Mamici a doua oara
Raspunsuri - Pagina 8
matildasep spune:
jasmin, eu numar din prima zi de ciclu din luna precedenta pana in ultima zi curata, adica fara prima zi de ciclu din luna curenta, prima zi din luna curenta e nr.1, sper ca am explicat bine
de ex. eu am avut CM pe 1 ian-prima zi si acum ar trebui sa-mi vina pe 29 ian., cand e de 28 de zile, dar uneori vine la 26 de zile, adica pe 27 ian..
eu zic sa mai astepti 4-5 zile pana sa faci testul, asa vei fi mai sigura. succes!
alinushca, nu fi suparata, sa fie cu noroc data viitoare!
arthurana, abia astept rezulatul tau de mine. sa fie pozitiv!
si eu mai am de asteptat o vesnicie, al meu sot zice ca nu sunt * dupa temp. luata cu buzele pe frunte
, eu tind sa zic ca da
fetelor, dr. mi-a dat acum vreo 6 luni sa iau utrogestan in fiecare luna din ziua 15a pana a 26 a zi de ciclu * ma dureau sanii rau inainte de ciclu...credeti ca ar trebui sa intrerup in caz ca ar fi bb?? sau sa continui? si daca da, sa iau incontinuu sau sa iau dupa metoda data de dr.?? sunt in ceata, utrogestan la inceput de sarcina??
Eseea spune:
Matilda, utrogestanul este f benefic la inceput de sarcina, este progesteron-esential ca sarcina sa mearga bine. Deci e f ok sa iei, aici dr recomanda f des utrogestanul. Eu insami am luat la toate sarcinile, 4/zi , pana in sapt 14. Atentie- sa nu cumva sa iei inainte de ovulatie, poate inhiba ovulatia. Dr tau ti-a dat bine sa iei, presupunand ca ai un ciclu regulat si ovulezi in ziua 14.
Mami de fetita
si de baietel
Arthurana spune:
Dragele mele,
Rezultatul de sange a fost negativ. Progesteronul a fost mare.
Nu a fost sa fie luna asta. Sotul meu m-a incurajt mult si ma simt mai bine. Culmea este ca am inca simptmome de sarcina, sanii tari, temp. 37.7...oboseala...ciudat...poate fi doar sindrom premenstrual...cine stie.
Arthurana spune:
Jasmin, du-te si ia un test. Am o presimtire ca e pozitiv la tine. Hai ca vreau sa sarbatorim...
matildasep spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Eseea Matilda, utrogestanul este f benefic la inceput de sarcina, este progesteron-esential ca sarcina sa mearga bine. Deci e f ok sa iei, aici dr recomanda f des utrogestanul. Eu insami am luat la toate sarcinile, 4/zi , pana in sapt 14. Atentie- sa nu cumva sa iei inainte de ovulatie, poate inhiba ovulatia. Dr tau ti-a dat bine sa iei, presupunand ca ai un ciclu regulat si ovulezi in ziua 14. Mami de fetita si de baietel |
multumesc pt. raspuns
am avut un ciclu regulat, era fix la 28 de zile, dar de cateva luni vine ba la 26, ba la 28,29 dupa cum vrea. citisem pe prospect ca e bun in sarcina, dar nu eram sigura daca ar trebui luat chiar de la inceput. tu spui ca luai 4/zi, ai avut probleme, sau asa trebuie?? eu iau doar una, si ma gandesc daca sa iau si eu macar 2/zi, sau mai tarziu cand voi afla sigur daca este bb?sper sa nu deranjez cu atatea intrebari
matildasep spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Arthurana Dragele mele, Rezultatul de sange a fost negativ. Progesteronul a fost mare. Nu a fost sa fie luna asta. Sotul meu m-a incurajt mult si ma simt mai bine. Culmea este ca am inca simptmome de sarcina, sanii tari, temp. 37.7...oboseala...ciudat...poate fi doar sindrom premenstrual...cine stie. |
arthurana nu fi trista, poate data viitoare va fi cu noroc.

alinushca spune:
matildasep parerea mea este ca daca iei de atatea luni progesteron este chiar periculos sa il intrerupi in caz de sarcina. ar fi un dezechilibru hormonal brusc in sarcina si sigur nu ar fi bun. Utrogestanul este foarte bun de luat pana la 12 saptamani de sarcina. oricum discuta cu doctorul cate sa iei in caz de sarcina. poate vrea sa cresca doza.
Arthurana si pe mine m-a nervozat aceeasi chestie. Ca desi stiu ca nu sunt insarcinata simptomele sunt tot acolo, numa acum stiu sigur ca sunt doar PMS. Lasa, luna viitoare (oricand o insemna asta pentru mine) sigur o sa fie cu ochisori!
jasmin ce face ? ![]()
Mami de
(28.10.2008)
Eseea spune:
Matilda, sunt de aceeasi parere cu Alinuscha
. Eu am luat la ambele sarcini utrogestan, asa cum ti-am spus, in Romania recomanda dr cam la toate pacientele, fara a avea probleme cu sarcina neaparat. Progesteronul nu are ce dauna unei sarcini, ba dimpotriva. Totusi, tb vazut cand exact ai tu ovulatia, sa nu care cumva sa iei inainte de ovulatie. Daca nu ai posibilitatea sa faci monitorizare a ovulatiei prin ecigrafii ( ca sa determini exact ziua cand ovulezi), mai ales ca acum ai ciclu neregulat, eu as zice sa nu mai iei din ziua 15 ( la 28 de zile ciclu, se presupune ca ovulezi in ziua 14, de aia ti-a dat dr progesteron din ziua 15) ci de prin ziua 17-18. Asta sa fii sigura ca ai ovulat deja cand incepi progesteronul. Altfel nu iti dai seama cand ovulezi? Tb sa-ti spun ca dupa cativa ani de chinuri
, eu eram aproape sigura cand ovulam, dupa simptome : ceva dureri de ovare, consistenta mucusului, ...
Mami de fetita
si de baietel
eveline spune:
Arthurana imi pare rau ca n-a iesit testul asa cum ai vrut, dar noi nu ne lasam, nu-i asa?
Eu n-am sa va spun nimic, mai e o saptamana pana sa vad daca s-a prins ceva, oricum exclus orice simptome acum!
Va doresc o zi minunata!
matildasep spune:
Multumesc fetelor pt. raspunsurile prompte
ce m-as face fara voi, mai ales ca eu sunt o panicoasa![]()
Am decis sa continui pana cand ar trebui sa-mi vina CM pe 27-29, daca e bb, continui sa iau 1/zi pana ajung la dr., daca nu e, am sa intrerup pt. ca deja va fi mai mult de 10 zile, asa cum ar trebui sa iau normal.
Eseea, mereu am luat din ziua a 15 a de CM indiferent de cat ma tine luna respectiva. Doar dupa temp. si doar dupa calcul imi dau seama ca sunt la ovulatie, in rest n-am alte simptome, si ar fi cam a 14-15 a zi.
o zi frumoasa sa aveti!