nu mai ia in greutate

nu mai ia in greutate | Autor: ille

Link direct la acest mesaj

Buna ziua mamici,
Poate ma ajuta cineva cu un sfat, o idee pana ajung din nou la un pediatru, ca la al meu nu m-as mai duce.
Micutul meu are 1 an si 3 luni si are doar 9.6 kg. S-a nascut cu 3.2 kg si a luat f bine in greutate pana la 8 luni. Cand a inceput sa devina mai energic, deja nu a mai luat ok in greutate si de la 10-11 luni, aproape deloc. Deci are 9.6 kg de la 11 luni.
Pediatra imi spune ca este ok, ca au prioade cand stagneaza (asta stiam, dar totusi...daca ar fi stagnat si el macar pe la 10.5 kg era o treaba) si imi mai spune ca genetic ne mosteneste, nici eu nici sotul meu neffind plinuti, dar nici slabi, si nici inalti (1.60m si 1.75m).
Am inteles ca se poate sa nu ia in greutate din cauza...rahitismului? Ca nu ar asimila corect D3 (ii dau Vigantol 2-3 picaturi) Este adevarat, are coastele mai pronuntate, stiu ca poate fi un semn de rahitism.
De mancat, eu as zice ca manaca binisor, nu cred ca asta ar fi problema. Adica
- pe la 5-6 dimineata 200 ml lapte
- pe la 10 ou moale sau un sanvis cu cascaval si apoi suc fructe(de la 1 an nu mai vrea branza cu fruct)
- pe la 13.30-14 ciorba: zarzavat pasat si carnita, apoi niste zeama cu miez de paine- ajungem la 2oo ml piure si cam 100 ml zeama
- pe la 17 un fruct si pe la 19 iaurt cu o masura de cereale sau orez/taitei cu lapte
- pe la 22 300 ml lapte cu 4-5 masuri de cereale.
Intre mese mai rintaie pufuleti sau biscuiti de bebe, in special spre seara; am grija ca fiecare masa sa fie de cel putin 200 ml si sa manace si fructe si carnita si legume.
Deci..?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Mananca foarte bine si are o greutate normala. Pediatra are dreptate cu perioadele de stagnare. Dupa 1 an nu mai iau in greutate in ritmul in care au facut-o pana acum. Nu ai motive de ingrijorare atat timp cat nu slabeste si e vioi.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

ille, stai linistita ca greutatea lui pare ok. nici carol al meu nu a mai luat in greutate de cateva luni, de cand e mult mai activ, desi mananca chiar foarte bine, cam asa se intampla la toti spre un an. apoi dupa 1 an cresc cu aprox 2 kg/an, tot din cauza ca sunt activi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Eu zic sa nu iti faci probleme. Fetita mea avea la un an 9800 gr, la un an si jumatate cam 10,4 kg iar apoi brusc a inceput sa manance foarte bine si sa recupereze. Eu cred ca a coincis cu sfarsitul eruptiei dentare.Inainte ma rugam de ea sa manance cateva lingurite de mancare iar acum mananca cu o pofta...Acum are 11.6 kg dar nici nu are cu cine sa semene grasuta.

Despre rahitism, musai sa mergi la un pediatru bun. Si fetita mea a avut probleme si a luat cateva luni ulei de peste. Acum nu mai vrea, asa ca ia Vigantol.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Noul target...ajutat de Montignac si P90X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ille spune:

va multumesc frumos pt raspunsuri!
deci: am lamurit un lucru- nu pot spune ca nu manaca bine.
si totusi in parc fata de cei de varsta lui este cel mai slabut (nu ca as intreba mamicile de greutatea puiutilor lor dar se vede cu ochiul liber). Chiar si in "mama si copilul" de Capraru am obsevat ca suntem pe muche, pe muchea inferioara desigur cu tot cu marja de - 1kg.
Are niste picioruse slabute de nu stiu ce vom face la vara:)) rade tot parcul de noi:))
dar revin cu intrebarea: stie cineva daca rahitismul are vreo legatura cu grutatea sau cu asimilarea din mancare? E cineva care ia altceva decat Vigantol? E mai eficient? Vara asta am stat cam o luna la tara, intr-o zona de munte, deci soarele nu ardea asa de rau si stateam numai afara, ne adaposteam sub copaci, vita de vie in perioada pranzului, doar noaptea intram in casa, am crezut ca va conta cat de cat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

sunt diverse site-uri cu grafice de crestere (sau curbe de crestere pt copii) m-am uitat in carnetul de sanatate al fetei mele si baiatul tau era pe percentila P25 la 11 luni si acum e pe P10, deci a cazut o percentila.

acelasi lucru l-a patit si fata mea, ea a stagnat aproape intre 9 luni si 1 an. fata mea insa mananca foarte mult si nu prea avem ce sa facem in plus, decat sa supra-calorizam mancarea. noua ne-a zis pediatra sa punem cat mai multa grasime in piureuri, care trebuie sa fie consistente (adica nu cu zeama). cereale in iaurt pun si eu.

eu ii dau insa 2 mese de legume cu carne pe zi, una pe la 11 si una la 6. portiile sunt cam de 250-300g, uneori chiar si mai mult.
de fapt in locul tau asta as face - i-as muta masa de legume mai devreme si i-as mai baga o masa consistenta de legume seara cu cateva ore inainte de culcare.

si probabil ca ii dai lapte de vaca integral sau formula, nu?

Mergi la inceput

alra, m-am gandit si eu sa ii mai bag o masa de legume cu carnita mai pe seara, dar si asa nu manca alte lactate (branzica nu mai vrea, ii mai dau cascaval de dimineata dar nu manca cu mare spor) si am zis sa pastrez totusi iaurtul.
ii dau lapte Humana3
pediatra mi-a recomandat la ultima vizita de la 1 an si o luna, vitamine, Dar le-a dat mai mult ca insistam eu cu intrebarile refritoare la mese si cantitati. Nu mi-a parut f convinsa
analize mi-a spus ca vom face in primvara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

500ml de lapte pe zi e super ok ca si lactate. adica e fix cat trebuie la varsta asta.

iaurt seara mancam cand vrem sa tinem dieta

daca ii mai bagi o masa de legume trebuie sa ii muti prima masa de legume mai devreme, altfel nu va manca. iaurt eu ii dau ca desert dupa legume.

aici piureul de legume se face dupa urmatorul principiu:
- 2/3 legume
- 1/3 cartof/orez/paste
- carne taiata marunt sau peste

la 250g de piure ar trebui sa pui in jur de o lingura de ulei sau un botz de unt echivalent

Mergi la inceput

pai nu mai are cum sa manance si iaurtul dupa ce mananca aprox 250 ml piure!! deja dupa piure da din cap, nu deschide gura si daca ii spun ca urmeaza altceva, adica zeama de la ciorba, vrea, dar la piure nu mai deschide gura clar!
ok, chiar vreau sa incerc si eu varianta cu 2 mese pe zi cu legume si carne, dar da-mi o idee cum sa arate in rest mesele. M-am gandit sa ii dau iaurtul in loc de sanvisul acela cu cascaval de dimineata
e posibil sa nu manance suficient pe parcursul zilei, mai ales spre seara pt ca nu doarme nici acum noaptea intreaga fara trezire. Se trezeste pe la 3 sau 4 si adoarme daca il iau o ora doua in pat cu noi pana la biberonul de la 5-6. Atunci, pe la 5-6 incepe o foiala cu noi in pat de nu mai dormim nici unul, se potoleste doar cu biberon. Cateodata i-l dau si la 4 dimineata si se potoleste. In general dupa biberon il mut inapoi in patutul lui. Dimineata se trezeste pe la 9.30

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

eu zic ca,,copilul mananca deja f bine nu are sens sa-l mai indopi cu inca o masa...el,dupa cum zici e f energic,si atunci e normal sa nu puna mai nimic

nu stiu ce sa-ti zic in legatura cu rahitismul dar vroiam sa-ti zic ssi eu de grasimi,noua pediatra aproape la fiecare vizita ne reaminteste "iaurtul cel mai gras,branza cea mai grasa,unt in supa"bla bla

un sfat:ai putea sa-i inlocuiesti vigantolul cu ulei de peste,e f bun ii ajuta si la dezv creierasului

vezi ca e un subiect pe forum legat de uleiul de peste citeste si acolo

de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

e super bine la greutate si tot. lasa-l in pace.
Fimea avea la un an si 3 luni 8.7 kg :))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput