E normal sau nu?
Raspunsuri - Pagina 4
buli spune:
Citat: |
citat din mesajul lui scafarulivia Azi a venit la mine si mi-a spus ca vine Craciunul si trebuie sa ne purtam normal pentru copil, la urma urmei ce-a facut decat sa bea un pahar in plus? |
spune-i ca da, cu conditia sa nu bea nimic de sarbatori. pina dupa Rev. sa-ti dovedeasca ca intr-adevar poate.
sau hai sa zicem, sa bea doua pahare de vin de craciun si 2 de rev, dar fix atit.
eu nu prea sint de acord cu testele intre parteneri, ar acum cred ca se justifica.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Laura25 spune:
citat din mesajul lui accept92 Si cine simte nevoia sa manace o ciocolata odata la 2,3 zile este dependent? Si cine bea un pahar de cola pe zi este dependent? Si cine face dragoste regulat e dependent? Toti au aceeasi motivatie..imi place, imi doresc. Dependenta este altceva, nu este 'imi place, imi doresc'....dimpotriva...'desi nu imi place, desi nu imi doresc, nu ma pot opri'. |
Cam asa vad si eu lucrurile.
Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Si cine simte nevoia sa manace o ciocolata odata la 2,3 zile este dependent? Si cine bea un pahar de cola pe zi este dependent? Si cine face dragoste regulat e dependent? Toti au aceeasi motivatie..imi place, imi doresc. Dependenta este altceva, nu este 'imi place, imi doresc'....dimpotriva...'desi nu imi place, desi nu imi doresc, nu ma pot opri'. |
Dupa rationamultul tau treaba sta cam asa:
Nu imi palce tigara, fumez si vomit, e dezgustatoare, dar fumez ca prostu pana devin dependenta de nicotina apoi zic: ´´vai, nu imi place deloc da nu ma mai pot opri´´
Ti se pare logic??
Ai vorbit vreodata cu un dependent de alcool, aflat sub terapie? Ai ascultat vreodata ce are de spus un dependent? Ai idee cum se ajunge la nevoia de a bea? Repet, exista scale: imi place, deci beau. Imi place, imi place , imi place,vreau sa beau, vreau, vreau,.. ups...simt nevoia, nu mai pot fara.To late.
Cat despre ciocolata si cola, ai grija cu cantitatea, e vorba de zahar si un medic ti-ar putea spune care-i traba cu nevoia acuta de zahar.
Comparatia cu sexul este funny
Laura25 spune:
citat din mesajul lui ladyJ Comparatia cu sexul este funny |
De ce? Nu e cam acelasi lucru? Nu exista o 'dependenta de orgasm', oare? nu e vorba tot de o nevoie a organismului care cere sa retraiasca senzatia aia?
accept92 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ladyJ
Dupa rationamultul tau treaba sta cam asa: Nu imi palce tigara, fumez si vomit, e dezgustatoare, dar fumez ca prostu pana devin dependenta de nicotina apoi zic: ´´vai, nu imi place deloc da nu ma mai pot opri´´ Ti se pare logic?? Ai vorbit vreodata cu un dependent de alcool, aflat sub terapie? Ai ascultat vreodata ce are de spus un dependent? Ai idee cum se ajunge la nevoia de a bea? Repet, exista scale: imi place, deci beau. Imi place, imi place , imi place,vreau sa beau, vreau, vreau,.. ups...simt nevoia, nu mai pot fara.To late. Cat despre ciocolata si cola, ai grija cu cantitatea, e vorba de zahar si un medic ti-ar putea spune care-i traba cu nevoia acuta de zahar. Comparatia cu sexul este funny |
Am fost dependenta de tigari ani de zile. Nu imi mai doream sa fumez, nu imi mai placea. Nu mai suportam gustul groaznic cu care ma trezeam dimineata. Si totusi am incercat de cateva ori sa ma las, fara succes. Eram intr-adevar dependenta. In cele din urma am reusit, atunci cand viata mea sociala s-a schimbat si am scapat in primul rand de dependenta psihica. Deci da, mi se pare logic.
Ciocolata mananc cu mare placere, rar..dar cand o prind nu apuca sa vada frigiderul. Cola nu am mai gustat de 10 ani, nici alte sucuri. Bere in schimb da, o consider mult mai sanatoasa decat orice suc. Si imi place. Si vara, cand nu eram gravida si nu alaptam beam aproape zilnic cel putin una. Dar iarna nu mai avea acelasi gust ca vara, asa ca toata iarna nu pun gura pe alcool, caci altceva in afara de bere nu imi place. Dupa socotelile tare eu sunt un alcoolic de sezon.
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
De ce? Nu e cam acelasi lucru? Nu exista o 'dependenta de orgasm', oare? nu e vorba tot de o nevoie a organismului care cere sa retraiasca senzatia aia? |
Laura, fii putin serioasa, sau tu vorbesti serios acum?
Lucrurile care iti fac placere, vrei sa le repeti, sa le ai des. Corect? Daca bautura iti face placere, bei..bei si iarasi bei pana nu mai poti trai fara alcool.(nu cum spune Accept, simti nevoia dar defapt tie nu iti place..pai cum ai ajuns la nevoia aia? Nu ca ti-a palcut si ai abuzat de placerea aia???
Comparatia alcoolului cu orgasmul este facuta doar de dragul contrazicerii. Daca tot vreti sa vorbim pe paralela asta, va amintesc ca exista nimfomania, care ghici ghicitoare ce este?
ladyJ spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui accept92
Am fost dependenta de tigari ani de zile. Nu imi mai doream sa fumez, nu imi mai placea. Nu mai suportam gustul groaznic cu care ma trezeam dimineata. Si totusi am incercat de cateva ori sa ma las, fara succes. Eram intr-adevar dependenta. In cele din urma am reusit, atunci cand viata mea sociala s-a schimbat si am scapat in primul rand de dependenta psihica. Deci da, mi se pare logic. |
Cand ai inceput sa fumezi, ti-a placut? Despre asta e vorba aici. Placerea ta de a fuma a dus la dependenta, la nevoia de a fuma.Idem cu alcoolul.
Laura25 spune:
La nimfomanie se ajunge prin repetitie (ca in cazul fumatului si al alcoolismului), sau e o boala care o ai sau nu o ai?
inca nu ma decid daca sunt serioasa sau mai putin serioasa, mai ma gandesc. Oricum mi se pare justificat ce am intrebat, nu e chiar 'la misto'.
accept92 spune:
citat din mesajul lui ladyJ Cand ai inceput sa fumezi, ti-a placut? Despre asta e vorba aici. Placerea ta de a fuma a dus la dependenta, la nevoia de a fuma.Idem cu alcoolul. |
'Psihic' mi-a placut imediat. Fizic nu mi-a placut niciodata. In timp a devenit suportabil. La inceput a fost chiar nasol.
mianna spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ladyJ
N-am spus ca oricine pune in gura alcool e alcoolic. Am spus altceva, te rog sa citesti cu atentie. Cat despre nevoie-placere-dorinta, astea trei nu sunt atat de diferite cum cred unii: Imi place votca. VREAU sa beau votca pentru ca imi place votca, starea pe care o am dupa ce beau, etc. Simt NEVOIA sa beau votca pentru ca imi place si vreau sa beau. Placutul asta duce la nevoie, cam asta e ideea.Sigur, nu imediat, aici vorbim de perioade lungi de timp nu de azi pe maine. |
ai scris ca "simte nevoia sa bea, ii place, isi doreste". eu iti spuneam ca trebuie sa facem diferenta intre "simte nevoia sa bea" si "ii place, isi doreste". si mie imi place vinul, si mi-as fi dorit azi la pranz sa beau un pahar, dar nu pot fiindca in dupa-amiaza asta sunt sofer. si e totul in regula sa-mi placa si sa-mi doresc, tocmai fiindca nu "simt nevoia", n-am nici manifestari psihice, nici fizice in lipsa acelui pahar. si astea-s necesare in completarea acelui "Simt NEVOIA sa beau votca pentru ca imi place si vreau sa beau." + "daca nu beau ma simt nasol". fara asta, nu "simt nevoia" sa beau vodca. (nu, nu eu, eu is cu vinul - nici zilnic, nici saptamanal, cam la doua saptamani - oricum regulat, deci astept diagnosticul )