Divort cu nabadai

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Allinta nu iti mai bate capul.Eu i-am spus intr-o maniera mai dura,ce-i drept,acelasi lucru ca si tine,cu exemplu propriu si ca pana la urma sa ma acuze ca o fac nebuna.
Draga Dora, toata lumea iti spune acelasi lucru dar te ascunzi dupa deget si iei doar ce iti convine. Vrei un sfat concret...bun... Uite aici : renunta pe moment sa te lupti pentru copil,oricum tu nu il vrei langa tine decat in ideea ca tatal nu vrea sa se desparta de el,si atunci te accepta si pe tine,mergi la un psihiatru,urmeaza un tratament, si abea dupa ce nu mai ai crize de nervi,dupa ce vei reusi sa fii rationala,coerenta,revino asupra dorintei de a avea custodia copilului.Pune in balanta absolut toate sfaturile contra incapatinarii tale si vezi ce e mai bine pentru tine. Fii realista macar in al XIIlea ceas,sa nu il pierzi de tot pe cel mic. Saracutul este nevinovat,te agati de el ca sa iti tii sotul langa tine,si cum spunea si Marius in acel post,nu vei reusi sa taraganezi lucrurile prea mult timp. Si faza cu psihologul nu ti-am spus-o dor eu,poate eu am fost cea mai transanta....

Se spune ca nebunii sunt cei mai destepti oameni,iar tu nu pari proasta deloc...
Lali Lacra de
Paul-Iulian
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146916 Nasterea lui Paul_Iulian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Dora, daca as fi in locul tau acum as lasa custodia copilului la sot, ex-sot sau ce este. As sta si eu acolo dar mi-as repeta zilnic ca este ceva temporar.
In acest timp nu as sta cu miinile in sin, ci m-as ocupa de mine.

1. As merge la psihiatru si as urma orbeste tot tratamentul, poate pe perioada vietii.
2. M-as inscrie la dezalcolizare! Urgent! Nu as mai pune gura pe bautura, nici macar o gura de bere!!!...
3. M-as inscrie la cursuri de perfectionare. Orice!
4. Mi-as cauta de munca. Oriunde!
5. As face voluntariat pentru a ma simti utila si pentru a-mi creste self-esteem-ul.
6. As citi tot ce pot citi despre self-help in psihologie, despre co-dependenta, despre abuz, despre tot!
7. Mi-as axa gindurile si actiunile spre mine, spre perfectionarea mea.
8. Din banii cistigati as pune deoparte intr-un cont de care nu stie el, pentru "zile negre" ca sigur vor veni. Nu pentru vacante in Viena si revelioane la baruri de fitze! Pentru mincare si chirie in caz de ramii pe strada!!!
9. As lasa tigarile de tot!
10. Dupa toate astea, as face apel in curte, as lua copilul si as pleca pe drumul meu.

Tot procesul asta de a te pune pe picioare poate dura ani de zile. Fa-ti un plan si tine-te de el. Da-ti un timp limitat pentru telurile tale.
De exemplu:
Cautat de munca. Timp ca sa imi fac un C.V. bun : o saptamina. La sfirsitul saptaminii vezi ce ai facut!
Dus cu CV ul la diferite firme: O luna
Sunat la firme: O luna... faci bilantul la sfirsitul lunii. si o iei de la capat luna viitoare.
Asa vei vedea in fata ta schita planurilor tale si nu vei mai lasa timpul sa treaca aiurea in defavoarea ta.

Nu stiu de ce dar este o discrepanta grozava intre felul in care scrii si te exprimi si viata pe care ne-o zugravesti noua. Dupa scris mi se pare ca esti o tipa inteligenta. Dupa cum ne decrii viata ta nu se pare ca esti o tatza de cartier, betiva si mahalagioaica. Scuza-ma dar eu asta vad...

Cred ca ai potential sa iti revii, numai sa vrei si sa muncesti greu de tot. Merita sa ai o viata frumoasa! Lupta pentru ea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76

Mie mi se pare foarte ciudat ca tu tot spui ca el ar castiga custodia copilului....ar fi enorm de greu asa ceva, nu stiu...ar insemna ca tu sa fii o mama demna de a fi decazuta din drepturi si asta pe motive foarte-foarte grave. Ar insemna sa ai un comportament...mai bine nu spun, dar mai intereseaza-te ce presupune asta.
Si daca esti atat de interesata de ceea ce se intampla cu voi doi si cu copilul, mai ales, de ce nu ai mers la proces???

Lora, mami de Iustina

Bazar pentru Robi

Ajutati-o pe Alina!

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
Bazar pentru Sebi

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Uite pe ce baza: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=140619

Plus raport defavorabil de la autoritatea tutelara http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=147921

Fetelor,eu va cred ca sunteti bine intentionate, insa in acest caz cred ca e bine sa lasam instanta sa-si spuna cuvantul. Problemele sunt mult mai grave decat putem noi sa ne dam cu parerea.

Adina, nu cunosteam detaliile. Sper sa puna in practica sfaturile date de Happy_in_TO, sunt foarte bune!

Lora, mami de Iustina

Bazar pentru Robi

Ajutati-o pe Alina!

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
Bazar pentru Sebi

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui BalMascat

Oricat de dur ar suna, ma gandesc ca nu ai sanse sa obti custodia. si cred ca e foarte bine pt copil sa nu o obti.

Mai, fetelor! Voi nu va amintiti de subiectul Dorei de acum cateva luni in care spunea ca sotul NU SUPORTA copilul??? Eu ma indoiesc ca copilului ii va fi bine cu un tata care nu-l suporta! Sincer, eu am incercat atunci sa o ajut pe Dora, ea a refuzat; zicea atunci ca (,) copilul sta singur in camera lui (pe atunci avea doar cateva luni copilul (9-10, cam asa) de cand venea tatal de la servici pana venea bunicul si avea grija de el, timp in care Dora era in alta camera, suflandu-i in... pene sotului! Asa ca ma/va intreb cum ii e mai bine copilului cu tatal???

_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Citat:
citat din mesajul lui BalMascat

Oricat de dur ar suna, ma gandesc ca nu ai sanse sa obti custodia. si cred ca e foarte bine pt copil sa nu o obti.

Mai, fetelor! Voi nu va amintiti de subiectul Dorei de acum cateva luni in care spunea ca sotul NU SUPORTA copilul??? Eu ma indoiesc ca copilului ii va fi bine cu un tata care nu-l suporta! Sincer, eu am incercat atunci sa o ajut pe Dora, ea a refuzat; zicea atunci ca (,) copilul sta singur in camera lui (pe atunci avea doar cateva luni copilul (9-10, cam asa) de cand venea tatal de la servici pana venea bunicul si avea grija de el, timp in care Dora era in alta camera, suflandu-i in... pene sotului! Asa ca ma/va intreb cum ii e mai bine copilului cu tatal???

_

Pai ca sa avem tabloul complet, poate ar trebui sa ne punem problema si de ce un astfel de tata si-ar dori custodia copilului si ar lupta s-o obtina cand majoritatea nu stiu cum sa se elibereze dintr-o astfel de responsabilitate - eu vad foarte putine variante in care tatal si-ar putea dori neaparat sa fie custodele, una dintre ele generata si de sanatatea mamei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Desiree, nu stiu daca ai citit toate subiectele, dar Dora peste tot are alte variante - ba sot abuziv, ba bun si iubitor, ba nu baga copilul in seama, ba e tata bun, ba divorteaza, ba se iubesc... etc. Nu stiu daca poti lua de bun ce zice ea pe forum.

Dora, trateaza-te si nu iti bate joc de copilasul ala care nu are nicio vina. Nu esti consecventa deloc in ceea ce spui aici, nu ai credibilitate, viata ta difera de la un subiect la altul, recunoaste ca ai o problema si trateaz-o.

Explore. Dream. Discover.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deianira

Desiree, nu stiu daca ai citit toate subiectele, dar Dora peste tot are alte variante - ba sot abuziv, ba bun si iubitor, ba nu baga copilul in seama, ba e tata bun, ba divorteaza, ba se iubesc... etc. Nu stiu daca poti lua de bun ce zice ea pe forum.

Dora, trateaza-te si nu iti bate joc de copilasul ala care nu are nicio vina. Nu esti consecventa deloc in ceea ce spui aici, nu ai credibilitate, viata ta difera de la un subiect la altul, recunoaste ca ai o problema si trateaz-o.

Explore. Dream. Discover.

Nu am citit decat parte din sub. asta si ala primul la care ma refeream... si, ai dreptate, si la subiectul acela era tare confuza, azi zicea una, maine alta...

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

la subiectul cu titlul ca e dependenta de sotul ei? in care facea teoria faptului ca daca ea pleaca, atunci copilului ii va fi mai bine cu tatal, ca are bunic iubitor care si-asa are grija de el tot timpul? si ca oricum il tine in alta camera pentru ca pe sotul minunat il deranjeaza plansetele si joaca baietelului? Dora cu tastatura ei a scris aici ca baietelului ii e oricum mai bine cu tatal.

acum, obiectiv vorbind, ca multe doamne de-aici sunt mame: daca v-ati fi aflat in divort, sau cele care au fost in situatia asta, NU v-ati fi prezentat la nici o infatisare pentru ca va displac tribunalele si chestiile cu judecatoriile???? ati fi lasat soarta copilului vostru la voia intamplarii?? Dora a pierdut prin neprezentare, nu conteaza ca n-avea avocat. probabil ca stie ca ar fi pierdut oricum, dar ce stie ea, poate nu stim noi, ca nu scrie, si e mai bine ca nu scrie. care dintre doamnele de-aici ar fi avut incredere in viitorul fost sot ca va avea el grija de divort sa iasa ea in avantaj???

motivul sotului? pensia alimentara, in primul rand. daca are el custodia, apai Dora e cea care trebuie sa plateasca, nu el. el are nevoie de bani pentru revelionul la Viena.

pe de alta parte, noi nu stim nimic despre sotul ei, doar ce spune ea. deci...judecatorul ala n-o fi fost chiar inconstient sa rupa un copil atat de mic de mama lui, in special in Romania, unde mamele automat castiga copiii, si sa-l dea unui tata iresponsabil. dovezile de la dosar or fi fost suficient de concludente pentru decizia luata. judecand la rece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_mh spune:

Buna!
M-a numesc Iulia si eu locuiesc acum in Londra impreuna cu copii mei si am inceput un proces de divort aici.
Tatal copiilor locuieste inca aici, nu reusim ca sa ajungem la un rezutat amiabil, el nu doreste un proces in aceasta tara, eu nu pot ca sa merg in Romania deoarece copii sunt aici la scoala si eu nu-mi permit ca ei sa absenteze si in al doilea rand eu nu dispun de banii necesari pentru drumurile in Romania, deoarece ar trebui ca sa vin impreuna cu copii si eu pot face asta doar in vacantele lor dar atunci , in vacante eu nu am concediu. Este un lant intreg ....
El nu vrea ca sa semneze actele de divort desi pana la urma a acceptat conditiile mele. El s-a speriat si si-a cumparat astazi bilet de avion, pe data de 14 februarie paraseste Londra. Motivele lui sunt neintemeiate si el nu vrea ca sa plateasca copiilor nici un ban. Mai mult de aceea pleaca ca sa nu plateasca pentru copii. Desi eu i-am argumentat si i-am explicat care este statutul lui aici, lui ii este teama.
In situatia aceasta eu nu stiu exact ce sa fac si incerc sa aflu o parere, sa primesc un sfat daca sunteti in tema cu noile reglementeri europene... deoarece suntem in UE si divortul poate fi bagat in orice tara din UE.
Deci daca el pleaca si nu semneaza actele de divort, ce am eu de facut in continuare pentru a obtine divortul?
Vreau sa mai specific ca eu nu am un avocat si ca m-am reprezentat singura.
Multumesc din suflet si astept un raspuns
Cu drag Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Iulia, deschide un subiect nou, sigur vei fi ajutata

Mergi la inceput