Scoala vietii ... in doi!
Raspunsuri - Pagina 2
maru spune:
my 2 cents:
n-am fost de acord sa ma casatoresc cu X ca avea bani, avere de la parinti, cu Y ca avea facultatea facuta la B, sau mai stiu eu ce alte motive.
m-am maritat cu cel ce inima mea a zis ca e pentru mine. Si e pentru mine, nu pentru gustul mamei sau a vecinelor catze de pe scara!
asta acu 20 de ani...
m-am maritat cu cel pe care mi-l imaginam cu ghiocei la urechi, in stare sa ma trezesc atitea amar de dimineti fara sa ma intreb ce naiba caut eu langa unul ca el, care sa imi placa si la costum si in trening transpirat intr-un tricou rupt, lucrand in gradina (n-am avut sansa de tricou rupt, ca asta ar iesi la camasa in gradina la strans frunzele/tuns iarba)
apoi dupa ce am zis eu ca asta e alegerea mea si I stand by it, am ales sa imi respect omul de langa mine. Sa il tratez cum mi-ar place sa ma trateze. Nu imi iese asta mereu, ca na, noi ii dresam pe ei, ei ne dreseaza pe noi, iar eu am asa un streak my salbatic...
Urmaream in seara de revelion baietii de la blue collar, si unul din ei zicea ceva cam asa:
nevestele ne dreseaza: am realizat asta dupa vreo 6 ani cand intr-o seara citeam amandoi in pat iar ea a zis: mi-e cald. Eu m-am ridicat din pat si am deschis ventilatorul din tavan. Venind inapoi in pat am realizat ca de fapt am facut asta inconstient, ca nici nu a fost nevoie sa ma roage sa deschid ventilatorul. Imi si imaginam ca o sa o sune pe soacra-mea imediat dimineata sa ii zica ca a reusit sa ma dreseze. (am sa caut sa pun linkul pe youtube, nu am gasit exact momentul asta)
acu ca am facut bine ca am ales cu inima si cu mintea? nu stiu. DAr in momentul in care am zis hai sa ne legam la cap eram fara obligatii, fara tinichele de coada.
Ca au fost momente in care i-as fi dat cu o tigaie in cap? si viceversa, for sure!
Ca au fost momente si vor mai fi in care mor de dragul lui? Normal!
El e carja mea, eu sunt cicalitoarea lui... Dar sper sa mai avem inca 19 ani impreuna
maru spune:
revin ca realizez ca am fost cam off topic:
de unde invatam cum sa ne comportam?
am incercat sa nu am o casnicie ca a lor mei, ci mai mult ca a socrilor. Am vrut calm, am vrut relaxare.
As fi vrut sa ma invete cineva mai in detaliu, poate multe le-as fi facut diferit. Si acum mai am multe de invatat.
Ma uit in jur si incerc sa duc mai departe ce am inceput acu....multi ani!
olympia spune:
Liliana, ai dreptate cu libertatea de decizie, asta daca exista exercitiul ei... Cineva obisnuit sa-si asume alegerile facute nu se lasa influentat major, si-si asuma si consecintele.
Sunt insa persoane care vor sa fie bine si cand nu e, sunt prea speriate de a se confrunta cu o realitate neplacuta si de a o gestiona. Astea vor accepta din ce in ce mai mult din ceea ce nimeni n-ar trebui sa accepte niciodata, numai din teama de singuratate, sau de gura lumii, sau pur si simplu de a recunoaste ca au ajuns intr-o situatie ingrozitoare.
Xio, eu cred ca in functie de foarte multi factori ce tin de modul in care ne formam, nu putem iubi asa cum zici tu orbeste, decat atunci cand suntem necopti. Pentru ca iubirea sanatoasa implica si admiratie si respect, pe langa acea "chimie speciala"... ori astea toate impreuna nu se regasesc usor. Din punctul meu de vedere implica si reciprocitate si aici e si mai rar
Tala, eu tin minte ca prin primara "iubeam" nici mai mult nici mai putin decat trei baieti deodata! si distractia suprema era sa le comunic ordinea preferintelor prin biletele in care desenam un podium cu locurile 1,2,3 si initialele lor. Aveam o gasca de fete cu care ne hlizeam pe tema asta si cred ca la trei zile schimbam clasamentul! Partea buna a experientei cu pricina e ca aveam o parere buna despre mine si criterii de evaluare, care or fi fost alea(?!)- note, felul in care se purtau cu fetele, performante la sport...
Acum fiica-mea de sapte ani are la suflet un baietel de clasa a patra, caruia ii face desene cadou zilnic si care e "iubit de toate fetele". Il astepta la usa clasei si se lipea de el ca o ventuza. A durat ceva pana s-o lamuresc ca e mult mai bine sa astepte pana ce vine el la ea si atunci chiar sa se prefaca un pic indiferenta. Lucram inca la capitolul asta ... Incerc sa-i spun si ca daca intr-o zi el n-o s-o mai placa asa de tare , nu-i niciun bai, ca va cunoaste precis un alt cavaler si mai grozav!
Pene colorate... cate putin din toate!
olympia spune:
Maru, voi 19 si noi 22 de ani...
Multi inainte!
Mi-am amintit de o urare facuta la nunta de o prietena: "Sa aveti o casnicie ca a parintilor mei, cu tunete si fulgere! Cu uragane, daca e nevoie!"... am ramas masca. Apoi ne-a spus si cate zeci de ani aveau oamenii aia impreuna. Tot n-am prea inteles decat mai tarziu, cand am trecut prin prima furtuna. Ideea e sa nu lasi lucruri nelimpezite, chiar daca pentru asta e nevoie de o ploaie zdravana. Sa nu te temi sa pui degetul pe rana, sa lamuresti totul ca sa poti merge mai departe, curat.
Pene colorate... cate putin din toate!
liliana83 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia eu cred ca in functie de foarte multi factori ce tin de modul in care ne formam, nu putem iubi asa cum zici tu orbeste, decat atunci cand suntem necopti. Pentru ca iubirea sanatoasa implica si admiratie si respect, pe langa acea "chimie speciala"... ori astea toate impreuna nu se regasesc usor. Din punctul meu de vedere implica si reciprocitate si aici e si mai rar |
total de acord
edit ca nu selectasem corect
Tala spune:
citat din mesajul lui olympia Maru, voi 19 si noi 22 de ani... Multi inainte! Mi-am amintit de o urare facuta la nunta de o prietena: "Sa aveti o casnicie ca a parintilor mei, cu tunete si fulgere! Cu uragane, daca e nevoie!"... am ramas masca. Apoi ne-a spus si cate zeci de ani aveau oamenii aia impreuna. Tot n-am prea inteles decat mai tarziu, cand am trecut prin prima furtuna. Ideea e sa nu lasi lucruri nelimpezite, chiar daca pentru asta e nevoie de o ploaie zdravana. Sa nu te temi sa pui degetul pe rana, sa lamuresti totul ca sa poti merge mai departe, curat. Pene colorate... cate putin din toate! |
multi inainte fetelor!
si, Olympia, e urare interesanta si sanatoasa. Acu' ma duc sa trag o mica cearta cu al meu, dar chiar cred ca-i sanatoasa (bine, nu prea de pus in aplicare de fata cu copiii)
mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!
bird70 spune:
citat din mesajul lui XIO Olympia , zau ca nu alegem de cine ne indragostim Dragostea nu e rationala, de-aia si vezi atatea exemple variate. IUbesti o pers. si gata , ce poti face este sa hotarasti daca ramai cu ea sau nu . E trist daca il iubesc pe Xulica batausul care la fiecare 2 zile imi da un pumn de control , dar pot alege sa plec , sa-l uit si sa fiu cu altcineva. |
Eu cred ca educatia pe care o primim si standardele personale sunt vitale in alegerea persoanei de care ne indragostim. Eu nu as putea sa ma indragostesc de un bataus de exemplu pentru ca eu vad un astfel de barbat ca slab, penibil si nicidecum sexy. Mie imi plac barbatii foarte inteligenti, calmi, ambitiosi, puternici spiritual. Nu sunt atrasa decat de genul asta de barbat, restul ma lasa indiferenta. Nu pot sa ma imaginez tanjind dupa un barbat stupid, nesigur pe el, care nu e in control asupra emotiilor lui. DAAAAR, am avut un prieten (nu iubit) care avea toate calitatile pe care le admir la un barbat si in plus arata si foarte bine. Eram (si suntem in continuare) prieteni buni dar nu m-am simtit atrasa de el, l-am simtit ca pe un frate. Nu am putut sa-mi explic niciodata de ce. Apoi l-am cunoscut pe sotul meu si mi-am pierdut interesul pentru restul barbatilor .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
Deus spune:
o parte dintr-un interviu interesant...
" - Unii nu mai cred in familie si in viata de cuplu pe termen lung. Ce-i puteti sfatui?
- In primul rand, sa deschida ochii mari in momentul in care aleg partenerul de viata. Sa nu mai faca casatorii pripite, cu dragoste la prima vedere, cand copiii sufera apoi. Caci fara copii, eu nu concep familia. Daca lucrurile se strica, este vina amandurora ca nu au facut o alegere buna. Si lucrurile degenereaza. Sa-si ia timp sa vada cu cine se casatoresc. Cand ne-am hotarat sa traim impreuna, eu si sotia mea rezolvaseram toate conflictele. Inainte ne mai certam, ne mai harjoneam. Acum am 58 de ani de casatorie continua si armonioasa. Si pot sa va spun ca secretul acestei armonii este concesia. Nici o relatie nu e perfecta de la inceput. Noi o facem perfecta, stiind sa lasam unul de la altul, pentru o armonie rara."
Ovidiu Bojor
daca intr-o zi viata iti intoarce spatele...prinde-o de fund!
http://oscarfriends.wordpress.com/
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
putere...pentru cine crede ca nu mai poate!
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
stockholm spune:
eu provin dintr o familie cu parinti divortati asa ca nu am avut un model in copilarie
de fapt nu am fost niciodata tipul de femeie ce are ca scop in viata casatoria ,preferam sa fac chestii mult mai interesante :sa citesc , sa ma duc la cursurile de balet , sa ascult muzica buna etc
mie intodeauna barbatii mi s au parut niste chestii utile , caratori de bagaje ,de posete , deschizatori de portiere , aducatori de flori etc .pana cand ma am indragostit si am vazut ca poti vedea si din alta perspectiva mult mai interesanta
despre relatii am invatat din carti :am vrut intodeauna o casnicie sofisticata ,cu multe cadouri , iesiri dese , sex pasional o casnicie in care sa mi se ofere totul
iar eu la randul meu sa ofer mai mult decat totul
cred ca oamenii gresesc in relatiile lor in primul rand pt ca isi planifica viata prea mult timp si prea in detaliu iar in momentul in care incep o viata de familie apar diverse probleme pe care nu le au luat in considerare si carora nu stiu sa le faca fata
apoi peste 80 la suta din oameni considera ca o casnicie reprezinta un contract de munca :muncim sa fie curat luna , muncim sa luam casa , muncim sa luam masina , muncim , muncim , muncim ;iar in valtoarea asta a muncii fara de final uita savoarea unui film bun , a unei prajituri deosebite , uita sa aiba grija de sufletul lor
majoritaea se inhama la o munca fara sfarsit sperand ca atunci cand se va sfarsi aceasta munca atunci vor fi fericiti , din nefericire cand munca se sfarsesteconstata ca nu s fericiti nici pe departe
multe cupluri nu pot trece peste egoism , ambitia personala , peste lupta duintre sexe este in trend sa explici la o intalnire cu amicel cum iti tii sotul sub papauc in lok sa afirmi ca ai un sot extraordinar si nemaiponeit ;este trendy sa te plangi de 250 de nimicuri incepand cu sosetele pe care le arunca peste tot si terminanad cu nerespectarea programului de plimbat al cainelui ;este trendy pt ca asta fac 99 la suta din oamenii din jurul nostru si automat consideram ca facand acelasi lucru ne integram in societate
societatea in care traim ne a invatat ca o femeie adevarata se plange indif cat de bien ii este intr adevar , se plang si divele si atunci noi femeile normale de ce nu ?apoi este mult mai usor sa te autovictimizezi fara sa faci ceva decat sa dai un pumn in masa si sa zici stop si de la capat altul al rand
plus ca daca zici stop si de la capat altul la rand ai putea fi considerata o femeie cu anumite moravuri de catre oamenii din jurul tau si noi suntem asa de preocupati sa dam bine in societate incat ne sacrificam viata , fericirea pt o himera....
poate ar fi mai bine sa dam atentie mai multa dragostei sa lasam nimicurile la o parte , sa nu ami incercam sa dam bine in diverse situatii , sa nu mai recunoastem doar din gura ca avem anumite greseli ci sa iincercam sa le si indreptam .....
Ramona J spune:
Olympia, e foarte frumos subiectul.
Citind pe aici eu trag concluzia ca gradinaresele stiu cel mai bine.