copii speculeaza ft bine!!!
Raspunsuri - Pagina 9
Sabina spune:
Carmen, a scris Jean Liedloff mai demult
The Continuum Concept .
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel "Nevoie de spatiu, nevoie pe care si copilul o are"????? |
Citatul nu este exact. Am spus ca am o nevoie de spatiu pe care si copilul meu o are. E o problema cu noi? Sa-mi fac griji?
anca_a spune:
citat din mesajul lui corinadana Mai sunt si saltelutele alea pline de jucarii pe care ei le pot trage, acvarii ce le atingi cu manuta sa cante si altele mult mai benefice ptr un copil chiar si bebe decat atarnat de mine in fata computerului sau sa i scuipe altii in nas cand vorbesc...Eu am bebelasa de 5 luni si a invatat multe lucruri singurica explorand acele playpad uri. |
Da mai Sabina, ce sa-i faci daca in triburile din Venezuela nu existau saltelute de joaca? Despre ce sa scrie si tanti Liedloff aia? In plus, in carte zice de bebe atarnat, dar nu in fata computerului, ca la vremea la care scria ea cartea, nu existau.
Editez ca uitai sa trec concluzia.
Deci ce vroiam sa zic era ca Ilse are dreptate. Vremurile s-au schimbat, africancele si asiaticele s-au emancipat, intre timp a aparut salteluta muzicala si computerul deci ideile din carte nu se mai aplica pentru simplul motiv ca nu se mai muleaza pe realitatea cotidiana.
Llaura spune:
citat din mesajul lui conchita felicitari din toata inima |
Sar-mana!
Denizel, ba da, va iubesc pe toate, dar va rog scrieti mai la topic, ca se incurca doua lunile cu patru lunile cand nu-l mai tii numai in brate, fata oricum a zis de la inceput ca ea nu-si lasa copilul sa planga ca prostu' si nu-mi spuneti ca voua niciodata nu v-a zis nici o baba ca sa-l mai lasi mama sa si planga si sa nu-l inveti numai in brate ca vaivaivai; mie mi-au zis, dau din cap si-mi vad de-ale mele ca nu am mereu chef de toate prostiile.
Ca altfel absolut toate conversatiile de pe forumul asta se transforma in scandalul: criminalo, iti dresezi copilul; ba tu criminalo, il cresti ca pe Mowgli. Nu zic ca valoarea de entertainment nu e foarte mare (e ) dar devine cam neplacut cand chiar ai nevoie de o informatie asa mai la obiect (eu am mereu, gasesc si raspuns, fapt pentru care va multumesc).
Leditia spune:
Asa era si David.Si a avut perioade cand nu voia sa doarma decat pe mine,asa ca eu eram cea mai buna saltea.Acum la 1 an il alerg eu sa-l tin in brate si nu mai vrea,ca vrea pe jos sa exploreze,sa mearga...si culmea,mi-e dor sa doarma pe mine,mi-e dor sa-l tin in brate cat vreau eu si sa-l pupacesc cat vreau.O sa vina timpul cand vei vrea tu sa o tii in brate si ea nu va mai vrea.Insa te inteleg,ca stiu ca si eu ma plangeam ca nu mai pot face nimic in casa,ca sunt epuizata,ca patutul lui are spini si nu voiam decat sa dorm si eu 2-3 ore,da' legate.Acum doarme toata noaptea si nici in brate nu mai sta..Asa ca ai grija ce-ti doresti.Un copil de 4luni,nu are cum sa te manipuleze,nici nu stie ce-i aia.Nici eu nu l-am lasat sa planga si am stat cu el in brate mereu,chit ca am probleme cu spatele,ca ma durea operatia de cezariana,ca eram epuizata..etc etc.
Bucura-te ca e sanatoasa si ia-le asa cum vin...bucura-te de fetita ta,caci momentele astea nu se mai intorc si pe cuvant daca nu sunt unice.
O seara placuta.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
light spune:
Cu multi ani in urma am urmarit la tv, un interviu cu Claudiu Bleont, care povestea despre relatia cu sotia sa. Spunea ca se comporta unul fata de celalalt ca si cu un musafir indelung asteptat si foarte mult iubit. Mi-a placut mult comparatia. Facand acum o paralela cu bebelusul pe care noi l-am invitat in viata noastra, cred ca a raspunde nevoilor sale cu toata dragostea noastra si fara prejudecati e cat se poate de normal, doar e musafirul nostru indelung asteptat si foarte mult iubit.
un om are nevoie de sange
my deviantArt Gallery
denizel spune:
Laura, cand baietelul meu avea 4 luni, stiu ca-l duceam in brate pana ma luau ametelile.
Nu existau acu' 10 ani slings si wraps, iar in rucsacel dintr-ala nu-l puteam duce fiindca era extrem de incomod si ma solicita fizic prea tare.
Baietelul meu nu era genul (la 4 luni, da!) care sa stea mai mult de 35-40 de minute altundeva decat la mine in brate (cu exceptia orelor de somn).
Asa era el, ce sa-i faci?!
Astea erau nevoile lui si nu m-am gandit nici o secunda ca vrea sa ma chinuie, ca e speculant sau ca am si io nevoile mele sau ca trebuie sa-i fac cunostinta cu partile neplacute ale vietii....
Doar la mine in brate accepta orice activitate. Cand il asezam undeva, ardeeee :)).
Acum, la 10 ani, este un copil puternic, sigur pe el, comunicativ, sociabil si, cel mai important, extrem, dar extrem de empatic (imi da niste lectii de nu ma vad ).
Trasaturile lui nu sunt doar zestre genetica, ci sunt si roadele modului in care nevoile i-au fost satisfacute inca de cand avea o zi :). Sunt sigura de asta.
alinutza00 spune:
Fetele pe aici au raspuns deja f fain (denizel, sabina, anca_a)... vroiam sa adaug si eu ceva la seria ce face un copil la 4 luni sau 2 luni. David de ex statea NUMAI in brate, catarat aproape non stop pe burticile noastre, a mea sau a lui taica so. A fost o zi mareata cand fix in ziua in care a implinit 4 luni l am asezat in pat (al nostru, al lui era de la 3 sapt doar obiect de decor) dupa ce a adormit si nu s a trezit de parca l ar fi intepat ace. Nu ne a trecut niciodata prin cap, nici mie nici sotului, ca ar specula, manipula, santaja
denizel spune:
Stiti la ce ma gandeam?
Tinutul asta in brate - si raportarea unor mamici la el - este precum spalatul vaselor la inceputul unei relatii :))).
Cand te muti cu un tip pe care il iubesti de mori (si care te iubeste la randul lui), vine prima duminica.
Ce mancam?
Pai, sa comandam ceva.
A fost buna papa, nu?
Ihi!
Aoleu, da' sunt si vase de spalat, gandeste Ea, ignorand faptul ca El intinde bratele spre Ea :)).
Si, aici se declanseaza conflictul si lupta interioara .
Femeia (ma rog, unele dintre ele) realizeaza brusc ca sinele sau poate avea de suferit daca "cedeaza" si spala ea 2 furculite, 2 cutite si 2 farfurii sau daca le arunca ea in masina de spalat vase.
Barbatul nu se gandeste la nimic, nici macar nu-si da seama ca ar trebui sa urmeze actiunea "spalat vase" :)). E captiv in nothing box :)).
Femeia gaseste solutia pentru protejarea sinelui si satisfacerea nevoilor ei: lasa vasele acolo unde sunt!
A castigat! Ieeee!!!!
Luni seara, cand se intorc de la serviciu, vasele alea incep sa o obsedeze.
Isi da seama ca El vrea sa o trasforme in sclava, ca nu o iubeste si nu o respecta.
Se gandeste sa-l paraseasca, dar nu inainte de a-i da lovitura de gratie: daca nu speli vasele alea, duminica viitoare tot in ele o sa mananci .
In functie de reactia lui, se poate ajunge pana la trantirea vaselor de podea sau pereti :)).
Ea isi suna apoi mama si prietenele cele mai bune si le impartaseste cum a luptat cu Balaurul si cum l-a invins.
A doua zi, biroul Ei si toate birourile din jur au aflat despre "Victorie" .
Final: isi da seama dupa vreo 5-6 ani de relatie ca spalatul vaselor e ceea ce conteaza cel mai putin in respectarea sinelui si evolutia buna a relatiei. De obicei e cam tarzior...
E, asa e si cu tinutul bebelusului in brate.
Exista mamici pentru care tinutul bebelusului in brate pericliteaza serios integritatea sinelui si libertatea individuala.
Tinutul in brate dureaza putin, dar nu conteaza.
Important e sa te cramponezi de el, de tinutul in brate.
Trebuie si e important sa te cramponezi de ceva, nu?
Cand face copilul 5-6 ani, iti dai seama cat de usor si minunat era sa-l fi tinut in brate de cate ori ala micu' o cerea si ca, de fapt, ingradirea libertatii individuale de catre "pretentiile bebelusului" e BS, dar e prea tarziu.
Nu mai vrea in bratele tale.
Laura25 spune:
Denizel, respectele mele pentru ultimul tau mesaj! Ai spus foarte frumos!
Si pt cele care aduc ca motivatie la lasatul bebelului sa planga in pat, pt ca are 6 kg ..hmmm ... sa mai ia si unul de 5 kg in acelasi timp, sa faca un dans si sa se plimbe pe la toate ferestrele din casa vreo 4-5 minute. Sa vedeti ce simplu o sa vi se para sa luati doar unul in brate dupa aia!
Bazar pentru Robi
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me