M-am saturat de niste parinti fara bani!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica70
"sunt prea scumpe pentru noi","nu avem bani acum"

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)

www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">

Monica cred ca nu ar trebui sa spui 'sunt prea scumpe pt noi'.
Sper sa nu te superi dar poate sa inteleaga copilu' ca 'prea scumpe pt noi'= 'prea bune pt noi'.Si sa inteleaga ca e ceva neinregula cu voi.

Errie's mummy

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Si eu sunt cam pe langa subiect...dar ma mananca tastatura :)

Noi de vreo doi ani ne tot facem planul sa ne mutam la casa, avem terenul si multe priecte in cap, reviste de specialitate o gramada...anul asta in vara am fost la mare la un hotel cu piscina...ei cum ea in reviste a vazut ca orice casa mai breaza are si piscina m-am trezit cu ea aratandu-mi in revista "uite mami, casa din asta cu piscina cumpara tati"! I-am explicat ca deocamdata proiectele noastre sunt stagnate, ca trebuie sa muncim mult pana o construim...dar ca speram cu totii ca va veni si vremea cand ne vom muta la casa!Acum daca ii dam foaie sa deseneze ceva, incepe " Aici va fi garajul, livingul". Pentru ca nu se intevede deocamdata posibilitatea de a ne apuca de acest priect, am inceput sa evitam discutiile despre casa!

M-a mai intrebat intr-o zi, vadit curioasa:" mami , de unde a cumparat tati masina?" da se vedea pe fata ei ca astepta cu nerabdare raspunsul, zic :" De la magazin" si am lasat-o asa un pic in aer fara prea multe explicatii, :" de la care magazin" ( cred ca vazuse ea ca in hipermarket nu sunt masini asa mari, la chiosc nici atat :)), zic " de la magazinul unde se vand masini, stii sunt magazine speciale pentru asta", " de ce?" ....si de aici o serie de de ce-uri! Tare scumpi sunt!

buli tanti aia de la magazin care nu a luat banutii aia mici mici e " batuta-n cap"- scuze limbajul dar nu m-am putut abtine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Si fii-mea la 4 ani a fost in excursie cu gradinita la Peles si a exclamat: uite-asa o casa vreau si eu

Asta a fost si mai buna

LARA nu ma supar,nu ma gandisem la asta,dealtfel nu ii zic prea des expresia asta,poate nici chiar fix asa exprimata,ceva pe-aproape oricum.Dar ea stie ca unii au mai multe,altii mai putine,nu cred ca ar crede ca e ceva mai in neregula cu cei ce au mai putin ... altfel precis ar fi "constatat" de urgenta,ca e "ocosha" rau.
Un exemplu: ai mei au deschis un magazin mic alimentar si ea de mica a cam bantuit pe-acolo,a vazut cum sta treaba cu banii,mai face cate un circ ca vrea una sau alta (dulciuri evident ) si mami de jena ii da,ca vezi-doamne ce-or zice clientii daca vede ca nu ii da copilului cand tipa dupa ceva.Prin urmare stie ea ceva ca ei "au bani" ca a fost de multe ori de fata cand numarau seara incasarile si isi cam face de cap.Odata a fost cu ei in Carrefour si a inceput sa strige si sa planga ca voia musai sa ii cumpere o sticla de apa minerala "cu capac rosu" scumpa tare.Si mami ca sa potoleasca scandalul i-a cumparat-o.Nu va zic ce ras am tras cu husbandu' cand a depistat ce apa cumparasera ai mei: Evian Bineinteles ca ei habar nu aveau ce e cu apa aia asa de scumpa .Ei bine in locul lor eu luam frumusel mandra "de-o aripa" si-o scoteam afara de-acolo,daca nu pricepea cu frumosul.Dar cu noi nu prea face asa,raar de tot s-a intamplat cand era mai mica si obosita rau.

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)

www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Interesant subiectul asta .

Alba-ca-zapada,si fiica-mea are 7,9 ani si e in clasa 2.Bani din colindat nu are insa de la bunici primeste si ii tinem la pusculita unde mai punem si noi,din cind in cind,monezi de 2 euro.La sfirsitul lui oct,anual,e ziua economiilor la banca,mergem cu pusculita si o deschid,banii ii pune pe carnetul ei de economii si e f incintata,banca mai da si mici cadouri,zice ca aia sunt bani de studiu,ea vrea sa se faca actrita si i-am explicat ca avem nevoie de f multi bani pt pregatirea asta.
Jucarii nu i-au nici eu decit la ocazii speciale(ziua ei,iepuras ortodox si catolic,mosi)si nici carti nu-i mai iau(imprumutam de la biblioteca,ea are fff multe si le-a cam citit,cititul e hobby-ul ei si citeste deja carti de 11 ani)doar din cind in cind,cite o revista si chestii pt scoala(culori,carioci,etc)sau pt activ extra(metode pt orele de pian).
Ceva notiuni despre bani si costuri are,au facut la scoala in clasa intii si intelege binisor de preturi de la euro pina la mii de euro.

monica70,daca fiica-mea pina acum 2 ani isi dorea sa stea la casa cu etaj,acum dorinta i s-a implinit si locuim intr-o casa asa cum ne-am dorit, zice ca ii e lene sa urce in camera ei care e la primul nivel .Oricum o dai,nu-i bine.

Referitor la ziua cind e voie la scoala/gradi de adus ceva de-acasa,e vorba de ceva mic,de obicei un animalut de plus.Nu jocuri mari,nu jucarii scumpe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

La noi in familie nu se discuta despre bani in prezenta copiilor. Niciodata nu le-am spus ca nu avem bani, daca isi doreau ceva si nu consideram ca au nevoie, sau sa spun ca nu erau bani pt. acel lucru, le explicam ca noi nu consideram ca este necesar. Am avut momente in care Bogdan imi spunea ca ... x are nu stiu ce, y are nu stiu ce, atunci eu ii aratam ce avem noi si ii explicam, ca niciodata nu vom avea totul si de toate.
Intr-o zi a venit de la scoala si mi-a povestit ca nu stiu cate are un coleg, ca taica-su are elicopter si multe altele si ma intrebat daca poate merge la scoala sa-i spuna ca si bunicii lui au multi bani(au un magazin si ii vedea tot timpul numarand bani). Eu i-am spus sa mearga la scoala si sa-i spuna ca el este cu mult mai bogat decat colegul ... PENTRU CA ARE DOI FRATI. I-am explicat ca asta este adevarata valoare si ca nu exista avere mai mare. A zis ca asa este, dar el totusi vorbea de bani ...
Oricum un copil nu trebuie sa aiba grija banilor, sa astepte sa ia mama sau tata salarul si apoi putem cumpara ce vor ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Cum am procedat/procedam noi si la fiimiu a mers...(asta nu inseamna ca merge la toti copiii).

Cand isi doreste ceva intotdeauna analizam "problema" e scumpa, merita banii, ce stie sa faca, i-am explicat de raportul calitate pret... asa cum i-am explicat ca nimeni nu poate lua tot ce doreste si atunci este nevoit sa aleaga. Noi avem veri mai bogati, care isi permit vacante adevarate (SUA, Dubai) fata de turul prin tara al nostru, dar am accentuat mereu ca suntem niste fericiti, ca vedem lucruri frumoase si in concediul nostru, ca sunt altii cu posibilitati muult mai mici...a fost in vizita la colegi de acet gen si a fost impresionat... nu cred ca-si putea imagina alti copii mult mai saraci ca el...si care invata la fel de bine...am tinut sa accentuez acest aspect.
Pana la 7 ani ii dadeam maruntisul nostru, pe care apoi l-am invatat sa-l schimbe, astfel cand facea 1 leu il schimbam si asa mai departe.
De la 7 ani ii dau o anumita suma pe sapatamana, in cazul nostru 5 lei.
A fost incurajat sa-si stranga banii pe sorcova, primiti de ziua lui, si cei primiti saptamanal sa-si cumpere ce vrea, dar in urma consultarii cu noi, asa ca si-a luat din banii lui camera foto, telefonul mobil, ATV-ul cu camera pe el, cand a spart geamul telefonului si l-a reparat tot din banii lui, cartela o reincarca tot din banii lui...

Nu este recompensat pentru curatenie in casa... i-am spus ca in acest caz trebuie si el sa-mi plateasca ciorba ca muncesc pentru ea. Iar la invatatura doar pentru rezultate la activitati/concursuri in afara scolii, indiferent de natura acestuia. Invata pentru el, spune mereu ca vrea sa aiba o viata usoara... asa ca eu profit mereu si-i spun ca daca invata va avea o viata usoara, daca nu va fi la 6 la serviciu cu gunoierii si se va intreba ce pune pe masa copiilor... iar acestia nici nu vor visa macar la ATV cu camera pe el.

Mai depinde si de copil... pentru ca al meu cand era mic isi dorea sa aiba mai putine lucruri, dar sa stau eu cu el acasa, in conditiile in care dupa ora 17 timpul meu era dedicat in totalitate lui, plus week-end-urile. Acum a inteles situatia sau macar o ia ca atare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Poate nu ar fi rau o munceasca pt ceea ce isi doreste. Si Miruna e destul de rasfatata si are multe mofturi. De cele mai multe ori isi doreste jucarii cu care se joaca apoi maxim o zi sau doua.
Am schimbat tactica si acum daca isi doreste ceva si eu consider ca e un moft, ii explic ca mama si tata muncesc foarte mult ca sa le asigure ei si lui Henrik tot ce le trebuie si mai trebuie sa munceasca si acasa. Prin urmare, ii cer ei sa faca ceva in casa. Ultima data a trebuit sa aseze si sa stranga masa pt cina timp de o saptamana si a primit in schimb rolele visate.
I-am mai spus ca jucariile si hainele nu sunt totul pe lume si ca mai importanta e dragostea si familia, faptul ca are parinti care o iubesc, o camera frumoasa cu jucarii, caldura si mancare cuma alti copii nu au.

Copiii inteleg mult mai mult decat credem noi. Poate ar fi mai simplu sa nu ii mai spui musai ca nu ai bani, ci sa ii explici ca banii pe care ii aveti trebuie folositi pt mancare, chirie, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

De mic copilul trebuie sa se obisnuiasca si sa inteleaga ca nu orice i se poate cumpara/darui.
Sunt copii care sunt multumiti daca au o jucarie stricata si au ce manca in fiece zi, intr-adevar noi adultii intelegm, cei mici, nu. Insa de mici fiind, comunicam cu ei si incercam sa ii facem sa vada viata:) nu asa tragic cum o vad uneori adultii, explicat frumos, pe intelesul lor, cand se poate cumpara si cand nu:)De ce nu se poate cumpara cand vor ei.
In timp, eu cred ca cresc cu chestia asta asa cum am crescut si noi si cum am inteles si noi. La urma urmei e ceva normal sa nu le putem oferii orice jucarie isi doresc ei. Si poate e spre binele lor, sa vada ca uneori se poate, si alteori trebuie sa mai astepte sau sa accepte ca parintii nu au.

Andrei stie ca daca avem bani ii iau ceea ce doreste, de obicei trenuri la greu, insa daca ii spun: "uite, Andrei acum chiar nu putem lua, tre sa mai asteptam". Asculta, fara sa fie nici macar suparat. Ma crede si simte ca daca as avea din belsug bani, i-as cumpara orice, sau aproape orice. Doar a vazut ca suntem receptivi la dorintele lui si doara pt el municm:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Nici eu nu mai cumpar asa multe jucarii cum ii cumparam cand era mic, doar la ocazii speciale, gen ziua lui sau sarbatori. Are pusculita si e foarte strangator, tot maruntisul il pune acolo. Mai fac si eu greseala sa-i spun ca nu am bani... Cred ca mai degraba ar trebui convins ca nu are nevoie de lucrul respectiv nu ca n-as avea eu bani sa-l cumpar.Cam greu de pus in practica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Spiridusul meu a avut o perioada din asta cu boala jucariilor. Nu mai aveam loc sa indes prin camera tot felul de prostioare, si tot mai apareau. Sursa eram, in principal eu, dupa care urmau bunicile. iar eu le cumparam pentru ca aveam mari mustrari de constiinta: din cauza serviciului nu apucam sa petrec suficient de mult timp cu ea si cumparand jucarii parca imi mai descarcam din vina. Pana am avut o discutie lunga si foarte instructiva cu o cunostiinta pe care o consider, intr-un fel, mama mea spirituala, o fiinta deosebita. Si mi-am dat seama ca nu era deloc bine ce faceam. Asa ca am schimbat placa. Acum incerc sa fac impreuna cu Lori cat mai multe lucruri interesante, si daca petrecem o ora pe zi impreuna, in ora aia decupam, coloram, tricotam, croim - chiar daca nu prea ma pricep, fac tot ce pot. Iar de aici decurg multe. Nu am mai cumparat globuri scumpe sau tot felul de fleacuri de impodobit casa de sarbatori pentru ca le-am bricolat noi - a fost si distractiv si au iesit lucrusoare care o incanta pe spiridusa. Si convingerea ei ferma este ca mama e un fel de magician care scoate din joben idei de lucruri interesante: am construit un castel din tzurtzuri de gheata, am fost la derdelus in parc, tricotam o plapumioara pentru papusa, am croit manusi de bal, am decupat si construit un castel de carton )planul l-am luat de pe net), facem prajituri impreuna.

In rest, are pusculitza ei unde isi aduna banii de la colindat, sorcovit, plus bonusurile primite pentru diverse sarcini bine duse la indeplinire. Si e foarte grijulie cu ei .... nu+i da pe fleacuri.

Mergi la inceput