Scoala vietii ... in doi!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Citat din Stockholm :
"eu provin dintr o familie cu parinti divortati asa ca nu am avut un model in copilarie"

Eu cunosc multe cazuri in care copii din familii cu parinti divortati au casnicii foarte fericite tocmai pentru ca au stiut de ce si cum sa se fereasca, erau deja avizati si foarte important, au fost poate mai atenti in alegerea partenerului. Pe de alta parte si-au dorit cu ardoare caldura unui camin si o familie implinita si s-au concentrat pe asta.

Stiu si copii proveniti din casnicii solide care au esuat lamentabil in relatiile lor, tocmai pentru ca nu erau deloc pregatiti pentru eventuale surprize din partea partenerului, acasa nu constientizasera problemele ce pot aparea intr-un cuplu. Barbatul unei bune prietene a plecat intr-o seara sa cumpere lapte si ... dus a fost. A lasat-o fara nicio explicatie, cu doi copii mici. Problemele lor erau desigur vechi, dar ea nu era constienta de natura sau de gravitatea lor, n-a putut sa le vada! Il simtea distant si preocupat, dar punea totul pe seama serviciului si se gandea ca e doar o faza ce va trece de la sine.

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui stockholm

mie intodeauna barbatii mi s au parut niste chestii utile , caratori de bagaje ,de posete , deschizatori de portiere , aducatori de flori etc .pana cand ma am indragostit si am vazut ca poti vedea si din alta perspectiva mult mai interesanta

despre relatii am invatat din carti :am vrut intodeauna o casnicie sofisticata ,cu multe cadouri , iesiri dese , sex pasional o casnicie in care sa mi se ofere totul
iar eu la randul meu sa ofer mai mult decat totul

Stokholm, asta pare un ideal dintr-un roman din ala ... cu tiraj astronomic... nu vreau sa zic mai mult.
Prestatorul de cadouri si sex pasional trebuie sa aiba un suflet si o minte care sa rezoneze cu ale tale. Trebuie sa aiba o educatie si niste principii care sa-l faca sa vada in tine mai mult decat o felina decorativa pentru care sa-l invidieze prietenii... Iar faza cu "totul" mie imi suna aiurea rau, a abandon din ala teatral.

Te citez in continuare:

"multe cupluri nu pot trece peste egoism , ambitia personala , peste lupta duintre sexe este in trend sa explici la o intalnire cu amicel cum iti tii sotul sub papauc in lok sa afirmi ca ai un sot extraordinar si nemaiponeit ;este trendy sa te plangi de 250 de nimicuri incepand cu sosetele pe care le arunca peste tot si terminanad cu nerespectarea programului de plimbat al cainelui ;este trendy pt ca asta fac 99 la suta din oamenii din jurul nostru si automat consideram ca facand acelasi lucru ne integram in societate

societatea in care traim ne a invatat ca o femeie adevarata se plange indif cat de bien ii este intr adevar , se plang si divele si atunci noi femeile normale de ce nu ?apoi este mult mai usor sa te autovictimizezi fara sa faci ceva decat sa dai un pumn in masa si sa zici stop si de la capat altul al rand "

Daca alegi bine de la inceput si nu dupa cadouri si sofisticarii, nu-i nevoie sa-ti tii sotul sub papuc, ca nu e o lupta care pe care, o ciocnire de orgolii desarte. Dar daca pe al doilea il alegi dupa aceleasi criterii, poa' sa fie si 100 la rand ca tot degeaba, dai cu capusorul de acelasi prag si te miri ca-ti ies cucuie!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Olympia, e foarte frumos subiectul.
Citind pe aici eu trag concluzia ca gradinaresele stiu cel mai bine.

Lume multa, oameni putini

Ramona, ma bucur ca-ti place.
Tu nu ne dezvalui niciun secret, cat de mititel, despre cum iti ingrijesti "gradina"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Gradina asta (la fel ca si cealalta) este "a work in progress".
Citind ce ai scris tu la subiect am realizat ca la fel am incercat si eu sa ma informez, desi la vremea respectiva n-am constientizat ca ma pregatesc in vreun fel pentru ceea ce urma sa fie.
Privind in jurul meu am vazut mai mult exemple de "asa nu", dar am cules si exemple pozitive de pe unde s-a putut.
M-am indragostit cu inima si am ales cu capul. So far so good!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Bird, sunt atatea exemple ca nu stiu de unde sa incep.
Nu vorbeam de mine , ca sunt ca si tine , foarte pretentioasa.
Sa-ti dau un exemplu : mama-mea avea o prietena buna , studenta la medicina , foarte ambitioasa si desteapta. Tipa aia s-a "cuplat" cu un grec , coleg cu ea. Au fost impreuna pana au terminat facultatea si s-au mutat impreuna la el in Grecia. Ea a invatat limba , si-a dat diferentele si le-a luat cu 10 . S-a apucat de profesat, au facut o fetita frumoasa. Omul a divortat. Ghiciti pt. cine.
A lasat-o pt. o chelnerita de 20 de ani pe care a intalnit-o la nu stiu ce bar . Si e casatorit cu aia.
Alt exemplu sunt toate femeile batute care stau in continuare cu idiotul repectiv pt. ca "il iubesc".
Alt exemplu : barbatul X lucreaza. Se incurca cu femeia Y. In asa hal incat ii cumpara masina , ii cumpara o afacere, toata lumea stie ca ei sunt impreuna, ii cumpara silicoane si tot ce vrei. Frumos , dar barbatul este casatorit de peste 20 de ani . Sotia stie de aceasta "aventura" si totusi sta cu el .
Alt barbat , tot X , de vreo 32 de ani , casatorit , se incurca si l cu o femeie Y si cu alta femeie Z , ambele de la servici , ambele se stiau. Cand se vedeau la lucru se injurau una pe alta.
Cand erau in toiul unui scandal afara si se porcaiau ele 2 disputand barbatul , apare sotia lui. incepe si ea sa se certe.
Ambii barbati X au fost "parati" de sotiile lor la sefii lor , evident fara nici un rezultat

Primul barbat X traieste cu amandoua , al doilea barbat X doar cu sotia si una dintre amante la care locuieste din cand in cand. Adica se plimba cu ea pe strada tinandu-se d mana , doarme la ea samd.

Alt exemplu: barbat in varsta de vreo 60 de ani , casatorit , cu baiat de peste 30 de ani plecat in strainatate si cu o amanta , asistenta sa personala de la lucru , cu care are un copil de 8 ani .
Craciunul si sarbatorile se fac in familie : sotia , amanta , copilul mic si poate si copilul mare , in functie de programul lui.

Cum sa spuneti ca dragostea nu e oarba si nu prosteste oamenii?

Stockholm, depinde de cum se inteeg parintii. Si ai mei sunt divortati , dar nu e povestea clasica post-divort, de-aia am avut de invatat multe.
Si nu stiu ce e cu procentele exagerate ca 99% din oameni se plang de partener , pai zau ca nu m-am plans niciodata si daca am ceva sa-i spun ii spun lui.

***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/

http://freecycletm.ecosapiens.ro/

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.4animals.ro/ajuta.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Imi place subiectul, chiar daca nu exista o reteta general valabila pentru a face ca pe rose viata in doi, poate reusim sa punem cap la cap cateva idei!

Eu consider ca sunt importante:
- caracterul partenerilor,
- experienta de viata,
- respectul,sinceritatea,
- capacitatea de adaptare,
- COMUNICAREA,
- situatia materiala zic ca nu este de neglijat ( multi se inteleg cat au si nu se inteleg cand nu mai au etc...)

Scrisesem comunicarea de doua ori , asa ca am editat- deci clar comunicarea este importanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Eu cred ca este o capcana sa incerci sa inveti despre relatii privind in jur. Pentru mine personal, model de relatie=idee preconceputa despre relatie, si asta nu poate sa lucreze decat in defavoarea ta. De ce nu poti invata nimic privind in jur? Pentru ca fiecare relatie este unica, si unicitatea ei vine din unicitatea celor 2 parteneri implicati.

Subiectul este generos, dar am sa ma limitez la cum as aborda eu problema cu fetele mele. Le-as incuraja sa experimenteze cat mai mult, sa se implice emotional la maxim in orice relatie, fara teama si rezerve dar cu ideea ca intr-o relatie se sta atata timp cat esti fericit si ca atata timp cat la sfarsitul unei relatii ai mai invatat ceva despre tine si despre oameni (caci prin intimitatea unei relatii ajungi cu adevarat sa cunosti un om la un nivel mult mai profund decat vei cunoaste prieteni, familie, etc) atunci ai castigat enorm, chiar daca omul respectiv a disparut cu totul din viata ta. Important este plusul pe care relatia l-a adus pe planul evolutiei tale. Deci abordarea trebuie sa fie curajoasa si deschisa atat la intrarea intr-o relatie cat si la iesirea din ea. Si astfel, sper ca la varsta la care se va pune problema unei familii (familie=copii) fetele sa fie coapte, sa fie ajunse la un niel de autocunoastere care sa le impinga spre cea mai buna alegere a partenerului. Cand te cunosti, cand personalitatea ta este formata in liniile ei cele mai mari (inteleg ca in jur de 25 de ani), atunci ai cele mai bune sanse sa stii si sa gasesti ceea ce iti trebuie cu adevarat. Si cat timp nu ai copii iti poti permite sa inveti din greseli. Privind acum in urma pot sa spun ca a fi tanar si fara copii este un moment al vietii care trebuie exploatat la maxim. Dupa ce ai un copil nu mai este loc de greseli (vorbesc de idealuri aici). Daca regret ceva privind in urma, este o singura relatie, una care a durat prea mult...ce inseamna prea mult?...mai mult decat am putut fi fericiti unul cu altul, mai mult decat ar fi fost ceva de invatat despre sine si despre celalalt...si in cee din urma a devenit toxica si distructiva. Nu mi-a lipsit niciodata curajul de a incepe o relatie dar pe atunci imi lipsea curajul de a iesi din una. A trebuit sa invat ca orice sfarsit e un nou inceput. Bine ca am facut greseala asta doar o data si nu am pierdut decat vre-o 2 ani. Bine ca a fost un capitol al vietii mele inceput devreme si neamanat artificial, astfel incat acum pot sa fiu si o mama tanara dar si o femeie cu multa experienta de viata in spate.

Ideea de baza ar fi: pana la a avea copii cunoaste-te pe tine, nu-ti fie teama sa traiesti din plin, permite-ti sa risti, nu cauta garantii. E cel mai bun mod de a te cunoaste si de a cunoaste viata. O relatie nu deschide doar o poarta catre un suflet, o relatie e o viata in sine. O alta relatie e o alta viata. In ziua in care decizi sa fi parinte e musai sa fi om nu copil la randul tau. Nu mai este loc de inocenta, de cautari, de nesiguranta, de a te lasa influentat de altii, de a cauta confirmarea celorlalti.

Mergi la inceput

Xio, un barbat poate lasa o doctorita pentru o chelnarita pentru un milion de motive, desi din afara pare o mare prostie! Chelnarita poate fi mai calda, mai intelegatoare, poate chiar mai simpatica si mai vesela, sau mai potrivita cu el la pat. Exemplul dat de tine arata ca oamenii aia nu se cunosteau suficient (si aici zic si de autocunoasterea de care pomenea Accept) pentru a sti ce asteptari au unul de la celalalt.

Si tipul de care pomeneam eu, cel care a plecat dupa lapte, s-a dus la cea mai urata femeie de pe planeta, jur! N-a stat cu ea, a fost doar un refugiu temporar, dar acolo s-a simtit el in siguranta. Nu s-a mai recasatorit iar fosta nevasta creste singura copiii, abia scoate de la el banii de pensie alimentara. Omul parca si-a sters cu buretele mai mult de 10 ani din viata, el stie de ce, eu zic ca nu era destul de matur si de echilibrat emotional pentru rolul de sot si tata.

Cand am spus ca poti invata despre viata de cuplu, privind in jur, nu inseamna ca cineva copiaza modele. Ci ca le studiaza si invata sa descifreze diferite semnale pe care si le transmit constient sau nu partenerii, pe care ei le receptioneaza mai mult sau mai putin, dar care pot spune multe unui observator interesat. A copia modele inseamna a te minti pe tine, a-ti neglija propriile nevoi inlocuindu-le cu unele false, a-ti conditiona fericirea de felul in care te percep altii si a o mima... De aici si contradictiile care apar mai tarziu si se razbuna. Vezi doctorita si chelnarita, date ca exemplu de Xio.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Omul parca si-a sters cu buretele mai mult de 10 ani din viata, el stie de ce, eu zic ca nu era destul de matur si de echilibrat emotional pentru rolul de sot si tata.

Cred ca o asemenea atitudine fata de trecut apare atunci cand ai senzatia ca ti-au trait altii viata. Eu am mai spus la un alt subiect ca intotdeauna (fara a nega existenta exceptiilor) femeia decide. Si multi barbati ajung sa traiasca ca dusi de val, se trezesc uneori dupa 10 ani casatoriti si cu copii ca dintr-un vis. De aceea femeia este cea care trebuie sa aiba mare grija cu cine face un copil. Este cazul aici sa-ti folosesti la capacitate maxima ratiunea. Daca sentimentele sunt inca in faza aceea orbitoare e bine sa astepti sa se limpezeasca apele. Pentru ca intr-o buna zi barbatul se trezeste. Si fie observa ca este norocos privind zambind la copiii care se joaca pe langa el si simtind ca viata pe care o duce i se potriveste ca o manusa, fie se intreaba uimit oare cum o fi ajuns acolo si are senzatia ca cineva i-a jucat o festa. Toate astea se aplica atunci cand cei doi au cam aceeasi varsta atunci cand se iau, respectiv sunt tineri. Foarte probabil ca un barbat iesit dintr-o casnicie sa stie pe viitor ce vrea sau macar ce nu vrea.

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Cand am spus ca poti invata despre viata de cuplu, privind in jur, nu inseamna ca cineva copiaza modele. Ci ca le studiaza si invata sa descifreze diferite semnale pe care si le transmit constient sau nu partenerii, pe care ei le receptioneaza mai mult sau mai putin, dar care pot spune multe unui observator interesat. A copia modele inseamna a te minti pe tine, a-ti neglija propriile nevoi inlocuindu-le cu unele false, a-ti conditiona fericirea de felul in care te percep altii si a o mima... De aici si contradictiile care apar mai tarziu si se razbuna. Vezi doctorita si chelnarita, date ca exemplu de Xio.

Sunt perfect deacord cu tine. Si mie imi place sa privesc in jur, imi place sa observ, sa analizez, si imi place sa cred ca din asta ma imbogatesc cu ceva. Si totusi cand ajung in fata unei probleme personale de cuplu parca nu pot sa aplic nimic din teorie. Ma ajuta intotdeauna experienta personala. Restul tine poate de o oarecare cultura generala a relatiilor, sa pot sa sustin si eu o conversatie despre asta fara sa fiu nevoita sa ma refer doar la persoana mea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui accept92

[quote]citat din mesajul lui olympia

Omul parca si-a sters cu buretele mai mult de 10 ani din viata, el stie de ce, eu zic ca nu era destul de matur si de echilibrat emotional pentru rolul de sot si tata.

"Cred ca o asemenea atitudine fata de trecut apare atunci cand ai senzatia ca ti-au trait altii viata. Eu am mai spus la un alt subiect ca intotdeauna (fara a nega existenta exceptiilor) femeia decide. Si multi barbati ajung sa traiasca ca dusi de val, se trezesc uneori dupa 10 ani casatoriti si cu copii ca dintr-un vis. De aceea femeia este cea care trebuie sa aiba mare grija cu cine face un copil. Este cazul aici sa-ti folosesti la capacitate maxima ratiunea. Daca sentimentele sunt inca in faza aceea orbitoare e bine sa astepti sa se limpezeasca apele. Pentru ca intr-o buna zi barbatul se trezeste. Si fie observa ca este norocos privind zambind la copiii care se joaca pe langa el si simtind ca viata pe care o duce i se potriveste ca o manusa, fie se intreaba uimit oare cum o fi ajuns acolo si are senzatia ca cineva i-a jucat o festa. Toate astea se aplica atunci cand cei doi au cam aceeasi varsta atunci cand se iau, respectiv sunt tineri. Foarte probabil ca un barbat iesit dintr-o casnicie sa stie pe viitor ce vrea sau macar ce nu vrea."

Stii care e culmea? Ca el era binisor mai mare ca ea si cu mai multe relatii la activ... Nu "crescuse" insa interior destul. Au venit copiii, iar el se implica destul de putin in cresterea lor, era prea "ocupat" cu jobul, am pus ghilimele ca avea si alte ocupatii alaturi de una sau alta din subalterne... Cand si-a pierdut postul si n-a mai putut sustine financiar famila, a cazut atat de rau incat n-a mai suportat situatia in care ajunsese si a abandonat totul. In loc sa caute sprijin si motivatie in familie pentru a o lua de la capat, a abandonat totul, fara explicatii, a disparut din viata lor. Si nici nu si-a mai revenit dupa esec, nici macar profesional...
Cred ca lui ii placea sa se simta puternic, sef, cand n-a mai fost asta, nu s-a mai simtit nici macar barbat si si-a luat campii si a regresat atat incat acum duce o viata de zi pe maine. Nu-si mai asuma nici macar un simulacru de relatie cu proprii copii, poate crede ca-si pedepseste cumva si fosta nevasta in felul asta.

Mergi la inceput