Trombofilia o cauza a infertilitatii - 20 -
Raspunsuri - Pagina 13
didiloo spune:
buna fetelor!
balanta, adriana, miki mult succes!

roscris 
pisucmic multumim mult pentru lamuriri si succes!
multi pupici
9+
MTHFR C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
pisucmic spune:
Cristiama draga
Heparina nu este teratogena (adica nu este dovedita a da malformatii fetale). Faptul ca FDA i-a dat categorie C e dat de absenta studiilor in acest sens, dar ramane cea mai folosita heparina la femeile cu proteze sau embolii in sarcina.
Din contra, se considera chiar ca e mai sigura decat LMWH deoarece are greutate mai mare si trece prea putin sau deloc prin placenta. Are insa mai multe efecte adverse (osteoporoza, deja accentuata de sarcina, scaderea trombocitelor etc), si ar trebui administrata mai des, de aceea se prefera LMWH.
In schimb, Sintrom sau Trombostop sau warfarina sunt teratogene, in special in trim 1!
Va pup pe toate 
Pisuc Mic
balanta_tm spune:
adrianaady
, eu voi face Fraxiparine 0.6 din Z1 de stimulare, ca am deja 3 mutatii, dintre care una e homozigota. Daca nu aparea si homozigota, as fi ramas pe varianta initiala, si anume de 0.4.
Multumesc; si tie iti doresc multa bafta.
didiloo
, multumesc de gandurile bune.
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
Creatza11 spune:
multi 

la tate fetele!!!
Noi suntem bine, avem 11 sap, de azi am intrat in sap 12. Si acum imi este frica, imi vine sa fac pe fiecare sap eco (aproape asa fac). Sper sa mearga bine pana la capat de data asta.
Chiar daca nu am mai scris, eu v-am urmarit mereu....
Sa-ti traiasca fetita, Nicoleta, sa fie sanatoasa si te asteptam cand ai timp cu detalii si poze 
Miki
, sincer, nu stiu daca vreau sa modifici lista de inceput, daca sa ma treci la gravidute....mi-e frica.....
Oricum, multumesc la toate fetele prin intermediul carora am reusit sa aflu cauza opririi sarcinilor din evol, datorita voua sunt aici si la patrat. Sa stiti ca atunci cand ma rog pt bb mic al meu, intodeauna ma gandesc si la voi, sa aveti cat mai repede parte si voi de un bebe mic.
MTHFR- A1298C,genotip homozigot,2 sarc oprite in ev(7s,9s)
miki-miki spune:
PisucMic
multumim pt informatiile care ni le aduci.
Clexane ni se recomanda sa-l facem seara pt ca dupa injectie tb sa stam in pat si tb facut la ac ora cu o eroare de max + _ 3 ore, de aceea zic ca nu putem face antiXa. Dc nu am avea servici si am sta acasa at da, am putea face injectia dimineata.
BalantaTm
eu tot doza asta cred ca o voi face pt ca voi lua dupa ET prog f mult pt NK, pregnyl/ovitrele si o doza mica de Prednison. Urmeaza sa ajung la Fundeni pt stabilirea dozei.
Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA sa se prinda bb! DOAMNE AJUTA sa duc sarcina la termen!

MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
miki-miki spune:
Creatza
te trec la gravi at cand imi vei cere tu. Pai dc esti in sapt 11 ar tb sa te mai linistesti, mai ai putin si treci de per critica. Hai ca va fi bine
Multumim pt rugaciuni, avem nevoie.

MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari
pisucmic spune:
Creatza, ce fain! cred ca esti asa fericita! O sa treaca si stresul, deja 11 sapt e tare bine!
Miki, nu e deloc regula ca trebuie sa stai in pat dupa Clexane. Nu am mai auzit asta si am destui pacienti pe Clexane sau alte LMWH? cine a zis asa ceva? care e explicatia fiziologica? Ora intr-adevar trebuie sa fie similara, ca sa fie la 24 ore (evident cu o mica marja).
Nu vreau sa fiu cea care distrug felurite mituri, dar iertati-ma daca va zic cum scrie la carte si daca e ceva ce nu scrie nicaieri, va zic si asta
Accept contraziceri bazate pe dovezi ![]()
Va pup pe toate, curajoaselor, 
Pisuc Mic
miki-miki spune:
PisucMic
drept sa-ti spun nu mi-a spus dr hematolog sa fac seara Clexane dar asta am citit .... nu mai stiu unde, in prospect parca. Mai toate gravidutele il fac seara. Mcrissa
il facea seara si zicea ca tb sa stea la pat dupa. Cica exista risc de sangerare si de ceea tb sa stai in pat dupa injectie.
De prednison ce stii? Cat de mult coag sangele? Dc iau o doza mica de 5mg banuiesc ca nu f mult.

bobocut spune:
Buna fetelor,
Mi-au scris cei de la Synevo ca totusi anumite probe trimise in Germania s-au putut lucra (care nu au fost afectate de intarzierea transportului). Mi-au iesit toate bune (Anticoagulant lupic,Anticorpi anticardiolipinici,Antitrombina III,Proteina C,Proteina S,Mutatia factorului V Leiden,Mutatia protrombinica,Gena MTHFR) inafara de:
1. Gena PAI (polimorfism 675 4G/5G) - heterozigot
2. Mutatia factorului XIII (G102T)- heterozigot
3. Anticorpi anti-beta2 glicoproteina 1 - IgM: 21 (VN<20); IgG si IgA au iesit bine.
Aveti vreo idee?
As vrea sa ajung la dr. Avram (desi ea nu mi-a dat sa fac mutatiile astea doua, le-am facut de "capul meu") sau la dr. Uscatescu. Voi ati facut mutatiile si la partener?
Va pup
bobocut
Ruxandrada spune:
Dragele mele,
Ieri i-am scris doamnei doctor Uscatescu si azi am primit raspuns.
Chiar ii sunt recunoscatoare ca a avut rabdare sa citeasca toata povestea aia luuunga ( si , probabil, plictisitoare)si, mai ales, ca a fost atat de prompta. Mi-a raspuns ca " nu e tocmai roz", dar e increzatoare ca "vom reusi cu tratamente sustinute!". Astept acum sa-mi transmita cand ma poate vedea.
Rocris, multumesc inca o data pentru adresa de mail.
Va pup pe toate si va urez duminica placuta!
R