Mamici a doua oara
Raspunsuri - Pagina 3
Jasmin012 spune:
Alinushca, am auzit de Vitex ca e bun pt marirea fertilitatii, dar nu stiu nimic despre interferentele cu alaptatul. Eu l-am alaptat pe Lucas pana la 20 luni si pana atunci m-am ferit sa iau orice fel de medicament fie el si naturist. Dar ca sa fii mai sigura si mai linistita ai putea sa intrebi pediatrul.
Jasmin si micutzul
Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
alinushca spune:
Buna dimineata!
Gata? A scazut entuziasmul mamicilor pentru a doua oara ? ![]()
Eu raportez ziua... 54 a ciclului 
remaliss spune:
Alinushca,imi pare rau ca nu a fost luna asta! Poate primavara o sa aduca vesti bune!Cand totul prinde viata, sa dea Dumnezeu sa dam si noi viata! Nici la mine nu a fost luna asta, de fapt stiam ca nu se va intampla...Entuziasmul inca il mai am, sper sa nu dispara atat de usor!
Mamac, bine ai venit pe forum!!Sa-ti traiasca fetita nazdravana!! 5 luni de incercari nu e atat de mult, dar stiu cume e, am dori sa se intample atunci cand ne dorim...Poate mergi la un control sa vezi daca ai vreo problema. Si eu imi voi vizita ginecologul imediat dupa cm.
Eseea, e interesant ce spui tu acolo despre laptisorul de matca si mai ales e interesanta convingerea ta ca datorita produselor apicole ai ramas insarcinata. Eu acum iau un fel de amestec de miere, venin de albine si propolis. Iau mai mult pentru imunitate, dar cine stie?
Sa-ti traiasca fetita si baietelul!
Eveline, stiu ce simti cand spui ca ai 35 de ani.Ma gandesc si eu ca daca nu acum, atunci cand? Sa speram ca prindem trenul, trebuie!
Jasmin, ce zic medicii? Problema sotului se poate rezolva? Multa bafta!
Housepocket, sa-ti traiasca minunea!! Inca nu ai fost la medic? 1 an si jumatate de incercari mi se pare cam mult.
Eseea spune:
Alinushka, mai asteapta, asa sunt la inceput ciclurile..neregulate. Uite la mine : dupa fetita am avut la 9 luni jumate dupa nastere : pe 31 ianuarie si apoi al doilea pe 18 aprilie. Intre timp am ramas si gravi ( intre cele 2 cicluri), eu am crezut ( prin simptome) ca vine menstra dar de fapt fusese ovulatia
; sarcina aceea am pierdut-o din pacate ( avort menstrual, dovedit cu bhcg). Dar la urmatorul ciclu, venit pe la sf lui mai am ramas gravi iar si a rezultat baietelul ( am avut o ovulatie prin ziua 32-33). Ceea ce vreau sa spun e ca se poate intampla orice, dar absolut ORICE!! Nu descuraja, da-i bataie inainte!
( si fetita a aparut tot dintr-o ovulatie ff tarzie!).
Remaliss, sunt absolut convinsa ca la mine apicolele au ajutat. Eu am pierdut o sarcina prin 2001, apoi nu am mai ramas gravi 5 ani de zile deloc. La inceputul lui 2006, chiar in ianuarie, m-am apucat de apicole ( am facut si ceva acupunctura).In feb am ramas gravi, am pierdut insa sarcina. La urmatorul ciclu ( intre timp am continuat tratam facut de mine insami cu naturiste) am ramas gravi si am nascut fetita. Am luat laptisorul de matca exact ca in prospect , l-am cumparat de la Plafar ( parca Alina intreba), numai in perioada dinainte de ovulatie,cum am descris mai sus. Ma rog, s-a nascut bb 1, eu alaptam dar am continuat sa iau ( nu mereu, parca faceam pauze la cateva luni) laptisor de matca si polen pt o mai buna imunitate si pt a trece prin laptic la bb. Am ramas apoi gravi si cu bb 2, cum am scris mai sus. Acum gata, nu mai iau, mi-a interzis sotul sa mai calc in magazinele Plafar.![]()
va doresc numai bine,, nu pierdeti speranta.![]()
Mami de fetita
si de baietel
mamac spune:
Multumesc pentru incurajari remaliss . Si eu am sa merg in curand la ginecolog, dar parca imi este frica ( sunt o fricoasa din fire) de ce ar putea sa-mi spuna sau poate va glumi ca ma precipit prea repede .Toti ne dorim copii frumosi, sanatasi , destepti si o sarcina usoara si de aceea stresul pentru noi femeile este cel mai mare .
Arthurana spune:
Mi-e o foame, si mananc de rup. Sunt f. obosita, asa somnoroasa...Am avut mare stress si zapaceala in casa luna asta, cu doua randuri de bunici care au stat la noi...deci sincer nu prea cred ca am sanse sa raman luna asta. Ciclul mi-a venit pe 23 luna trecuta. Cand pot face un test de sarcina? Pe cuvand nu mai tin minte cu cate zile inainte este valabil? Parca 3 zile?
alinushca spune:
10 zile DPO.in functie de cand stii tu ca ovulezi, daca stii.
Essea merci de sfaturi. mi-ai dat curaj.
remaliss sigur nu poate sa iti dispara asa usor entuziasmul. eu de 5 luni imi doresc un bebe2. si e usor pentru ca adesea cad intr-o stare de admiratie totala
pentru baietelul meu si atunci imi imaginez cum ar fi cu 2, sau poate cu 3. Am avut multi copii prin casa zilele astea. Si pozele de grup cu 2-3 copii in brate sunt minunate!
Succes in noua luna. Astept inca sa inceapa si la mine... ziua 55 a ciclului si nimic.
Jasmin012 spune:
Buna,
, vad ca ati scris o gramada, desi cateva zile n-a mai postat nimeni. Si eu am crezut ca ati abandonat subiectul.
Remaliss, nu am cosnultat inca nici un medic in privinta spermogramei. Hormonalele i-au iesit ok si i-am dat Multimaca. Ar trebui sa mai facem luna asta o spermograma sa vedem ce s-a mai intamplat.
Arthurana, si mie mi-a venit ultimul CM pe data de 23 decembrie, acum ar trebui sa-mi vina cam pe 20. Cred ca e prea devreme pt test de sarcina. Nu stiu la cate zile iti vine tie, dar daca iti vine ca si mie cam intre 27-29 zile perioada fertila ar fi fost cam acum o saptamana. Daca ai ramas e prea devreme sa afli.
Fetelor, am si eu o problema. Am avut, cum spuneam, ultimul CM pe data de 23 decembrie. Mie imi vine destul de regulat, in medie la 28 zile. Cred ca am ovulat cam pe data de 5 ianuarie. Cert este ca pe data de 5, seara, am prestat, stiti voi... De atunci simt chestii ciudate prin burtica, ma cam doare putin, uneori, alteori simt un fel de greutate sau presiune (cam inainte de ciclu-mentionez ca totusi n-am menstruatii dureroase), alteori nu simt nimic. Plus ca parca mi s-au intarit putin sanii, dar nu ma dor sfarcurile. La prima sarcina chiar foarte repede dupa conceptie am simtit ca sunt graviduta, dar acum e diferit. Plus ca la prima sarcina mi-era rau dimineata la inceput de tot. Acum nu stiu ce sa mai cred, n-am aceleasi semne ca la prima, dar simt ceva diferit de ceea ce simt in perioada asta, nici macar nu sutn in preaja ciclului, ca ar trebui sa-mi vina abia peste vreo 8 zile. Nici nu stiu daca sa indraznesc ca cred ca am ramas, sa nu fiu iar dezamagita. Azi dimineata am incercat sa-mi iau temperatura bazala si nu am avut decat 36,8 deci din punctul asta de vedere nu pot sa sper la sarcina, cred ca daca as fi ramas as fi avut cel putin 37,2. Nu stiu ce mi se intampla. Aveti vreo idee? Oi fi bolnava? Sau sunt inchipuiri de-ale mele, unde imi doresc atat de mult bebe?
Jasmin si micutzul
matildasep spune:
Buna!
Arthurana si tuturor care-si doresc inca un copil, va doresc sa apara cele doua liniute cat mai curand.
Jasmin, cred ca e prea devreme sa poti intelege daca s-a intamplat sau nu. Am incercat si eu acum doua luni, si eram atat de sigura ca s-a intamplat, dar nu a fost :(
Si eu imi doresc o surioara sau un fratior pt. fetita mea-4 ani si 9 luni.
Dupa cum spuneam, prima tentativa a fost acum 2 luni, nu s-a intamplat, apoi am oprit operatiunea pt. am avut o bronsita urata la care a trebuit sa iau antibiotic.
De luna asta aveam de gand sa incepem iar, am avut un singur contact fara protectie-in a 10 zi de ciclu- iar acum vad ca acum iar ma paste o raceala, si nu stiu daca sa continui sau sa facem pauza luna asta, pt. ca am luat vreo 2 pastile de paracetamol sinus si sirop de tuse. Acum stresul meu e ca daca s-ar intampla minunea in ziua ovulatiei- pe 15 ian.- ar cauza intr-un fel medicamentele luate??Voi ce zice-ti?
Jasmin012 spune:
Matilda, bine ai venit! Nu stiu daca e devreme sa-ti dai seama dupa anumite semne ca esti graviduta, la modul general vorbind. la prima sarcina am inceput sa-mi dau seama inca dupa nidatie, adica la vreo 6 zile de la conceptie. Si eram la prima sarcina, ar fi trebuit sa nu-mi dau seama asa usor. Chestia e am avut atunci semne foarte clare, nu incapea nici un dubiu. Acum nu mai e asa. Am mai vorbit si cu colege de la fosta odisee (aflate acum la a doua sarcina) si unele la fel imi ziceau, ca acum, la a doua sarcina nu si-au dat seama ca erau gravidute decat cand le-a intarziat ciclul, desi la prima sarcina avea semne clare de gravidie de la inceput.
Problema e ca noi avem o spermograma nu foarte buna si de asta sunt putine sanse. Totusi nu e imposibil.
In legatura cu intrebarea ta: daca iei pastilele alea inainte de a conceptie, nu stiu daca ar fi mare problema, mai ales ca tu le-ai lua inainte, si oricum de-abia dupa nidatie (adica la 5 zile dupa conceptie) incepe formarea propriu-zisa a embrionului, asa ca nu cred ca ar fi afectat. In afara de asta daca e vorba doar de paracetamol si sirop de tuse nu e nici un pericol, din cate stiu. Dar poate isi mai exprima si celelalte fete opinia, in caz ca gresesc.
Succes la bebe 2
Jasmin si micutzul