Trombofilia o cauza a infertilitatii - 20 -
Raspunsuri - Pagina 6
bobocut spune:
Buna fetelor,
In primul rind La Multi Ani si un An Nou 2010 cu indeplinirea dorintelor (stiti voi care...).
Vreau sa va povestesc experienta mea cu analizele de trombofilie (eu venind in Romania in vacanta cu gindul clar de a face analizele in Bucuresti, m-am interesat si pe la voi ce si cum).
Am fost la Coltea la Dr. Avram si mi-a dat sa fac INR, APTT, fibrinogen, hemoleucograma, APCR-V si lupus anticoagulant.
In acelasi timp am fost la laboratorul Synevo si am facut (printre altele) si restul de analize pt SAFL si trombofilie recomandate pe prima pagina:
1. Profil sindrom antifosfolipidic
2. Profil trombofilie ereditara (II)
3. Mutatia factorului XIII (G102T) - risc trombofilie
4. Gena PAI (poliformism 675 4G/5G) - risc trombofilie
5. Tipaj HLA-DQ
Am inteles ca toate aceste analize se trimit in Germania.
Pentru Tipaj m-au sunat la citeva ore sa ma intrebe ce boala am, ca in functie de asta se interpreteaza analiza (?!). Recunosc ca nu prea citisem prea multe despre asta, n-am stiut ce sa zic (cred ca are relevanta numai daca isi face si sotul), asa ca am zis ca renunt la analiza. A doua zi m-am dus la ei si mi-au dat banii inapoi.
A ramas ca-mi trimit rezultatul analizelor pe email (eu reintorcindu-ma in Germania).
Alaltaieri ma suna mama si imi spune ca au sunat cei de la laborator (am dat numarul ei de telefon) si ca toate toate probele recoltate pentru analizele care se efectueaza in Germania au fost compromise, din cauza transportului. Cred ca le-au trimis tarziu, sau nu au apucat sa le trimita, sau conditiile de transport nu au fost corespunzatoare si s-a stricat sangele. Scopul telefonului era sa ma duc pentru o noua recoltare! Mama le-a cerut sa-mi trimita pe email tot ceea ce i-au spus ei la telefon..
Ieri primesc un rezultat partial al analizelor pe email (numai cele care se fac in Romania) fara nici un alt comentariu despre celelalte analize! Mi se pare incredibil, le-am scris un mail in care i-am intrebat ce se intimpla, sunt curioasa ce (si daca) imi raspund! Nu mi-e de bani (desi sunt destui, dar i-au spus mamei ca ii vor restitui) cit de timpul pierdut, singele dat (cred ca am dat vreo 15 eprubete!) si faptul ca totul a fost in zadar! Si mai ales ca se fac ca "ploua" (mie personal nu mi-au justificat lipsa analizelor) si ar vrea sa lase totul sub tacere... Va tin la curent!
Intre timp am aflat si rezultatul analizelor de la Coltea. Au iesit toate bune, mi-a scris pe buletinul de analize ca APCR-V-ul bun exclude orice tip de anomalie a Factorului V, inclusiv Factor V Leiden. La intrebarea mea ce alte analize mi-ar mai recomanda (stiind deja ca cele de la Synevo sunt compromise) mi-a zis: Anticorpi anticardiolipinici, anticorpi anti-beta 2 glicoproteina 1 si mutatia factorului II (mutatia G20210A). A zis ca nu-mi recomanda antitrombina III, proteina C si proteina S (sunt foarte rare), iar gena MTHFR C677T;A1298C e facultativ. Homocisteina o facusem la Synevo si mi-a iesit buna. Tratament nu mi-a dat, de la prima discutie am vazut ca nu e adepta Clexane-ului (eventual Aspenter) si oricum nu mi-ar fi dat tratament atita timp cit i-am zis ca voi face FIV in Germania (asta pot intelege, eu vroiam doar sa-mi fac analizele si cu ele sa ma duc la clinica aici). Mi-a zis ca mutatia factorului II se poate face la Coltea (cu programare inainte), celelalte a zis la Synevo (eu insa nu mai calc pe acolo!), am vazut ca se fac si la Medlife. A facut cineva la Medlife sau la Cantacuzino? (Dr. Avram a zis ceva si de Cantacuzino).
Imi cer scuze ca m-am lungit atita...
Va pup si va tin la curent.
bobocut
miki-miki spune:
Bobocut
imi pare rau pt ceea ce ti s-a intamplat. Dc era un laborator neserios iti puteau da niste anal false, fara sa te mai cheme la recoltare.... probabil s-a intamplat asta pt ca a fost per sarbatorilor, transportul probelor nu s-a facut in timp util.
Fetelor nu mai luati vitamine in cantit mari pana nu vedeti inimioara, dc vreti sa luati un complex de B-ri mai usor at e OK dar nu mai luati cantit mari. Eu am luat 3 luni inainte de ET (si dupa) B-ri si vit C 1 gr si cred ca lui bb nu i-a placut. De cateva luni bune imi pica parul f mult, cred ca se datoreaza ac vitamine care te saracesc de Fe si alte minerale. Tot vit C mi-a crescut si NK.
Cititi aici: www.sisterzeus.com/Hsp1shlp.htm" target="_blank"> Home Abortion Remedy - Vitamin C 

Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA sa se prinda bb! DOAMNE AJUTA sa duc sarcina la termen!

MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
mirela2 spune:
bobocut nu a fost vina laboratorului ci a celor de la compania aviatica care transporta probele in Germania, probele s au dezghetat din cauza conditiilor proaste de depozitare.
si pe mine m au chemat de 3 ori s ami recolteze o proba care se lucreaza in romanica.
eu zic ca s seriosi, daca nu erau dadeau un rezultat din burta ca cei de la Bioclinica.
medlife nu mi se pare un lab stralucit, si mai scump si.....nush, dar nu mi place.
tu faci cum vrei.
pupi
danny1 spune:
miki,ai dreptate.la fel ca tine am patit si eu.desi luam de toate,cu vit a fost cea mai mica sarcina.eu zic ca acid folic si B complex e destul.ma gandeam ca si vitaminele prenatale sunt prea mult,cred ca in ele cant sunt mai mari decat in mod normal.cred ca depinde si de organism,uite la mcrissa i-a folosit ca a luat multe.ramane o intrebare a mea pt lumea medicala:cum am putut duce o sarcina avand aceste mutatii fara o singura pastila?sau sa nu mai intreb ca nu au raspunsul.asta mi-a zis hematologul.medicina e relativa.
mami de
Amira, premiata cu argint la concursul de dans![]()
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
didiloo spune:
buna fetelor!
am dus rezultatul de la analize la dr. a zis ca intr-adevar ambele mutatii sunt heterozigote. va trebui sa iau toata sarcina clexane. macar de ar fi bine asa. am luat rezultatul si de la anliza de urina si acolo mi-a iesit o usoara infectie urinara care si asta poate fi cauza hematomului. dr. mi-a dat a iau si elevit si a zis ca nu mai e nevoie sa iau si magne B6. of de ar fi bine pana la capat.
9+
miki-miki spune:
Danny dintre B-ri pe B12 o suspectez ca ii face rau lui BB la implantare. Sunt fete care iau Magne B6 si 4-5 /zi(care are 20-25mg B6) sau acid folic mai mult si nu au avut pb. Vit C cum scrie in art acela dat de mine e abortiva dar Uscatescu o da pt fragilitate capila. Tinand cont ca ea te cheama dupa ce se vede la eco bb si da clexane si vit C abia at ac nu mai poate face rau deoarece bb e implantat. Noi mai pline de avand, mai citite
, scolite pe net
ne-am administrat-o inainte de a-l vedea pe bb la eco.

MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari
mikas spune:
ok, inainte fara vitamine, dar in sarcina pentru heterozigote si homozigote, e ok sa luam B-uri (si aici ma refer la B6 si B12)?
Am fost la 2 medici hematologi (Avram si inca o tipa de spit. Universitar), la 2 medici gineco si nici unul dintre ei nu mi-a dat sa iau B-uri inainte. Doar aspenter si acid folic.
Cu toate acestea eu am luat B6-25mg/zi si B12 -500mcg/zi dar doar de circa 2-3 sapt. Le voi opri totusi...
In timpul sarcinii e ok sa iau aceste vitamine?
Multumesc, 
MTHFR hetero ambele mutatii, FVL hetero, tiroida autoimuna, 1 sarcina pierduta 1s
miki-miki spune:
Mikas dupa ce vezi ca are activitate cardiaca poti lua B-ri.
Edit: Dc ai homocisteina mare tb sa iei inainte de a ramane gravi pt a o scadea .

danny1 spune:
miki,B12 nu mai iau de aproape 2 luni.asa ca daca luna asta se intampla ceva dragutz
,te anunt.
mami de
Amira, premiata cu argint la concursul de dans![]()
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
didiloo spune:
mie dr. nu mi-a dat sa iau deloc b -uri suplimentar, decat ce se gaseste in elevit. si iau 2 pastile de 5mg de acid folic pe zi. of si medicii astia
9+