Cum sa deschid ochii unui "copil cu copil"?
Raspunsuri - Pagina 9
A_Iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lara_c Ulterior ai spus ca nu e cumparat, platesc chirie.Daca e cumparat sa il vanda domne' sa imparta banii si sa isi vada amandoi de noul cuplu si de copii.ei nu isi permit luxul (ca in cazul Adinei) sa aiba o propietate de care nu au nevoie acum si care candva va ramane mostenire copilului lot. Off topic, Adina , daca ai fi in situatia fostei sotii a tatalui copiluli Dianei (of doamne, putem sa ii spune ...sa zicem Dragos? sa fie mai simplu...)si ai fi convenit cu acesta ca apartamentul comun sa ii ramana copilului vostru in cazul aparitiei celui de-al doilea copil are si el drepturi( 1/4 din apartament).Cu alte cuvinte daca ex sotul tau mai face un copil si (Doamne fereste ) pateste ceva, acel copil imparte jumatatea de apartament a tatalui 50:50 cu fiica voastra.De asta iti spuneam ca cel mai bine e sa se rezolve toate aspectele financiare pt ca mie una nu mi se pare ok ca ce ai muncit TU si FOSTUL SOT sa fie impartit asa.In fine, sper sa nu te superi ca am adus asta in discutie. |
Pana una alta nici eu nici el nu avem alti mostenitori, deci inca nu-mi pun problema.
Dar nu intotdeauna solutia tehnica "vinde si imparte banii" se potriveste.
nici macar in cazul nostru - in apartamentul de care spuneam locuieste ex-soacra-mea - si o sa locuiasca pana la sfarsitul zilelor ei. ce sa facem, s-o dam afara ca ni s-a casunat noua sa rezolvam situatia apartamentului ala si trebuie sa-l vindem? Sa-i platesc eu (sau el) jumatate, ok, dar la ce pret sa-i platesc jumatate? La pretul de anul trecut? de anul asta? cel mai mare? cel mai mic? Pfuaa, mai complicat decat sa-l vinzi.
Si in cazul lui "Dragos", ce sa faca fiecare dintre ei cu banii? Oricum nu pot sa-si ia altceva...chiar nu stiu daca ar fi solutia ok pentru ei, baietelul acolo locuieste! Lasi un copil fara casa?
si acum on-topic: sunt de acord cuvant cu cuvant cu Buflea, mi se pare foarte corect cum pune ea problema.
Altii cauta tapi ispasitori pentru situatia de acum, creata si intretinuta de personajul principal al povestii.
dianas spune:
Parerea mea este ca Diana este complet iresponsabila si lipsita de maturitate, iar la varsta ei nu mai este chiar un copil. Este o femeie in toata firea care are un copil si care ar trebui sa se gandeasca mai mult la viitorul lui si al el. Exista mame mai tinere decat ea care sunt mai responsabile si cu picioarele pe pamant.
Problema ei majora nu este ca parintii au luat situatia in maini si o ajuta cu cresterea copilului - lucru mare daca ne gandim cate nevoi are un copil mic, ce venituri au parintii ei care au o varsta, iar tatal e pensionar - in timp ce ea se aranjeaza (in asa fel incat e invidiata la facultate pentru tinute) si se plimba pe la cursuri. Nu zau! E mama, nu mai e scolarita, daca vrea sa fie independenta si respectata de parinti, sa-si gaseasca un job. SI sa le multumeasca parintilor pentru ajutorul pe care i-l dau, pentru ca daca nu i-ar fi avut pe ei, ar fi fost vai si amar de ea. Poate ca ar fi locuit in continuare in bucuresti, la fratele artistului, unde cei doi beau si se bateau zilnic.
Sa-si lase parintii sa-i creasca copilul pentru moment pentru ca ea e clar ca nu e in stare (dovada fiind dezastrul in care singura a intrat la doar 20 de ani), sa-si caute de munca pentru ca nu ar fi singura care merge la facultate si la serviciu in acelasi timp (eu am facut facultatea la zi si mergeam si la serviciu) si sa spuna Bodaproste! ca are cine sta cu cel mic, nu e nevoita sa plateasca vreo bona.
Nu inteleg de ce multa lume da via pe parinti pentru esecul din viata acestei fete. Multe dintre familiile din romania care exista inca din vremea comunismului stiu cat de grea era viata pe atunci si at de putin se punea accentul pe partea emotionala. Pobabil ca sunt oameni "mai din totpor" dar asta nu inseamna ca sunt oameni rai. Stiu ei mai bine ce fac cu cel mic, decat stie Diana.
Si dupa cum spunea cineva mai sus, cata vreme ei contribuie cel mai mult la educatia si cresterea celui mic, ei au cel mai greu cuvant de spus. Diana sa munceasca daca vrea sa decida singura in privinta lui!
lavi02 spune:
As zice sa o sfatuiesti pe Diana sa-si caute un servici, chiar si cu jumatate de norma.
Fara un servici, fara sa aduca si ea bani in casa e clar ca nu va avea un cuvant de spus in fata parintilor.
Intr-adevar ideal ar fi ca Diana sa se mute singura cu copilul, sa fie independenta de parinti si de fostul sot pana la clarificarea relatiei. Toate astea nu se pot face peste noapte dar primul pas cred ca este gasirea unui servici; asa ca as zice sa incerci sa o ambitionezi sa-si gaseasca un job.
Daca va aduce si ea bani in casa va avea un cuvant de spus, nu va mai fi tratata ca ultimul om "intretinut" de parintii ei.
In povestea asta toti au o parte de responsabilitate, mai putin copilasul de 2 ani care sufera cel mai mult. Si va suferi enorm pe masura ce va creste.
Poate ar trebui sa vorbesti si cu matusa & unchiul, sa incerce sa se stapaneasca fata de copil, sa-l trateze ca pe un nepot, nu ca pe propria lor proprietate si mai ales sa nu-i mai defaimeze parintii! Este o lipsa de respect fantastica fata de un om si fata de un copil in special sa-i defaimezi parintii, indeferent cum ii consideri. Pentru acel copil parintii sunt soarele si luna, sunt totul! Sunt insasi identitatea lui, punctele lui de referinta.
Daca ii critica si ii defaimeaza pe parinti copilul nu va avea incredere in el cand va fi mare. Pentru ca nu s eva simti "cu radacinile infipte in pamant"
inbox spune:
Eu nu cred ca cineva poate sa-i deschida ochii verisoarei tale, cred ca atunci cand ii va ajunge la saturatie aceasta situatie ( daca ii va ajunge vreodata) va face singura ce trebuie sa faca. Stim foarte bine ca uneori oricat ar incerca cineva sau toata lumea sa deschida ochii cuiva, persoana respectiva insista impotriva tuturor sa faca ceea ce se considera "a nu fi bine" si sa se trezeasca atunci cand toti renunta sa mai zica ceva!
Alizee spune:
citat din mesajul lui Jocurban Pentru bunici, binele copilului inseamna sa uite ca are un asemenea tata, care nu-i ofera nimic. Ei simt ca asa cum si-au crescut proprii copii, dupa rigori stricte si "sanatoase", asa trebuie sa creasca si nepotul lor, ferit de influenta nefasta a unui tata al carui rol in viata coplului ei nu-l inteleg. Diana i-a surprins nu o data invatand copilul ca ei sunt "mama" si "tata", repetandu-i aceste lucruri ca sa le interiorizeze mental, iar mamei naturale sa-i spuna doar pe nume... Orice protest pe tema asta se lasa cu scandaluri urate si amenintari. |
Daca un aseemenea comportament aberant inseamna bune intentii si dragoste fata de nepot si fiica, atunci adevarata dragoste parinteasca si devotament fata de copiii proprii, cum se manifesta
oare ?
Este adevarat, tanara este imprastiata, a facut un copil fara sa se gandeasca la consecinte, proiectand doar vise pt viitor. Dar din a cui cauza are o gandire atat de imatura ? Daca mama ei i-ar fi explicat toata adolescenta sa, cel putin, cat de important este sa se realizeze ca persoana si sa se gandeasca la facut copii dupa ce se casatoreste, sunt convinsa ca Diana nu ar fi dat nastere unui copil intr-o situatie ca asta de acum. Copilasul sa traiasca si sa fie sanatos si norocos, dar mult mai vinovati de starea conflictuala sunt acesti bunici obtuzi.
allinta
SARBATORI FERICITE !
casandra spune:
Cineva spunea mai devreme ca in Romania viata e grea, si asa si este, si partea emotionala e mai neglijata. Asta nu inseamna ca nu exista si ca nu rabufneste pe unde nimereste.
Eu cum vad lucrurile, fata e indemnata sa taca si sa inghita de la parintii ei, care nu sunt rai si ii vor binele si au luat haturile in maini, ca ea e incapabila. Cu bagajul asta formativ nici nu e de mirare a gasit, si o sa mai gaseasca, barbati care se vor purta cu ea cum s-au purtat ai ei, o vor reduce la tacere si o vor face sa creada ca nu e buna de nimic si ea de una singura ar muri pe strada. Apoi, la batranete, probabil o vor lua in primire copiii care vor stii ce e mai bine, unde trebuie sa stea, sa se duca, ce sa manance, si tot asa pana va inchide ochii.
Alizee spune:
citat din mesajul lui Jocurban a aflat de la fosta sotie ce frumos si "provocator" se imbraca ea la cursuri, ca tot de la ea stie ca alti indivizi din anturaj ii fac avansuri mai mult sau mai putin formale... si, chiar daca ea nu a gresit cu nimic, el e "afectat" si din acest motiv nu-i mai pasa ca micutul plange de dorul lui si zilnic intreaba, pe limba lui, cand vine tati. |
Eu cred ca fata are sanse reale de a-si gasi un partener potrivit. Dar trebuie lasata sa se simta responsabila fata de copilas, astfel incat, de cate ori va fi curtata, ea sa fie atenta si daca respectivul se imprieteneste cu baietelul.
Dupa cum vad eu lucrurile acum, parintii sai sunt mai rau decat un dusman, de care te feresti fiindca stii clar ca iti vrea raul; insa ei se autoproclama salvatorii fiicei si al nepotului, dar sunt principalii factori nocivi in dezvoltarea acestora.
Sper ca fata sa reuseasca sa intrezareasca macar o speranta reala pt viata ei, sa nu creada ca un barbat este solutia de a scapa de cei doi si sa tina cont si de baietel, atunci cand un barbat o va curta.
allinta
SARBATORI FERICITE !
Alizee spune:
citat din mesajul lui Jocurban Conflictele cu parintii se nasc din mici tabieturi cotidiene... ea ar vrea ca micutul sa nu primeasca dulce inainte de masa, bunicii ii dau daca cere, ea protesteaza, ei se infurie ca ea nu are dreptul sa-i critice pe ei atata vreme cat sta in casa lor, pe banii lor si toata ziua e absenta din viata copilului, plecata fiind la scoala... etc. Si de aici, invariabil, zilnic, ajung sa-si dezgroape greselile pana la radacini, intr-un mod care ar macina si nervii celui mai tare om. |
Iata o atmosfera foarte sanatoasa in care creste acest copilas.
Copiii nu au voie sa manance dulciuri inainte de masa, deoarece le strica pofta de mancare. Si, in loc sa fie hranit corespunzator pt a se dezvolta armonios, este imbuibat cu dulciuri pt a fi "gras si frumos".
Repet : singura solutie pt ca ea si baietelul ei sa iasa din cercul asta infernal, este sa apeleze la ajutorul unei fundatii care ajuta tinerele mame pana isi gasesc serviviu. In cazul ei, pana isi termina facultatea si isi gaseste o slujba. Nu este obligatoriu sa fie actrita, poate lucra in televiziune, la radio, poate fi o voce intrun desen animat.
allinta
SARBATORI FERICITE !
andacos spune:
citat din mesajul lui ruxij Fundatii...vise, nu te ajuta nimeni. Te ajuti singur. |
Exact!Dar...trebuie sa vrei!
Dana