M-am saturat de niste parinti fara bani!
Raspunsuri - Pagina 10
AgnesLuca spune:
un subiect f interesant, ca "tinara" mamica am numai de invatat...
conchita, sunt f de acord cu cele spuse si cred ca tocmai aici este hiba:
"cine garanteaza ca Binele nostru e si Binele copilului? sau ca e un Bine absolut? deci in ce calitate pedepsim sau rasplatim, ca dumnezei nu suntem? suntem aproape suta de mii de useri pe dc, pariu ca nu exista doua persoane care gandesc la fel despre absolut tot legat de educatia copilului. deci, pana si argumentul cu pregatirea pentru "societate" pica. societatea suntem tot noi, vecinii diferiti, colegii si mai diferiti. societatea e, in fond, gura lumii. pregatim copiii sa se conformeze lu' gura lumii? nu. vezi, ca daca le despici in paispe la milimetru, concluziile la care ajungem sunt cu totul contrare principiilor enuntate initial:
parinte #1: aplic sistemul de pedeapsa si rasplata
parinte #2: deci te intereseaza gura lumii. 
in viziunea mea proprie si personala si pleonastica, fara legatura cu nimeni de la topic sau din intregul univers, eu ma consider un partener de calatorie pentru copila mea. nu le stiu pe toate, sunt un car de dileme, ezit, o iau de la capat, imi rup ba gatul, ba imi frang inima in cursa asta cu obstacole de-i zice viata, deci pe scurt nu stiu mai nimic cu siguranta. invat continuu. cum as putea pedepsi un copil ca face exact acelasi lucru ca si mine si anume invata sa traiasca? "
care sunt valorile absolute pe care le transmitem copiilor nostri ?
valori pe care sa se bazeze in cursa cu obstacole si care sa-i ajute sa decida si sa mearga mai departe ?
in afara de ideea de a ne aduna si a trai in sub-comunitati bazate pe valori absolute comune ca in The village
nu vad sa mai ramina decit toleranta, adica ii explic copilului ca, uite mami, exista mai multe posibilitati intre care si asta cu datul mare cu papusile, calutii, mertzanurile, mami crede ca nu-i ok, da mai gindeste-te si tu puiule, si mai discutam ...
ma intreb sincer,avem vreo sansa ?
Agnes si Alexa (21.06.2009)
Pucku spune:
noi avem dor de duca, vrem in vacante, dar nu ni le permitem, asa ca jucam la loto si visam cu oki deschisi, numai ca fie-mea ne-a copiat intact asa ca mai nou tot ne zice abea astep sa castigam sa plecam in Galapagos, in Japonia, la munte la mare, ocean, in Romania sa-si vada bunici...si lista ar continua, asa a prins sistemul ca stie ca, cu bani, putem sa avem toata gasca de caini si perocheti dorita, si cai si cursuri, si si si
la noi deocamdata nu prea s-a discutat problema banilor cu ea, am incercat sa o facem atenta si de cateva ori si-a dus pusculitza la dollarama sau la magazinul de jucarii si apooi carcotasul sef spune la scoala ca i-am cheltuit bani.....asa ca am cam lasat-o balta....prietena ei se tot lauda ca are mai multi bani in pusculitza ea, si ea nu are, asa ca ii dam cate un banutz pe saptamana, fara nici o recompensa sau pedeapsa....iar cand imi atarna buzubarul de marunt ii dau si ei cativa...dar nu din aia mici, ca aia ma enerveaza pe mine, asa ca ii dau de 25centi sau 1,2 $
in schimb vrea casa cu etaj si nu prea stiu cum sa-i explic ca noi inca nu am ajuns in momentul x de cumparat case si ca si mom x e departe...asta daca nu castig la loto, si binenteles vacante vacante si iar vacante
Corina ,
Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
denizel spune:
| Citat: |
| mi sfasie sufletul cand imi spune ca si-ar dori si ea o surioara sau un frate si eu nu pot sa-i spun adevarul.Ii raspund ca Dumnezeu alege cui sa dea copiii si unora le da doar unul singur, ca sa mai poat da si mamelor care n-au niciunul. |
Noa, eu cred ca nu faci bine spunandu-i asa.
In primul rand ca isi face o idee gresita despre Dumnezeu si, in al doilea rand, se poate supara pe Dumnezeu pentru ca nu-i da ceea ce ea isi doreste atat de mult :).
Daca as fi in locul tau, i-as spune adevarul: nu putem avea al doilea copil pentru ca, uite, nu ne putem permite.
Cand ea va protesta (sigur va protesta :) si va incerca sa gaseasca o rezolvare, explica-i ce e cu adevarat important in viata si spune-i ca dragostea nu poate fi cu inlocuita cu nimic si e cea mai importanta din lume :).
Degeaba i-ati cumpara tot ce-si doreste daca nu ar avea dragostea voastra.
buli spune:
off topic de tot:
fi-miu s-a dus la magazin cu 30 bani de 1 ban si 4 de 5 bani de la el din pusculita sa-si ia o acadica.
a fost extrem de fericit ca are el personal bani, nu tb sa mai ceara de la mine.
tanti de la magazin s-a uitat urit, nu a vrut sa ia banii aia mici-mici.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
denizel spune:
| tanti de la magazin s-a uitat urit, nu a vrut sa ia banii aia mici-mici. |
bleacs!!
Ah, as pedepsi prin lege oamenii astia care calca in picioare sufletelele copiilor!
inbox spune:
Si fata mea a fost la magazin si si-a platit separat cu banii de la sorcova ce si-a cumparat! Era asa de incantata, si-a dus singura sacosica pana acasa! Mi-a placut de ea ca a stat mult pana a ales ce vrea, pana la urma si-a ales o carte foarte frumoasa pentru invatarea limbii engleze, i-am spus ca aia e de invatat engleza( ea face engleza si la gradi) si cica da invatam engleza, seara avem program de spus cuvintele din carte!
La mine daca e vorba de jucarii si dulciuri negociem de fiecare data, ii iau cand mergem in hipermarchet cel mult o jucarie sau ceva dulce ( doar una din doua), la carti in schimb nuprea m-am opus, aproape mereu isi alege cate o carticica, ne stie toata lumea ca ea e cu cartea in mana, chiar si cand pleaca de acasa pleaca cu cate o carticica dupa ea...insa cum si cartile sunt detul de scumpe, si pe ea o mai atrag si cele foarte mari si colorate si cu tot felul de minuni prin ele a invatat sa intrebe :" Mami asta e scumpa? Putem sa o luam!" si uite asa ma trezesc ca ma striga de se uita toata lumea la noi....eu incerc sa-i dau la schimb alta atragatoare dar mai ieftina, insa ii las tot timpul din lume sa studieze fiecare carticica in parte ...ii place si imi place si mie sa casc ochii, si tot timpul mi-a placut lucrul asta, imi aduce aminte de cand stateam prin biblioteca cu orele sa aleg o carte...
szivarvany spune:
| citat din mesajul lui buli off topic de tot: fi-miu s-a dus la magazin cu 30 bani de 1 ban si 4 de 5 bani de la el din pusculita sa-si ia o acadica. a fost extrem de fericit ca are el personal bani, nu tb sa mai ceara de la mine. tanti de la magazin s-a uitat urit, nu a vrut sa ia banii aia mici-mici. www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
Asa si Giulik, a turnat pe tejghea din portofelul ei micut cu fermoar, totul roz si plin de sclipiciuri, banutii. Am avertizat in prealabil ca vine juma` de kg de banuti
Si eu o recompensez, asa per ansamblu, cand iesim si ne facem de cap

-------
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela -------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN
si
DAVID
alba_ca_zapada spune:
Imi place subiectul... mai ales ca fiica mea are putin peste 7 ani si este in clasa I.
La noi la scoala, in primele 2-3 saptamani, doamna invatatoare ne-a spus sa dam copiilor cate o jucarie si ulterior sa le dam copiilor cate un joculet care se poate folosi la scoala.
Initial am fost foarte surprinsa, nu mai auzisem de chestia asta la vreo scoala, dar ulterior am aflat informatiile necesare si care de altfel erau foarte simple.
Copii vin in clasa I de la gradinite diferite, nu au inca un cerc de prieteni (chiar daca se mai nimereste cu vreunul in clasa) si in plus este un loc nou in care trebuie sa se adapteze usor si cu placere.
Cu jucariile au intrat in contact unii cu ceilalti, au facut schimb si ulterior s-au jucat intre ei cu joculetele.
Ideea a fost super si sunt convinsa ca este o tehnica psihopedagogica foarte bine studiata.
In ceea ce priveste cumparatul jucariilor...
Noi mergem de multe ori in magazine si stabilesc impreuna cu ea, inca de cand plecam de acasa, ce cumparam. In 90% din cazuri o carte, in 10 % din cazuri alte chestii gen plastelina Amos, margele, acuarele, carioci, alte materiale pentru activitati artistice. Asta deoarece de regula primeste jucarii numai la ocazii speciale. Am luat aceasta decizie cu sotul meu, cand in urma cu vreo 3 ani i-am cumparat o papusa Barbie (din care are peste 20) si nu s-a uitat la ea decat maxim 5 minute. Insa de fiecare data cand intram in magazin vizitam raionul de jucarii si imi spune ce jucarii isi doreste.
Anul acesta de Mos Craciun si Mos Nicolae a primit de fiecare data cate o jucarie pe care si-o dorea si in rest: cate un puzzle, imbracaminte si muuulte carti (culegeri de scoala, carti cu CD audio, carti pentru impulsionarea lecturii ei, etc.)
In ceea ce priveste banii...
Acum de sarbatori a primit din colindat primii ei bani si chiar sunt foarte nedumerita de cum ar trebui sa procedez in continuare. Deocamdata ii are la ea intr-un portofel si nu am deschis subiectul despre ce facem sau ce vrea sa faca cu ei...
Nu stiu daca este momentul oportun sa inceapa sa "colecteze" bani si care este metoda potrivita.
Astept cu interes sa va citesc, poate primesc ceva sugestii...
monica70 spune:
| citat din mesajul lui Pucku in schimb vrea casa cu etaj ... |
Asta isi doreste si a mea la cei 4 ani ai ei - "vila" - si sa stam "la tara" - ma rog la tara inseamna pentru ea si in cartierele de case
),mai ales ca ea nu cere jucarii vazute in reclame ,sau cand mergem prin magazine nu insista sa ii luam cine stie ce jucarii.Chiar ieri am fost prin Carrefour + galeriile dimprejur si nu i-am luat absolut nimic,desi ne-am uitat pe la jucarii.Ce ii mai placea i-am zis sa "noteze" ca ii scriem Iepurasului si poate are el bani sa ii cumpere 
Singura distractie a fost si ieri ca am dat-o cu o masinuta din aia cu fise, un "elicopter".
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">
A_Iulia spune:
Si fii-mea la 4 ani a fost in excursie cu gradinita la Peles si a exclamat: uite-asa o casa vreau si eu ![]()
Jucariile la gradinita noastra: exista o zi (de regula vinerea) cand copiii au voie sa aduca o jucarie de acasa. Nu in fiecare vineri, ci atunci cand le spune teacher. Nu mi se pare normal ce i se tolereaza fetitei in exemplul de mai sus, care vine zilnic cu jucarii.
In rest, recunosc ca am sarit calul (eu ca eu, dar mai mult taica-su) la cumparatul jucariilor. De ceva timp am mai pus frana. Ea stie asa ca daca isi doreste ceva face comanda: "cand o sa-mi cada urmatorul dinte mi-as dori X etc".