FIV sau inseminare cu donatoare/donator (29)
Raspunsuri - Pagina 15
yarrina spune:
Eu de obicei asa patesc duminica ca ma trezesc tarziu in weekend si nu mi-e somn decat pe la 2.
dar tu ce faci la ora asta?
diana23ct spune:
la mine ora de culcare e undeva in jurul orei 4 dimineata
. sotul meu lucreaza numai de noapte si mi-am cam dat programul peste cap dupa al lui, ca sa nu dormim cu randul....
In 2010 asteptam barza la acest capitol. Martie e luna mea

adria42 spune:
Diana, nu exista vaccin pt toxoplasma. Ti-ai facut IgM si IgG pt toxoplasma? E bine sa ti le faci inainte de sarcina, ca sa stii de unde pleci. Daca IgG este pozitiv inseamna ca ai avut toxoplasmoza, iar daca IgM este negativ inseamna ca nu ai avut.
bytzi spune:
sar'mina yarrina,pe vremea asta merge o cafea fierbinte![]()
deci....am confirmarea de la citeva fete :yarrina,raluca,diana astept si restul fetelor sau poate aveti vre-o idee mai buna![]()
pe mail am deschis un folder cu toate indicatiile pt forum,astept confirmarea pt nike-name si apoi va transmit si adresa de mail
diana,poate se mai incalzeste pina in martie
si eu ma gindeam la april ,dar la mine pica CM chiar de paste si ar trebui sa astept sf lui april si parca nu mai am rabdare,acum eu imi fac planuri dar sa vad ce zice si dr I ,la inceputul lui feb il sun cind am si rez la hormonale
simonete,pe mess mai intri?pup mult si fii optimista
sper din suflet sa mai tai 2 persoane de pe lista aspirantelor![]()
cip,ce mai faci?
toate fetele
_
endometrioza, FSH 27/20/29
6 IA, nereusite
FIV intrerupt din lipsa de foliculi
vind o fiola de 300ui puregon(400ron)
(exp 02.2011,pastrata la frigider +inca 6 ace)
yarrina spune:
Eu am inceput sa ma documentez despre protoculul FIV dar vad proceduri diferite. Nu se face stimulare ca la Inseminare din Z3? Sunt cam pe dinafara la acest capitol.
Stiu ca o sa ma certati ca gandesc asa dar sunt pregatita emotional sa mai trec printr-un esec si prefer sa fiu pregatita macar informational. Deci cam care sunt pasii? 
bytzi spune:
eu nu te cert,fiindca sint invatata cu esecul![]()
am pus pe prima pagina mai multe link-uri interesante despre FIV,ICSI ,am pus si preturile la fiv si ICSI (Polisano si Gynera)poate mai are cineva nevoie de ele,daca mai gasiti ceva interesant in cautarile voastre puneti-mi link sa-l trec pe prima pagina
ACUM :vezi pe prima pagina ca am pus un link cu protocoalele in fiv
sint mai multe protocoale,se aplica in functie de fiecare caz
1.Protocolul lung:inhibare cu agonist din z21(dipherelin,suprefact) si stimulare din z2-3(dipherelinul se poate face cite o doza de 0,1mg/zi din z21 pina la administrarea pregnyluli sau o singura doza de 3,75mg in z21 se asteapta CM si se continua cu cite o fiola de 0,1 /zi si pe timpul stimularii)
2.Protocolul scurt:din z1 de CM se incepe AC Marvelon (o folie de 21 sau cite zile zice dr),se astepta CM si se incepe stimularea din z2-3 si apoi prin z6-7 cind foliculii au dim de 13-14mm se face inhibare cu antagonisti(orgalutran,cetrodine cite 1 fiola/zi)protocolul asta l-am avut eu data trecuta![]()
3.Protocolul ultra scurt:din z2 se incepe inhibarea cu agonist(dipherelin,suprefact) o fiola /zi pina la administrarea hcg si din z3 stimularea (protocolul asta il am eu acum
)
4.stimulare din z2-3 si inhibare cu agonist spre final ,exact ca protocolul scurt doar ca nu se foloseste AC .
in fiv nu are asa mare importanta cu ce este facuta stimularea(fsh sau fsh+lh) pe cit de importanta este inhibarea(protocolul)
citeste link-ul de pe prima pagina e f interesant,inveti multe
mie nu mi-a zis nimik dr I despre fiv,probabil a vazut ca stiu cam despre ce este vorba,dar daca il intrebam sigur imi explica absolut tot...oricum el nu-ti va explica protocoale
....iti explica in ce consta fiv-ul,procedura in sine
si cred eu ca si tu si simonete sinteti gravidutze,stiti atunci cind te astepti mai putin atunci se intimpla,dezamagirea duce la victorie
_
6 IA, nereusite
diana23ct spune:
adria42 multumesc frumos pt informatii. mie toxoplasma nu mi-a cerut-o in mod obligatoriu la FIV dar vreau sa o fac eu ca sa stau linistita, si lysteria la fel. data trecuta mi-au iesit si IGG-ul si IGM-ul negative. as fi preferat totusi sa stau linistita ca am anticopi in organism....daca nu exista nici un vaccin asta e. ma rog la Dumnezeu sa nu ma trezesc cu surprize in primele luni de sarcina.
In 2010 asteptam barza la acest capitol. Martie e luna mea

daria08 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bytzi in cautarile voastre puneti-mi link sa-l trec pe prima pagina 2.Protocolul scurt:din z1 de CM se incepe AC Marvelon (o folie de 21 sau cite zile zice dr),se astepta CM si se incepe stimularea din z2-3 si apoi prin z6-7 cind foliculii au dim de 13-14mm se face inhibare cu antagonisti(orgalutran,cetrodine cite 1 fiola/zi)protocolul asta l-am avut eu data trecuta 3.Protocolul ultra scurt:din z2 se incepe inhibarea cu agonist(dipherelin,suprefact) o fiola /zi pina la administrarea hcg si din z3 stimularea (protocolul asta il am eu acum 4.stimulare din z2-3 si inhibare cu agonist spre final ,exact ca protocolul scurt doar ca nu se foloseste AC . in fiv nu are asa mare importanta cu ce este facuta stimularea(fsh sau fsh+lh) pe cit de importanta este inhibarea(protocolul) citeste link-ul de pe prima pagina e f interesant,inveti multe mie nu mi-a zis nimik dr I despre fiv,probabil a vazut ca stiu cam despre ce este vorba,dar daca il intrebam sigur imi explica absolut tot...oricum el nu-ti va explica protocoale si cred eu ca si tu si simonete sinteti gravidutze,stiti atunci cind te astepti mai putin atunci se intimpla,dezamagirea duce la victorie![]() _ endometrioza, FSH 27/20/29 6 IA, nereusite FIV intrerupt din lipsa de foliculi vind o fiola de 300ui puregon(400ron) (exp 02.2011,pastrata la frigider +inca 6 ace) |
Bytzy, tu esti mamica mea, scoleste-ma si pe mine , tu le stii pe toate,
zi-mi si mie, daca fac protocolul scurt (sunt in a 4-a zi de gonal, dupa o luna de AC) peste cateva zile incep inhibarea? si fac si stimulare si inhibare? Adevarul e ca e o varza in capul meu
.Eu merg miercuri la Sibiu si nu stiu la ce sa ma astept.
Pls, lamureste-ma si pe mine.
Inca o intrebare: cand se poate face estradiolul ca sa vezi cati foliculi ai?
bytzi spune:
daria,eeeeee nu le stiu pe toate
doar ca in cautarile mele pe net,pe forum , am invatat cite ceva...
da, faci pe linga stimularea care o ai si inhibare cu antagonisti care are ca scop prevenirea ovulatiei premature care ti-o baga prin z7-8 de stimulare cu aproximatie,mai exact atunci cind foliculii ajung la dimensiunea de 13-14mm
de obicei la Sibiu lucreaza cu antagonist- orgalutran cite o fiola pe zi(care costa 166 ron fiola ca tot intrebai pe la fiv
)si inhibarea o faci in medie cam 3 zile se poate si 4 in functie de cit de repede cresc foliculii
e prea putin probabil sa-ti mai scada doza de gonal,doar daca raspunzi prea bine la tratament,te inteleg perfect fiindca ai o doza mare si e f scump tratamentul
(si eu am stimulare cu 5fiole de menopur/zi adik 400ron/zi dar important acum e sa mearga sa obtin si eu ceva...)
multa bafta pt miercuri ,iti doresc foliculasi multi si frumosi,sa ne tii la curent![]()
_
6 IA, nereusite