Cum sa deschid ochii unui "copil cu copil"?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Fundatii...vise, nu te ajuta nimeni. Te ajuti singur.

In urma cu cativa ani, am vazut la televizor o emisiune despre o fundatie care ajuta mamicile singure si fara venituri. Mamele aveau grija de copii cu randul si se gospodareau singure.
Solutia este reala. Exista fundatii, dar nu vin ele la om, ci persoanele in nevoie trebuie sa le caute.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

vad solutii din ce in ce mai irealiste; cred ca fiecare incearca s-o indese pe Diana in papucii proprii si pierde din vedere realitatea fetei.
Unde sa mearga mai in Romania, intr-un apartament confort 2-3-4 cu camere minuscule eventual camere "vagon" o singura baie unde sa se inghesuie patru adulti care au nevoi ce necesita intimitate in cuplu; la gramada doua cupluri de adulti+doi copii?
sa duca copilul la nu-stiu-ce asociatii pentru ca bunicii ii dau dulciuri inainte de masa???????
sa-si abandoneze facultatea pentru un job platit sub limita de subzistenta, in felul asta distrugindu-si si viitorul nu numai prezentul??

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Ana, atunci, ce solutii realiste vezi tu pt aceasta tanara si copilasul ei ? Pe termen lung sau scurt.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Ana, atunci, ce solutii realiste vezi tu pt aceasta tanara si copilasul ei ? Pe termen lung sau scurt.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Stiu ca nu sunt Ana dar...in situatzia actuala chiar nu are alta solutzie!Parintzii sunt cea mai realista si satisfacatoare solutzie!

Iar ea stie lucrul atsa de asta si procedeaza ca atare!

Dana

Mergi la inceput

pai in primul rind Diana trebuie sa devina independenta si sa se maturizeze; asta cu sacrificiul a doi-trei ani "pierduti" de-ai copilului; apoi, dupa universitate trebuie sa-si gaseasca job si sa fie capabila sa se intretina pe ea si copil; atunci poate recupera copilul doar pentru ea de la parintii autoritari; oricum sunt sigura ca daca parintii incep sa vada schimbari (fata se concentreaza pe scoala si rezultate), si incearca sa-si apropie copilul cu diplomatie fara certuri cu parintii, si ei isi vor recapata increderea in ea;
iar acel imbecil zis tata ce o imparte cu fosta, dupa mine ar disparea din peisaj, ii face doar rau si ei si mai ales copilului; aia nu e viata in care a tirit-o (batai, la gramada, etc)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe
sa duca copilul la nu-stiu-ce asociatii pentru ca bunicii ii dau dulciuri inainte de masa???????

NU. Fiindca bunicii isi invata nepotul ca ei sunt parintii lui, iar mamei lui sa ii spuna pe nume.
Astea sunt actiuni rauvoitoare, chiar daca vin din partea parintilor, sau, cu atat mai rau ca vin din partea parintilor fetei si bunicilor baietelului.
Atmosfera de scandal este intretinuta de ei. Dar probabil ca este mult mai sanatos pt ea si copil sa ramana langa abuzatorii parinti/bunici, decat sa caute sprijin la o fundatie.
Eu, personal, asta as face. Nu as permite nici macar parintilor mei sa incerce sa se substituie rolului meu de mama.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput

Am trimis inainte de a adauga ca eu nu cred ca vreo asociatzoie sau fundatzie ii vor acoreda ajutor Dianei,pentru ca in definitiv ea nu e neaparat un caz social cu nevoie urgenat de ajutor!

Dana

Mergi la inceput

allinta,

pina una alta ea-mama-nu are nimic de oferit copilului, mai mult este intretinuta de aceeasi batrini care in loc sa se bucure de batrinete si liniste dreg pandaliile fetei; ei atita stiu- asta a fost pe vremea lor- probabil le e si rusine de cei din jur pentru isprava fetei, si ar fi mai comod sa le spuna lor mama-tata copilul si fetei pe nume, i-ar scuti de intrebari incomode si comentarii rautatcioase si pe ei si pe copil si pe fata.nu vad capatul lumii aici, nici motiv sa cresti copilul fara familie si camin, prin dormitoare comune ale asociatiilor si persoane straine in jur.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Am trimis inainte de a adauga ca eu nu cred ca vreo asociatzoie sau fundatzie ii vor acoreda ajutor Dianei,pentru ca in definitiv ea nu e neaparat un caz social cu nevoie urgenat de ajutor!

Dana

Ooo, ba da ! Asociatia , inainte de a oferi ajutor, intreprinde o actiune de verificare a situatiei familiale si financiare. Chiar si la vecini se va interesa.
Fata este un caz social, chiar daca pare greu de crezut.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui allinta.
Fata este un caz social, chiar daca pare greu de crezut.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Pai este caz social doar pentru ca nu primeste ajutor social sa spunem,deswi personal ma indoiesc ca nu primeste nimic de la facultate,insa...nu locuieste in strada,copilul are conditzii de trai normale...etc!

Dana

Mergi la inceput