Preferinta copilului pentru acrituri

Preferinta copilului pentru acrituri | Autor: witeflower

Link direct la acest mesaj

Sa fie oare o simpla chestiune de gust? Sau semnaleaza niste carente, niste necesitati ale organismului?

Scrisoarea baiatului meu catre Mos Nicolae contine (pe langa masinuta) : 1 lAMAIE MARE, UN GREPFRUIT SI JELEURI ACRE (de-acelea cu sare de lamaie pe ele).

Desigur, ocazional, copilul se bucura si de un ou Kinder sau o ciocolata mica, Rafaello sau alte duciuri "fine" (dar in cantitate mica) - ceea ce ma bucura.
Dar daca prinde ceva acru - e chiar fericit.
Mananca cu pofta salata de castraveti, pentru ca, la sfarsit, ii dau voie sa ia cu lingurita sosul ramas (adica putin ulei de masline, cu sare si otet de mere).

A! si pestele - e mancarea lui preferata... de cand i-l servesc cu lamaie din abundenta.

Sa va mai zic ca e capabil sa muste din lamaie ca dintr-un mar?
(Noroc ca in general ma asculta cand ii spun ca ce-i prea mult nu-i sanatos si ma intreaba "cat" are voie sa manance ca sa nu-i faca rau...)

Daca aveti si voi copii fascinati de acrituri... sau daca aveti vreo parere... poate ne mai lamurim...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Patrick mananca si el lamaie - adica musca din ea ca din mar. si o face de cand era mic. alte acrituri nu am vazut sa ii placa in mod deosebit, adica nu mananca muraturi si nici fructele mai acre.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu in timp mi-am facut o parere privind "poftele".Cred ca anumite preferinte alimentare sunt induse de anumite cerinte.
Am citit undeva,imi pare rau ca nu am salvat materialul,ca in Elvetia la o clinica cu profil nutritionist se punea pe masa un platou mare cu diferite fructe si legume si fiecare era invitat sa ia ceeace pofteste.S-a constata in acest fel ca "pofta" coincidea cu necesitatile organismului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Aidan mananca castraveti murati de zici ca nu mai apuca ziua de maine. Dar numai cornichons :)

Adriana si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Ai mancat poate multe "acrituri" cand ai fost gravida?

eu nu aveam chef deloc de dulciuri cat am fost gravida, si nici oana nu se da in vant dupa ele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Eheheh...daca Sebastien ar sti sa-i scrie lui Santa cu siguranta printe masinute,tractoare,scule si alte cele s-ar gasi si : castraveti murati(mai toate muraturile de fapt),lamaie goala,portocalele acre,si bomboane,jeleuri ce au sour.Nah ca mi s-a facut gura apa...
Acelasi obicei il are si cu sorbitul zemei de la salata.E innebunit....Pana acum nu mi-am pus nici o pb...oare o fi bine?o fi rau?

Al meu mananca numai cand le vede,dar nu cere musai...

Eu,cat am fost gravida n-am avut treaba cu acriturile mai deloc.

Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien

www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">

Perle de shef!!
*Miracolul nostru*

[b] "If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and make a change!"
Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Si baietelul meu intre dulce si acru prefere acriturile

Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea

zicolorata
Valul pictat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Am si eu una (cea mare!) care prefera acriturile!
Si la fel musca din lamaie ca din mar, de mi se sterpezesc dintii doar uitandu-ma la ea!
Ce-mi place ca ai vostri sunt baieti si a mea fata; ca ma inebunisera babele cand eram gravida cum ca o sa fie baiat pentru ca am burta tuguiata si rontai la acrituri....
Nu mi-am pus niciodata problema daca aceasta preferinta semnaleaza ceva... Si asta si poate pentru ca i-am facut anual analizele (inafara de anul asta!) si mereu i-au iesit perfecte, fara carente sau altceva.

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cunosc destul de multi copii care consuma acrituri in cantitati apreciabile si care nu prea agreeaza dulciurile.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana1979 spune:

Numai citind raspunsurile voastre si salivez toata. Nu are nici o legatura cu ce ai mancat cand erai insarcinata. Cel mai bine am vazut la nepotii mei, unul foarte ahtiat dupa dulciuri iar celalalt ar manca zilnic cate 4-5 lamai in loc de mere; iar sora-mea nu s-a omorat nici cu dulciurile si nici cu acriturile in timpul sarcinilor. Fiecare copil cu preferintele lui, care oricum pot sa se si schimbe cand mai creste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Si fetitei mele ii plac lamaile. Cu tot cu coaja.
Si portocalele acrisoare, dupa mere nu se prea da in vant, si, in general, dupa fructele dulci.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput