Mamici a doua oara

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Alexa, am citit intrebarea ta. Am sa incerc si eu sa-ti spun ce simt eu.

Am un baietel de 2 ani si 2 luni si crede-ma ca este un copilas tare mamos si dragastos, vrea mereu in brate la mami, ma cauta mereu, ma striga daca nu sunt langa el... iti spu asta findca vad ca ai aceleasi dubii si te gandesti cam la aceleasi lucruri ca si mine, referitor la cum te-ai descurca cu bebe 2 avand un copil atat de dependent de tine.
Cand avea Lucas cateva luni am intalnit o mamica al carui copilas era nascut in aceeasi zi ca si Lucas, numai ca in 2006, adica era cu exact un an mai mare ca al meu. Tot vorbind, am intrebat-o daca-si mai doreste copii si mi-a spus ca si-ar mai dori, dar ca nu vrea sa-l lipseasca pe baietelul ei de toata dragostea si atentia pe care le merita, ca vrea sa se concentreze asupra copilasului etc. Nu am inteles-o atunci, dar acum, vazand cum creste Lucas, vazand cum e el si cum ma cauta, cum doarme cu mine, mai bine zis cum nu doarme fara mine (ca el doarme si acum pe burta mea, ca atunci cand era bebelus si avea colici) si cum vrea mereu sa-l iau in brate, mi-am dat seama ca intr-un fel acea mamica avea dreptate, cel [putin din acest punct de vedere. Pentru ca si eu ma intreb acum oare cum m-as descurca cu doi, cum as putea sa-i refuz bratele lui Lucas atunci cand va trebui sa-l tin si pe bebelus.... Automat se va simti un pic neglijat, poate va crede ca nu-l mai iubesc la fel... Sper doar sa-i pot tine in brate pe amndoi... Oare cum o sa dorm cu doi copilasi pe burta?
Si cu toate astea, imi doresc enorm sa vina si bebe doi cat mai repede... la mine e si o chestiune de varsta, eu sunt batrana, nu mai pot amana prea mult, la cei 35 ani ai mei.
Deci, eu cred ca se merita, un copil merita din plin sa te sacrifici.
Si un alt amanunt foarte important: am citit undeva ca un copil se dezvolta altfel sufleteste si intelectual atunci cand are un fratior macar. Adica e mult mai bine pentru el sa nu fie singur.

Jasmin si micutzul Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Clabuc

Jasmin ce dulcfe e Lucas! M-am uitat si la pozele cand era bebe! Sa va traiasca si sa dea Doamne Doamne sa primiti cat mai curand vestea ca veti fi din nou parinti (poate o fetita de data asta, nu?). Iti tin pumnii!

LALY, CEA MAI FERICITA MAMICA DIN LUME CU MARIA CLARINDA (18 MARTIE 2008)

http://picasaweb.google.com/laura.holznagel/Clarinda#

Laly, multumesc tare mult, . Si eu m-am uitat la galuscuta ta si pot sa spun ca e tare dragalasa, iti vine s-o mananci, . Sa fie sanatoasa. De altfel si mai e foarte frumoasa.
Da, fetita ne-am dorit si prima data, dar a aparut Lucas in viata noastra, iar el face cat 10 fete . Mai ales cand isi pune bentitele mele... zici ca e fata. E tare cochet, se uita mult in oglinda, face fel de fel de mutrite in oglinda... Norocul meu este ca inca nu face nazuri la imbracat, inca nu e pretentios sa-i pun cine stie ce hainute vrea el.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Jasmin012

Citat:
citat din mesajul lui Clabuc

Jasmin ce dulcfe e Lucas! M-am uitat si la pozele cand era bebe! Sa va traiasca si sa dea Doamne Doamne sa primiti cat mai curand vestea ca veti fi din nou parinti (poate o fetita de data asta, nu?). Iti tin pumnii!

Laly, multumesc tare mult, . Si eu m-am uitat la galuscuta ta si pot sa spun ca e tare dragalasa, iti vine s-o mananci, . Sa fie sanatoasa. De altfel si mami a ei e foarte frumoasa.
Da, fetita ne-am dorit si prima data, dar a aparut Lucas in viata noastra, iar el face cat 10 fete . Mai ales cand isi pune bentitele mele... zici ca e fata. E tare cochet, se uita mult in oglinda, face fel de fel de mutrite in oglinda... Norocul meu este ca inca nu face nazuri la imbracat, inca nu e pretentios sa-i pun cine stie ce hainute vrea el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clabuc spune:

Multumesc frumos Jasmin! Tare haios baietelul tau! Si sa nu-ti faci griji ca se va simti neglijat cand va veni si bebe 2, vei vedea ca ii vei iubi la fel pe amandoi si iti vei imparti atentia si afectiunea in mod egal pentru ei. Vor creste impreuna si, de multe ori, vor face front comun "impotriva" voastra, nazdravanii de-ale copiilor. Cand vor fi mari si se vor sfatui si se vor ajuta vei realiza cat de minunat este sa ai doi copii, mai ales pentru ei. Nu cred ca are rost sa ne facem astfel de griji, important e sa ne dea Doamne Doamne inca un bebe si totul se va rezolva de la sine, doar vor fi crescuti de aceeasi parinti.

Mergi la inceput

Laly, , sunt de acord cu tine.
Sa ne dea Dumnezeu la toate ce ne dorim, mie o fetita iar tie poate un baietel, daca iti doresti, eu personal cred ca o pereche (fetita si baietel) e tare frumoasa si e interesant ca o mama sa creasca si baiat si fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clabuc spune:

Da, asa e. Ne-am dori un baietel, dar nu ne-am "supara" nici cu inca o fetita. Eu am un frate si e atre bine sa fie pereche, nu exista gelozii, impartit de papusi si rochite, ........ oricum ar fi, ne-am simti inca o data binecuvantati daca am mai avea un bebe, asa ca sexul lui mai putin conteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

JASMINE pai ce sa fac..binisor. Obosita rau dar sanatoasa. Asta e important. Dupa cum vezi...am deja 2 copilasi. Crestem, avem caractere dure rau , ma refer la Alessio......ca Alessio nu e asa dragostos ca Luca al tau .El e capos tare si face numai ce vrea el. Dar bine ca e sanatos. Mattia imi unge sufletul cu miere pe zi ce trece.....mai are momente de agitatie dar in comparatie cu Alessio e super linistit. Ne-am mutat in casa noua si e super...in rest....asteptam sa crestem sa facem o mie una lucruri...pana atunci incercam sa ne bucuram de prezent.Voi? Tot in SPania sunteti?

EVELINE eu cu Mattia am facut testul la 3 s 4z.Mai aveam 3 zile pana la CM.Si deja atunci se vazuse liniuta pala.Dar eu ovulasem in ziua 9 , 10....nu stiu tu cand ai ovulat. Eu zic sa astepti ca sa fii sigura.Stiu ca nu poti.....ca nici eu nu am rezistat

S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)
A doua minune din viata mea: MATTIA GABRIEL! (21/10/2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamac spune:

Arthurana - sunt foarte fericita pentru tine, sa-ti fie sarcina usoara si nasterea si mai usoara . Toate sa-timearga bine!

Cand am vorbit de diferenta de varsta intre copii( ca nu ar trebui sa fie prea mare) nu am vrut sa supar pe nimeni, eu m-am referit la cazul meu . Sunt de pararere ca nu este bine pentru copil ca parintii sa-si concentreze toate visurile , nazuintele, sperantele, toata atentia asupra sa. Am vazut multi copii singuri la parinti fie timizi, neincrezatori in fortele proprii, mamosi sau opusul gelosi, egoisti, care cred ca totul li se accepta si li se permite (atitudine care nu a disparut cu varsta) .

Nu inseamna ca nu ne iubim bb.1 daca vrem sa mai avem inca un copil . O sa-i fie si copilului 1 mai bine in compania copilului 2 decat singur. In zilele cand nu poate iesii afara sau cand pleaca in excursie va avea companie . Si nu va mai cauta companiea copiiilor straini cu atata ardoare . Sa stiti ca am vazut copii bine crescuti care datorita anturajului si-au modificat total comportamentul (mie de asta imi este frica , eu il cresc bine acasa si anturajul il schimba).

Nu sunt de parere ca trebuie sa ne aranjam viata in functie de copil/copii, el face parte din viata noastra ca si restul : sotul , casa, caine are locul lui , dar nu este un privilegiat, are drepturi si obligatii ca in orice relatie , cum si noi avem drepturi si obigatii fata de el.

Evelin- sa-ti fie cu noroc luna aceasta . Nu dispera . Gandeste ganduri bune si totul va fi bine

Sa ne citim cu drag , dragele mele si altadata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arthurana spune:

Dimineata asta am fost la medic. Peste 2 sapt m-a chemat la primul echo sa vedem inimioara. Am avut o zi cumplita. Am aflat ca nu imi permit sa platesc pentru injectiile cu Clexane(aici se numeste Lovenox). Costa 2000 dolari pe luna. Am asigurare de sanatate care oplatesc lunar dar nu acopera descat pentru o luna, dupa care nu mai am dreptul sa cumpar tot anul nici un medicament compensat...America...tara toturor posibilitatilor...
Am aplicat la un program pentru oameni care nu au servici, sa speram ca ne vor ajuta ei.
Of..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

arthurana, felicitari !!! asa m-am bucurat cand te-am vazut inscrisa cu DPN 30 octombrie

sarcina usoara iti doresc, si sper sa gasesti solutia pentru Clexane.

te cu drag !

Mergi la inceput