Daca sotul ameninta ca se sinucide...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Eu niciodata nu am reusit sa inteleg femeile care continua sa traiasca alaturi de un abuzator alcoolic, care ii terorizeaza si pe ea si pe copii. Victima nu este ea, ci bietii copii.
Ea doar se complace in acest infern, probabil asta a vazut la parintii ei.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Xio,
Nu mai scriu si eu, ar insemna sa semene prea mult cu ceea ce ai scris deja...

Madi, este cea mai buna solutie. Cu o precixzare: prietena ta trebuie sa fie o femeie foarte puternica, nu oricine reuseste.
Tu o cunosti mai bine ca noi. Este puternica?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi25 spune:

Rufus, prietena mea e o femeie foarte puternica, dar simte ca acum i s-a umplut paharul. Toata viata s-a luptat sa mentina casa, dar fara nici un ajutor din partea lui. Mi-e mila de ea.

Dar totusi, vorbind intre noi, utilizatorii forumului, credeti ca el chiar ar face ce a zis, daca ea l-ar parasi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Fara ajutor profesional nici un alcolist nu reuseste sa se vindece de aceasta dependenta. AM citit ca e mai grea decat cea de droguri. Daca alcolul ar fi fost descoperit acum, ar fi fost clasificat ca fiind un drog "tare". Drogurile si alcolul anihileaza spiritul datoriei, intervine delasarea si distrug memoria printre altele. Chestia cu sa fie ea tare si ca familia sa-l ajute e la fel de naiva ca si cum ai spera ca un drogat nu mai pune mana pe droguri de la sine initiativa. Doar un internat de specialitate il mai poate aduce pe drumul cel bun. SI nici asta nu da siguranta 100% ca dependentul de alcol nu va cadea in greseala vreodata. Problema e ca alcolistul vede pt totdeauna ceva pozitiv in alcol. Chiar daca ramane fara masa, casa, familie. Dupa cum am mai spus, e la fel ca drogul. Nimic nu mai conteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi25 spune:

Amonar, din nefericire ai mare dreptate!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Amonar
Chestia cu sa fie ea tare si ca familia sa-l ajute e la fel de naiva ca si cum ai spera ca un drogat nu mai pune mana pe droguri de la sine initiativa.

Gresesti, imi pare rau.
Ajutorul de specialitate este absolut necesar, dar nu este suficient nici pe departe.
Adevarata problema este sa-l internezi pe alcoolic si, mai ales, partea cea mai grea, sa-i oferi sprijin dupa tratament.
Tratamentul este floare la ureche, in comparatie cu perioada care urmeaza si care se prelungeste...toata viata.
Probabil ca stii modul in care, in tarile in care exista o bruma de grija pentru cetateni, exista asociatii anonime care consiliaza prin tot felul de terapii fostii dependenti de alcool (sau alte alea).

De aia am intebat, Madi, cum sta prietena ta la psihic; fara ajutor, nu exista nici o sansa pentru un alcoolic, indiferent cate internari ar avea.
Si nu, nu cred ca s-ar sinucide, vointa unui astfel de om de a face orice altceva decat a bea este 0.
Totusi, cine naiba stie cu siguranta ce poate face un betiv?

(Am in famile un caz tragic de alcoolism; o persoana draga mie, care va sfarsi, in curand, la o varsta de putin peste 50 ani; cunosc toti pasii in acest infern)

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Din exemplul cuiva din familie, pot spune ca un alcoolic este o cauza pierduta si pt el si pt cei din jurul lui.
Pt un dependent de alcool, nimic pe lumea asta nu are o mai mare importanta decat bautura.
Imi pare rau, dar nu gasesc compasiune pt oamenii slabi care ii tarasc si pe cei dragi in mocirla lor, dar nici pt femeile care, dupa un numar de ani, dupa sute de incercari in a-l ajuta, alcoolicul nu evolueaza, ci involueaza.
Se poate interna, dar fara motivatie puternica, va reveni la vechile obiceiuri.
Ma indoiesc ca va renunta el la beuturica zilnica pt a se sinucide. Sa faca rau unuia mai slab ca el, da, il cred capabil.

allinta

Mergi la inceput

Pai Rufus, tocmai asta-i problema. Este o chestie de "condamnare la viata". De aceea exista grupuri AA si consiliere profesionala pt alcolisti. Numai cineva cu pregatire in acest sens poate cu adevarat ajuta un alcolic. Familia si prietenii pot numai sa accepte situatia si sa semnaleze "caderile". Sotia nu poate accepta rolul de consilier pt ca in primul rand trebuie sa fie detasata dpdv emotional. Pe cand ea este victima dependentei lui. Atat timp cat cel dependent de droguri sau alcol nu-si doreste singur schimbare, nimeni nu va putea face ceva. Vad aici la Tv cum oamenii isi pierd familie, copii, sunt constienti de lucru acesta cand sunt "trezi" dar cum apar semnalele dependentei cum uita de tot si aleg drogul. Eu nu cred in final pozitiv. Am vazut o data un documentar cu oameni alcolici si printre ei era si un om de succes care a pierdut tot din cauza alcolului. La fel un unchi de al meu, a baut toata viata, si-a imbolnavit si sotia de nervi si alte cele (pt ca nu a vrut circ si a salvat aparentele crezand ca prin cicalire el se va lasa), iar acum are cancer. Nu mai bea dar ce folos...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Amonar
Eu nu cred in final pozitiv.

Exista.
Am tot in familie un caz. Nu mai bea de 20 de ani, dupa ce nimeni nu-i mai acorda vreo sansa.
Ambii imi sunt verisori, ambii sunt din acelasi oras. Unul e om normal, celalalt e terminat.
Mai stiu inca un caz, intre cunoscuti. E om normal, sau aproape. Asta dupa ce medicii nu i-au mai dat sanse.
Sanse sunt, fiecare cu destinul sau.
Intotdeauna sunt sanse.

Mergi la inceput

Ai dreptate, intotdeauna exista sanse. Intrebarea e ce sanse sunt in acest caz si ce pret va plati sotia.Ma refer la epuizare fizica si psihica. Ca pe degeaba nu se rezolva nimic....din pacate.

Mergi la inceput