Manipularea copilului
Raspunsuri - Pagina 4
lara_c spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Elle_seb Am incercat. Si mi-a spus ca-s nebuna. Ca el i-a castigat copilului dragostea neconditionat, iar eu i-am cumparat-o cu jucarii (in conditiile in care nu i-am mai luat jucarii de nu-stiu-cand, se joaca cu cele vechi de cativa ani, de Mos Craciun i-am luat un set de pompieri cu cateva masinute de plastic si cativa pompieri. Cand m-am dus la el sa-l iau, sa pic jos nu alta. Dormitorul lui ta-su full de jucarii, care mai de care mai scumpe, carti, albume, DVD-uri, etc, de Mos Craciun i-a luat o pista cu masini de curse electrica, cu 2 telecomenzi, jucarie care ocupa la el jumatate de sufragerie!). Si nu ar fi asta asa o mare problema (desi diferenta e maricica referitoare la jucariile pe care le are acasa si cele pe care le are acolo), problema cea mare e faptul ca nu stiu ce se intampla in casa aia cat sta copilul meu acolo, ca-i iau mereu dat peste cap. La telefon nu vrea sa vb cu mine, ma duc acolo se ascunde, nu vrea sa plece cu mine, nu vrea sa urce in masina, mi-a zis ca el vrea la tati sa se muta si ca nu mai vrea sa mai plece cu mami in Canada si alte lucruri asemeni. Elle _ www.immunocalromania.blogspot.com/" target="_blank">Pentru un sistem imunitar puternic |
Cum adica nu se compara ce are acasa cu ce are ACOLO?
Tatal lui ii cumpara jucarii pe care le pastraza la el acasa?
Indiferent cat de des viziteaza copilul jucariile sunt ale lui, si le ia acasa si aduce cate una daca vrea la fiecare vizita.
Normal ca nu mai vrea sa vina casa copilul .Nici nu trebuie sa ii spuna nimic rau de tine.Doar sa ia nu stiu ce circuit de curse care ramane la tata acasa.Deci copilul nu mai vrea sa plece de dragul jucariei nu al luti taicasu'...
Mi se pare horror!
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
Elle_seb spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui lara_c
Cum adica nu se compara ce are acasa cu ce are ACOLO? Tatal lui ii cumpara jucarii pe care le pastraza la el acasa? Indiferent cat de des viziteaza copilul jucariile sunt ale lui, si le ia acasa si aduce cate una daca vrea la fiecare vizita. Normal ca nu mai vrea sa vina casa copilul .Nici nu trebuie sa ii spuna nimic rau de tine.Doar sa ia nu stiu ce circuit de curse care ramane la tata acasa.Deci copilul nu mai vrea sa plece de dragul jucariei nu al luti taicasu'... Mi se pare horror! Errie's mummy Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali |
Da, lara_c, ta-su, in 3 ani de cand suntem divortati, nu i-a dat o jucarie acasa din cele pe care i le-a cumparat, si sunt o multime, ca doar , nu-i asa, stand la mamica acasa, nu platesti o chirie sau o rata la casa ta, nu ai tu efectiv copilul in grija ca sa vezi ce inseamna practic sa cresti un copil, ce-ti ramane de facut? Nimic altceva decat sa-l ademenesti cu sacul de jucarii si cu tona de dulciuri! Eu ii dau dulciurile cu portia, cate putin si nu in fircare zi si acolo ce crezi! Mormane de ciocolata, oua kinder, kinder bueno, kinder nu-stiu-de-care, sucuri cu pai, exact ce eu nu ii cumpar, sau daca ii cumpar, o fac rar si nu pentru ca nu imi permit, ci pentru ca nu vreau sa-l umflu de ciocolata si de dulciuri din comert. Acum de cand l-am adus, imi cere mereu ciocolata si se imbufneaza daca nu-i dau!
Elle
_
www.immunocalromania.blogspot.com/" target="_blank">Pentru un sistem imunitar puternic
Elle_seb spune:
| citat din mesajul lui Marox Mie imi pare rau de situatie si cred sincer ca suferi foarte mult. La fel si copilul. Nu pot sa-ti spun sa te pui in locul fostului sot, insa am sa incerc sa ma pun eu. Deci: fosta mea sotie se recasatoreste, mai are un copil + 2 ai actualului sot. Si vrea sa plece in Canada, la nspe mii de km...iar eu nu-l mai vad pe singurul meu copil decit o data (?!!!) pe an, iar peste citiva ani poate nici n-o sa mai vrea sa discute cu mine la telefon pt ca nu vorbesc engleza/franceza ca el. Pai, sorry, dar si eu as incerca sa-l "cumpar" pe copil, sa nu-l pierd. Imi cer scuze daca te-am ranit, eu vad situatia din exterior si doar din ceea ce ne-ai spus, poate ca era un sot violent, alcoolic, afemeiat, dar de astea nu am tinut cont. Ma refer strict doar la ceea ce as simti daca as fi pe cale sa-mi pierd definitiv copilul pt ca mama a decis pt el ca e mai bine sa traiasca fooarte departe de tatal natural (nu spun ca plecati in mod intentionat, ca sa-l desparti pe ex de copil !) Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05) |
Marox, nu ma pot pune in locul fostului sot, ma pun in pielea copilului meu si ma zbarlesc toata de ceea ce vad.
Elle
_
www.immunocalromania.blogspot.com/" target="_blank">Pentru un sistem imunitar puternic
Elle_seb spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Mediajust
Vezi partea buna a lucrurilor: daca va cere reincredintarea minorului (eu daca as fi avocatul lui si as vrea sa tergiversez, asta as face) bucura-te ca e prea mic sa fie chemat la ascultare. Dincolo de faptul ca nu e o bucurie pentru nimeni (chiar daca este in camera, nu in sala), mai exista judecatori foarte atenti la raspunsul copilului. Asa ca, vezi partea plina! Succes! "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). |
Probabil de-asta nici nu sunt chemati si ascultati copiii mici, ca-i usor sa-i "cumperi". In plus, asa cum a spus lara_c, copilul nu pleaca de acolo mai mult de dragul jucariilor, a faptului ca nu are limite la dulciuri, i se fac toate poftele, etc.. apai cui nu i-ar placea?
Eu ii ofer o familie, stabilitate, consecventa, o viata cu perspective mai bune intr-o tara civilizata, el ce-i ofera? Jumatate de pat in camera lui din apartamentul parintilor, unde mai sta si cu fratele lui, divortat si ala?
Mi-e rau.
Elle
_
szivarvany spune:
Eu cred ca un scurt timp baietelul tau va face diferenta intre multe jucarii si dulciuri vs caldura pe care o are cu voi acasa.
Iti spun asta pt ca fi`mea a avut o intamplare nefericita si mi-a punctat doar cateva amanunte care tin de acest aspect. N-a observat lucruri, ci atitudini, iar ea e chiar foarte sumara in povestiri.
-------
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN
si
DAVID
andacos spune:
| citat din mesajul lui Elle_seb Eu ii ofer o familie, stabilitate, consecventa, o viata cu perspective mai bune intr-o tara civilizata, el ce-i ofera? Jumatate de pat in camera lui din apartamentul parintilor, unde mai sta si cu fratele lui, divortat si ala? Mi-e rau. Elle _ www.immunocalromania.blogspot.com/" target="_blank">Pentru un sistem imunitar puternic |
Elle,exact asta trebuie sa-i faci si lui clar!Si sa-i mai aratzi ca orice ar face(dar asta nu sa i-o spui direct intzelegi asa,pe dupa copaci
Imi pare tare rau ca trebuie sa trecetzi prin asa ceva!Cind ar trebui sa te pleci in Canada?Pune pe tapet si problema scolarizarii copiluli acolo!Fa un plan cu el(dai senzatzia ca el este foarte important)de vacantza,adica intereseaza-te cita vacantza au copii in Canada si ofera-i posibilitatea de a sta el cu copilul pe perioada asta!
Va fi foarte dificil insa si datorita distantzei mari,dar...sper din suflet sa gasesti rezolvare!
Dana
andacos spune:
| citat din mesajul lui mamagiuliei Eu cred ca un scurt timp baietelul tau va face diferenta intre multe jucarii si dulciuri vs caldura pe care o are cu voi acasa. Iti spun asta pt ca fi`mea a avut o intamplare nefericita si mi-a punctat doar cateva amanunte care tin de acest aspect. N-a observat lucruri, ci atitudini, iar ea e chiar foarte sumara in povestiri. ------- Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela ------- www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma "Stelele care cad nu pier, Stelele care cad se duc pe un alt cer" NU RAMANE INDIFERENT ! BOGDAN si DAVID |
Mamagiuliei,bineintzeles ca mai devreme sua mai tirziu copilul va vdea si va deschide ochii,nu asta este problema(spun eu),problema este ca Elle nu-si poate lua copilul cu ea acum!
Dana
inaioana spune:
Copiii sunt audiati de judecator incepand cu 10 ani obligatoriu, dar daca unul dintre parinti cere pot fi audiati si la 6 ani fara nici un fel de problema, prin urmare trebuie sa ai enorm de multa grija cu asta.
Stiu ca pentru oameni normali si civilizati o sa sune foarte aiurea ceea ce o sa te sfatuiesc, dar crede-ma ca mai bine sufli si in iaurt intr-o situatie de genul asta. Sfatul meu este sa limitezi la maximum posibil relatia copilului cu acest tata in perioada asta si sa explici copilului frumos si incurajator ADEVARUL. Ceva de genul "uite, din pacate tati se poarta asa imatur pentru ca de aia etc" sa ii insufli valorile cu adevarat importante in viata, armonia unei familii, dragostea neconditionata, desertaciunea si superficialitatea celor materiale si asa mai departe. Nu subestima puterea de intelegere a copilului tau.
Inafara de asta ii poti explica foarte bine ca daca tati i-ar fi luat jucariile alea din dragoste pentru el si ca sa se joace el cu ele, nu avea vreo problema sa i le dea acasa. Dar toate acele lucruri inseamna de fapt altceva.
Iti urez mult succes si minte limpede sa faci cele mai bune alegeri si sa poti fi cu toti copiii tai alaturi!

inaioana spune:
M-am mai gandit si am ajuns la concluzia ca ar fi folositor sa iti spun pe sleau si pe scurt ce cred ca urmareste fostul tau sot , doar ca sa fii pregatita si pentru worst case scenario.
Va opri procesul prin care incercati sa ii obtineti semnatura initiind o actiune de reincredintare. In cadrul acesteia va cere neaparat audierea copilului. Orice instanta din tara asta ii va incredinta copilul(plec de la prezumtia ca nu are probleme financiare sau locative) daca sunt indeplinite urmatoarele conditii: copilul vrea cu el , iar tu vrei sa muti copilul din Romania.
Mai mult decat atat, el poate ca in timpul procesului sa nu iti mai inapoieze copilul de la vizita, iar tu in mod practic s-ar putea sa nu mai ai ce face. Sigur, poti sa mergi acolo cu politia dar ei nu il pot obliga sa il inapoieze. Poti face plangere penala impotriva lui , dar rezultatul il vei vedea cam in doi ani, iar el va primi doar o amenda sau ceva cu suspendare. Avand copilul la el il poate indoctina cum vrea si astfel sansele tale scad enorm. Ii poate spune chiar ca l-ai abandonat etc etc.
Iti spun toate astea pentru ca din nefericire sunt toba de carte in materie. Eu sunt inca in proces de incredintare, am castigat incredintarea prin ordonanta presedintiala definitiva si irevocabila pe 30 iulie 2009, dar in timp ce Katja este la mine, Serghei este inca la taica-su si e de negasit, cu toti executorii si politia si ce mai vrei tu. Intradevar, partea buna e ca Serghei e prea mic sa fie audiat, pe cand Katja nu este. Partile proaste cred ca se vad cu ochiul liber.Nu iti pot insira toate mizeriile si sicanele pe care le poate face un barbat care face o asemenea fixatie si cat de putin ii pasa de fericirea copiilor in raport cu razbunarea oarba (mergand, iata, pana la a-si desparti proprii copii si mai rau). Asa ca te rog din suflet sa te straduiesti sa fii cat se poate de rationala pentru ca riscul de a-ti pierde copilul este mare, depinde de determinarea tatalui lui.
Nu vreau sa te sperii , dar cred ca trebuie sa iei in calcul si worst case scenario ca sa stii cum sa actionezi acum. E foarte important.
Elle_seb spune:
| citat din mesajul lui inaioana M-am mai gandit si am ajuns la concluzia ca ar fi folositor sa iti spun pe sleau si pe scurt ce cred ca urmareste fostul tau sot , doar ca sa fii pregatita si pentru worst case scenario. Va opri procesul prin care incercati sa ii obtineti semnatura initiind o actiune de reincredintare. In cadrul acesteia va cere neaparat audierea copilului. Orice instanta din tara asta ii va incredinta copilul(plec de la prezumtia ca nu are probleme financiare sau locative) daca sunt indeplinite urmatoarele conditii: copilul vrea cu el , iar tu vrei sa muti copilul din Romania. Mai mult decat atat, el poate ca in timpul procesului sa nu iti mai inapoieze copilul de la vizita, iar tu in mod practic s-ar putea sa nu mai ai ce face. Sigur, poti sa mergi acolo cu politia dar ei nu il pot obliga sa il inapoieze. Poti face plangere penala impotriva lui , dar rezultatul il vei vedea cam in doi ani, iar el va primi doar o amenda sau ceva cu suspendare. Avand copilul la el il poate indoctina cum vrea si astfel sansele tale scad enorm. Ii poate spune chiar ca l-ai abandonat etc etc. Iti spun toate astea pentru ca din nefericire sunt toba de carte in materie. Eu sunt inca in proces de incredintare, am castigat incredintarea prin ordonanta presedintiala definitiva si irevocabila pe 30 iulie 2009, dar in timp ce Katja este la mine, Serghei este inca la taica-su si e de negasit, cu toti executorii si politia si ce mai vrei tu. Intradevar, partea buna e ca Serghei e prea mic sa fie audiat, pe cand Katja nu este. Partile proaste cred ca se vad cu ochiul liber.Nu iti pot insira toate mizeriile si sicanele pe care le poate face un barbat care face o asemenea fixatie si cat de putin ii pasa de fericirea copiilor in raport cu razbunarea oarba (mergand, iata, pana la a-si desparti proprii copii si mai rau). Asa ca te rog din suflet sa te straduiesti sa fii cat se poate de rationala pentru ca riscul de a-ti pierde copilul este mare, depinde de determinarea tatalui lui. Nu vreau sa te sperii , dar cred ca trebuie sa iei in calcul si worst case scenario ca sa stii cum sa actionezi acum. E foarte important. ![]() |
Inaioana, adica orice mama divortata, cu un copil din prima casnicie, cu o familie din care face parte si acel copil, daca vrea sa emigreze, nu o poate face ca judecatorul va zice ca-i mai bine pentru copil sa ramana cu tatal in tara? Ce inseamna acel "bine" al copilului? De ce copilului nu i-ar fi bine cu mine si i-ar fi mai bine cu taica-su?
Elle
_