Nascuti din suflet, crescuti in inima *3*
Raspunsuri - Pagina 18
Salviae spune:
Da, Anca, "incredintare in vederea adoptiei", asa scrie. E ok atunci? Avem dreptul? Am depus toate documentele, dar dupa aceea mi-a soptit cineva, ca degeaba astept, nu am dreptul :-( Stii cumva legea sau hotararea cu care sa ma duc si sa cer banii?
Salviae spune:
Dpluhovici, aceste analize nu sunt valabile timp de 6 luni? Eu parca asa-mi amintesc...
sunnyday07 spune:
Salviae, cred ca nu se da alocatia aceea in perioada de incredintare in vederea adoptiei, incearca sa suni si sa intrebi.
dpluhovici, merita sa incerci cu analizele daca le mai ai si daca sunt cele cerute.
Da un telefon si intreaba sau mergi pana acolo si vorbeste cu doctorita. Iti scriu eu maine un model de referat de la medicul de familie (il am la birou), dar in esenta cred ca era ceva de genul "maria popescu s-a nascut la data xxx, a avut ...kg la nastere, a insirat vaccinurile facute, eventuale boli avute si la final a scris ca nu este in evidenta cu boli cronice, este clinic sanatos, apt pentru adoptie".
irina_g spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dpluhovici buna fetelor, noi ne pregatim de incuvintare, sper sa ma ajutati si pe mine putin imi trebuie de la Sp Gomoiu certificatul tip A5, am inteles ca nu mi-l dau decat daca ii fac analizele obligatorii (HIV, sifilis, hepatita B), analizele astea le-am facut in octombrie stie cineva daca le pot folosi, nu vreau sa o mai chinui pe pitica. si inca ceva stie cineva cum trebuie formulat referatul medical (medicul de familie al ei nu stie cum trebuie formulat, i-am spus de trebuie sa srie evolutia ei dpdv medical- concluzie sanatos clinic) multumim mult de ajutor |
Pe noi ne-a trimis sa facem oblicgatoriu HIV si VDRL(daca nu gresesc - acea analiza in care, dupa vaccin se vede daca se inroseste)).
la Gomoiu am avut nevoie deurmatoarele acte:
1. bilet de trimitere de la medicul de familie: "rugam examen de specialitat in vederea obtinerii certificatului"
2. referat de la medicul de familie in care medicul a scris istoricul copilului de cind s-a nascut, vaccinurile facute, eventualele observatii, greutatea si inaltimea la fiecare control iar la sfirsit o concluzie daca copilul s-a prezentat la controale, daca a luat in greutate, daca a avut sau nu infectii. Eu l-am redactat pe calculator in 2 exemplare (un exemplar a ramas medicului de familie si un exemplar l-am dus la Gomoiu). u fost 3 pagini.
3. Analizele facute HIV si VDRL
4. Am platit, la vremea aceea 11 lei jos la registratura (cum se intra in cladire, in dreapta, se trece de o usa si imediat la dreapta.
5. hotararea prin care copilul era la noi (plasament , incredintare sau ce o fi)
Dupa ce am platit, ne-a consultat medicul de garda si ne-a eliberat un certificat(este deci indicat ca atunci cind te duci la Gomoiu sa ai si copilul cu tine). Cu el ne-am reintors la registratura, l-am lasat acolo si am revenit dupa o saptamina sa il luam , stampilat de director prin care se atesta ca e clinic sanatos, ca are HIV si VDRL negative si e apt pt adoptie.
Bafta
Irina si Mihai
SoriLea spune:
La fel ca IRINA_G am procedat si eu, iar analize noi am facut VDRL, Anti HIV 1+2 si Ag-HBs. Iar referatu mi l-a facut medicul de familie exact cum a povestit irina.
La V Gomoiu am mers la dr.Marsanu si mai e dr. Furir.
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
SoriLea - MAMI DE RAZVANEL
eleny79 spune:
Buna fetelor,
Va citesc de mult si vreau sa va spun ca va admir pt tot ceea ce faceti si ca datorita voua am luat decizia de a merge pe calea adoptiei.
Pe scurt despre mine - incercari de a ramane gravida de 5 ani,2 inseminari,2 fiv-uri toate nereusite.
Acum sunt pe punctul de a incepe un nou Fiv dar in mintea mea a incoltit ideea de a adopta un sufletel pt ca asa cum spunea mai demult cineva(scuze ca nu mai retin cine)pt mine nu este importatnt sa raman gravida ci sa devin MAMA.(de aceea in mine se da o lupta pt ca nu prea stiu pe ce cale sa o iau)
Crisis81 esti un model pt mine,te pup si merci inca o data.
Fetelor va doresc tot binele din lume si sa fiti fericite alaturi de familiile voastre.
nico_ro spune:
Buna fetelor,
azi am fost la prima intalnire a copiilor adoptati organizata de Asociatia Parintilor Adoptivi din Brasov. Se face la jucarioteca, doua ore, au fost copii intre un an si cateva luni si sase-sapte ani, mai multi dintre cei mici. S-au jucat si atat, parintii au stat acolo sau au plecat si au revenit dupa cele 2 ore, la final copiii au primit ciocolata de la iepuras, cu ei s-au jucat studente de la Asistenta Sociala. Eu am stat acolo din cauza de copil mamos, care verifica periodic sa nu dispar, a fost fain si se va repeta in fiecare luna, cu scopul ca prichindeii sa se cunoasca, in timp. Momentan joaca a fost mai mult individuala, fiecare cu treaba lui, dar in mai cand se face "ziua copilului adoptat" se vor sti macar din vedere si in timp vor face probabil legatura intre intalniri si faptul ca toti au ajuns in familia lor prin adoptie. Scopul e unul pe termen lung, ca atunci cand vor avea dileme privind adoptia sa stie ca mai sunt multi alti copii cu aceleasi ganduri, aceleasi intrebari, poate va fi util sa vorbeasca intre ei pe tema asta, dar asta in viitorul indepartat. La intalnirile acestea nu s-a propus sa se discute pe tema asta, doar asa, mamicile/taticii intre ele/ei. Oricum majoritatea copiilor erau prea mici ptr asa ceva, dar daca devine traditie poate ca acest "grup-suport" va fi util in viitor.
Altfel, suntem bine, ne rugam sa vina si o surioara (momentan nimic), mergem la gradi, suntem foarte tandri si ne declaram iubirea din 5 in 5 minute , mai ales cu mami, dormim impreuna toti trei, asta fiindca noua ne e asa drag incat am uitat de "regulile" cu dormitul in camera lui.
Va pupam pe toti si toate.
SoriLea spune:
Vad ca e liniste peste tot, presupun ca sarbatoriti, dar pe asa o vreme... LA MULTI ANI TUTUROR CELOR SARBATORITI ASTAZI,sanatate multa si zile pline de soare si raset de copil
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
SoriLea - MAMI DE RAZVANEL
dpluhovici spune:
buna fetelor,
va multumesc de sfaturi. maine mergem la dr. de familie pentru referat si pentru biletul de trimitere, sper ca la spital sa gasesc intelegere si sa-mi accepte analizele din octombrie ale piticii. vrem ca saptamana asta sa depunem toate actele atat ale ei cat si ale noastre (ne expira atestatul).
cu intarziere va uram si noi LA MULTI ANI! sanatate si fericire pentru toate persoanele care si-au sarbatorit ziua.
este liniste pe aici........ sa inteleg ca va pregatiti de iepuras
pupici
Salviae spune:
Sunnyday, Anca, atunci ce sa fac? Are rost sa sun? Eu am depus toate hartiile la Casa de Pensii (sau...nu mai stiu cum se numeste acum) si cineva mi-a soptit ca a vazut in calculator ca doar cei 42 de lei vor fi virati luna viitoare, cei 97 (?) lei nu. Are rost sa sun? Anca, pt. fiica ta tot pe perioada de incuviintare s-au virat acesti bani? S-a schimbat oare legea? Sunnyday, ai depus si tu si nu ai primit banii?