nu mai ia in greutate
Raspunsuri - Pagina 2
alra spune:
sabina, depinde ce curba a urmat fata ta. daca a fost o curba mica si s-a tinut de ea e ok. insa sa stagnezi 4 luni in jur de un an nu e asa ok.
ille, mea culpa eu gandesc ca toti copiii au apetitul fetei mele. ea dupa masa de piurea mananca cu siguranta un iaurt, uneori si doua. alteori cere si un al doilea piure
nu prea stiu ce sa iti zic relativ la mutarea meselor caci in belgia se merge pe o schema complet diferita fata de romania.
in mare noi facem asa: 7 lapte, 11 legume, 15 fructe, 18 legume+iaurt, 20 lapte
fata mea nu mananca insa 500ml de lapte pe zi, pana acum vreo 2 saptamani manca numai de la mine, deci nu cred ca sarea de 300 in total dimineata si seara.
eu am bagat a doua masa de legume de pe la 8-9 luni la ambele fete caci au dat semne ca nu le ajunge mancarea seara si apoi nu dormeau noaptea.
Sabina spune:
unii copii stagneaza din cauza motricitatii.
Si Gh a stagnat pe la un an, a mai si dat inapoi de la o enteroviroza super nasoala....a mers la un an si 2 luni, dar era in 4 labe nonstop.
Cam la 2,3 luni dupa ce aprofundat mersul biped a inceput din nou sa ia in greutate.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
ille spune:
ideea e ca nu am mai intrat eu in detalii, dar: la 11 luni avea aprox. 9.5 kg si a facut o enterocolita puternica. A scazut in greutate pana la 8.7 kg si la 1 an, adica intr-o luna, a revenit la 9.3 kg si apoi repejor la 1 an si o luna, la 9.5 kg. Eu am luat in calcul faptul ca a stagnat cam multisor la 9.5 kg.Deci el practic a luat ceva in greutate, dar a avut de recuperat.
De aprox 2 sapt ii dau intre masa de iaurt de la 18.30 si biberonul de noapte de la 22.30, fie gris cu lapte, fie taitei cu lapte si mai nou, dupa cum imi spunea Alra, chiar niste peste cu legume. Mananca si e ok, chiar daca nu e o portie mare.
Azi am fost la dr si mi-a recomandat analize si Multisanostol. Mi-a spus ca are usoare urme de rahitism si greutatea putin sub normal, dar in rest este ok. Adica ..surpriza...am ajuns la 9.9kg si e nevoie de ceva calciu.
Concluzie: dupa introducerea mesei suplimentare intre iaurt de ora 18.30 si bibe de seara, am constata ca doarme mai bine, adica se trezeste pe la 4 dimineata cel mai devreme pt bibe si nu la 2 noaptea, cand il luam cu noi in pat sa se linisteasca si chiar se linistea...deci nu eram f sigura ca e de la foame...
va multumesc frumos pt sugestii, daca mai aveti, mai astept!
liliana83 spune:
Draga ille,
cand am citit prima ta postare ma gandeam de unde ne cunosti atat de bine, da, noi suntem mai "grasi" avem 10,2 kg la un an si aproape 5 luni.. in rest in postarea ta mi-am regasit foarte mult copilul... si cu rahitismul uracios ne luptam si noi de la 6 luni , dar parca nu vad nici o schimbare.Oricum baietelul tau mananca mai bine decat al meu , dar sa stii ca si el a avut o perioada de 4 luni (de la 10 luni -un an si 2 luni) i care a stagnat in greutate , desi manca destul de bine . Insa noi avem si -o problema cu scaunele, asta vara facea cate 3-4 pe zi cu puternic miros acid, mai nou se pare ca are si intoleranta la lactoza... sunt multe, dar el e vesel si activ si asta ma linisteste oarecum.Si mie mi se pare slabut comparativ cu alti copii, dar asta este, nu suntem nici noi toti standard.
As vrea sa intreb mamicile care au dat ulei de peste la copil la varsta asta de aprox.un an jumatate ce cantitate le dadeau? ca si eu m-am decis sa-i dau si-am oprit vigantolul dar deocamdata i-am dat doar 2ml /zi si-as vrea sa stiu care e doza recomandata.
Sa stii ca si baietelul meu are costele foarte evazate, dar probabil astea sunt sechele de rahitism caci vad ca indiferent de calciu si vigantol coastele nu si-au mai revenit, oricum ei sunt in crestere si nu cred ca vor ramane asa.Multa sanatate!
Bee spune:
Si noi am patit asta. fetita mea avea 10 kg la un an, a luat apoi brusc 2 kg in cateva luni (2-3), apoi a stationat vreun an. Acum vad ca baiatul meu mijlociu stationeaza de pe la un an si un pic, e drept ca pe la 13,5 kg, dar stationeaza. Copiii au perioade si perioade. Poate in ultimele luni s-a inaltat mai mult si stationeaza in greutate.
http://www.dropshots.com/dochia
ille spune:
Draga liliana83,
ce mult ma bucur cand aud ca mai sunt si altii ca noi, pt ca de fiecare data aud "copiii sunt diferiti" si rar gasesc cate o soultie. Din pacate si de la dr aud "asa sunt copiii, lasati-l in pace" si atunci e mai grav. Noi daca am fi luat calciu mai din timp, poate am fi evitat coastele "usor evazate", noi nu ne-am luptat nicicum cu rahitismul pt ca nu l-a observat pediatra noastra. Dar dupa cum spuneai, probabil tece, sper eu cu soare la vara si calciu in al 12-lea ceas macar..
Ramane sa vedem de ce nu papa el de dimineata cu mare spor si de ce tot se mai trezeste noaptea sa pape (pe la 3-4 incepe foiala). Daca mai sunt mamici care imi pot impartasi din experienta lor, astept cu foooarte mare interes, chiar nu mai pot sa ma trezesc nopatea,pt ca apoi sa nu mai reusesc sa adorm o ora doua.
alex_andra spune:
Eva a fost un copil dolofan pana pe la 6 luni. Apoi si-a mai revenit putin. De la 9 luni, de cand a inceput s-o ia de-a busilea, a stagnat la aceeasi greutate. Adica 9.5 kg. Acum are 1 an. mananca bine, e vesela. Am tras concluzia ca stagnarea greutatii e de la faptul ca e argintul viu
Andra, mami de leoaica Eva
ille spune:
da, si Rares al meu e argint viu
dar acum vad ca a inceput sa ia iar in greutate, putin dar sigur
ille spune:
liliana83, dar si mamicilor care mi-ati spus ca Rares al meu papa bine, am revenit la subiect pt ca ieri ne-am vazut cu pediatra noastra care ne vede de la varsta de o luna. Cand i-am spus cat si cum mananca mofturosul meu, mi-a spus ca manaca cat un bebe de 8-9 luni!!
am inlemnit!
cica la pranz ar trebui sa manance 2 feluri (desi eu ii dau piure multisor, aprox 200 gr+zeama), iar spre seara, intre iaurt si lapte sau pe langa iaurt sa mai manace o prajiturica, o gustarica..orice, dar inca ceva. De cand am deschis subiectul, ma gandesc toata ziua la ce sa ii mai fac de mancare, cum sa le mai combin, citesc si alte forumuri si tot nu o scoatem la capat.
Am inceput insa sa ii dau Cavit junior, nu am gasit inca Multisanostol, trebuie comandat in afara tarii si inca nu am reusit, dar mi-a spus o farmacista ca face minuni, ca se pune copilul pe mancat in maxim 2 zile, rezultatele sunt vizibile.
Bee spune:
Ille, eu ash zice sa nu-ti mai faci sange rau pentr tot ce zice un pediatru! Daca ar manca toti copiii cum scrie la carte.......ar fi roboti, nu copii. Si daca al tau mananca ca un bb de 8-9 luni, inseamna ca si fii-miu la 2 ani jumate tot la fel mananca. Ai mei foarte rar mananca la pranz 2 feluri de mancare. Adica mai niciodata. Si nici dimineata nu se omoara cu mancatul. Prajiturica zicea seara? DA, aici sigur vei avea succes, daca asta te poate consola cu ceva. Si Multisanostolul nu face minuni! Am luat si noi si i-o fi vitaminizat pe pitici, nu zic nu, dar cu siguranta nu i-a facut mai mancaciosi! Si asa mofturosi cum sunt, nu ma pot plange ca-s lipsiti de energie sau mai bolnaviciosi decat altii de varsta lor. Ba dimpotriva. Si uite ma uit acum pe ce spuneai in primul mesaj ca mananca mititelul si mie nu mi se pare ca mananca putin.
Sper sa te linistesti si sa mai ia in greutate cat vrei tu!
http://www.dropshots.com/dochia