Fiv in Ungaria 85
Raspunsuri - Pagina 8
pamy spune:
LA MULTI ANI!VA DORESC UN AN NOU PLIN DE BUCURII 

Se vede ca au trecut sarbatorile ca ati si trecut la treaba pe forum
.Incet,incet se apropie 25 ianuarie cand trebuie sa merg la Budapesta si v-as ruga sa-mi spuneti daca stiti cum as putea sa dau de un traducator?
va pup
KITTA spune:
Pamyde ce iti trebuie traducator? Aici nu e ca la Szeged, dr. stie engleza, daca stii si tu
si daca mergi la Kaali.
Mirela2da si tu reteta completa. De cand pana cand iei cele 4-6 estromfem - expirate ?![]()
Eu nu am luat de data asta, ca nu mi s-a dat, insa cei de la Viena stiu ca dadeau, dar acolo nu am ajuns la ET ca sa iau.....dar mai mult de 1/zi nu am auzit. Zi-ne si noua cum le iei tu!
Ti le-am retinut
Scris si PM!
dia_na spune:
Fetele care ati fost mai recent in Ungaria cum ati procedat cu asigurarea medicala?
Am auzit de urmatoarele optiuni:
- asigurarea clasica pt statele UE pe perioada respectiva - eu tot asta am facut mereu oriunde am mers in Europa inclusiv in Ungaria
- acord intre RO si HU ca se trateaza reciproc doar pe baza de carte de identitate - dar nu stiu destul despre asta
- card din acela de sanatate de UE care se elibereaza pt 6 luni - azi am incercat sa il rezolv asta, dar la cita lume e la cozi si cu numere si alte chestii, mai bine fac asigurarea clasica ca nu merita asteptarea la cozi
Voi cum ati procedat? Stiu ca se plateste tot la Kaali, dar ma refer la alte posibile incidente, mai ales daca cumva apar probleme la punctie (sau alte neprevazute).
Merci.
mirela2 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui KITTA Pamyde ce iti trebuie traducator? Aici nu e ca la Szeged, dr. stie engleza, daca stii si tu Mirela2da si tu reteta completa. De cand pana cand iei cele 4-6 estromfem - expirate ? Eu nu am luat de data asta, ca nu mi s-a dat, insa cei de la Viena stiu ca dadeau, dar acolo nu am ajuns la ET ca sa iau.....dar mai mult de 1/zi nu am auzit. Zi-ne si noua cum le iei tu! Ti le-am retinut |
4mg / zi din prima zi de ciclu, in z7 merg la eco si apoi imi mai spune ce si cum, dar azi am sunat pe madam Matei care zicea ca sa iau 6mg, ceea ce mi se pare cam exagerat, eu am avut endo bun, dar gandindu-ma ca am facut aspirarea aia si pe ciclul asta vreau sa fac FET, o sa iau 4mg / zi.
mai am si din cel neexpirat
tu cum l ai luat?
mirela2 spune:
kitta merci mult.
m am uitat in prospect si am vazut ca se poate da pana la 4mg/zi.
sper sa fie bine, o sa ma mai documentez, pana imi vine, deja azi e z28, mie imi venea la 28 de zile, sper sa nu intarzie foarte mult.
deja al meu sot nu mai are rabdare, a mai facut azi o spermograma care a iesit si akinezie, oligo severa si pervispermie.
sper din tot sufletul sa rezite congelatii mei.
cine a facut FET poate sa imi spuna daca a facut vrut tratament cu ceva inainte de ET?
samira ma bucur pt tine, o sa fie bine de data asta ai sa vezi.
aaaa, ca era sa uit, un endocrinolog bun pt al meu sot, are cineva?
pupi fetelor
Miha3 spune:
driqn - multumesc mult! Am rezolvat cu ajutorul unei fete cu "sufletel" mare. Iti urez multa bafta si embrionasii sa fie lipiciosi,sa ramana acolo 9 luni. Te pup.
mirela2 - o sa te cheme in ziua 4 - 5 la eco si o sa constate daca ai folicul. Daca ai o sa mearga in continuare pe chestii naturiste de aducere la maturare a foliculului si de ingrosare a endometrului (gynex, royal jelly...). Daca nu ai folicul o sa mearga pe o stimulare usoara dar la care ai nevoie sa te monitorizeze din 3 in 3 zile. La ovulatie ori ovulezi normal ori te ajuta cu ovitrell. Dupa ovulatie o sa te puna sa suni In ziua 3 sau 4 sau 5 in functie de cate zile au embrionii tai. Embrionii se decongeleaza In ziua cand au fost congelati. Daca continua sa se dezvolte o sa te cheme pe la ora 13 - 14 pentru ET. Si de aici totul e la fel. La FET o sa ai mai multe emotii fiind mai multi factori de care depinde totul. Multa bafta! Te pup.
Miha3 spune:
mirela2 - acesta e protocolul de la Szeged. Numai acum am constatat ca tu mergi in Romania. Oricum iti doresc numai bine!
mirela2 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Miha3 mirela2 - acesta e protocolul de la Szeged. Numai acum am constatat ca tu mergi in Romania. Oricum iti doresc numai bine! |
miha merg la szeged
acolo am facut si primul fiv
in rom am facut eco si mi s a spus sa fac monitorizarea.
m a chemat zadori in z9, din cauza asta am intrebat daca pe alte fete le a chemat in alta zi a cm sau a avut parte de vreun protocol anume.
mie mi a spus sa iau numai femibion, nik altceva.
medicul din romania la care am facut aspiratia dupa sarcina oprita mi a spus ca ar fi bine sa iau estrofem ca sa fie endometrul pregatit pt transfer
felicia_ spune:
Mirela,
si mie mi-a zis dr Kovacs ca vom face FET pe ciclu natural, adica fac monitorizarea in tara si cand ajung foliculii la dimensiunea oprima iau Pregnyl/ovitrelle. Am citit pe forumuri despre asta, se pare ca sunt reusite si cu "natural FET" si cu "medicated FET". In mod normal , ar trebui sa fie mai usor decat FV, ca nu mai bagi hormoni in tine, dar pt noi, care facem monitorizarea in alta parte, cred ca o sa fie mai stresant... Tu unde vei face monitorizarea?
Fetelor, va pup pe toate, sa nu va suparati ca scriu doar punctual, cate un raspuns pe ici pe colo, cand ma pricep, adevarul e ca trec printr-o perioada cam gri...
pamy spune:
kitta multumesc de sfat
dar sa stii ca atata engleza stiu cat si ungureste
.Vreau sa merg la primul consult cu traducator ca sa inteleaga ceva Kovacs.Daca nu este traducator la Budapesta o sa duc pe cineva cu mine sa-mi traduca.Eu stau la 5 km de Ungaria dar vroiam noi sa fim mai discreti, adica sa nu stie toata lumea of-ul nostru.Dar o rezolv eu cumva.Sa nu mai zic ca avem cunostinte chiar in Budapesta 
pup fetele fivoase