Trombofilia o cauza a infertilitatii - 20 -
Raspunsuri - Pagina 7
letzy81 spune:
Va citesc de multa vreme si astazi am aflat ca am si eu in mare aceeasi problema ca si voi si acelasi vis:un pui de om.
Pe scurt am pierdut 2 sarcini la 8 si a doua la 9 saptamani.Prima in decembrie 2008,a doua iulie 2009.,sarcini obtinute natural destul de usor.
Am si 2 mici fibroame dar surpriza mare:mutatia factoruluiLeiden heterozigot
-mutatia C677T heterozigot
-mutatia A1298C heterozigot
Saptamana viitoare o sa merg la Fundeni dr Uscatescu dar pana atunci nu mai am rabdare.Va rog mult daca puteti sa-mi dati si mie adresa de e-mail a dansei.Va multumesc mult!
Sunt tare suparata ca nu ma astepam la atatea mutatii.Ma sateptam sa fie ceva dar....
Ruxandrada spune:
La multi ani! Sa aveti un an linistit si bogat!
Eu am revenit cu vesti, de data asta. Am primit rezultatele de la Synevo:
Mutatia C677T
Mutatia A1298C
Pacienta este purtatoare heterozigota a ambelor mutatii.
Este vorba de asa-numita „heterozigotie compusa” deoarece ambele mutatii sunt heterozigote.Combinarea ambelor mutatii se asociaza
cu un nivel crescut de homocisteina si un nivel scazut de folat, comparativ cu populatia generala.
Deoarece hiperhomocisteinemia este un factor de risc recunoscut pentru tromboze arteriale si venoase si pentru avorturi în luna mica de
sarcina,se recomanda normalizarea nivelului homocisteinei prin substitutie vitaminica adecvata.De asemenea recomandam un control
anual al homocisteinei.La purtatorii alelei A1298C s-a comunicat un risc crescut de boala coronariana.Alti factori de risc asociati
(imobilizare, traumatisme, sarcina, contraceptive orale, fumatul, obezitatea) pot declansa tromboze.Se recomanda un control familial.
Acum am o explicatie pentru cele doua sarcini pierdute, dar va trebui sa astept pana pe 25 ianuarie, cand se intoarce dr, Uscatescu, sa primesc si un tratament.
Intre timp, ramana ingrijorata...
Va pup pe toate si va tin pumnii!
R
balanta_tm spune:
letzy
, imi pare rau atat pt sarcinile pierdute, cat si pt mutatiile pe care le ai
. Insa in tot raul asta, e si o parte buna: macar acum stii de mutatii si te poti trata.
Inca nu ai emailul si/sau mesajul privat activat, asa ca trimite-mi un email pe adresa balantatm@yahoo.com si iti trimit adresa de email a dr Uscatescu (vezi insa ca fetele zic ca ar fi in concediu pana in 25 Ian).
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
rosca spune:
didiloo:Eu sunt in saptamana 19 de sarcina si iau 1acid folic/5mg,3Magne B6,1Femibion(din sapt 12 am schimbat Femibionul de 800 cu cel de 400+DHa),1Aspenter,Clexane 0.4.O perioada am luat si Medyn Forte dar l-am intrerupt dupa o luna fiinca eram in perioada de greturi si nu le mai toleram.Oricum sarcina a evoluat la fel si cu Medyn si doar cu Magne B6(le alternam o zi si o zi).Pentru monitorizare ,in lipsa unui hematolog la Cluj tin legatura pe email cu Uscatescu,sunt foarte multumita.Doctorul ginecolog imi pune eco pe CD,eu le trimit lui Uscatescu si ea imi raspunde.
Rocris:La Cluj nu o sa gasesti hematolog,dar incearca sa mergei la Bucuresti si pe urma te conversezi pe email,ca si ginecolog pe mine ma monitorizeaza Rotaru Daniela ,care unde nu stie citeste si se informeaza,oricum este mult mai informata vis-a-vis de mutatiile astea ca si altii.
rocris75 spune:
Multumesc Rosca!
Sarcina usoara si bebe sanatos!
Eu iau preventiv aspenter 75 si acid folic. Daca Rotaru ti-a dat Clexane de la inceput e bine.
Ti-am scris PM :).
2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot
luck spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bobocut Buna fetelor, Intre timp am aflat si rezultatul analizelor de la Coltea. Au iesit toate bune, mi-a scris pe buletinul de analize ca APCR-V-ul bun exclude orice tip de anomalie a Factorului V, inclusiv Factor V Leiden. bobocut |
bobocut

asa scrie pe buletinul tau de analize , ca un APCR bun exclude o anomalie a Factorului V Leiden?
Pentru mine oricum este prea tarziu pt ca am fost joi si am donat si pt aceasta analiza , dar este bine de stiut !!!!!!
Iti doresc sarcina usoara !!!
bobocut spune:
luck Da, asa mi-a scris Dr. Avram pe rezultatul analizelor (ea mi-a dat sa fac numai APCR-V). Eu programasem sa fac ambele analize (APCR si Factor V Leiden) la Synevo (nu stiam nici eu legatura). Mersi pentru urari, inca nu sunt insarcinata, dar sper sa fiu!
miki Apropo de vit. B6 si B12, pot sa iau in continuare Omega3+acid folic+B6+B12 de la Doppelherz? (B6 2x3mg/zi si B12 2x3mcg/zi).
Off-topic Mi-am facut si analizele imunologice la Babes si mi-a iesit Factorul Anti-Nuclear (ANA) pozitiv (valorile pozitive sunt de la "+" la "+++"; eu am un "+"). La Observatii scrie: "Prezenta de autoanticorpi anti-nucleari in titru mic (<1/80)". La concluzii scrie: "Posibil proces cu componenta autoimuna minima". Mai are cineva un asemenea rezultat?
Va pup
bobocut
didiloo spune:
buna fetelor!
rosca o sarcina usoara in continuare si o nastere si mai usoara
cum ai luat legatura cu uscatescu? as vrea si eu. alte sanse sa ajung la un hematolog sunt cam mici
multi pupici pentru fiecare
9+
rocris75 spune:
Imi permit sa-ti raspund eu, Dee: te duci cat mai de dimineata la Fundeni, fara programare. daca esti din provincie, poti sa-i scrii un mail. Deocamdata am inteles ca e in concediu pana in 25 ianuarie.
2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot
didiloo spune:
roscris multumesc mult! eu sunt din satu mare...si cum sunt insarcinata nu cred ca am cum sa ajung personal la el. m-am gandit ca poti lua legatura telefonic si apoi sa comunici prin mail. pentru mine acum este greu sa merg si pana la debrecen(medicul cu care am facut fiv mi-a zis sa nici nu ma gandesc sa ma pun pe drum)
mersi mult
9+