Cum sa deschid ochii unui "copil cu copil"?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

allinta,

pina una alta ea-mama-nu are nimic de oferit copilului, mai mult este intretinuta de aceeasi batrini care in loc sa se bucure de batrinete si liniste dreg pandaliile fetei; ei atita stiu- asta a fost pe vremea lor- probabil le e si rusine de cei din jur pentru isprava fetei, si ar fi mai comod sa le spuna lor mama-tata copilul si fetei pe nume, i-ar scuti de intrebari incomode si comentarii rautatcioase si pe ei si pe copil si pe fata.nu vad capatul lumii aici, nici motiv sa cresti copilul fara familie si camin, prin dormitoare comune ale asociatiilor si persoane straine in jur.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Ana, imi pare rau, dar eu vad lucrurile total diferit.
De ce si-au mai oferit ajutorul daca ii toaca marunt-marunt atat pe tanara, cat si pe copil ?
Pe termen lung, sederea ei langa acesti batrani, ii va distruge si bruma de incredere pe care ar mai putea-o avea in ea ca om. Iar copilul va fi din ce in ce mai confuz fiindca nu va intelege cine ce este de fapt.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos
Pai este caz social doar pentru ca nu primeste ajutor social sa spunem,desi personal ma indoiesc ca nu primeste nimic de la facultate,insa...nu locuieste in strada,copilul are conditzii de trai normale...etc!
Dana

Conditiile in care creste acest copilas, numai normale nu sunt.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Copilul este abuzat psihic de bunici. A-i baga copilului in cap ca bunica si bunicul sunt mama si tata, a-i critica mereu parintii adevarati mi se pare o forma grava de abuz.

Ce conteaza "gura lumii" in fata faptului de a avea un nepot cu incredere in el si sanatos psihic?!

Probabil bunicii nu pot vedea atat de departe, insa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Citat:
Pai este caz social doar pentru ca nu primeste ajutor social sa spunem,desi personal ma indoiesc ca nu primeste nimic de la facultate,insa...nu locuieste in strada,copilul are conditzii de trai normale...etc!
Dana

Conditiile in care creste acest copilas, numai normale nu sunt.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Daca interpretezi normalitatea ca familie traditzionala-mama,tata,copil,atunci da...nu e normal,insa repet,copilul si mama nu traiesc in strada,nu traiesc doar din ajutor social,au sprijin financiar si moral asa ca...nu fac obiectul asociatziilo sau fundatziilor caritabile!
#
Dana

Mergi la inceput

Andacos, nu la asta m-am referit, ci la starea de conflict permanent, la confuziile inoculate copilului.
Fata reprezinta un caz social.
Atmosfera lor este identica cu atmosfera dintro familie destramata si fara educatie elementara. Bunul simt lipseste cu desavarsire din bagajul cunostintelor acestor batrani.
Ar fi o mare palma data in obrazul lor, plecarea de langa ei a acestei fete, pe care ei o terorizeaza, facand din asta datoria lor de parinti iubitori.
Eu sunt revoltata si daca as avea posibilitatea i-as demasca, i-as face de tot rasul ( asa cum as da in vileag cu camera ascunsa o bona ticaloasa, care se preface ca imi iubeste copilul ).
Nu fata este de rasul lumii, ci ei.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Inainte de a ma retrage la racituri(la prepararea lor adicasau mai corectz spus la finalizarea lor),mai spun sau repet inca odata ca doar Diana este cea care poate indrepta situatzia!

Degeaba vorbeste ea cu vara sa ca nu's ce fac parintzii daca ea nu e capabila sa ia atitudine!

Si inca odata repet ca parintzii ei sunt singura solutzie viabila in moment!

Si mai sper sa-i vina mintea cit mai curind la cap,atit pentru binele ei,cit si al copilului!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

In Romania nu extista sheltere pentru femei?
Eu am cunoscut aici o doamna, care a iesit dintr-o relatie abuziva care a durat 16 ani, cu 2 copii, dupa ea, cel mic de 6 luni, si s-a dus la shelter si acolo imediat a inceput consilierea, s-a apucat si de scoala, intre timp s-a mutat de la shelter si isi creste copiii singura si se descurca. Ea spunea ca a mai incercat inainte sa se desprinda, cand avea doar 1 copil, dar s-a dus la frate-sau si nu a rezistat prea mult acolo, tot asa, discutii, pretentii, intrase intr-o alta forma de abuz... Spunea ca esential a fost ca a avut parte de consiliere, ca sa se poata puna pe picioare. Probabil de asta are nevoie Diana, de cineva sanatos emotional, care sa o ajute sa se descopere/regaseasca. Altfel, nu o sa ii fie bine nici dupa ce termina facultatea, nici daca va avea un job bun, pentru ca ii lipsesc reperele, ii lipseste temelia pe care sa poata construi relatii sanatoase.

Mergi la inceput

Citat:
mai spun sau repet inca odata ca doar Diana este cea care poate indrepta situatzia!

Asta asa este.
Dar eu scriam pe aici pt a-i da tema de gandire initiatoarei acestui subiect.
Prea e nedrept ce se intampla cu fata si copilul ei.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput

Casandra, si in Romania exista adaposturi pt femei abuzate. In numar mult mai mic, dar exista.
Pt aceasta fata si copilul ei, consider ca asta este cea mai buna solutie. Acolo, ar fi consiliata, sprijinita sa-si termine facultatea si ajutata sa-si gaseasca servici.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu chiar cunosc un caz in care parintii (bunicii) au adoptat nepoata. "Mama" devenisa mama in timpul liceului. Nu au adoptat nepotica imediat, ci pe la vreo 3 ani; la fel au ajutat-o sa creasca si ulterior au infiat-o.

Copilul este bine mersi (de fapt a fost, asta s-a intamplat cu ceva alni in urma, acum este majora) -asta pentru postarile in care "vai, ce tragedie pe bietul copil, nu mai stie care e mama si care e tata" - poti sa stii ce intelegere a fost la mijloc intre ei? Fata e tanara, 22 ani...

Mergi la inceput