Trombofilia o cauza a infertilitatii - 20 -
Raspunsuri - Pagina 12
adrianaady spune:
Bravo didlo ai sa vezi ca va fi totul perfect 
Miki multumesc si eu fata draga pt toate informatiile pe care ni le aduci mereu. EU sunt sigura ca va veni si momentul fericit cand Dzeu iti va trimite un copilas perfect si sanatos 
Pisuc multumesc si eu pt informatiile date, si a fost un ton perfect 
Te mai asteptam oricand cu drag sa ne corectezi unde gresim.
Balanta ce mai faci dragutza mea? am vazut ca prolactina s-a reglat, deci esti pe val acum. Daca tin minte corect, dr austrieci ti=au recomandat cind incepi stimularea sa nu mai iei b-uri, cu exceptia femibionului, sa continui cu aspenter si incepi si clexane? corect? Te intreb pt ca peste doua luni o sa incep si eu primul fiv.
Fetelor vin si eu cu o rugaminte. Daca acum iau omega3, acid folic 5 mg, complex de b(unul usurel), magneB6 ( o pastile pe zi), aspenter 75 o pastilutza pe zi, pot face cumva analize homocisteinei? Nu am facut-o niciodata, dr Avram mi-a spus ca de multe ori nu este relevanta si nu e cazul sa o fac......dar dupa cite discutate pe aici, as face si ac analiza
Va pup , o zi buna 
miki-miki spune:
Didiloo
& Adrianaady
, multumesc , DOAMNE AJUTA!!
Adrianaady B-rile scad homocisteina iar pt ca te pregatesti de FIV ar fi bine sa o faci chiar dc iei B-ri in cantit mici, asa vezi dc organismul raspunde la B-ri. Dar, sa o faci dupa ce papi o zi intreaba proteine multe carnica+ laptic+ branzica+ oua+ fasolica+ mazare.... proteine.
Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA sa se prinda bb! DOAMNE AJUTA sa duc sarcina la termen!

MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
adrianaady spune:
Miki multumesc frumos, cred ca asa e cel mai bine, vad cum este in timp ce iau b-uri.Cind o sa incep stimularea, o sa renunt la b-uri, raman doar omega3,acid folic si aspenter. 
miki-miki spune:
Dc doriti modificari pt prima pag va rog sa le scrieti cu rosu, asa imi vor sari in ochi mai bine![]()
Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA sa se prinda bb! DOAMNE AJUTA sa duc sarcina la termen!

MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
rocris75 spune:
Miki, trece-ma si pe mine te rog pe prima pagina la aspirante. Multumesc frumos!
Editez varsta: 34 de ani.
2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot
balanta_tm spune:
adrianaady, eu pe perioada inhibarii (am protocolul lung si voi face inhibare in jur de aproximativ 2 saptamani), voi lua 1 cps/zi Medyn forte + 1 cpr/zi Thrombo ass 100 mg (eu nu iau nici un fel de aspirina momentan; desi dr Uscatescu m-a zis din vara sa iau 3 pe saptamana, eu am tinut cont in privinta asta de sfatul altor medici si am preferat sa nu iau pana nu incep inhibarea).
Cand voi incepe stimularea, voi schimba Medyn forte cu Femibion, voi continua cu Thrombo ass si voi adauga Fraxiparine.
Asa este, Prolactina mea s-a normalizat dupa ce am renuntat la Detralex.
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
pisucmic spune:
Dragelor,
ma bucur daca va pot fi de folos (o sa scriu la subiectul asta practic doar in calitatea mea de medic, nu hematolog ci de o alta specialitate care se ocupa de trombofilii, ghici ciuperca ce-i
...). In calitatea mea de aspiranta scriu la alte subiecte, si acum ca ma pregatesc de un al 3lea FIV sunt f activa pe aici dupa cum vedeti (deci de aici rasarii...)
Din pacate muncesc cam mult si ajung sa va citesc cel mult o data pe zi seara!
Nu le stiu eu pe toate dar am citit destule pe subiect si am pareri
.
Schema asta cu Aspirina de 3 ori pe saptamana n-o prea inteleg. Asprina cardiologica (Aspenter sau Aspirin Cardio) se da in general zilnic, si sunt prea putine medicamentele care sunt eficiente constant date cu pauze. Aaaa, inteleg daca e un hematom placentar sau alta sangerare, dar altfel? E un fel de strutocamila. Stiti, cand un medic nu vrea sa faca nici bine nici rau, da asa, o doza din asta: daca face bine, e bine, ca rau nu poate face...
LMWH inseamna low molecular weght heparin. Este o clasa de medicamente din care face parte enoxaparina (Clexane), nadroparina (Fraxiparine), dalteparina (Fragmin) etc. Si intra-devar sunt heparinele potrivite in sarcina ptr dat o data pe zi profilactic (nu ca nu s-ar putea da heparina clasica, dar e mai greu de dozat, se da de mai multe ori pe zi etc).In nici un caz anticoagulante orale, decat prin trimestrul 2 si in situatii speciale (sarcina cu proteze, tromboze etc...)
D-dimerii in sarcina pot fi fals crescuti. In plus, e destul de nefiziologic sa verifici Clexane cu D-dimeri... Corect e cu activitatea antiXa, dar nu stiu daca se face in toate orasele... Asta cu Clexane seara si dozarea cand: nu e gresit nici Clexane la 7 dimineata si dozarea la 11, nu? Din cand in camd se verifica si hemograma, mai ales trombocitele sa nu scada de la heparina.
Doza de enoxa se va ajusta la persoane f slabe (mai putin la greutate sub 50 kg) sau f grase (mai mult la 90-100 kg sau peste).
Si la final un extras despre asta:
Low Molecular Weight Heparin (Enoxaparin)
Measure 4 hours after the last dose
Prophylaxis of Thrombosis
Prophylaxis in Pregnancy (anti-Xa units): 0.2 to 0.4 U/mL
Prophylaxis in Newborns (anti-Xa units): 0.5 to 1.0 U/mL
Suggested populations to monitor LMW Heparin: renal insufficiency, pregnancy, newborns, markedly obese or underweight patients (pharmacokinetic differences), patients on prolonged therapeutic doses (malignancy, APA, refractory or failed warfarin) to prevent excessive or insufficient anticoagulation
Va pup pe toate
Pisuc Mic
adrianaady spune:
Buna fetelor,
Balanta ma bucur ca este bine prolactina. Multumesc pt raspuns
. Ce doze de fraxiparine vei face pina la urma? Sa ai mult, mult noroc
Pisuc multumim inca o data pt clarificari.
Se vede ca vorbesti in cunostiinta de cauza, si sunt atit de multe de care nu aveam habar.
Mult noroc sa fie acest fiv cel norocos 
Miki