copii speculeaza ft bine!!!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

disutiile astea cu tinut/netinut in brate la comanda/necomanda se repeta pe forum foarte des, de fiecare data la fel de virulent.
eu sunt curioasa ce ar fi facut o mamica AP, atat de ferm convinse ca, printre altele luatul in brate e o dorinta de netagaduit a copilului daca ar fi avut pe batatura un plod ca al meu. fi-mea exploda in momentul in care cineva indraznea sa o ridice si sa o ia in brate. nu accepta bratele decat pentru papa. si nu va exagerez. eu nu stiu ce inseamna copil de cateva luni care sa planga si sa se linisteasca in brate. am mai spus-o pe forum. in timpul sarcinii am vorbit muuuuuuuuuuult cu ea. atat eu cat si sotul. si, dupa ce am nascut-o, daca scancea cumva in patut era suficient sa i se spuna "mami si tati sunt aici". eventual cu o mangaiere usoara.
ei, dar sa te fi ferit sfantul si sa incerci sa o iei in brate sa te joci cu ea. urla ca din gura de sarpe! daca stateai frumusel LANGA ea si ii vorbeai era totul perfect. dar sa nu o fi deranjat de la locul ei!
exemplu de aseara: pe la 10 seara era deja in pat, la ea in camera. un vecin, cu artificii si petarde ramase de la revelion s-a gandit ca ar fi "frumos" sa ne delecteze cu un spectacol de "sunete" si lumini. am mers la ea sa vad ce face, m-a intrebat ce se aude? i-am raspuns ca sunt artificii si ea imi spune: m-au deranjat, dar stiam ca tu si tati sunteti aici, aproape de mine. si s-a culcat linistita la loc. are 3 ani.

michella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

deci subiectu era de fapt:
imi tin bebe de 4 luni in brate cand mi-o cere , da mi-e frica de rude care imi spun sa nu fac asta.
Sunt copii care la 4 luni inca mai vor f f mult in brate, sunt altii care se distreaza pe salteluta, sunt altii care vor doar sa exerseze rasuciri si pedalat.

Important e sa fii alaturi de ei si daca doar tinutul in brate ii linisteste, sa o faci, pt ca, nu dureaza asa de mult.....

Si chiar nu cred ca daca tre sa mergi la Clo si plange 30 de secunde e o drama, important e dupa aia sa il iei din nou in brate.(daca cere)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

michella, nu zice nimeni sa iei copilul in brate impotriva voineti lui. Ci sa raspunzi nevoilor copilului. Daca fetitei tale ii e bine asa, daca asta i se potriveste, e perfect ca i-ai respectat vointa.

Bazar pentru Robi

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

35-40 de min mi se pare un deziderat de neatins, asta micu, in stare de veghe, nu sta nicaieri (inclusiv in brate) mai mult de 10-15 min, dupa aia arde rau peste tot (inclusiv in brate); in brate sta mai mult de atat dar numai daca-l plimbi, nu si daca te pui in pat cu el sau pe canapea. In pat sta, dar mai dai o maslina o amandina o jucarica ceva, nu asa pe uscat.
De aia suntem intr-un fel de miscare continua, o suceala si o invarteala de colo colo de ne apuca ametelile. Sunt sigura ca o sa se plictiseasca mai greu cand va fi mare (adica pe la sase luni asa)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

A, Laura, pai eu, prin "tinut in brate" nu inteleg tinut pasiv in brate.
Tinut in brate = facut activitati care ii plac copilului, cu copilul in brate .

La noi, pe la 4 luni, una din activitatile preferate era mirositul cutiutelor si pungutelor cu ceai si al sticlutelor cu condimente si arome pt, prajituri (cu copilul in brate, sper ca se intelege :)). Si vorbitul despre fiecare cutiuta in parte. Doamne, ce minunat era!!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Llaura, nu stiu ce sa zic, astia foiti se plictisesc si la 7 ani fara activitate incontinuu
de Ex fimea, de jucat singura, abia dupa 4 ani incolo.....
Fimiu insa a fost altfel, isi ajungea sie insusi de foarte devreme.Dar dupa un an si 4 luni s-a schimbat, trebuie distractie cam nonstop, uite, acuma credeam ca stau si eu calma la cafea, s-a zis, byeee:D

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui michella78

disutiile astea cu tinut/netinut in brate la comanda/necomanda se repeta pe forum foarte des, de fiecare data la fel de virulent.
eu sunt curioasa ce ar fi facut o mamica AP, atat de ferm convinse ca, printre altele luatul in brate e o dorinta de netagaduit a copilului daca ar fi avut pe batatura un plod ca al meu. fi-mea exploda in momentul in care cineva indraznea sa o ridice si sa o ia in brate. nu accepta bratele decat pentru papa. si nu va exagerez. eu nu stiu ce inseamna copil de cateva luni care sa planga si sa se linisteasca in brate. am mai spus-o pe forum.

"O mamica AP" ar fi respectat nevoile copilului si ar fi actionat in consecinta. Attachment inseamna in primul rand asta, respect fata de copil si nevoile sale emotionale. AP nu inseamna aplicarea oarba a unei "retete de crescut copii", inseamna urmarea unor principii dintre care cel mai important este respectul fata de copil ca fiind o fiinta umana cu nevoi si sentimente de care este inadmisibil sa ne batem joc. Aceste nevoi difera de la un copil la altul, deoarece acestia sunt diferiti, prin urmare si aplicarea practica a acestor principii arata diferit. Sper ca m-am facut inteleasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Si pt cele care aduc ca motivatie la lasatul bebelului sa planga in pat, pt ca are 6 kg ..hmmm ... sa mai ia si unul de 5 kg in acelasi timp, sa faca un dans si sa se plimbe pe la toate ferestrele din casa vreo 4-5 minute. Sa vedeti ce simplu o sa vi se para sa luati doar unul in brate dupa aia!

Mie asta imi suna ca un indemn la sedinta de partid. Din seria "La munca ba, nu la intins mana!". Sa inteleg ca generatia bunicutelor de azi care te sfatuiesc sa lasi copilul sa planga va fi inlocuita pe viitor de bunicute care te sfatuiesc sa-l ti in brate. Sesizez schimbarea dar nu sesizez progresul. Ar fi la fel de absurd ca o mama sa isi lase copilul in patut atunci cand instinctul si impulsul o imping sa il ia in brate cum ar fi de absurd sa stea cineva cu biciul in spatele tau sa-ti ti copilul in brate ca asa trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Si pt cele care aduc ca motivatie la lasatul bebelului sa planga in pat, pt ca are 6 kg ..hmmm ... sa mai ia si unul de 5 kg in acelasi timp, sa faca un dans si sa se plimbe pe la toate ferestrele din casa vreo 4-5 minute. Sa vedeti ce simplu o sa vi se para sa luati doar unul in brate dupa aia!

Bravo tie ca poti.
Eu nu am zis ca nu mi-am luat copilul in brate am zis ca uneori chiar nu mai puteam sa-i fac pe plac. Si nu-mi zi mie de kg cand fimiu la un an avea 11 kg vroia in brate aprope toata noaptea. Sa vezi cum ma plimbam cu el cate o ora-doua prin casa pe intuneric pe la 3 noaptea ca sa doarma.
Eu zic ca din primele luni invata si copilul ca nu obtine totul cand vrea si in acelasi timp si mamica invata ca nu-i poate oferi totul copilului.
Felicitari mamicilor care pot face totul ca la carte si ofera absolut totul copiilor dar eu zic sa nu va mai laudati atat in fata unor mamici cu bebelusi de 2 luni ca din cauza voastra mamicile care nu pot face ca voi incep sa se intrebe daca fac bine, daca sunt mamici bune...si apoi cad in depresie, ca nu-i totul asa usor cum faceti voi sa para.
Eu le zic sa nu se simta vinovate ca nu pot face totul sa gaseasca o cale de mijloc convenabila ata pentru copii cat si pentru ele.

Si ca sa raspund la subiect:

DA. EU CRED CA AL MEU COPIL A SPECULAT SI SPECULEAZA IN CONTINUARE
iubirea noastra de parinti si noi il lasam pentru ca il iubim tot mai mult cu fiecare zi ce trece si tot pentru ca-l iubim trebuie sa stie ca in viata exista si limite. Odata cu cresterea lui si noi incercam sa ne impacam cu gandul ca avem limite si nu putem sa-i oferim totul in viata asa cum am vrea.

Mergi la inceput