Trombofilia o cauza a infertilitatii - 20 -

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rocris75 spune:

Gabr, avem aceleasi mutatii. Unde le-ai facut, la dr. Militaru? (dupa tratamemtul preventiv). La ce ginecolog mergi? :)
Cristina

2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_vreau spune:

Buna fetelor,

Ma alatur si eu voua si daca pana acum v-am citit din umbra ca sa aflu ce analize sunt necesare pentru depistarea mutatiilor, astazi va ascriu sa va cer parerea... Azi mi-au venit rezultatele de la analize si am C677T genotip heterozigot. Eu trebuie sa incep FIV-ul in martie la Budapesta si de luna viitoare trebuie sa incep anticonceptionalele... Care este urmatorul pas pe care ma sfatuiti sa il fac? Analiza homocisteinei? Vizita la hematolog?

Inca ceva... Pe buletinul de analize scrie si urmatoarea chestie:
Alti factori de risc asociati (imobilizare, traumatisme, sarcina, contraceptive orale, fumatul, obezitatea) pot declansa tromboze

Ce sa inteleg? Ca nu e recomandat sa iau AC?

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

mami_vreau, imi pare rau ca si tu esti mutanta.
Da, ar fi bine sa faci si analiza homocisteinei. Poate ar trebui sa ii spui lui dr P.K. ca ai mutatia asta; poate va considera ca este necesar sa iti schimbe ceva in protocol.
Oricum, dintre medicamente, nu doar contraceptivele orale te expun riscului de tromboze ci si hormonii cu care vei face stimularea. Daca e sa ma intrebi pe mine, ar fi bine ca dupa ce faci si analiza homocisteinei sa mergi la un hematolog.

mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala

Mergi la inceput

balanta mi-am propus ca luni dimineata sa fac analiza homocisteinei si in functie de cat de repede voi primi rezultatul ma programez la hematolog... ai idee cat dureaza pana iti vine rezultatul homocisteinei la synevo?
lui pk ii scriu luni si ii trimit toate rezultatele analizelor... inclusiv mutatia sunt curioasa ce imi va spune! inca ceva... am vazut ca si tu ai aceasta mutatie... analiza celorlate mutatii pe care le ai au fost tot in pachetul de la sunevo "Profil trombofilie ereditara II" sau le-ai facut separat?

Laura

Mergi la inceput

mami_vreau, nu retin cat a durat la mine analiza homocisteinei.
Asta vara, cand am facut eu analizele de trombolifie, mutatia protrombinica si MTHFR erau in pachetul 'Profil trombofilie ereditara II'; nu stiu daca intre timp s-a schimbat ceva in ce priveste continutul pachetului.
Analiza mutatiei PAI1 am facut-o separat, la finele anului 2009.

mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota

Mergi la inceput

balanta multumesc mult pentru raspunsuri!
Eu am facut urmatoarele analize:
- Profil trombofilie ereditara (II): Antitrombina III, Proteina C, Proteina S, Mutatia factorului V Leiden, Mutatia factorului II, Gena MTHFR (mutatii C677T; A1298C)
- Profil sindrom antifosfolipidic: Anticoagulant lupic, Anticorpi anticardiolipinici IgG, Anticorpi anti-beta2 glicoproteina 1
- Rezistenta la proteina C activata (APCR)
- Imunoglobulina IgG

Crezi ca e cazul sa mai analizez ceva (in afara de homocisteina pe care oricum o fac)?

Laura

mutatia MTHFR C677T heterozigota

Mergi la inceput

mami_vreau, mutatia factorului II e totuna cu mutatia protrombinica, asa ca ai printre analizele ce le-ai facut si analiza mutatiei protrombinice.

Ar mai fi o mutatie pe care o au destul de putine persoane: mutatia factorului XIII, pe care nu stiu daca are sens sa o faci. Eu am facut-o si pe aia, dar am de vreo 14 ani insuficienta venoasa cronica si m-am decis sa fac cat mai multe investigatii care tin de circulatia sanguina.
De asemenea, ar mai fi si mutatia PAI, care vad ca incepe sa apara la destule persoane.
Nu stiu ce sa zic de mutatiile astea doua, daca sunt foarte importante pt tine sau nu; pentru mine au fost, mai ales mutatia PAI, la care mi-a iesit cea mai problematica alela. Depinde si daca esti dispusa sa mai investesti bani in mutatiile astea doua (costa 270 lei fiecare din ele) plus timp, pana iti vin rezultatele.

Ai primit rezultatele la toate analizele pe care le-ai precizat in ultimul tau mesaj? Au iesit ok?

Poate ar merita sa mai faci doua analize: 'Timp de tromboplastina partial activat cu caolin PTT' (se mai numeste APTT) si 'Timp de protrombina QUICK' (asta include si analiza INR). Astea doua anlize costa in jur de 30 de lei impreuna, deci nu sunt scumpe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabr spune:

danny 1, multumesc, ulterior am citit si primele pag ( am luat-o de la coada la cap), am mai prins putin curaj :)

rocris75, analizele le-am facut la Blue Life, dr. Militaru, iar dr gine care mi-a recomandata analize dr Sbarciu

fetelor imi dati si mie va rog adresa de mail a dr hematolog Uscatescu

Gabriela

Mergi la inceput

problema e ca daca fac si analiza celorlaltor mutatii oricum nu primesc rezultatul inainte sa ma apuc de procedura fiv, cred...
da, am primit toate rezultatele de la analize, mai putin APCR... APCR era pe acelasi buletin cu AMH-ul si cica nu mi le-au putut trimite pe mail... trebuie sa le iau personal... nu stiu care dintre ele este "strict confidential"...
celelalte analize de care mi-ai spus, le-am facut anul trecut, in mai... erau ok atunci... le voi repeta luni!

Laura

mutatia MTHFR C677T heterozigota

Mergi la inceput

Ciudat ca nu au vrut sa iti trimita pe email APCR si AMH. La mine le-au trimis pe toate pe email. E drept ca uneori uitau sa imi trimita analizele si ii sunam sa le amintesc.
Sa ne spui si noua cum au iesit.

Bafta , asteptam vesti bune.

Mergi la inceput