metode de intarcat

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Chestia e ca pana nu ii ies toate maselele se va tot scula noaptea....
indiferent daca intarci sau nu.
mai asteapta pana la primvara, ca se va maturiza mult.
Pupam Dudu mic.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Rody, la noi reducerea meselor de lapte nu a insemnat mese mai bune. Mananca la fel, se hidrateaza la fel, alaptatul era un bonus se pare. Si cu mesele de noapte la fel, nu cred ca e un specific; Maria desi inca e alaptata se trezeste noaptea, uneori adoarme imediat, alteori stam si cate o ora si citim.
Grati.ela, noi am ajuns la gradi, adevarat ca la 2 ani, inca suspinand dupa laptic. Nu de mult i-am scos mesele de peste zi, a ramas doar cea de seara de la culcare si cele de noapte (uneori) pentru ca efectiv nu mai aveam cand sa ne jucam impreuna, era optimizata pentru stat la san non-stop, desi acum se simte bine la gradinita.
Nu vreau sa renuntam la alaptat iarna asta pentru ca tocmai am trecut printr-o viroza urata si alaptatul ne-a salvat cu adevarat.
Trecand peste toate astea, mie personal imi e greu, si psihic, iar uneori simt o dorinta foarte mare de a o alapta si in timpul zilei, dar nu as rezista sa ne intoarcem de unde am plecat. Acum a fost un fel de fereastra, a acceptat foarte usor, e o varsta la care ne putem intelege bine. A mers doar explicandu-i ca asa ne vom putea juca mai mult si alte variatii pe tema, ca vom bea lapte doar seara la culcare. Acum o tin si mai mult in brate, ii dedic aproape tot timpul, vreau sa fiu sigura ca intelege ca o iubesc la fel in continuare. La mine alta metoda nu a mers, nici macar pt scoaterea unei mese de lapte.
Iar diversificarea a avut cat de cat succes intre 1 an si 3 luni si 1 an si 6 luni, dar fiecare copil e altfel, pana la urma tu stii ce e mai bun pentru voi. Atat voiam sa spun, la noi intarcatul nu a implicat alte schimbari (mancare mai multa, somn mai bun, adormit singur). :)

Alina si Maria - 3 nov 2007
Primul orice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

eu l-am intarcat pe andrei iarna, la inceputul lunii ianuarie, si nu am avut nici un fel de problema.
pentru intarcare am parcurs lent cativa pasi importanti.
la 6 luni am inceput sa-i dau putin lapte praf din biberon, ca sa se obisnuiasca atat cu formula cat si biberonul. ii dadeam cam 60 ml pe saptamana.
pe la 9 luni am inceput sa-l dezobisnuiesc de adormitul la san. cu mangaiat pe cap, scarpinat pe spate. tot in aceasta perioada am modificat ritualul de culcare seara: san, pus in patut, stins lumina, baut biberon si culcat.
pe la 10 luni am inceput sa-l alaptez cu program: dimineata, la pranz si seara. masa de dimineata si seara suplimentata cu formula.
dupa 2 saptamani am scos masa de pranz.
noaptea nu se trezea.
treptat si-a marit el cantitatea de lapte praf.
pe la 1 an a inceput doar sa se joace cu tzitzi. la 1 an si 3 saptamani a inceput sa suga seara dintr-un san, dimineata din celalalt. cand aparea biberonul, tzitzi nu mai prezenta interes.
l-am mai tinut eu cu tzitzi vreo doua zile, ca sa-mi diminuez cantitatea de lapte si apoi nu i-am mai dat. nu a cerut, nu a suferit.

recunosc ca am avut parte de o intarcare foarte usoara, chiar naturala. a durat cam 3 luni procesul de intarcare, pentru ca nu am vrut sa ma grabesc. am parcurs pasi mici, dar siguri.

si cu fetita am inceput procesul de intarcare: bem formula seara, si incepem sa ne obisnuim cu ritualul de seara: san, formula si culcare. cand vad ca si-a format un obicei de adormit seara, voi trece la etapa urmatoare. si in cazul ei imi propun sa o intarc pe la 1 an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Pe mine gandul la intrcare ma sperie Arianna e topita dupa tzitzi . Vreau inca un bebe si cum o sa apara 2 liniute, cum incep serios sa aplic schema intarcarii.
Nu stiu cum o sa fac, dar trebuie sa gasesc o solutie. Ea nu plange peste zi dupa tzitzi decat dc sunt prin preajam sau e necajita. Dc e binedispusa, uita de mine si seara adoarme fara nici o problema cu mama mea, cu care e obisnuta. Dar noaptea plange de mama focului dupa mine. Ma gandesc la o intarcare brusca. dispar din peisaj si dc nu ma solicita, asta e. Dc nu merge, trebuie sa caut alta solutie. Nu eram de acord cu intarcarea brusca, dar am incercat sa vad cum se comporta fara san la culcare si am lasat-o o noapte la mama mea. Nu a fost nici o problema. Nu a plans dupa mine. Cd m-a vazut de dimineata nu a sarit imediat la san, ca era ocupata cu pisica Asta a mers acasa la mama, ca la noi, stie ca sunt prin zona si ma cheama la apel...nu scap nesupta

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria

POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

BraveGirl eu zic sa incerci sa discuti putin cu ea. sa-i explici ca tzitzi nu mai este, ca e fetita mare, etc.
deasemenea, sa o ajuti sa gaseasca alt ritual de calmare in afara de tzitzi. e mai greu, dar cu rabdare si perseverenta vei reusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RODY77 spune:

BraveGirl sa-ti ajute DD si sa apara doua liniute.
Ma gandeam ca daca il intarc nu se mai trezeste noaptea asa de des si poate se odihneste mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

N-as prea crede. Si oricum, ai putea avea surpriza 'placuta' sa-l intarci, si el tot sa se trezeasca (ca asa e filmul) si nu o sa mai ai nici sanul sa i-l dai, asa ca poti ajunge sa-i dai lapte cu sticla noaptea (ceea ce nu-i f placut). Daca vrei sa nu se mai trezeasca noaptea, faci ceva exact in sensul asta, nu il intarci si il privezi de hrana principala si comfort. Adica identifici motivul trezirii - ca poate nu e sanul, ci durerea de dinti/burta, altele... Si daca chiar ar fi sanul, atunci nu intarcatul e solutia oricum, ci dezvatatul de a adormi cu sanul atunci cand se trezeste noaptea.

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput