Problema tatalui

Buna ziua,
am si eu o problema si poate ma ajutati cu sfaturi.
Sunt insarcinata in luna 5 insa am mari probleme in familie, sotul nu mai lucreaza este in somaj din octombrie lucrul asta ma depaseste pentru ca trebuie sa imi intretin singura toata casa. Adica locuiesc in Bucuresti cu chirie iar toate cheltuielile le platesc numai eu, parca lui nu i-ar pasa de acest copil. Asa simt ca se comporta simt ca ma afecteaza psihic somajul lui. Nu isi mai cauta de lucru sta toata ziua la televizor la meciuri sau se joaca Fifa - fotbal. Eu ma duc si la servici si fac predau mult si akasa a sa fac fata cheltuielilor. Este foarte greu pentru ca am avut si o sarcina cu probleme inka vars si la 5 luni si am si o urticarie de sarcina cumplita care imi apare in fiecare seara. Asa imi tin meditatiile.
Ceea ce nu inteleg, stiu ca multi sunt in situata asta acum e o perioada grea insa el de 3 luni nici macar actele pentru somaj nu si le-a depus, nu inteleg de ce ma lasa numai pe mine sa ma chinui. A avut ocazia sa se angajeze paznic insa munca de jos i se pare injositoare.
Ultima oara ne-am certat, adica a aruncat cu telefonul in perete ca sa nu il mai sune mama sa il certe ca nu isi cauta de lcuru. Problema este ca eu plang de si ii fac rau copilului. el nu intelege se razbuna pe mine si imi face in continuare rau.
Asa ca luni dimienata m-am hotarat s aplec singura acasa la parinti, i-am spus ca am nevoie de o pauza. el a venit si el acasa insa sta la parintii lui, soacra mea nu il invata nimic de bine din pacate.
Sincer chiar nu stiu ar trebui sa apelez la un psiholog?
Ely20+cu
Raspunsuri

happiness spune:
Pai eu cred ca ar trebui sa te linistesti,asta daca tii vreun pic la bebelusul din burtica.Sa gandesti limpede,sa cauti solutii,sa alegi si sa iti asumi acea alegere,dar cu calm,poate si un sfat de la un prieten ar ajuta.Nu stiu daca e chiar cazul de un psiholog,dar daca tu simti nevoia,de ce nu?

ladyJ spune:
Nu , nu tu trebuie sa mergi la psiholog, ci el. Se pare ca el e cel care are probleme cu ´´munca injositoare´´ si nu e in stare sa isi asume responsabilitati, mai ales acum ca asteptati un copil.

Gabi_K spune:
dar totusi de ce nu lucreaza? de ce nu cauta de lucru? El ce zice?
Asa cum spunea si ladyJ, tu degeaba mergi la psiholog, fiindca asta nu il va determina sa lucreze. Ori sa mearga el la lucru, ori la psiholog, ori sa mergeti impreuna la un consilier de familie, poate chiar nu are sens casnicia voastra, poate se mai poate face ceva...
El nu a incercat sa te recucereasca? Nu vrea sa te intorci la el?
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

betiana spune:
Parerea mea :
1. ori s-a obisnuit sa primeasca ( si nu sa si ofere )
2. ori este iresponsabil
3. sau ceea ce pare si mai trist, nu te mai iubeste
Stiu ca sarcina poate crea depresii, numai ca la tine este o depresie normala. Este bine sa te intaresti si sa te gandesti ca ai optat sa ai un copil si deci ai o responsabilitate. De ce sa plangi si sa te lupti sa-l faci responsabil ? Mai bine fa-ti un program personal cu prietenele. Mergeti la un suc, la shopping. In clipa cand o sa te vada mai relaxata se va indarji sa te recucereasca si va face ceva ca sa te recucereasca ( daca te mai iubeste ).

elybub spune:
Va multumesc din suflet. Se pare ca ma iubeste, dar nu vrea sa munceasca, eu uan nu stiu cum sa il mai conving ca nu e bine ce face. Oricum ideea este ca tot el se supara pe mama si pe mine pentru ca ii atragem atentia asupra faptului ca nu are servici si arunca telefonul ac e stresat. eu il inteleg dar in situatia de fata ar trebui sa isi caute oriunde nu sa faca fitze ca nu ii place serviciul cutare sau cutare.
M-am impacat cu el l-am trezit intr-o dimineata la 6 sa se duca sa imi ia ciocolata ca nu mai puteam de pofta. Acum suntem la Constanta amandoi, el in vacanta - nu a muncit de 4 luni si eu...care chiar am muncit si m-am intretinut mai mult singura...si pe el. ( parintii nostrii stau in aceeasi scara acelasi bloc numai ca ei la 1 si noi la 2 )ideea e ca mi se facuse asa tare pofta de ciocolata ca nu mai rezistam, afara era ghetus nu puteam sa ies, iar mama nu vroia sa se duca ca abia se trezise...
L-am sunat si a venit cu ciocolata de atunci a stat numai la noi...
Ce sa mai zic? Imi era si dor de el nu il vazusem de 5 zile, ne-am dat seama ca inka ne mai iubim si ca nu putem sa stam nici despartiti, cu alte cuvinte trebuie sa mai cedam ca sa fie bine.
Ideea este ca mi-a spus ca se simtea stresat de mine si de mama si ca nu mai suporta.
Acum eu nu i-am mai spus nimik de servici insa el doarme foarte mult
(exagereaza) si nu vrea sa ii mai spun nimic despre problemele astea.
ok dar problema se mai pune si altfel. Eu azi ma duc la noul meu medic din Constanta imi trebuie 2 milioane la concultatie, apoi trebuie sa fac 4D ul in total 6 milioane, mie din salariu mi-au mai ramas dar nu ajung. El mi-a spus ca nu are bani si ca nici ai lui nu au bani...Mai mult, soacra-mea mi-a spus ca ce atata doctor si analize! Ca ea s-a dus la 6 luni la medic!
Eu sunt de acord ca eu sa nu ii mai zic nimik dar cu ce mergem la medic si cu ce crestem copilul daca el mereu o sa zica ca nu are bani?
Eu din martie intru in prenatal apoi o sa trebuiasca sa ne mutam la ai mei pentru ca la Bucuresti nu mai putem sta eu nu o sa primesc indemnizatia pentru ca am avut intreruperi in timpul anului mi-am schimbat serviciul.
Atunci ce o sa facem stam pe capul alor nostrii?
Ely20+cu

Laura25 spune:
Ma dau si eu cu parerea ... Faptul ca doarme foarte mult si toate celelalte reactii ale lui ma duc cu gandul ca al tau iubit e intr-o depresie adanca din care cred ca ar trebui ajutat sa iasa. Femeile depresive sunt triste , plang din orice, au 'fatza de depresive'. Barbatii probabil ca nu reactioneaza asa. Dar daca nu plange si nu mananca ciocolata non-stop nu inseamna ca nu e depresie. Nu stiu ce sfat sa-ti dau. Cred ca ar trebui laudat si incurajat, nu 'dat in cap' cu orice ocazie. Ar fi bine daca ar accepta un ajutor specializat (medic).
Sanatate multa si sarcina usoara!
Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me

elybub spune:
L-am incurajat sa se duca la servici isi gasise agent de paza, l-am incurajat sa faca un lucru injositor pentru el ...asa ca faza cu incurajatul nu merge pentru ca orice i-ai spune el vrea sa astepte pana gaseste un job bun...iar pana atunci eu si bebe murim de foame.
Ely20+cu

Alizee spune:
Din pacate, sotul tau trece printr-o depresie care, cred eu, ca are legatura cu faptul ca el a ramas fara servici, iar tu esti insarcinata. Poti discuta cu persoane apropiate, ce l-ar putea ajuta sa-si gaseasca o slujba ?
In alta ordine de idei, nu inteleg de ce e musai sa cheltui atatea milioane, cand consultatiile, inclusiv ecografiile unei gravide sunt gratuite ?!
Gaseste un ginecolog care sa te ia in evidenta si economiseste banii pt copilul ce va veni.
Sarcina si nastere usoare.
allinta
SARBATORI FERICITE !

Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elybub L-am incurajat sa se duca la servici isi gasise agent de paza, l-am incurajat sa faca un lucru injositor pentru el ...asa ca faza cu incurajatul nu merge pentru ca orice i-ai spune el vrea sa astepte pana gaseste un job bun...iar pana atunci eu si bebe murim de foame. Ely ![]() ![]() |
Doamne sfinte !!! Cum poti sa te gandesti ca veti muri de foame ?! Doar vei beneficia de indemnizatie si alocatie, dupa ce vei naste, deci veti avea un venit timp de doi ani.
allinta
SARBATORI FERICITE !

elybub spune:
Ecografiile chiar daca le faci in spital tot trebuie sa ii dai ceva doctorului, in plus 4D-ul este o ecografie specializata care se plateste oriunde te-ai duce.
Ely20+cu