Trombofilia o cauza a infertilitatii - 20 -
Raspunsuri - Pagina 11
rocris75 spune:
Mi-a raspuns dna. Uscatescu :). A fost asa de draguta, mi-a spus sa stau linistita ca am o chestie extrem de frecventa, sa iau aspenter luni, miercuri si vineri, si cand o sa fiu insarcinata o sa-mi faca o schema de tratament.
2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot
pisucmic spune:
Dragele mele,
Va scriu fiindca am citit mai sus o intreaga dilema privind INR si ma gandeam ca, pentru cine nu s-a lamurit inca, merita sa va explic cum e cu INR-ul (scuzati tonul "profesoral"
dar ma gandesc ca e pacat sa umble nelamuriri din astea care pot naste greseli si nelinisti; iar eu fiind doctor ma gandesc ca e pacat sa nu va explic)
- INR normal, la cineva care nu ia niciun tratament anticoagulant oral (adica cu Sintrom sau Trombostop) trebuie sa fie in jur de 1, cu niste limite sa zicem intre 0.9-1.2, dar depinde de laborator
- cand un pacient ia anticoagulante orale (adica cu Sintrom sau Trombostop) INR tinta este intre 2 si 3 (sau chiar pana la 3.5-4 daca este un pacient cu proteze metalice valvulare)
- Clexane, Heparina sunt anticoagulante injectabile care nu afecteaza INR
- Aspirina este o alta clasa de medicamente (antiagregant) care nici pe atat nu afecteaza INR
In nici un caz INR in jur de 1 nu inseamna ca ai risc de a face trombi!!!
Va doresc la toate mult mult succes si bebei dupa cum ii visati (asa cum imi doresc si mie
)
Pisuc Mic
miki-miki spune:
Copiez mesajul meu catre Pisuc Mic
postat de mine la FIV in Europa aici:
| Citat: |
Draga Miki-Miki ai si tu o colectie de factori trombofilici... |
| La tine, as zice ca cele mai importante sunt: - ce nivel de homocisteina serica ai avut? iei banuiesc tratament cronic cu acid folic si B6/B12 (de exe Milgamma N) |
Am homocisteina buna iar tratam cu vitamine in cantit mari voi lua din sapt 7-8 dar nu Milgamma deoarece ac are si B1 in cantit mare, voi lua Medyn Forte.
| - profilaxia in sarcina a trombozelor cu Clexane de exemplu 0.4 ml sc /zi (ai avut vreo tromboza venoasa sau de alt tip pana acum? sau singura manifestare a trombofiliilor au fost pierderile de sarcina in luna mica?) |
| - sa nu iei anticonceptionale (nu ca m-as gandi ca asta e prioritatea ta - dar chiar si in scheme de FIV ar putea fi periculoase ca factori de risc de tromboza) |
| - eu stiu ca voi primi Prednison in jurul FIV-ului, dar asta va fi in martie si nu stiu inca doza. Nu cred ca e foarte mare (5-10 mg /zi). - Mie la Viena mi-a vorbit si de celule CD56+ pe care va trebui sa mi le dozez, si de niste tehnici de reinjectare plasma tratata ptr a spala aceste celule daca ele sunt pozitive. Ramane sa mi le dozez sa vedem daca am |
| - te urmareste un medic internist pentru patologia ta trombofilica si posibil imuna? cred ca e important ca tratamentul eventual sa fie monitorizat si de un internist priceput la asa ceva (ginecologii sunt rar interesati de asta...); ai facut si testele de lupus? |
, internist nu am si nici nu-l mai caut ca nu-l gasesc. Am hematologi si ginecolog cu experienta in trombofilii obstreticale, cred ca-mi sunt de ajuns. | Citat: |
Mesaj lung, dar sper sa iti fie de folos! Cu drag si mult succes iti doresc ![]() Pisuc Mic |
Merci, succes!!

Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA sa se prinda bb! DOAMNE AJUTA sa duc sarcina la termen!

MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
miki-miki spune:
| citat din mesajul lui pisucmic MikiMiki draga, Doza de Clexane in profilaxie este fixa, 0.4 ml/zi sc, cu eventuala verificare a eficientei prin dozarea activitatii antiXa la 4-6 ore dupa administrare, asta in timpul sarcinii cand Clexane se metabolizeaza un pic mai rapid. E mare lucru ca nu ai homocisteina mare cu status homozigot, e bine sa faci dozarea si dupa ce consumi cateva zile mai multa carne. Pe de alta parte, nu uita ca desi pe toate ne preocupa sarcina mai mult ca orice, problemele cu homocisteina pot face rau si in multe alte feluri: tromboze arteriale si venoase, ateroscleroza accelerata etc asa ca nu vad de ce nu ai lua tot timpul ac folic si B6/B12. Mai ales daca mai ai un factor de risc de ateroscleroza (colesterolul). E important sa ai un hematolog bun macar (Desi exista si internisti buni...) - e in Bucuresti? Probabil ca cea mai serioasa hematoloaga in Bucuresti priceputa in trombofilii e dr Simona Avram de la Coltea. Iti doresc multa multa bafta ![]() Unde faci FIV? Cu drag Pisuc Mic |
Draga Pisuc
de unde rasarisi? Pe unde mi-ai umblat?Homocisteina am facut-o o sigura data , in febr-mart 2009 dupa ce am pierdut prima sarcina (dec 2008). Mi-a iesit buna dar dr gineco din orasul meu mi-a sugerat sa fac si anal MTHFR , am avut surpriza neplacuta sa aflu ca C677T e homozigota.
Eu sunt o naturista convinsa, mai mereu am bagat ceva la burtik, prin 2006 fetele de pe aci m-au poreclit Mama-Maca
.Am fost si la d-na dr Avram Simona care mi-a rec clexane de 0,4 din zi 1 de stimulare si Milgamma (ac tb luata mai tarziu) dar... tot cu dr Uscatescu ma simt in siguranta. Pot comunica prin mail cu dansa, ii pot trimite anal scanate, ecografiile si in fct de ac imi poate modifica doza de clexane. Cu dr Avram nu pot comunica prin mail si-mi va fi f greu sa ma deplasez la Buc cand voi avea burtik mare.
Doza de clexane nu e stas de 0.4, am rugat o prietena care nu mai activeaza pe ac forum sa intrebe dr ei hematolog din Franta despre cazul meu. Raspunsul a fost clexane de 0,6 din zi 1 deoarece combinatia FVL+ MTHFR C677T e urata rau.
Anti Xa nu pot face decat in Buc, nu stiam ca se face la 4 ore de la adm heparinei iar cum tb facuta seara nu vad cum as putea face anal.
Multumesc pt urare
si stai pe aproape.Miki Anul asta pun d'un pui.

MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari
balanta_tm spune:
miki
, D-dimerii mei iesira 0.34 microgram/ml. Pe buletinul de analize limita e <0.5. Deci pare ok valoarea, dar imi amintesc ca ti-a zis dr Avram ceva de D-dimeri, insa nu imi amintesc ce.
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
miki-miki spune:
Balanta
, mi-a zis ca in sarcina nu se poate stabili doza de clexane in fct de analiza D-DIMERI deoarece ei cresc oricum sub efectul hormonilor. Dr Ionita Hortensia stab doza de clexane in fct de DDimeri , probabil ca are multa experienta cu ac anal. Peste granita se fol anal AntiXa , la Tm poate nu se face.

dangabriela spune:
NU TE INGRIJORA !
SUNT MULTE FEMEI IN ACEASTA SITUATZIE !
TRATAMENTUL SE GHIDEAZA DUPA CUM MERGE SARCINA !
ADICA VAZAND SI FACAND .......
TOTUL E SA RAMAI INSARCINATA .....
Fetelor, mi-a raspuns d-na Uscatescu, va citez din mesajul ei:
"MERGI CU 3 ASPENTER PE SAPTAMANA LUNEA, MIERCUREA, VINEREA SI RAMAI .....
APOI VEDEM SI ADAUGAM DUPA EVOLUTZIE ......
NU INTODEAUNA E NEVOIE DE HEPARINA ,..........
DACA NE FORTZEAZA MANA O FACEM, DACA NU, VEDEM CE LUAM IN LOC DE LMWH ........
VIN PE 25 LA SPITAL ......."
didiloo spune:
buna fetelor!
am primit si eu raspuns de la dna uscatescu.mi-a zis sa iau in continuare tratamentul care il iau. sa iau 10mg acid folic pana in sapt. 14 si ca hematomul se va resorbi de la clexane.
marti la eco hematomul a mai scazut putin, 35mm, bebe se dezvolta normal. sper sa fie bine.
pupici
9+
MTHFR C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
miki-miki spune:
Bravo Didilo
, ai sa vezi ca o sa fie bine.
Pisuc Mic
zici ca Fraxiparina sau Clexane nu creste INR-ul ci doar anticoagulantele orale (Sintrom)?
Oare ce ne da Uscatescu in loc de LMWH ?? Eu stiu ca doar asta e permis in sarcina.

didiloo spune:
miki multumesc mult.
doamne ajuta si la tine sa fie cat mai repede un bebe
9+
MTHFR C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot