metode de intarcat
Am un copilas de aproape un an si vreau sa il intarc dar imi este frica deoarece il adorm numai la san iar de mancat mai are zile cand mai mult ciugule.
Lapte nu accepta formula sau de vaca.Ce sa fac?
Raspunsuri
Sabina spune:
e mult prea mic sa il intarci.
Nu are legatura mancatul cu suptul....exista din pacate pericolul ca dupa ce il intarci sa manance doar picul ala, sa nu vrea alt lapte si sa nici nu mai aiba ce sa suga.
Dupa un an jumate mai vezi si tu...
Inca ceva, nu se intarca iarna. Doamne fereste de o viroza. Sanul il ajuta enorm, si ca hidratare, ca sa-i scada febra, si ca hrana, ca la viroza nu mai mananca nimica.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Mindy spune:
Zic si eu ca si Sabina, daca se poate nu iarna!
Apoi dupa o vreme incepi sa il pregatesti pt intarcat, cu introdus alt lapte treptat. Eventual pune-i un pic de vanilie in laptele de vaca), sau gris subtire cu lapte de vaca.. orice sa se obisnuiasca cu gustul. Daca abia ciuguleste si nu bea alt lapte, mie mi-ar fi groaza sa il intarc.
Sora mea a intarcat-o pe a ei la un an si i-a parut rau. Fetita nu mananca bine deloc, alt lapte abia il inghite, stresuri ca nu creste..
Eu cel mai mult m-am bucurat de alaptat in al doilea an. M-a scos din toate situatiile cand lua cate o viroza, isi revenea mult mai repede, febra ii trecea usor, chiar si cu disciplina a fost mult mai usor.
Dar tu cum te simti? de ce vrei sa il intarci?
AngeliquedeS spune:
Primavara si toamna pt intarcat. Treptat, cat mai incet si mai putin traumatic, la noi a durat aproape 3 luni. Intai formeaza-i alte obicieiuri pt somn. Scoti intai suptul de peste zi si cele de seara si noapte ultimele.
Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata
Valul pictat
adra_bell spune:
Treptat, ghidata de copil. La noi a durat 8 luni intarcarea
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
mgabi spune:
Buna.
Te rog, nu acum iarna. Este mult prea mic si pentru el socul va fi mare, va suferi mult dupa ce are el mai drag. Nimic nu va inlocui acest gust duuuuuulce
Gandeste-te bine inante de a lua aceasta hotarare s-ar putea sa-ti para rau dupa aceea daca va raci.
Eu mi-am intarcat copii la 2 ani, respectiv 2,7 ani cu mare greutate.
Mamica de Bianca Ioana (29.09.2004) si Mihai Alexandru (18.10.1999)
dulce pentru bb
joklk spune:
Si eu sunt in aceeasi dilema. Fetita mea are un an si trei luni. Nu mai suge decat de trei ori pe zi dar ma gandesc ca e incet vremea sa ne intarcam. Ea mananca orice chiar bine doar cu laptele avem mici probleme caci nu i-a placut niciodata sticluta. Ea nu a acceptat niciodata nici suzeta, asa ca sanul e uneori si o forma de alint.
Acum ca mai multe dintre voi spune-ti ca nu indicata intarcarea iarna o mai amanam pana la primavara.
Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze
grati.ela spune:
M-ati pus pe ganduri...Dudu are 1 an si 11 luni si-i pregateam o intarcare brutala pe 26 decembrie...el inca suge ca un bebe: seara la culcare, noaptea, dimineata si uneori si ziua de 2 ori...sa zic ca deabia ieri mi-a venit CM? Eu nu vad sa reusesc sa-l intarc decat daca iau medicamente pt oprirea lactatiei...e lesinat dupa tzitzi!!!
RODY77 spune:
Recunosc ca la viroze nu m-am gandit, stiam ca nu este bine sa-l intarc vara. Mananca bine de obicei dar mai are si zile cand nu prea vrea. Dar titi imi ridica bluza si chiuie de bucurie.
Sabina spune:
Gratiela...eu vad altfel, sa il mai lasi cateva ore ziua cu altcineva ca sa intarci treptat, nu brusc, e f f nasol si pt bebe si pentru mama...
A inceput sa te deranjeze ca suge sau e doar ceva"cultural"?
Rody, ce dulce trebuie sa fie!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
grati.ela spune:
Sabina mi-e teama ca ajunge la gradi si tot mort dupa tzitzi e Cum ma vede cum incepe "miau" (nu poate sa spuna vreau si iese un miorlau...). Noaptea e nervos daca nu rade 4 tzitze...striga :"alta!" si iar alta de sunt nauca...Ozanei i-am dat tot 2 ani dar am intarcat-o la inceputul lui mai.