Divort cu nabadai

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Of Dora!
Urmeaza sfaturile date de Happy in To,deoarece sint foarte bine intentionate ,sistematizate si ar rezolva punctual mare parte din problemele tale.
Consulta un avocat ,dupa ce te redresezi putin financiar, sa vezi in ce masura istoricul tau medical ,iti afecteaza posibilitatea de a obtine vreodata custodia.Nu cunosc exact diagnosticul tau,dar exista boli psihiatrice care nu au proces reversibil ,ci doar ameliorari,ceea ce ar exclude din start posibilitatea de a obtine custodia in perspectiva.E foarte important sa intelegi asta si, cineva sa-ti raspunda obiectiv la aceasta intrebare, ca sa vezi ce conduita trebui sa adopti in continuare. Adica o mama care isi iubeste copilul, poate in final sa recistige increderea fostei ei familii si sa ajute la educarea si cresterea copilului. Incearca macar de acum incolo ,sa nu-ti mai sabotezi viitorul tau cu copilul.Asta inseamna ca daca trebuie sa mergi pe sirma ca sa fii 2 ore pe zi cu el ,asta fa.
Mergi la doctor,fa-te bine si obtine un diagnostic din care sa rezulte ca esti o persoana pe care se poate baza.Reabiliteaza-te pe toate planurile si apoi mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Ieri in drum spre casa de la munca ma gindeam la tine si la cum ar trebui sa te simti tu acum. Dezorientata, coplesita, fara speranta. Cu mina pe inima iti spun ca eu asa as face punct cu punct cum ti-am scris. As trage cu dintii de mine si m-as scoate din groapa! E un efort mare de tot, o sa ia mult timp, dar sint sigura ca vei reusi!

Am sa iti povestesc despre o mamica pe care o cunosc de vreo trei ani. Are doua fete, una de 8 ani (de-o seama cu Maya mea) si una de 6 ani. Le aduce la day-care'ul unde duc eu fetele. Tipa este cam de virsta cu mine, poate un pic mai tinara. In fiecare dimineata vine cu masina, imbracata de munca, in haine de spital (sau de laborator), fetele sint imbracate perfect, curate, cu parul strins frumos si ordonat in codite. Le pupa si merge vesela spre munca. Banuiesc eu ca este vreo asistenta la vreun dentist sau lucreaza in vreun laborator. Pina aici povestea este perfecta.

Dar, fara sa vreau am descoperit povestea acestei femei si m-a surprins. E o poveste de reusita. Tipa asta se droga si bea pina nu mai stia de ea. Era in ultimul hal. Barbate-su a inaintat divortul, a otinut custodia si a parasit-o. S-a mutat impreuna cu o educatoare de la day-care si au crescut impreuna fetele o bucata de vreme. Alethia, educatoarea mi-a spus asta (stiu, nu trebuia sa imi spuna) la o cafea cind nu mai lucra acolo si era in concediu de maternitate. Ne-am intilnit intimplator si am stat la o cafea care s-a lungit pentru vreo 4 ore!
Deci ALethia s-a mutat cu fostul ei barbat, ea avea un baiat si el venise cu cele doua fetite. Femeia din poveste era la shelter, drogata si betiva, cu inima rupta dupa fete. Acolo a gasit ajutor si a profitat din plin de el. S-a dus la psihiatru, la dezintoxicare, dezalcolizare. S-a inscris la cursuri de asistenta, si-a gasit de munca. A tras de ea cu dintii si s-a scos la lumina! A facut recurs la decizia de divort si si-a luat copilele pe care le creste de 3 ani. Si eu o admir total! Si Alethia tot asta zicea, ca o admira.

Deci cunosc un caz sigur in care tipa era la limita de jos si s-a putut ridica. Daca ea a putut, poti si tu! Fa un efort si ai sa vezi ca o sa reusesti!

Mergi la inceput