Nascuti din suflet, crescuti in inima *3*
Raspunsuri - Pagina 19
Anca Wish spune:
salviae, sotul meu a facut doua cereri. Una pentru alocatie si alta pentru indemnizatie. Amandoua au venit retroactiv.
Voi ati depus cererea? Ati fost cu toate actele?
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
lidiadiana spune:
Buna,
Dupa nereusita unui FIV ,am inceput sa ma gandesc la adoptie.Defapt sotul meu, a fost cu ideea, desi parintii lui nici nu vor sa auda.Noi ne dorim o fetita, bebelus. Dupa cum am citit ,este complicat din multe puncte de vedere, dar ma gandesc din ce in ce mai serios la asta. Am inteles ca nu poti sa iti alegi copilul, ca sunt ff putini copii adoptabili,ca nu renunta parintii naturali la ei,ca dureaza 2 ani,ca vrei nu vrei ajungi sa cunosti parintele natural,initial esti asistent maternal ,dupa care poti sa il adopti, timp in care mama il poate lua inapoi...e dureros...
Voi care i-ati nascut din suflet si ii cresteti din inima, puteti sa imi raspundeti si mie ,din experienta voastra ,la cateva intrebari?
-Exista copii adoptabili( la care au renuntat parintii la nastere)sanatosi? Cum aflu asta?
-Pot adopta imediat un copil asa mic, sau astept 2 ani,timp in care ea sta in orfelinat sau cu mine, dar parintii naturali ,daca vor o viziteaza sau se pot razgandii?
-cum se poate face in as fel incat sa nu-i intalnesc parintii naturali?
-ce drepturi mai au asupra copilului din momentul in care eu am depus dosarul de adoptie??
-pot adopta un copil din alt oras?
-Beneficiez de concediu de crestere al copilului?Daca da,pana cand? ( 2 ani de la adoptie sau pana la 2 ani ai copilului?????)
Sper ca intrebarile mele nu sunt prostesti...si va multumesc anticipat.
FSH mare... urmeaza primul FIV
adenuti spune:
buna
n-am mai intrat de mult , dar am citit din urma ce s-a mai intimplat pe aici .
eu ma stresez acum di cauza acestor proceduri si nu mai le inteleg ....
sa va explic poate ma puteti ajuta
pe 10 martie a avut termen naturala ,s-a prezentat ,acum astept sa primeasca hotarirea si sa devina irevocabila
cam in cit timp ajunge hotarirea la directie si cind se face irevocabila ?
-cit de repede sa depune dosarul pt al lua acasa ?
- pe 5 martie imi expira atestatul si facem iarasi actele .
este asta o problema ?
-poate sa depuna dosarul pina pe data de 5 martie daca imi expira atestatul ?
-sau trebuie intii sa refacem actele ?
am o miltime de intrebari si sunt cu nervi intinsi la maxim ...nu stiu cind voi putea lua copilul acasa ...
la directie nu stiu ce se intimpla ca toti sunt foarte rezervati ,iti spun strict , si spun ca nu mai discutam pina la primirea hotariri ,sici ca ma omorit pe cineva si sunt condamnata .
simt ca nu mai pot sa stau asa sa vedem ce se intimpla .
acum pt atestat iti cer si mai multe lucruri .
3 caracterizari pt ficare semnate de un sef ,coleg si prieten cu nr de telefon pt a putea fi contactati si chemati la directie ,
copii dupa actele de studi etc .
parca nu era destu ...
daca puteti sa imi raspundeti la intrebari va multumesc .
noi am botezat copilul pe 13 martie si de atunci sunt ffff trista pt ca nu-l pot lua mai repede acasa
nimic nu este greu ,trebuie doar sa vrei
adenuti spune:
scuze din cauza stresului si a iritari mele am scris 5 martie in loc de 5 mai
pe 5 mai imi expira atestatul
nimic nu este greu ,trebuie doar sa vrei
Salviae spune:
Anca, da, am depus un dosar la Primarie pt. cei 42 de lei, iar un alt dosar la Casa de Pensii la inceputul lunii ianuarie. Pana acum niciun raspuns. Am rugat pe cineva sa se uite cand voi primi banii si mi a spus ca NU voi primi doar cei 42 de lei, fiindca copilul va fi adoptat si atunci n-am dreptul. :-( Doar familiile care au copilul in plasament, doar ele au dreptul :-( Voi ati avut pe Dana in plasament?? Eu nu mai stiu ce sa cred. Nu cunosc legea.
Lidiadiana, eu asa stiu ca nu poti adopta bebelus, doar daca le primesti in plasament (sunt unele judete in care nu se dau copii in plasament familiilor adoptatoare) sau te intelegi cu o femeie inasrcinata ca copilul este al sotului dintr-o relatie extraconjugala...
Noi avem un baietel de 2 ani jumate si nu cunoastem naturala. Acum suntem in perioada de incredintare. Din pacate eu nu am avut dreptul la concediu de crestere a copilului, fiindca baietelul implinise 2 ani Daca parintii renunta la copil si sunt de acord cu adoptia, atunci n-au dreptul sa viziteze copilul si nici n-ar putea sa afle domiciliul familiei adoptatoare. In principiu... Poti sa adopti copil din alt oras, daca ti se ofera din alt judet, atunci poti sa adopti si de acolo. Si poti sa spui NU, daca un copil crezi ca nu-i al tau
Adenuti: 2-3 saptamani, cred eu, dar nu mai mult de 4.
Eu m-as grabi sa refac actele inainte de expirare. Noua ne-au cerut sa reinnoim doar cateva hartii, nu toate.
Alexa Ioana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Salviae Lidiadiana, eu asa stiu ca nu poti adopta bebelus, doar daca le primesti in plasament (sunt unele judete in care nu se dau copii in plasament familiilor adoptatoare) sau te intelegi cu o femeie inasrcinata ca copilul este al sotului dintr-o relatie extraconjugala... |
vezi ca treaba asta e ilegala!!!!!
nu va suparati, fetelor, dar va rog eu frumos. nu mai sfatuiti oamenii sa faca treburi care tin de penal! marturie mincinoasa, etc etc. plus contravine total legii adoptiei. (deci sunt mai multe legi pe care chestia asta le incalca flagrant). sau daca mai dati sfaturi din astea, dati'le va rog pe privat.
sper ca sunteti constiente fetele mai noi ca unele DPC'uri citesc frecvent topicurile astea de adoptii... nu'i vorba de "big brother", dar oricum... eu as avea putin mai mare grija cu ce afirmatii fac...
repet. scuze ca ma bag. la o adica, fiecare face ce vrea. doar ca...
si ca sa'ti raspund si eu macar la o intrebare, liliadiana, copii mici, deci bebelusi adoptabili care sa nu fie de etnie roma nu prea sunt. (asta ca sa nu zic clar "nu sunt" ca nu's mama omida"). bebelusi sanatosi... asta din nou e greu de spus. orice copil se poate imbolnavi oricand... la 6 luni poate fi ok, iar la 2 ani poate avea leucemie, de exemplu...
da, analize pt HIV, hep C, sifilis, de obicei se fac la copiii intrati in sistem.
cel mai bine ar fi sa faci un drum pana la DPC'ul de care apartii si sa discuti cu un asistent social, care sa te lamureasca exact cum stau lucrurile la voi. exact cum spunea salviae, sunt particularitati de la DPC la DPC.
succes!
gabriela42 spune:
scuze dar sunt de ac parere cu alexa ioana!atentie!micutii care ajung la viitoarea familie si au pina in 2 anisori beneficiaza de alocatie cam42+90si ceva+ce se da ma,mei naturale pina la 2 ani.va rog pt voi nu inceca-ti sa ocoliti legea.la baza nu-i rau intentionata dar este f prost interpretata
asi spune:
Dragelor va doresc sarbatori fericite .Sa petreceti Pastele in liniste, pace si armonie alaturi de cei dragi.
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.
lidiadiana spune:
Eu va multumesc frumos pentru raspunuri si va urez Paste Fericit tuturor, alaturi de cei pe care ii iubiti si va iubesc!
FSH mare... urmeaza primul FIV