Help: probleme cu baietel de 4ani
Raspunsuri - Pagina 4
Sabina spune:
ce e fals in avea nevoie de mama?
Ce e asa de greu de inteles ca exista parinti care sunt disponibili sa indeplineasca dorintele copiiilor lor si ca nu le considera mofturi?
Mie mi se pare ca din contra, faptul ca adoarme si singur demonstreaza o incredere totala in parintii lui, iar faptul ca mamica il adoarme de cate ori se poate il ajuta sa-si mentina aceasta incredere. Si el are NEVOIE de aceasta incredere.
mai usor cu falsele probleme de logica.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
alra spune:
sabina, noi cand era laura in jur de 3 ani am inceput la fel sa avem probleme cu adormitul noaptea si atunci am scos somnul de pranz. adormea din ce in ce mai tarziu (4.30 ce zici tu, haha nu mai dormea noaptea clar) si solutia a fost sa ii scoatem total somnul de pranz. oricum eram contra curent aici, caci in gradinite nu se doarme - aveam un aranjament cu cresa sa mearga sa o ia la pranz sa o culce la ei
evident, reversul a fost ca ora de culcare de seara s-a mutat mai devreme.
alra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina Mie mi se pare ca din contra, faptul ca adoarme si singur demonstreaza o incredere totala in parintii lui, iar faptul ca mamica il adoarme de cate ori se poate il ajuta sa-si mentina aceasta incredere. Si el are NEVOIE de aceasta incredere. |
eu cred si ca faptul ca asa ai impamentenit un obicei de cand era copilul mic de tot, si incerci sa revii la el chiar daca faci schimbari temporare trage greu in balanta.
(pe laura o adoarme taica-su btw, eu nu am rabdare sa stau si plec fix cand da sa adoarma si ma prinde de nadragi )
accept92 spune:
citat din mesajul lui Sabina Ce e asa de greu de inteles ca exista parinti care sunt disponibili sa indeplineasca dorintele copiiilor lor si ca nu le considera mofturi? |
Intrebarea asta e pentru mine? Am spus doar ca nu orice dorinta este o nevoie. Nu am criticat in nici un fel parintele dispus sa indeplineasca copilului dorinta de a sta langa el pana adoarme.
citat din mesajul lui Sabina Mie mi se pare ca din contra, faptul ca adoarme si singur demonstreaza o incredere totala in parintii lui[...] |
Din contra a ce? Si eu am spus ca daca se teme sa adoarma are o problema de incredere. Sunt perfect deacord cu ce spui. Faptul ca un copil adoarme singur demonstreaza incredere in parinti, in sine si faptul ca se simte in largul sau, in siguranta. Merita sa investim foarte multa energie pe directia asta in timp ce energia cheltuita in ritualuri de adormit copii mi se pare o risipa. Mai bine tratezi cauzele.
alra spune:
citat din mesajul lui accept92 ...in timp ce energia cheltuita in ritualuri de adormit copii mi se pare o risipa |
ui ui, nu fluiera in biserica!!
conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Mai citeste exemplul dat de buli, copilul sau doreste sa fie acompaniat la somn doar de mama, cand aceasta nu este acasa baiatul adoarme foarte bine si singur. Exemplul este suficient sa demonstreze ca afirmatia ta este falsa din moment ce nu e general valabila. |
afirmatia Sabinei nu e falsa si nici nu trebuie sa fie general valabila, dar este. exemplul dat de buli e si al nostru - sonia ma vrea la nani cu ea, dar cu restul familiei adoarme singura. concluzia mea, adevarata si general valabila, e ca un copil poate avea o nevoie aka dorinta pe care si-o manifesta cu incredere maxima doar cu un parinte sau cu amandoi sau cu intreg mapamondul, in timp ce, daca e vorba de manifestari diferite cu persoane diferite (perfect logic si explicabil), inseamna ca in cazul cand adoarme singur cu altcineva isi reprima dorinta aka nevoia. stie cui sa ceara ceva ca stie sigur ca primeste. simplu.
Sabina, eu o las pe Sonia sa adoarma chiar si la 4:30. nu reusesc sa ma conving ca e ok sa tii un copil treaz cand lesina de somn, indiferent ce ora este. asa face tati cu ea - daca n-a adormit pana la ora Z, adios si n-am cuvinte, o tine treaza pana la ora obisnuita de culcare, nici macar mai devreme.
conchita spune:
citat din mesajul lui accept92 Faptul ca un copil adoarme singur demonstreaza incredere in parinti, in sine si faptul ca se simte in largul sau, in siguranta. Merita sa investim foarte multa energie pe directia asta in timp ce energia cheltuita in ritualuri de adormit copii mi se pare o risipa. Mai bine tratezi cauzele. |
accept, ai un talent fenomenal sa pui etichete celor care nu se asorteaza cu botosii tai. acum, copiii Sabinei si ai oricul "cheltuie energie inutila" in ritualul de nani inseamna ca nu au incredere in parinti? ai irosit multe ritualuri sa scoti asta din tastatura?
la fel pot sa spun si eu ca daca adoarme singur NU are incredere in parinte ca va catadicsi sa-si rupa din timpul sau pretios sa ofere un gram de tandrete si grija propriului copil. asa ca se descurca, bietul, singur si abandonat de niste parinti indiferenti si comozi si egoisti. dar nu spun, ca doar n-am cazut in cap sa cred ca am facut vreo cercetare in domeniu si nici spre psihologia de radio-sant n-am chemare.
alra spune:
bai, va zic eu cum trebuie facut: daca gasiti o chestie care vi se potriveste si voua si copiilor si va pastreaza sanatosi la cap si pe unii si pe altii, va tineti de ea cu dintii si nu va intereseaza comentariile lui x si y - eu asa fac
buli spune:
cum, bai, adica puiul meu sa ma vrea la somn linga el si eu sa nu stau?
da' ce-am mai bun de facut in jumatea aia de ora? ce munti rastorn, ce economie relansez? sau ce obicei prost ii creez lui?
pai inainte de somn ma intreaba cele mai faine chestii, avem niste discutii megafilosofice, ca barbatu-miu e mort de invidie ca n-are acces.
uneori e invitat si el sa stea, dar cind se apropie somnul somn e poftit afara.
si EU, mama, cum sa ii spun copilului ca sint ocupata si n-am timp seara de el juma de ora?
la culcare imi povesteste indragostelile lui, tot atunci imi spune daca l-a suparat cumva teacher, imi spune ce-si doreste pentru cind va fi mare, isi rezolva toate nelamuririle. pentru ca sta acolo linga mine si tacem amindoi, el se gindeste si capusorul lui proceseaza si e bucuros ca are cine-l lamuri, sau cine-l asculta.
si eu sa-i iau toate astea ca nu cumva sa ... ce?
NEVER!
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
alra spune:
buli, faci sofisme. nu a zis nimeni ca nu sta jumatate de ora la taclale cu copilul la poveste sau mai stiu eu ce. doar ca unii lasa singuri copiii fix inainte sa adoarma, si asa invata sa re-adoarma singuri chiar daca se scoala noaptea.
si sunt multe situatii in care e bine sa nu aiba nevoie musai de tine sa readoarma - un alt "pui", eventual de alaptat e doar una din ele.