti...in deplasare, sau mancarea de la mama face o deplasare la ei in frigider transportata in galetuse si caserole. |
Da, fenomenul asta este destul de intalnit! Noi avem niste prieteni care ma compatimesc ca sunt asa oropsita de soarta si nu primesc sufertasul cu mancare!
Alt fenomen, noi avem o cunostinta al carei copil are 40 de ani si tot ea ii face baie pe cap, ca ii intra apa in ochii, omul ala e perfect sanatos, il duce mintea...dar a ramas copilul lu mama si nicio nora nu s-a ridicat la standardele familiei.
Si altceva, turbez cand vad printii ca se duc de mana cu copilasii trecuti de 20-30 de ani pe la diverse institutii sa le rezolve problemele administrative ca ei " nu sunt in stare", si "i-au crescut si le-au dat tot" si bla bla, si vezi copii mergānd in urma lor si iau pozitia ghiocelului, iar parintii vorbesc mai ceva ca avocatii ...
accept92 spune:
citat din mesajul lui inbox Alt fenomen, noi avem o cunostinta al carei copil are 40 de ani si tot ea ii face baie pe cap, ca ii intra apa in ochii, omul ala e perfect sanatos, il duce mintea...dar a ramas copilul lu mama si nicio nora nu s-a ridicat la standardele familiei. |
Am facut si eu candva o afirmatie care a facut inconjurul forumului, se termina tot cu mirararea ca omul era sanatos. E adevarat ca era vorba despe un copil mult mult mai mic, si... ca sa arat ca mi-am invatat lectia...trebuie sa iti spun ca probabil copiloiul nu este inca pregatit, atunci cand va fi, in mod sigur se va spala singur pe cap.
A_Iulia spune:
citat din mesajul lui accept92
Cred ca n-ai inteles fenomenul la care se face referire. Pe aici pe la noi, cunosc familii de oameni cu copii care mananca numai de la parinti...in deplasare, sau mancarea de la mama face o deplasare la ei in frigider transportata in galetuse si caserole. |
Hai ca mai aveti putin si ridicati gatitul la rang de virtute.
daca iti angajezi o bucatareasa sa-ti gateasca sper ca e ok? sau daca-ti iei galetusele pline de la supermarket?
dar barbatii insurati care nu intra niciodata in bucatarie, ca doar iau masa in living? nu le face mama, le face nevasta, deh, au rezolvat problema. Cazuri din astea nu aveti in jur?