Manipularea copilului
Raspunsuri - Pagina 3
Marox spune:
Mie imi pare rau de situatie si cred sincer ca suferi foarte mult. La fel si copilul.
Nu pot sa-ti spun sa te pui in locul fostului sot, insa am sa incerc sa ma pun eu. Deci: fosta mea sotie se recasatoreste, mai are un copil + 2 ai actualului sot. Si vrea sa plece in Canada, la nspe mii de km...iar eu nu-l mai vad pe singurul meu copil decit o data (?!!!) pe an, iar peste citiva ani poate nici n-o sa mai vrea sa discute cu mine la telefon pt ca nu vorbesc engleza/franceza ca el. Pai, sorry, dar si eu as incerca sa-l "cumpar" pe copil, sa nu-l pierd.
Imi cer scuze daca te-am ranit, eu vad situatia din exterior si doar din ceea ce ne-ai spus, poate ca era un sot violent, alcoolic, afemeiat, dar de astea nu am tinut cont. Ma refer strict doar la ceea ce as simti daca as fi pe cale sa-mi pierd definitiv copilul pt ca mama a decis pt el ca e mai bine sa traiasca fooarte departe de tatal natural (nu spun ca plecati in mod intentionat, ca sa-l desparti pe ex de copil !)
Mediajust spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Elle_seb
Deci nu sunt eu nebuna... Multumesc, o sa-l castig, grija mea este insa ca el o sa-l tarnaie atat cat o sa poata, cum a facut si cu procesul de divort. Elle _ www.immunocalromania.blogspot.com/" target="_blank">Pentru un sistem imunitar puternic |
Vezi partea buna a lucrurilor: daca va cere reincredintarea minorului (eu daca as fi avocatul lui si as vrea sa tergiversez, asta as face) bucura-te ca e prea mic sa fie chemat la ascultare. Dincolo de faptul ca nu e o bucurie pentru nimeni (chiar daca este in camera, nu in sala), mai exista judecatori foarte atenti la raspunsul copilului.
Asa ca, vezi partea plina!
Succes!
ruxij spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Marox Pai, sorry, dar si eu as incerca sa-l "cumpar" pe copil, sa nu-l pierd. |
Pai da, dar "cumparatul" asta face rau copilului. E dreptul lui sa nu vrea sa dea copilul, dar nu inveninarea copilului impotriva mamei e solutia.
andacos spune:
Mediajust,daca el nu-i da semnatura,Elle din pacate nu poate löua copilul cu ea!Exista vreo procedura legala ca sa poata lua cu ea copilul chiar si fara acordul tatalui?
Acum imi aminmtesc ca am mai discutat la un subiect cu Elleseb despre problema asta si-mi pare tare rau ca din pacate aici s-a ajuns!
Este cumplit ca mama sa nu-tzti potzi lua copilul cu tine(indiferent citzi ai avea),Marox are si ea insa dreptate!
Acum...daca si el vrea SINCER copilul(deci fara sa punem la socoteala ca vrea sa te sicaneze)cum s erezolva legal problema?Ce motive ar putea invoca sa i se acorde lui custodia?
este tare greu...si-mi pare tare rau ca n-ai reusit sa ajungi la un acord cu el,sa mearga totul repede si fara probleme!
Dana
andacos spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ruxij
Pai da, dar "cumparatul" asta face rau copilului. E dreptul lui sa nu vrea sa dea copilul, dar nu inveninarea copilului impotriva mamei e solutia. |
Pai probabil ca se gindeste ca daca va fi copilul intrebat(asa cum am intzeles din postarea lui Mediajust)sa fie sigur ca va opta pentru el!
Pacat ca nu se urmareste interesul copilului!
Dana
ruxij spune:
Nu se intreaba decat dupa zece ani parca. Poate o sa incerce sa tergiverseze pana face copilul 10 ani? Se poate tergiversa asa mult?
andacos spune:
| citat din mesajul lui ruxij Nu se intreaba decat dupa zece ani parca. Poate o sa incerce sa tergiverseze pana face copilul 10 ani? Se poate tergiversa asa mult? |
Si eu sunt curioasa cum se poate rezolva legal problema!
Dana
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui andacos Mediajust,daca el nu-i da semnatura,Elle din pacate nu poate löua copilul cu ea!Exista vreo procedura legala ca sa poata lua cu ea copilul chiar si fara acordul tatalui? Acum imi aminmtesc ca am mai discutat la un subiect cu Elleseb despre problema asta si-mi pare tare rau ca din pacate aici s-a ajuns! Este cumplit ca mama sa nu-tzti potzi lua copilul cu tine(indiferent citzi ai avea),Marox are si ea insa dreptate! Acum...daca si el vrea SINCER copilul(deci fara sa punem la socoteala ca vrea sa te sicaneze)cum s erezolva legal problema?Ce motive ar putea invoca sa i se acorde lui custodia? este tare greu...si-mi pare tare rau ca n-ai reusit sa ajungi la un acord cu el,sa mearga totul repede si fara probleme! Dana |
Nu, nu exista decat situatii total exceptionale, care nu intra in discutie aici si sa dea Dumnezeu sa nu intre pentru nimeni!
Eu am vrut sa-i arat Ellei ca nu este atat de neagra situatia, si ca aceasta atitudine nu va avea urmari legale (de restul nu discut, va sti cu siguranta sa le gestioneze cand se vor linisti peste mari si tari).
Daca pe mine ma intrebi ce ar putea invoca - teoretic fix aceleasi lucruri pe care le poate invoca si mama, dat fiind ca drepturile sunt egale.
In plus, argumentul "dezradacinarii", plecarii care i-ar face rau copilului - cu un avocat abil poate merge la nici prin cap nu-ti trece ce (evaluari psihologice, ale capacitatii de adaptare intr-un mediu nou/ostil, expertize ale starii de sanatate care sa dovedeasca ca zborul/clima nu-i fac bine copilului etc. - expertize contestate si contraexpertize), dovezi clare ale modului de viata acolo - de ex., concret unde va sta, contractul de inchiriere/proprietate, cat va castiga, din ce va trai, unde si cum - intrebari la care poate nu exista raspunsuri clare in acest moment (nu stiu in ce conditii pleaca Ella - dar varianta de tipul "nu avem contract, vom sta la un var pana ne gasim" ar putea fi speculata de cealalta parte.
In fine, astea-s dintre mizeriile care se pot derula, eu sper ca nu se ajunge acolo numai si pentru ca inseamna timp si bani pierduti.
Oricum, nu se poate tergiversa la infinit, instanta se va pronunta intr-un fel sau altul, si este greu de crezut ca nu favorabil mamei.
Eu sper ca avocatul sa fie unul serios, care isi stie si isi face bine treaba, iar tatal sa inteleaga ca baiatului cu mama ii este cel mai bine, si sa ne scrie curand Ella din tara noua, bucuroasa.
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui ruxij Nu se intreaba decat dupa zece ani parca. Poate o sa incerce sa tergiverseze pana face copilul 10 ani? Se poate tergiversa asa mult? |
Nu, exclus.
maru spune:
Tu nu poti lua copilul in Canada fara acceptul lui! Esti pregatita sa pleci fara baiat?
Ce sa iti zic, usor nu o sa iti fie, si ma gandesc ca nici o suma de bani nu o sa il convinga sa renunte la copil pentru ani buni de zile...
Nu vreau sa continui pentru ca nu vreau sa te demoralizez...
| citat din mesajul lui Elle_seb Maru, la ce fel de necazuri te referi? Elle _ www.immunocalromania.blogspot.com/" target="_blank">Pentru un sistem imunitar puternic |