situatie extrem de tensionata
Raspunsuri - Pagina 16
Madi25 spune:
Gabi, sifoneaza camasile si pantalonii, si desperecheaza ciorapii, astfel incat sa fie nevoit sa vina la tine si sa VORBEASCA. De asemenea, ascunde mancarea gatita din frigider sau da-o mamei tale. Asa va fi obligat sa rosteasca si el cateva cuvinte.
mandyksch spune:
Gabi, imi pare foarte rau pentru situatia in care te afli, mai ales acum de sarbatori cand totul ar trebuie sa fie bine si frumos alaturi de cei dragi.
Nu stiu ce poate fi in capul lui. Dar ca si Rac (plus un sot Rac ), pot sa iti spun ca Racii pot foarte usor sa intre intr-o stare de asta de tacere si pentru motive minore, chiar prostesti .Si eu am avut perioade din astea cand pentru motive absolut stupide nu am mai vorbit cu sotul meu, chiar si cate o saptamana.Eventual ii lasam cate un bilet cand trebuia neaparat sa ii spun ceva. Partea buna e ca intre timp m-am autoeducat si nu mai fac asemenea chestii.Orice ar fi prefer sa discut problema pentru ca numai asa poate fi rezolvata. Asa ca eu cred ca singura solutie este sa il faci sa inteleaga ca orice ar fi trebuie discutat, este singura cale de rezolvare.Alta cale nu exista. Vorbeste-i, chiar daca iti da senzatia ca nu te baga in seama, el te asculta oricum si pana la urma isi va da drumul. Trebuie sa ai o discutie normala, pe un ton normal cu el. Vorbeste-i chiar daca nu iti raspunde pe moment. El va rumega ce ii spui, fii sigura. Va iesi din carapace pana la urma.
Pe de alta parte, vreau sa iti spun (nu stiu daca e cazul vostru, sper sa nu fie), dar avem o cunostinta mai apropiata care a facut de doua ori faza asta. Nu mai vorbea cu sotia lui, pur si simplu nu deschidea gura, statea acasa si nu vorbea absolut nimic cu sotia lui...pana la urma s-a dovedit ca avea pe cineva si in scurt timp au divortat. El s-a recasatorit cu tipa cu care avea relatia respectiva.Dupa vreo 4-5 ani de casatorie, iar la apucat o faza de asta, nu mai vorbea deloc cu nevasta-sa, se uita prin ea pur si simplu, parca era din sticla, ei si de data asta am aflat ca are pe cineva, si-a luat hainele si a plecat de acasa (unde si-a lasat nevasta, un copil de 3 ani si unul de abia doua luni) si s-a dus la iubita. Undse a stat vreo 2 ani.Culmea in vara asta s-a reintors la familie, nevasta-sa l-a iertat. Acum desi sunt divortati in mod legal stau impreuna.
Iti urez mult curaj Gabi, intotdeauna exista o soultie, chiar daca acum nu o vezi. Judeca la rece situatia chiar si aspectele pe care mai degraba le-ai ascunde undeva adanc in sufletul tau.
buli spune:
mandyksch, la care din neveste s-a intors?
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
nelia spune:
Ciudata situatia, am mai vazut copii la gradinita sau in scoala primara care nu vorbeau cu zilele pentru ca si-au stricat jucariile sau chiar si le luau si plecau acasa.
Eu zic asa: respecta-i tacerea si criza, dar in semn de protest fata de lipsa lui de respect fata de tine - sotia si partenera lui de viata, colega de apartament sau cum o vrea sa te numeasca - la bine si la rau - prin aceasta atitudine, nu mai fa nimic in casa pentru el. Poarta-te firesc, normal, chiar daca inauntrul tau iti vine sa urli, cind se vor termina toate cele facute lasa-l sa hotarasca - isi face singur sau iti cere tie, ca pina acum. Daca iti cere, in cuvinte sau prin semne, spune-i cu zimbetul pe buze: ah, dragule, pai nu am stiut ca ai nevoie, daca nu mi-ai comunicat!!! Si daca va continua asa pina la schimbarea anilor, m-as duce undeva de Revelion, cu prieteni sau la parinti, undeva unde exista oameni care vor sa vorbeasca cu tine. Poate chiar la sora lui... Si i-as lasa doar un bilet, prin care l-as instiinta de hotarire. Si eventual m-as intoarce un pic dupa miezul noptii, ca sa-l prind cu flagrantul in brate... daca existenta acestuia l-a redus la tacere.
Iar varianta serioasa: comportamentul lui nu e normal, e imatur si copilaresc, desigur. Dar tu gindeste-te bine de tot ce il deranjeaza pe el cel mai mult in viata, de la oameni sau de la situatii si vezi daca ceva dintre aceste lucruri ai fi putut face tu, cu voie, dar mai ales fara voie... Nu vei rezolva nimic, dar macar te vei linisti un pic.
Si ultimul lucru, sper sa nu fie cazul: sa nu fie vorba despre aflarea unui lucru cumplit despre parintii lui, sora lui sau chiar el. Printre aceste lucruri cumplite pot fi: faptul ca a fost infiat (am inteles ca doriti sa adoptati, este implicat cumva in procesul de adoptie, a intrat in legura cu anumite institutii, a vorbit cu sora sau parintii despre asa ceva!?!), ca unul dintre ei sau el ar avea o boala grava sau incurabila etc. Pentru ca o asemenea manifestare poate exista si daca persoana respectiva este in soc emotional sau de oricare alta natura... si atunci are nevoie nu neaparat de intelegere, ci de ajutor de specialitate. Dar ceea ce spun ar putea fi o varianta numai nu se poarta muteste numai cu tine, ci cu toata lumea din jurul lui...
Oricum, imi pare rau de situatia in care te afle si sper sa se rezolve pina la urma.
mandyksch spune:
S-a intors la a doua nevasta. Chiar anul acesta prin iunie-iulie.
Edit: Nelia, din pacate nu cred ca va functiona ceea ce spui tu. Daca va vedea ca nu ii mai face de mancare, nu ii mai calca, nu ii mai spla, sa stii ca si le va face toate el.Nici macar nu o sa ii reproseze ceva. Pe cuvantul meu de pionier , ca doar si al meu e Rac cu carapace incapatoare si tare.
monabella spune:
Gabi, eu daca eram in locul tau pina acum ii faceam circ monstru cu farfurii sparte si mustarul pe pereti sa spuna ce are. sau il bagam in p.m si ii ziceam ori se comporta normal ori divortez. pai ce-i asta frate, trebuie sa citesti ginduri? Mai ales ca stie ca te termina psihic. E ori sadic ori infantil, doua ipostaze pe care nu le suport. Eu n-as putea sta cu asa ceva, nici sa ma bati. Inteleg intr-o casnicie totul se face in doi. problemele se rezolva in doi. daca el isi ia jucariile si pleaca cind il apuca pasaricile tot greul pica pe tine mama draga. Si stati ca n-aveti copii. Cind veti avea probleme cu un copil atunci sa te vad ce faci, te ocupi de copil sau ii cauti lui in coarne? ca i s=a pus pata ca bate vintul. iti dai seama ca asta nu e un om in care sa pui baza pt ca te lasa cu buzele umflate cind ti-e lumea mai draga? Oh Doamne, ce m-a enervat.
Bee spune:
Eu zic ca e suparat pe tine. Are el un motiv si vrea sa te pedepseasca. Numai la asta ma gandesc: tacerea ca forma de pedeapsa. E esential sa afli care e problema care l-a facut sa reactioneze asa. Asta insemnand chiar sa-i dai telefon sorei lui, daca spui ca momentul cheie a fost discutia cu sora lui la telefon. De vreme ce el se comporta asa, nu vad de ce ar trebui sa-l menajezi: suni cumnata, ii spui exact ce se intampla si-i ceri idei, explicatii, ca doar trebuie sa intelegi.
EU am trecut prin asta de nenumarate ori cu parintii mei. Mama mea are un record personal de 3 saptamani, in care nu a vb cu tata. Motivele erau diverse, de cele mai multe ori minore (pt cei din afara problemei). Si era groaznic, infiorator. Tatal meu venea si ne intreba pe noi copiii de ce s-a suparat mama, iar apoi cerea explicatii de la noi, incerca sa o inteleaga........SI stii cum trecea totul? Din senin, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, nu discuta motivul supararii, nu-si cerea scuze, nu dadea explicatii. Brrrr, de asta ma cert eu cu strigaturi!
Scuze daca ma repet: imi pare o forma de pedeapsa, o lectie, pe care ti-o da prin teroare psihica. Te si incearca, cred eu. Sper sa treceti cu bine peste asta.
http://www.dropshots.com/dochia
olympia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabi3604
stiu si eu daca sufera??? nu se vede nimic pe fig.lui nimic!! daca are nevoie de ceva de mancare, isi ia din frigider, ca e destul de plin... daca trebuie sa plece undeva, are deja camasi calcate de ceva timp, pantaloni pe dunga, ciorapii sunt la locul lor. nu stiu daca vreau sa ajung la mom. cand astea se epuizeaza... cred ca isi va calca si-si va spala cate ceva... dar mi se pare asa sordid... poate ca intr-adevar are o criza a lui... dar eu ce vina am?... |
Gabi, n-ai nicio vina si imi pare rau ca trebuie sa treci prin asta.
Nu prea cred ca a patit ceva grav. Ar fi fost mai afectat. Pare mai degraba ca-ti transmite un mesaj de genul eu sunt seful, eu decid, pot sa am viata mea total separat de tine...
Pene colorate... cate putin din toate!
gaba-rema spune:
multumesc pentru toate sfaturile
sunt foarte contrare, si va trebui sa aleg in cele din urma tot cu capul meu sec
nu ma simt prea bine e de inteles ca mi s-a facut rau,
LadyJ, si eu sunt suparata pe mine, dar n-am ce sa fac.
ce sa ma stimez?? pentru ce??
XIO spune:
Gabi , da-o in fut*** de treaba , da-mi nr vostru de tel si-l sun sa-i spun cateva din partea forumului!
***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/
http://freecycletm.ecosapiens.ro/
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.4animals.ro/ajuta.html