Mamici a doua oara

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Buna fetelor,

Eu am un baietel de un an si cinci luni si ma bate gandul de a-i face o surioara sau un fratior insa nu stiu cum e mai bine. Poat ema puteti ajuta voi.
De ce credeti ca e mai bine sa fie mai multi frati? Oare nu e mai bine sa fie singur? Sa aiba toata atentia parintilor, sa nu fie neglijat (oricat ai incerca este imposibil sa nu neglijezi unul din frati cand te ocupi de celelalt). Oare nu e mai bine sa nu treaca prin geloziile inerente, sa aiba niciodata conflicte ...batai etc
Va rog sa nu radeti de mine...chiar am mari intrebari de subiectele astea si poate ma puteti ajuta voi cu cateva raspunsuri, din moment ce ati luat deja decizia de a deveni mame iar.

Mersi mult si multa sanatate si bafta tuturor.

alexa

Matei Gabriel 24.08.2008 foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arthurana spune:

Ce dulce esti,

Mesajul tau m-a facut sa zambesc. Si e prima data pe ziua asta...
E normal sa-ti pui intrebari.
Eu cred ce toate cele expuse de tine mai sus sunt de fapt probleme reale ale copiilor care au fratiori sau surioare. Este decizia ta daca vrei sa ai un singur copil sau mai multi. Eu sunt singura la parinti, si mi-as fi dorit enorm un frate sau o sora. Dar sunt si copii singuri la parinti care sunt fericiti asa. Poate cu timpul vei putea lua o decizie. Baietelul tau este inca f. micut. Eu una nu ma cred in stare sa am grija de doi bebei asa apropiati in varsta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matildasep spune:

Citat:
citat din mesajul lui AlexaM

Buna fetelor,

Eu am un baietel de un an si cinci luni si ma bate gandul de a-i face o surioara sau un fratior insa nu stiu cum e mai bine. Poat ema puteti ajuta voi.
De ce credeti ca e mai bine sa fie mai multi frati? Oare nu e mai bine sa fie singur? Sa aiba toata atentia parintilor, sa nu fie neglijat (oricat ai incerca este imposibil sa nu neglijezi unul din frati cand te ocupi de celelalt). Oare nu e mai bine sa nu treaca prin geloziile inerente, sa aiba niciodata conflicte ...batai etc
Va rog sa nu radeti de mine...chiar am mari intrebari de subiectele astea si poate ma puteti ajuta voi cu cateva raspunsuri, din moment ce ati luat deja decizia de a deveni mame iar.

Mersi mult si multa sanatate si bafta tuturor.

alexa

unde-s doi puterea creste
In doi, sunt mai iubareti, mai populari, increzatori, protectori, va fi cineva cand le va fi greu, se vor ajuta, dne fereste, vor dona sange....se vor sprijini, familia e mai mare, cand vor avea si ei copii, noi vom avea mai multi nepoti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

o sa raspund si eu la dilema asta, sper sa am timp ca dorm piticii dar s-ar putea sa trezeasca

ceea ce te intrebi tu cred ca se intreaba toate mamele care-si mai doresc un copil........si nu te gandi ca aceste intrebari nu te vor urmari chiar si pe parcursul sarcii a doua! Mi-am dorit f mult si al doilea copil, inca de cand s-a nascut primul . Am ramas insarcinata si in acel moment deja am simtit panica : cum ma voi descurca, sunt sigura ca vreau 2 copii ?, cum va percepe primul pe al doilea, voi iubi la fel de mult pe al doilea? ( eram aproape sigura ca nu! ). In sarcina m-am simtit de multe ori vinovata, ba fata de primul ( ca nu mai pot sa o duc in brate chiar asa mult, ca nu ma mai pot plimba chiar cu orele, ca vomitam, ca uneori imi era rau si nu aveam chef de nimic ), ba fata de bb din burtica ( ma gandeam ca nu o sa-l iubesc la fel, ca nu voi simti la fel, ca nu mai petreceam fiecare secunda din zi gandindu-ma ce face el acolo in burtica, ca aveam ore in care si uitam ca sunt insarcinata ), etc etc

ei bine, pot sa-ti spun doar atat :cand am simtit cum iese din mine, cand l-am vazut in mainile dr la nastere, cand mi l-a dat sa-l pup, am simtit ca viata are un nou sens, ca Da, il iubesc f mult, ca sunt invadata de o fericire maxima. Si toate stresurile mele au disparut ca prin farmec. De parca nu le-as fi avut niciodata. Cu aceeasi infrigurare am cautat patutul lui in sala de bebei cand m-am dus la primul alaptat, mi se parea ca nu mai dau de el. Na, ca si acum m-a luat aceeasi emotie ca atunci cand cautam pe eticheta numele. Sarmaluta mea era acolo in patut si mi se parea ca e cel mai frumos dintre toti, si ma gandeam doar la cum se va uita surioara lui la el. Tot timpul cat am stat in maternitate inima mea era impartita in doua : jumatate acolo la sala de nou nascuti si jumatate acasa la fetita mea care a plans doua zile dupa mine, nu a mancat, nu a dormit ( era prima despartire a noastra).

Sunt f fericita ca sunt femeie, ca am putut si pot simti toate astea, fac parte din mine.

Iar acum, dupa 10 luni, simt ca asa a fost dintotdeauna, nici nu mai stiu cum e cu un sg copil, cum e sa nu fie si EL, iar totul se inmulteste cu 2. Cel mic e topit dupa cea mare, se uita la ea si o asculta fascinat, chiuie cand o vede. Nici nu-mi pot inchipui viata fara amandoi. Pur si simplu. Si mereu zambesc cand vad o dilema ca asta, pt ca si eu am avut-o. Iar acum totul e perfect.

va doresc numai bine, va mai citesc pt ca mereu ma iau aceleasi emotii ca atunci cand eram eu insarcinata cu bb2.

Mami de fetita si de baietel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matildasep spune:

Ce frumos Eseea, sa-ti traiasca si sa te bucuri din plin de ei.
Eu nu mai am nici o dilema, sunt sigura ca ii voi putea iubi pe amandoi in mod egal, dar inca mai am de asteptat ca minunea nr.2 sa apara in viata noastra.
AlexaM, daca D-zeu il trimite pe bb 2, cu siguranta dragoste va fi si pt. el, iar lucrurile se vor aranja de la sine.

Mergi la inceput

Va multumesc mult pentru raspunsuri!! Foarte frumos spus...mai ca mi-au dat lacrimile...

Si eu si sotul suntem aproape hotrarati pt bebe2 insa mai vrem sa asteptam putin...sa fie diferenta intre ei de aprox 3 ani ... ne gandim ca poate asa vor fi mai putine conflicte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamac spune:

Buna fetelor (femeilor!!)

Sper ca sunteti toate bine si cu sperante pentru bb2, daca nu chiar reusite.
AlexaM - intrebarea mea este de ce ti se pare ca este bine sa fie trei ani diferenta intre copii, ai impresia ca primul copil de trei ani se va juca cu cel de cateva luni, eu personal nu cred . Eu am avut frati mai mari decat mine si niciodata nu se jucau cu mine , mai mult nici nu doreau sa mearga pe strada cu mine pentru ca le era rusine ca sunt prea mica in comparatie cu ei . Este adevarat ca diferenta era mai mare ( 9 ani ), dar neintelegerile au continuat si mai tarziu cand m-am facut si eu mare .Pot spune ca nici acum la 26 de ani nu ma inteleg cu ei . Nu am avut acea dragoste de frati despre care se vorbeste atat. De aceea eu vreau sa fac cat mai repede bb2 , ca ei sa se joace impreuna si sa fie cat mai apropiati cu putinta .
In ceea ce priveste conflictele, vor fi intotdeauna intre frati pentru ca este o competitie, viata este o competitie si le va prinde bine spiritul competitiv dobandit din relatia frate -frate .
Nu te mai gandii atat si treci la actiune, anii nu stau in loc pentru nimeni!

Mergi la inceput

Mamac, eu ma gandeam la diferenta de 3 ani in ideea ca la 3 ani ma voi putea eu intelege mai usor cu Matei. El acum inca este alaptat, inca se trezeste de cateva ori pe noapte ( vreo3 ori in nopti bune, tzaspe ori in nopti mai putin bune...) vrea foarte des in brate etc...si nu cred ca pot duce o sarcina foarte ok acum, plus ca sunt convinsa ca acum i-ar fi foarte greu sa inteleaga de ce nu-l pot lua in brate, sau de ce creste burtica lu' mami... Nu stiu daca peste un an va fi mult mai bine, insa cred ca va intelege mult mai multe lucruri decat acum. Plus ca poate va fi (sper) mai tolerant cu fratele sau sora mai mica.

Eu am o sora cu 14 ani mai mica decat mine si cand eram in liciu mergea mereu cu ea in parc...cu prietenii (inclusiv actualul sot pe care il stie la fel de bine cum ma stie si pe mine), si chiar si mai tarziu si chiar si acum merge cu mine in concedii, excursii cu prietenii mei care, evident, sunt mult mai mari decat ea, insa nu a fost niciodata nici o problema. Nu am facut asta din obligatie...pur si simplu nu mi s-a parut corect eu sa merg la munte...de exemplu si ea sa stea acasa...Repet ...nu m-a obligat nimeni...Chiar si anul trecut a mers cu mine, cu sotul si fiul meu in concediu...Cred ca tine mai repede de felul in care interactioneaza intre ei fratii si felul in care este puse problema de catre parinti...si firile lor...sigur...asa ca ma rog la DD sa se inteleaga excelent copiii mei . Eu si sora mea suntem firi total opuse, doar valorile morale le avem la fel ...deh avem aceeasi parinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina16 spune:

Buna fetelor.Eu am un baietel de 10 luni si stau si ma tot gandesc daca sa mai fac un copil sau nu.Eu sunt singura la parinti si nu stiu cum e mai bine.Nu mi-am dorit niciodata sa am frati sau surori dar acum nu stiu daca e mai bine singur sau cu frati.ajutati-ma sa ma hotarasc!
Bafta la bebe nr 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina16 spune:

acum am citit ce au spus mamicile cu 2 copii.dar daca puteti spuneti-mi cum va descurcati cu 2 bebei si... nu apare gelozia?cum va descurcati cand se cearta?ma gandesc ca nu vreau sa fie mereu in competitie unul cu celalalt si ca nu vreau ca primul sa simta ca pierde din dragostea noastra sau ca nu e bagat in seama ca pana acum...nu stiu ce sa fac.

Mergi la inceput