Daca sotul ameninta ca se sinucide...
Raspunsuri - Pagina 4
ladyJ spune:
Arata-i prietenei tale acest link:
http://www.boli-medicina.com/sistemul-nervos/psihoze-toxice/ALCOOLISMUL-BM-COM.php
Apoi hotaraste ea singura ca are exact de facut.
nelia spune:
A-l ajuta pe partener sa-si revina s-a intimplat, femeia a facut-o cu virf si indesat... daca am inteles eu bine, de 20 de ani incoace asta face, nu? Nu mai are nici un motiv din lume sa-si riste sanatatea sau chiar viata ca sa stea cu el, orict de inuman suna ce spun eu acum. Eu pot sa accept ca poti sta maxim pina la a doua palma... Acum citiva ani ziceam prima, dar am devenit un picut mai toleranta, ca sint sigura ca la prima i-as intoarce un sut in... in secunda doi), la a doua am avea deja o problema si sutul in... nu ar mai fi o solutie, ca as deveni ca el... a treia nu mai are ce cauta! Punct si viata merge inainte! Si vorbesc foarte serios! Oricit as incerca, nu pot sa inteleg, adica da, inteleg, dar nu pot sa cred ca o femeie poate trai in violenta si in frica numai ca sa fie cu un barbat!
In legatura cu sinuciderea, daca e sa o faca, o va face si daca il paraseste si daca nu... Daca e sa nu o faca, nu o va face nicicum! Ea oricum nu are ce sa-i faca nici daca sta cu el, nici daca pleaca. La fel si in privinta alcoolului! Acum e un distrus cu o familie, distrusa si ea, daca ea pleaca, va fi un distrus singur... pacat, dar asta e viata, ea nu-i datoreaza nimic. La bine si la rau da este valabila in conditii normale, in caz de boala, in primii 10 ani... cind nu vezi nici un efort in el, nici o dorinta de a schimba ceva, cind devine violent si sanatatea ei viata ei este in primejdie... nu mai are absolut nici o datorie fata de el, contractul, juramintul este incalcat si rupt! Daca sint si copiii la mijloc... nici nu mai incape indoiala ca singura solutie este plecarea lor de acasa. Il pot ajuta si daca sint plecati, cu ajutor de specialitate, daca il accepta, ei nu au cum sa faca mai mult pentru el in punctul in care a ajuns... decit sa se puna la adapost. Nu cred ca si-a dorit vreodata sa le faca rau, dar el nu mai este stapin pe actele lui in momentele in care alcoolul ii controleaza viata.
n/a spune:
Io nu ma pricep la oameni cu nevoi speciale (am incercat sa inteleg pe cineva in acest sens dar m-a terminat si l-am abandonat la greu ca m-a depasit situatia si pentru ca in incercarea mea de a-l salva pe el ma distrugea el pe mine), dar un lucru este cert. La aceste grave cazuri se apeleaza la psihiatru, la oameni specializati in problemele cu alcoolul si cateodata la preot pentru spirit.
Suicidul este ceva cumplit si pe mine ma sperie numai ideea sa iti cada pe umeri responsabilitatea unei astfel de poveri. Este usor sa zici sa nu-ti pese cand cineva te ameninta ca se sinucide din cauza ta, dar imaginati-va cum ar fi sa traiesti cu ideea ca a pus in practica amenintarile din cauza ca l-ai parasit.
No comment!!!! Madi25, ai procedat corect. Tu nu esti direct implicata emotional. E o situatie foarte grea si poate ar trebui sa ii spui prieteni sa mearga sa ceara ajutor la cineva avizat.
babyblue spune:
mai nu-i nimic, dc nu se va sinucide, mai devreme sau mai tarziu o va ucide pe ea, din greseala eventual si atunci femeia nu va mai avea pe umeri nicio povara a vreunui suicid, pt ca va fi la 2 m sub pamant.
iar noi toti vom afla continuarea povestii la stirile de la ora 5, sau la dr cristian andrei.
succes/
_
Babyblue va pupa pe toti!!
In asteptarea unui ingeras in viata noastra....
Madi25 spune:
Babyblue, asta e ideea exacta! Si sincer mi-e teama mie pentru ea. El refuza orice ajutor specializat. Are interdictie de la medic sa bea din motive medicale, dar a zis ca nu e o tragedie daca moare din cauza alcoolului. Sotia si copiii au incercat sa-l motiveze pe plan familial, ceea ce nu l-a impresionat cu nimic. La un moment dat sotia si copiii ii aruncau vinul sa nu mai bea, dar facea scandaluri monstruoase din cauza asta. Copiii i-au explicat ca este o povara pentru ei ca el sa vina beat acasa de nu se mai tine pe picioare, dar el a zis ca este tatal lor si nu au ce comenta. Trebuiau efectiv sa-l culeaga de pe jos, sa-l pazeasca sa nu cada sa se loveasca, daca totusi nu puteau sa-l tina - el avand 100 de kg - le reprosa tot anul ca l-au lasat sa cada. Efectiv nimic nu l-a motivat, nimic nu l-a putut convinge sa se lase de bautura. Eu cred ca este o cauza pierduta.
Si in plus cred ca alcoolul i-a afectat puterea de a gandi limpede, are pierderi de memorie, nu mai rationeaza, a devenit periculos pentru sotia lui sa stea impreajma sa cand este beat. Si betia se produce zilnic.
Madi25 spune:
Si o data cu vreo trei ani in urma, a reusit sa nu mai bea pentru o perioada. Si intr-o zi a venit de la servici si a spus familiei ca ai sai colegi de servici i-au zis ca este ciudat ca s-a lasat de baut si ca mai mult ca sigur ii face sotia lui vraji ca sa nu mai bea. Si a venit acuzandu-si sotia ca ii face vraji sa nu mai consume alcool! Si ca sa demonstreze ca orice face ea nu are efect, a inceput din nou sa bea!
Poate suna de domeniul fantasticului, dar asa e. Cum poate fi ajutata aceasta femeie?
Amonar spune:
Ea nu mai poate fi ajutata, din moment ce nu pleaca. Intrebarea e cum pot fi ajutati copiii din aceasta situatie? Cati ani au? Din experienta stiu ca in aceste familii copiii pleaca de pe la 16 ani de acasa pt a avea cat de cat liniste in viata lor. In ce tara se intampla acest lucru? Italia? Nu exista protectia copilului sau alte organizatii de acest gen?